This version of the page http://www.eu-edu.org/ua/euedu64 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-06. The original page over time could change.
Європейський Освітній Портал
УКР ENG

Розсилка


Наші партнери

Європейський освітній портал

Promote Your Page Too

 

Національний університет
"Києво-Могилянська академія"

  Представництво Європейського Союзу в Україні 



  

Норвегія

НАВЧАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ В НОРВЕГІЇ
З питань вступу на освітні програми в Норвегії слід звертатися безпосередньо до вибраних Вами університетів. Для іноземних студентів кінцеві терміни подачі документів збігають в період з 15 січня до 15 березня. Але деякі університети мають власні терміни подачі аплікаційних форм, що закінчуються раніше, ніж вказані.

1. The International Summer School (ISS)
www.uio.no/iss
Міжнародна літня школа (ISS) при Університеті в Осло є академічним центром освіти в міжнародному контексті, а також форумом для виховання міжкультурного порозуміння. ISS пропонує щорічні літні школи, що тривають від кінця червня до початку серпня і запрошують близько 500 студентів з усього світу для навчання на ступеневих та доступеневих (бакалаврських) курсах. В основному це гуманітарні та соціальні науки:
Бакалаврські (доступеневі) програми:
- норвезька мова – 4 рівні (норвезька мова як навчальний курс обов’язково платна, навіть якщо Ви отримуєте стипендію від Університету в Осло для навчання в літній школі);
- норвезька література;
- мистецтво Норвегії – від епохи вікінгів до сьогодні;
- історія Норвегії;
- гендерна рівність в нордичних країнах;
- сучасне норвезьке суспільство;
- сучасні проблеми в парламенті та політиці;
- міжнародна політика.
Ступеневі програми:
- спеціальна обов’язкова освіта;
- міжнародні програми вдосконалення;
- пошук миру;
- гендерна рівність в нордичних країнах;
- планування ресурсів і стійкий розвиток;
- доступне здоровя міжнаціональної спільноти, рівність та права людини.
Є також обідні спеціальні курси.
Всі курси в ISS акредитовані відповідно до Європейської трансфертної кредитної системи (ECTS). Навчальні курси ISS оцінюються в 5-20 кредитів згідно з системою ECTS. Кожен навчальний курс має певну кредитну вартість. Повна програма літньої школи для студентів-бакалаврів та тих, хто отримує післядипломну освіту (ступеневі програми) визначена в мінімум 3 класи щоденно. Проте студенти мають змогу записатися на додаткові курси заздалегідь або впродовж реєстрації після прибуття в літню школу. ISS визнає контролю. Тому студенти мають зареєструвати регулярні відвідування класів та здавати письмові роботи й екзамени. Всі стипендіати зобов’язані прослухати повну програму та здати екзамени чи письмові роботи.
Вимагається також аплікаційний грошовий внесок.

2. Літня дослідницька школа в Бергені (BSRS)
www.gdc.uib.no
Літня дослідницька школа в Бергені створена з метою забезпечити дослідницьку базу для освіти у справах глобальних змін, спричинених збільшенням освітньої, мультикультуральної та релігійної різноманітності. А також нерівністю глобального суспільства. Кліматичні проблеми, проблеми навколишнього середовища та здоровя, нові катастрофи разом гострою бідністю та маргінальними процесами деяких груп та релігій закликають до міждисциплінарних дискусій, діалогів та вивчення цих проблем – така місія BSRS.
Літня дослідницька школа в Бергені (BSRS) створена під патронатом Університету в Бергені, Норвезької школи економіки а бізнесового адміністрування (NHH), Інституту прав людини та розвитку імені Крістіана Мічельсена (CMI), Коледжу при Бергенському університеті (HIB) та UNIFOB (дослідницька організація, підпорядкована Університету в Бергені).
Щороку BSRS проводитиме літню школу на певну актуальну тему: 2008 рік – „Глобальна бідність”, 2009 рік – „Клімат, навколишнє середовище та енергія”, далі – „Глобальне здоровя” та „Норми, цінності, мова й культура”.
Літня дослідницька школа в Бергені (BSRS) орієнтована на PhD-студентів та їхніх молодших колег.
Вимагається добрий рівень володіння англійською мовою.
Всі курси в (BSRS) акредитовані відповідно до Європейської трансфертної кредитної системи (ECTS). Кредитна вартість курсів коливається. Студенти можуть обрати лише один курс.
Вимоги до аплікаційної форми за адресою: www.gdc.uib.no/content.
У випадку проблем із заповненням аплікаційних форм в електронному варіанті звертайтеся за адресою: gdc@uib.no



Всі права застережено
Розробка і дизайн AIStudio

Проект виконує Центр міжкультурної комунікації НаУКМА та ГО Молодіжний гуманітарний центр за підтримки МФ "Відродження", Києво-Могилянської академії та Представництва Європейського Союзу в Україні:

Представництво Європейського Союзу в Україні

 

 


Використання матеріалів сайту можливе тільки за умов посилання на джерело

Міжнародний Фонд "Відродження" Національний університет "Києво-Могилянська академія"