This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4d3d5af59d675/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-04. The original page over time could change.
Ремонт у будинку, де вибухнув газ, проведуть до кінця року | Українська правда - Київ

Ремонт у будинку, де вибухнув газ, проведуть до кінця року

Версія для друку     Додати коментар
24.01.2011  12:56

Київська міська адміністрація обіцяє провести ремонт у будинку по вул. Рогозівській, 1, який постраждав від вибуху газу, до кінця поточного року.

Про це на брифінгу 24 січня заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"Ми за сьогоднішній день проведемо обстеження даної будівлі, і будуть дані висновки про те, наскільки є небезпечними ці руйнування, і визначення об'ємів проведення необхідних відновлювально-ремонтних робіт. Будуть складені кошториси і будуть визначені джерела фінансування", - сказав чиновник.

"І якщо ми побачимо, що це потребує великих матеріальних затрат, то треба буде робити технічну документацію. А вона веде за собою проект, експертизу, а потім виділення грошей і проведення фінансування ремонтних робіт. Але в будь-якому випадку всі ці роботи, навіть якщо вони будуть досить затратні, будуть виконані цього року", - пообіцяв Мазурчак.

Також після проведення повного технічного обстеження будинку, буде визначено розмір компенсацій для мешканців.

Натомість Мазурчак додав, що зараз важко говорити про те, яке покарання понесе винуватець вибуху Хоменко.

"Ми не спілкувалися з ним. Він лежить з опіками дихальних шляхів, тож ми його поки не чіпали. Але розслідування буде везти прокуратура. І вони будуть спілкуватися і з ним, і зі свідками. Але я б акцентував увагу не стільки на тому, щоб покарати цього нещасного чоловіка, скільки треба за допомогою ЗМІ пояснити людям, щоб були обережними з газовими приладами", - сказав чиновник.

За словами Мазурчака, станом 4 годинку ранку 24 січня у будинку було відновлено електропостачання у всіх під'їздах, подачу тепла і гарячої води.

Холодну воду обіцяють повернути близько 13.00 24 січня.

Крім того, будинок взятий під цілодобову охорону силами МНС для того, щоб не було мародерства. Люди мають можливість доступу до своїх квартир при пред'явленні документів.

Як відомо, наразі таривають ремонтні роботи у будинку №16 на вулиці Червоноткацькій, який у 2005 році постраждав від вибуху газу.

У листопаді 2007 року тоді перший заступник мера Києва Анатолій Голубченко запевняв, що до кінця 2008 року усім жителям будинку видадуть нові квартири, однак цього не сталося досі.

Українська правда. Київ

Додати коментар
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Київ виплатив відсотки по одному з кредитів
На День Перемоги Хрещатиком пройдуть Янукович і Азаров
Київський зоопарк виселять на ВДНГ?
Проти екс-службовців "Мистецького арсеналу" порушили справу
Янукович хоче збудувати діловий центр у Києві
    ПУБЛІКАЦІЇ
42
28.04, 09:04

Чорна діра "Київенерго"

Ключовою ідеєю концесії по-ахметовськи є традиційна для України "приватизація за безцінь". Зокрема, енергетику столиці пропонується оцінити по залишковій балансовій вартості, зробити невід‘ємні поліпшення і протягом 1,5 року передати у власність "Київенерго", що його контролює Ахметов.
Черновецький: Я вірю в те, що Господь побачить мої заслуги й простить багато моїх гріхів
Київ витратить мільйон лише на документацію нового метро
Оновлений аеропорт "Жуляни", або привіт від Хрущова
    КОЛОНКА АВТОРА
20.04.2011, 10:30
Руслан Крамаренко

Каша из топора: как максимально развить Киев при наличии минимальных ресурсов

Кредит – это возможность обогнать время, получить сегодня то, на что деньги появятся лишь послезавтра. Такой позиции придерживаются во многих городах мира. Например, долг Москвы около $10,2 миллиардов. Долг Нью-Йорка составляет около $60 миллиардов. И это не страшно.