This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4b7160ac5636f/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-04. The original page over time could change.
Із рейдерами у книгарні "Сяйво" просять розібратися СБУ і Генпрокуратуру | Українська правда - Київ

Із рейдерами у книгарні "Сяйво" просять розібратися СБУ і Генпрокуратуру

Версія для друку     Додати коментар
09.02.2010  15:18

Верховна Рада звернеться до Генпрокуратури, МВС та СБУ з проханням розібратися з захопленням невідомими особами книгарні "Сяйва".

Про це під час засідання у вівторок заявив спікер ВР Володимир Литвин.

"Нам треба звернуться до Генпрокуратури, МВС, СБУ, щоб вони розібралися в цих питаннях і дали нам вичерпну інформацію. Щоб ми не дозволили захопити останнє, що лишилося на Хрещатику", - сказав Литвин.

Таке рішення було прийняте після звіту депутата від БЮТ Володимира Яворівського, якого разом з нунсівцем Кирилом Куликовим зранку делегували з'ясувати, що сталося з книгарнею "Сяйво".

Яворівський нагадав історію із захопленням приміщення книгарні у понеділок ввечері.

"О 7 годині вечора учора невідомі в чорних масках заскочили в книгарню "Ссяйво", ці люди виставили на вулицю працівників книгарні, навіть не давши їм одягнутися", - сказав нардеп.

За його словами, люди заявляли, що вони нібито є новими власниками.

"Але ж там були власники справжні... Ми запросили документи - є протест прокурора на рішення Шевченківської ради про те, що нібито є новий власник, тобто ці люди не мали жодних підстав, для того щоб вламуватися і самочинно захоплювати відому книгарню", - сказав Яворівський.

За його словами, у вівторок зранку невідомі знову намагалися захопити книгарню, про що складено протокол і викликано міліцію.

"Зараз ми попросили, щоб книгарня склала угоду з державною охороною, щоб державна охорона охороняла приміщення. Хто стоїть за цим страшним беззаконням, я думаю, що ми вам скоро доповімо", - сказав Яворівський.

Як повідомлялося раніше, у понеділок ввечері близько 50 невідомих осіб в масках увірвалися до приміщення книгарні, вигнали на вулицю працівників, а самі забарикадувалися зсередини. 

"Українська правда. Київ"

Додати коментар
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Янукович хоче збудувати діловий центр у Києві
На екс-директора зоопарку завели справу
До 2013 року обіцяють ще три станції метро
Киян просять берегтися кліщів
Їдучи на Вишгород, можна застрягти в заторах
    ПУБЛІКАЦІЇ
42
28.04, 09:04

Чорна діра "Київенерго"

Ключовою ідеєю концесії по-ахметовськи є традиційна для України "приватизація за безцінь". Зокрема, енергетику столиці пропонується оцінити по залишковій балансовій вартості, зробити невід‘ємні поліпшення і протягом 1,5 року передати у власність "Київенерго", що його контролює Ахметов.
Черновецький: Я вірю в те, що Господь побачить мої заслуги й простить багато моїх гріхів
Київ витратить мільйон лише на документацію нового метро
Оновлений аеропорт "Жуляни", або привіт від Хрущова
    КОЛОНКА АВТОРА
20.04.2011, 10:30
Руслан Крамаренко

Каша из топора: как максимально развить Киев при наличии минимальных ресурсов

Кредит – это возможность обогнать время, получить сегодня то, на что деньги появятся лишь послезавтра. Такой позиции придерживаются во многих городах мира. Например, долг Москвы около $10,2 миллиардов. Долг Нью-Йорка составляет около $60 миллиардов. И это не страшно.