This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4afd11e06bacd/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-04. The original page over time could change.
Київська влада викидає на вулицю Українську енциклопедію | Українська правда - Київ

Київська влада викидає на вулицю Українську енциклопедію

Версія для друку     Додати коментар - 21
13.11.2009  09:59

Представники української інтелігенції виступають проти рішення Київради щодо позбавлення права оренди та виселення з приміщень по вулиці Б.Хмельницького, 51-А кількох видань та редакцій.

Про це заявив директор видавництва "Українська енциклопедія" ім. Миколи Бажана Михайло Зяблюк, повідомляє УНІАН.

За його словами, приміщення, де розташовані Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво "Українська енциклопедія", редакція дитячого журналу "Соняшник", пошуково-видавниче агентство "Книга пам'яті України", головна редакція Зводу пам'яток історії та культури, "стало ласим шматком для нуворишів".

Заблюк зазначив, що міська влада Києва без жодного попередження ухвалила рішення про виселення всіх цих видавництв та редакції з приміщень по вулиці Б.Хмельницького, 51-А, і передачу цього приміщення приватному фонду.

За словами депутат Київради Олександра Бригінця, промерська більшість в Київраді намагається передати приміщення, особливо в центрі Києва, комерційним структурам.

Він зазначив, що на останній сесії, незважаючи на те, що питання про виселення видавництв та редакцій з приміщення по Б.Хмельницького, 51-А, було відкладено, "слухняна більшість проголосувала за це рішення", ігноруючи будь-які аргументи і пояснення.

У свою чергу нардепутат Володимир Яворівський наголосив, що дане рішення суперечить законодавству, а в Києві сьогодні "ми маємо окупаційну владу".

Заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Василь Шевченко наголосив, що комітет підготував і направив лист до уряду та Верховної Ради, до інших можновладців, "щоб ця інформація набула достатнього розголосу" і виселення не відбулося.

Коментарі - 21
AnnaPetrovna - 13.11.2009 23:37
Был шикарный музей истории Киева, его выбросили из помещения одним из первых. К сожалению, учреждения культуры не могут противостоять ликвидации, т.к. их основной штат - тихие интеллигентные дамы с микроскопическими зарплатами. Не будут же они, в самом деле,драться с каким-нибудь аделаджей.
pragrans - 13.11.2009 19:21
Golum, я бы согласился с lyntik, мозг у него спинной, а все афёры он проворачивает на инстинктивно-рефлекторном уровне. Если всю жизнь воруешь, то к старости это уже на уровне подсознания
ESP3 - 13.11.2009 18:56
Воры, небось на Славика Супруненко перепишут.
Jinger - 13.11.2009 17:15
Ще трохи такої політики Черновецького і в місті не те що видань незалишиться, а й бібліотек, театрів, музеїв.
shchek - 13.11.2009 16:27
Льончік - красавчег. Чого це хороше приміщення мають займати якісь незрозумілі видання, які не є комерційними, не приносять прибутків? Ці ж приміщення можна віддати комерційним структурам і на місці, де творилося вічне, розумне і прекрасне з"явиться якийсь кабак, офіс чи щось там ще, що приносить реальні баблосики.
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Янукович хоче збудувати діловий центр у Києві
На екс-директора зоопарку завели справу
До 2013 року обіцяють ще три станції метро
Киян просять берегтися кліщів
Їдучи на Вишгород, можна застрягти в заторах
    ПУБЛІКАЦІЇ
42
28.04, 09:04

Чорна діра "Київенерго"

Ключовою ідеєю концесії по-ахметовськи є традиційна для України "приватизація за безцінь". Зокрема, енергетику столиці пропонується оцінити по залишковій балансовій вартості, зробити невід‘ємні поліпшення і протягом 1,5 року передати у власність "Київенерго", що його контролює Ахметов.
Черновецький: Я вірю в те, що Господь побачить мої заслуги й простить багато моїх гріхів
Київ витратить мільйон лише на документацію нового метро
Оновлений аеропорт "Жуляни", або привіт від Хрущова
    КОЛОНКА АВТОРА
20.04.2011, 10:30
Руслан Крамаренко

Каша из топора: как максимально развить Киев при наличии минимальных ресурсов

Кредит – это возможность обогнать время, получить сегодня то, на что деньги появятся лишь послезавтра. Такой позиции придерживаются во многих городах мира. Например, долг Москвы около $10,2 миллиардов. Долг Нью-Йорка составляет около $60 миллиардов. И это не страшно.