This version of the page http://www.minagro.kiev.ua/page/?3580 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-25. The original page over time could change.
Про регіональні аграрно-маркетингові центри оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією \ Накази \ Нормативно-правова робота \ Міністерство аграрної політики України


Урядовий
портал
 


Українська
Головна / Нормативно-правова робота / Накази / Про регіональні аграрно-маркетингові центри оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією

Про регіональні аграрно-маркетингові центри оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією

12.12.2006 15:17

УКРАЇНА
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
13.11.06 N 660
[19]
Про регіональні аграрно-маркетингові центри оптової
торгівлі сільськогосподарською продукцією
За результатами роботи Першої міжнародної науково-практичної конференції "Розвиток гуртових ринків сільськогосподарської продукції в Україні", яка відбулася 14-15 вересня 2006 р. у м. Львові на базі регіонального аграрно-маркетингового центру оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією "Шувар", визначено, що ключовим елементом формування організованих ринків сільськогосподарської продукції, як цілісної системи взаємовідносин між суб'єктами маркетингових каналів просування товару від виробника до кінцевого споживача, повинна стати мережа оптових ринків сільськогосподарської продукції з регіональними аграрно-маркетинговими центрами. Це дозволить збувати й отримувати відповідно якісну продукцію за справедливими цінами, забезпечити кращі умови її реалізації та купівлі без послуг численних посередників, сприятиме розвитку міжрегіональної та міждержавної торгівлі.
Позитивний досвід роботи регіонального аграрно-маркетингового центру оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією має місце на ринку "Шувар". Основною метою такого центру є формування ефективного прозорого механізму оптового і дрібнооптового продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки товаровиробниками усіх форм власності, надання комплексних послуг та створення найбільш сприятливих умов для продавців і покупців такої продукції, запровадження передового досвіду європейських технологій і стандартів організації гуртової торгівлі, справляння позитивного впливу на якість продукції, рівень її кінцевої ціни та задоволення потреб споживачів.
З метою забезпечення умов для впровадження моделей оптових ринків сільськогосподарської продукції з регіональними аграрно-маркетинговими центрами та на виконання вимог Указу Президента України від 28 грудня 2005 року № 1867 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 грудня 2005 року "Про стан агропромислового комплексу та заходи щодо забезпечення продовольчої безпеки України"
НАКАЗУЮ:
1. Взяти до уваги Резолюцію Першої міжнародної науково-практичної конференції "Розвиток гуртових ринків сільськогосподарської продукції в Україні" щодо впровадження європейських технологій і стандартів організації гуртової торгівлі сільськогосподарською продукцією та продуктами її переробки через створення регіональних аграрно-маркетингових центрів оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією.
2. Доповнити Перелік базових підприємств і регіонів по опрацюванню та запровадженню ефективних моделей, механізмів, напрямів реформування АПК та прогресивних технологій виробництва продукції, затверджений наказом Мінагрополітики від 12 березня 2001 року № 57, розділом XII такого змісту:
"Удосконалення оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією шляхом створення на базі гуртового продуктового ринку "Шувар" м. Львова (Федишин Р.С., за згодою) регіонального аграрно-маркетингового центру.
Відповідальний: Департамент розвитку аграрного ринку (Розгон А.В.)."
3. Департаменту розвитку аграрного ринку разом з регіональним аграрно-маркетинговим центром оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією "Шувар" створити робочу групу з вивчення і поширення досвіду э такого центру. Підготувати пропозиції щодо удосконалення діяльності регіональних аграрно-маркетингових центрів та їх статистичного обліку.
4. Міністерству аграрної політики Автономної Республіки Крим, головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрацій разом з Департаментом розвитку аграрного ринку, Департаментом аграрної освіти, науки та дорадництва (Гойчук А.Ф.), Департаментом врегулювання відносин власності та соціального розвитку села (Гайдар М.В.), Українською академією аграрних наук (Зубець М.В., за згодою):
4.1. Забезпечити в регіонах опрацювання та впровадження моделі регіонального аграрно-маркетингового центру оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією "Шувар".
4.2. Організовувати в регіонах навчання керівників і спеціалістів аграрного сектора економіки, проведення нарад, семінарів, практикумів з питань запровадження та поширення досвіду ринку "Шувар" у створенні регіональних аграрно-маркетингових центрів оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією.
5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Демчака І.М.
 
Міністр                                                                                                                          Ю.Ф. Мельник
 
© 1997–2011 Міністерство аграрної політики України 01001, м.Київ, вул. Хрещатик, 24           

Усі права на матеріали, що знаходяться на даному сайті, охороняються відповідно до чинного законодавства України. При будь-якому використанні матеріалів сайта, гіперпосилання на www.minagro.gov.ua обов'язкове