This version of the page http://www.postcard-ua.com/valentine_day.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-23. The original page over time could change.
українські листівки - День Святого Валентина, як виникло свято
завантажую...
Поділитись |


День Святого Валентина

    У більшості країн прийнято вважати, що День святого Валентина існує з 14 лютого 496 року, коли римський папа Гелласіус канонізував сміливого священника Валентина. За переказами святий Валентин порушив наказ римського імператора Клавдія Жорстокого, який заборонив солдатам одружуватися, він женив легіонерів, за що й був покараний на смерть.
    Англійці вважають, що свято закоханих виникло в їхній країні. Ще у XV столітті кавалери надсилали своїм дамам вірші про кохання саме 14 лютого, про це йдеться у творчості Шекспіра. На берегах Туманномо Альбіону в ніч на Святого Валентина прийнято ворожити. Дівчата прикріплювали до подушки 5 лаврових листків: один посередині і чотири - по кутах. Вважалося, що це магічне дійство дозволить побачити у сні майбутнього чоловіка. Інші писали імена на листках і розкладали згорнуті записки по колу. Потім у центрі крутили яблука. На кого його плодоніжка вкаже, той ніби й покохає. Тож навіть і сьогодні в англійських супермаркетах продаються "яблука кохання" з намальованими на них губами і серцями. У XIX столітті в цій країні почали виготовляти листівки, на яких друкували любовні посилання, прикрашені висушеними квітками, метеликами, шматочками тканини. Цей звичай швидко перейняли Америка та Австралія, налагодивши бізнес "валентинок".
    У Данії "валентинки" відправляють без підпису. Якщо дівчина здогадається, хто її автор, вона має надіслати йому у відповідь на Великдень яйце. В Іспанії 14 лютого чоловіки дарують жінкам виключно квіти, а ті їм - подарунки. В Японії дівчата і жінки вітають чоловіків солодощами. У тайвані в цей день чоловіки дарують жінкам виключно троянди: якщо одну - освідчуються в коханні, якщо великий букет - пропонують одружитися.

джерело: газета КМО СПУ "Києве мій"
10 лютого 2006

наші листівки до дня святого Валентина

наші привітання до дня святого Валентина



Українська банерна мережа


про нас | друзі | контакти | гостьова
© 2005-2010 Віртуальні українські листiвки admin@postcard-ua.com