This version of the page http://hram.lviv.ua/bratstvo/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-21. The original page over time could change.
Братство » Веб-сайт храму Всіх Українських Святих і Львівського молодіжного православного братства "Нев'янучий Цвіт"
22 лютого 2011
ІХ Всеукраїнський з’їзд православної мололоді

 
Категорія: Братство, Церква і молодь      

19-21 лютого у актовій залі Київської православної богословської академії УПЦ КП проходить ІХ Всеукраїнський з’їзд православної молоді. Від Львівсько-Сокальської єпархії у З’їзді беруть участь голова Львівського православного молодіжного братства Пресвятої Богородиці на честь ікони Її “Нев’янучий Цвіт”, викладач ЛПБА Назарій Лозинський та студент 2 курсу ЛПБА Григорій Кот.

Переглядів: 169   Відгуків:Читати більше...
 


25 грудня 2010
Літературний вечір

 
Категорія: Академія, Братство      

10 грудня 2010 року у Львівській православній богословській академії з благословення Високопреосвященнішого Димитрія митрополита Львівського і Сокальського пройшов літературний вечір, присвячений двом ювілеям, які цього року святкувала Україна – 25-літтю з дня смерті поета Василя Стуса та 80-літтю з дня народження письменниці та поетеси Ліни Костенко.
Літературний вечір організувала ЛПБА спільно із Львівським православним молодіжним братством Пресвятої Богородиці на честь ікони Її “Нев’янучий Цвіт”.

Переглядів: 126   Відгуків:Читати більше...
 


04 жовтня 2010
Осіння братська зустріч

 
Категорія: Братство      

3 жовтня 2010 року Божого, з благословення Преосвященного Димитрія, митрополита Львівського і Сокальського, до Здолбунова відправилась делегація братчиків на чолі з Секретарем Львівського православного молодіжного братства Пресвятої Богородиці на честь ікони Її "Нев’янучий Цвіт" Юрієм Браніцьким.

Переглядів: 352   Відгуків:Читати більше...
 


27 вересня 2010
ЦЕРКОВНІ ПРАВОСЛАВНІ БРАТСТВА ТА ЇХ ДІЯЛЬНІСТЬ. КНЯЗЬ КОСТЯНТИН КОСТЯНТИНОВИЧ ОСТРОЗЬКИЙ

 
Категорія: Братство, Закон Божий, Історія УПЦ      

Важливу роль у захисті православ'я відіграли церковні братства. У Литовсько-Польській державі братства почали утворюватися у православній Церкві ще в 30–40-і роки XVI сторіччя, найдавніші з яких – Львівське Успенське, Віленське Свято-Троїцьке. За походженням вони були пов'язані з ремісничими середньовічними цехами (братствами купецькими, кожум'яцькими, кушнірськими тощо), але в подальшому розвитку вони поставили на перший план завдання церковні, культурно-освітні, благодійні. Братства діяли при церквах, очолювали їх священики-настоятелі, в обранні яких брали участь братства.

Переглядів: 633   Відгуків:Читати більше...
 


30 серпня 2010
Львівське Православне Молодіжне Братство "Нев'янучий Цвіт"

 
Категорія: Братство      

УСІ, ХТО ХОЧЕ ГЛИБШЕ ЗНАТИ СВЯТЕ ПИСЬМО, ХТО ХОЧЕ БІЛЬШЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО ІСТОРІЮ ХРИСТОВОЇ ЦЕРКВИ, ПРО ПРАВОСЛАВНИЙ ОБРЯД ТА ЗВИЧАЇ СВОГО НАРОДУ,
ПРОВОДИТИ СПІЛЬНІ МОЛИТВИ,
А ТАКОЖ ПРОСТО ЦІКАВО І ВЕСЕЛО ПРОВЕСТИ СВІЙ ВІЛЬНИЙ ЧАС СЕРЕД ПРАВОСЛАВНОЇ МОЛОДІ,
ЗАПРОШУЮТЬСЯ НА ЗУСТРІЧІ ЛЬВІВСЬКОГО ПРАВОСЛАВНОГО МОЛОДІЖНОГО БРАТСТВА "НЕВ'ЯНУЧИЙ ЦВІТ", ЯКІ ВІДБУВАЮТЬСЯ ЩОСЕРЕДИ О 19:00 У ПРИМІЩЕННІ ЛЬВІВСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ БОГОСЛОВСЬКОЇ АКАДЕМІЇ (вул. Лисенка, 43).
Детальнішу інформацію можна дізнатись у голови Братства Назара Лозинського
(тел. 067 7675203; ICQ:258-491-197)

Переглядів: 666   Відгуків:Читати більше...
 


18 серпня 2010
Відбулась II-га православна проща у с. Заглинна

 
Категорія: Братство, Єпархія, Церква і молодь      

Ми так мало у своєму житті жертвуємо Богові і так багато хочемо від Нього. Наші молитви, записки у храмі, поставлені за здоров’я чи за упокій свічки — це потрібні і спасительні наші жертви. Але вони незрівнянно малі порівняно із жертвою того, що є для нас чи не найціннішим — жертвою нашого часу. Ми часто розтрачуємо наш час на меркантильні і непотрібні речі, часто використовуємо його на гріх, на розваги, на нищення духовних порухів наших душ. Ми знаходимо час для всього, окрім Бога…

Переглядів: 1186   Відгуків:Читати більше...
 


23 липня 2010
Увага! Православна проща + велопроща у с. Заглинна 14 серпня 2010 року Божого

 
Категорія: Братство      

14 серпня 2010 року Львівське православне молодіжне братство Пресвятої Богородиці на честь ікони Її "Нев'янучий Цвіт" з благословення Синодального управління у справах молоді УПЦ КП з нагоди початку Успенського посту проводить другу щорічну паломницьку поїздку у с.Заглинна Жовківського р-ну Львівської обл., де у 17 ст. було з'явлення Матері Божої та почало бити цілюще джерело.
До участі у запрошується православна молодь України та усі бажаючі.
Також формується група велосипедистів, яка їхатиме за маршрутом Львів - Рава-Руська на велосипедах.
Усі учасники будуть забезпечені проживанням.
Вкладка - 25 грн.
Реєстрація: до 10 серпня 2010 року за телефоном 067-76-75-203 (Назар), велосипедисти - 09 7777 40 85 (Юрко).
Виникли запитання? - 067-76-75-203 (Назар), велосипедисти - 09 7777 40 85 (Юрко)

Переглядів: 886   Відгуків:Читати більше...
 


23 квітня 2010
Урочистості з нагоди 20-ліття архієрейської хіротонії митрополита Львівського і Сокальського Андрія (Горака)

 
Категорія: Братство, Єпархія      

«У дні благополуччя користуйся благом, а у дні нещастя розмірковуй: те й інше створив Бог…» (Еккл.7:14). Такими словами старозавітний Мудрець повчає нас, що на життєвій дорозі нам зустрічаються не тільки троянди, але і колючки, не тільки мед, але і дьоготь, не тільки друзі, але і вороги… Оглядаючись на своє життя, ми можемо знайти там усе: радість, сміх, веселощі, щастя, але одночасно там будуть сльози, хвороби, втрати та смуток, бо такою стала доля людині після її гріхопадіння (Бут.3:16-19). Недарма псалмопівець і цар Давид з болем вигукує: «Дні віку нашого — сімдесят літ, а як при силі — вісімдесят літ, і найкраща пора їх — труд і хвороби…» (Пс.89:10). Здавалось би, які реалістично сумні слова! Але ми, як справжні християни не повинні піддаватись такій старозавітній печалі, бо знаємо, що не самі у цьому жорстокому світі, знаємо, що нас втішає Сам Син Божий, Який каже: «Прийдіть до Мене всі струджені і обтяжені і Я заспокою вас… і знайдете спокій душам вашим» (Мф.11:28, 29). Ці святі слова все життя підтримують на життєвій ниві Львівського Архіпастиря митрополита Андрія, який 18 квітня святкував 20-ліття своєї архієрейської п’ятдесятниці.

Переглядів: 615   Відгуків:Читати більше...
 


21 квітня 2010
Зустріч друзів на святкування Неділі жінок-мироносиць у Львові 2010 року Божого

 
Категорія: Братство, Відео, Церква і молодь      

Львівське православне молодіжне братство Пресвятої Богородиці на честь ікони Її "Нев’янучий Цвіт" у круговерть життя, у щоденну рутину, у буденність хотіло внести хоч краплину свіжості і у цьому йому допомогло Провидіння Боже. Цього року братський "малий" празник — пам’ять ікони Богородиці "Нев’янучий Цвіт" (16 квітня) — припало у світлий пасхальний час, ще й напередодні міжнародного православного дня жінки, тому гріхом було б не відзначити його в особливий спосіб. Тому з благословення Високопреосвященнішого Андрія (Горака) митрополита Львівського і Сокальського та Синодального управління у справах молоді УПЦ КП Братство запросило на свої святкування друзів з усієї України.

Переглядів: 967   Відгуків:Читати більше...
 


19 квітня 2010
Історія ікони Божої Матері «Нев’янучий цвіт»

 
Категорія: Братство, Церковний календар      

Божа Матір, зображена на іконі «Нев’янучий Цвіт», тримає Свого Сина на правій руці, а в лівій руці у Неї квітка лілії. Ця квітка символічно знаменує нев'янучий колір дівства і непорочності Пречистої Діви, до Якої так і звертається Свята Церква: "Ти єси Корінь дівування і Нев'янучий Колір чистоти". Перші списки з цієї ікони належать до дуже давніх часів. Від них звершувалося багато чудес.
Оригінал ікони «Нев’янучий Цвіт» (XVI століття) знаходиться у північній Греції — в монастирі Преображення, який розташований на висоті 615 метрів над рівнем моря. Образ написаний на стіні. Як розповідають паломники, він має надзвичайно притягуючу силу. Один із його списків є в Україні.
16 квітня Православна Церква прославляє ікону Божої Матері «Нев’янучий цвіт».

Переглядів: 713   Відгуків:Читати більше...
 


18 квітня 2010
Трішки про ікону Пресвятої Богородиці "Невянучий Цвіт"

 
Категорія: Братство, Церковний календар      

16 квітня- день святкування однієї із найбільш улюблених та шанованих ікон Пресвятої Богородиці- «Невянучий цвіт».
Про чудотворну ікону не так багато відомостей. Свою історію вона починає з Афона, її появу на святій горі відносять до 16-17 століття. На іконі Пресвята Богородиця на одній руці тримає Ісуса Христа, а в другій-білу квітку, яка символізує нев’янучий цвіт дівоцтва і непорочності. Здавна в церковних писаннях зустрічається порівняння Пресвятої Богородиці з «нев’янучою, пахучою квіткою».
Ще в давні часи на схилах Афона росли безсмертники, які вважалися символом чистоти; афонські монахи на згадку про непорочну чистоту Пресвятої Богородиці назвали цю квітку Богородичною і використовували її в іконографії.

Переглядів: 770   Відгуків:Читати більше...
 


12 квітня 2010
Переобрання Голови Братства

 
Категорія: Братство      

Сьогодні, 12 квітня 2010 року Божого, Львівське православне молодіжне братство Пресвятої Богородиці на честь ікони Її "Нев'янучий Цвіт" обирали Голову Братства. Збір Братства вирішив вдруге обрати на цю посаду Назара Лозинського.

Переглядів: 365   Відгуків:Читати більше...
 


24 березня 2010
Святкування Неділі Святих жінок-мироносиць 17-18 квітня 2010 року Божого

 
Категорія: Братство      

З благословення Високопреосвященнішого АНДРІЯ митрополита Львівського і Сокальського та Синодального управління у справах молоді УПЦ КП
Львівське православне молодіжне братство Пресвятої Богородиці на честь ікони Її "Нев’янучий Цвіт"
17-18 квітня 2010 року Божого запрошує взяти участь у святкових заходах до Міжнародного православного жіночого дня – Неділі Святих жінок-мироносиць.
До участі у святкових заходах запрошується православна молодь України та усі бажаючі.Нові знайомства, зустріч з старими друзями, екскурсія культурною столицею України, святкування свята, яке святкували наші предки з 10 ст., і яке намагалися замінити бездуховним радянським «8 березням» - це і багато іншого чекає Тебе у Львові 17-18 квітня!

Переглядів: 696   Відгуків:Читати більше...
 


15 березня 2010
Постанова Проводу Братства "Про Голову відділу внутрішніх справ"

 
Категорія: Братство      

До вашої уваги пропонується Постанова Львівського православного молодіжного братство Пресвятої Богородиці на честь ікони Її "Нев'янучий Цвіт" "Про Голову відділу внутрішніх справ".

Переглядів: 357   Відгуків:Читати більше...
 


Сортувати новини по: даті новини | популярності | відвідуваності | коментарях | алфавіту

Розділи новин

» Академія» Для і про дівчат» Києво-Печерські святі» Для хлопців» Історія УПЦ» Великий піст» Біблія» Богослів'я» Братство» Від народження до смерті» Відео» Гідність людини» Дитяча сторінка» Духовність» Єпархія» Життя парафії» Життя святих» Закон Божий» За тверезість» Історія» Молитва» Молодіжна сторінка» Музика» Народження» Ні порно» Освіта» Піст» Події» Поетична сторінка» Проти ТБ» Притчі» Проблеми сьогодення» Проповіді» Різне» Сайт» Сім'я» Cмерть» Творіння святих отців» Міжцерковні стосунки» Церква і держава» Церква і молодь» Церква і суспільство» Церковне мистецтво» Церковний календар» Українські святі

Календар

«    Квітень 2011    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Увійти

Архів новин

Квітень 2011 (11)
Березень 2011 (18)
Лютий 2011 (24)
Січень 2011 (31)
Грудень 2010 (144)
Листопад 2010 (104)

Опитування

Ти святкуєш 8 липня православний День закоханих?
так
ні
святкую день Валентина
а що це за свято?


Стрічка новин

АНОНС: Богослужіння з нагоди 25-ї річниці трагедії ...
Божестенну літургію 26 квітня 2011 р. (вівторок) о 10-й годині ранку на території меморіального комплексу на честь жертв Чорнобильської трагедії очолить Святійший Патріарх Філарет. Детальніше...

Патріарше богослужіння у Велику середу
У середу, 20 квітня 2011 року, Святійший Патріарх Філарет відслужив Літургію Ранішосвячених Дарів у Свято-Володимирському кафедральному соборі. Детальніше...