Рассылки по e-mail RSS-экспорт Карта портала
Реклама Контакты Системы ЛІГА:ЗАКОН

Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Видео | Фотогалерея | Заявка

18 января 2011 г.,12:00

Интернет-конференция
Сергея Соболева

Премьер-министра оппозиционного правительства Украины
на темы:
- Политические репрессии и перспективы оппозиции в Украине.
- Итоги 6-й сессии парламента и перспективы проведения выборов в Верховную раду в 2011 году.

Сергей Владиславович Соболев родился 5 сентября 1961 года в Запорожье. Образование высшее. В 1983 году окончил Запорожский государственный педагогический институт по специальности "история". В 1996 г. получил диплом юриста, окончив Киевский национальный университет им. Т.Шевченко.

1978-1979 гг. - рабочий запорожского завода "Гамма". В 1985-1986 гг., после окончания пединститута и службы в армии, работал на Днепровском электродном заводе в Запорожье. 1986-1990 гг. - преподаватель истории в Запорожском педагогическом училище №1. До 1990-го был членом КПСС. 1990-1994 гг. - народный депутат Украины I созыва. Был лидером депутатской группы "Демократическое возрождение Украины" (состоял в одноименной партии), членом Комитета Верховной Рады по вопросам образования и науки.

1994-1998 гг. - народный депутат Украины II созыва. Возглавлял депутатскую группу "Реформы". Был членом Комитета по вопросам правовой политики и судебно-правовой реформы, заместителем председателя Контрольной комиссии Верховной Рады по вопросам приватизации. По предложению С.Соболева была создана специальная парламентская комиссия по расследованию деятельности руководства Черноморского морского пароходства (компании "Бласко"), остановлено действие Указа Президента Леонида Кравчука "О государственных облигациях", которым имущество страны закладывалось под долги иностранным государствам. Принимал участие в разработке Конституции Украины.

В 1997 г. году стал одним из лидеров вновь созданной правоцентристской партии "Реформы и порядок" (ПРП, лидер тогда был Виктор Пинзеник). С декабря 1999 по апрель 2001 гг. занимал пост советника Премьер-министра Украины Виктора Ющенко. 2002-2006 гг. - народный депутат Украины IV созыва, избран по списку блока В.Ющенко "Наша Украина". Член Комитета по вопросам правовой политики. В 2005 году был постоянным представителем Президента Украины В.Ющенко в Верховной Раде. В сентябре 2005-го возглавил парламентскую фракцию ПРП.

На очередных парламентских выборах-2006 партия "Реформы и порядок" в составе блока "ПОРА - ПРП" не сумела преодолеть трехпроцентный проходной барьер. Однако уже осенью 2007 г. на досрочных выборах С.Соболев в четвертый раз получил мандат нардепа по квоте ПРП, включившейся в избирательную гонку в составе Блока Юлии Тимошенко (на момент выборов замглавы ПРП возглавлял группу экспертов киевского ООО "Середньоєвропейська агенція"). В Верховной Раде VI созыва входит в Комитет по вопросам правосудия.

С февраля 2010 года С.Соболев - лидер ПРП. До тех пор был главой Запорожской областной организации партии. С апреля 2010 г. - глава оппозиционного Кабинета Министров.

С.Соболев - награжден орденом "За заслуги" III степени (2005).

Политик женат. У него пятеро детей.

Увлекается футболом, теннисом, горными лыжами. Владеет английским языком.

Хотите пообщаться с С.Соболевым и узнать больше об известном политике, результатах деятельности и планах оппозиционного правительства?

Я вважаю, що сьогоднішній опозиційний уряд робить головне: щоб з приходом опозиції до влади будь-який громадянин розумів, які саме реформі будуть проводитись опозицією, чим ми відрізняємось від нинішньої влади. Саме тому я хотів би побажати всім, хто поставив коректні і некоректні запитання, одного: я переконаний, що ця влада ненадовго. Але головне – громадяни України повинні розуміти, яка альтернатива їм пропонується. І саме сьогоднішня опозиція і через роботу в парламенті, і через пряму роботу з виборцями показує дійсно європейський шлях, на який повернеться наша країна, як тільки ця влада буде відсторонена.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Когда Соболев поменял свои убеждения? Партбилет члена КПСС положил в сейф или выбросил? Почему находясь у власти (депутат 1-2 созыва) допустил разграбление Черноморского пароходства? Лично мне он нравится как человек, как политик, но мне кажется, что Сергей Владиславович играет не в той команде. Зря тратит свой ум и энергию на склоки, неужели больше заняться нечем?
Ветеран
12.01.11 16:58

С.С. Добрий день. Я хотів би побажати в новому і політичному, і календарному році всім, хто має відношення до Ліги, працює з Лігою, для кого Ліга є другим домом для того, щоб отримати інформацію, перш за все, здоров’я і здорової інформації, яка піднімала б настрій і давала можливість знаходити відповіді на найважчі запитання, які ставить сьогодення.


Це запитання мало б бути задане не рядовим членом партії, а тим вождям, які встигли в 1990-91 роках не лише приховати свої партійні квитки, але і десятки мільйонів доларів партійної власності чи власності комсомолу, яка раптово стала власністю купки номенклатури КПРС і комсомолу. А щодо Вашого запитання по пароходству, саме завдяки мені в першому-другому скликанні була створена парламентська слідча комісія, яка і довела факт пограбування Чорноморського пароходства, і саме завдяки роботі комісії частина власності була повернута державі, а автори цієї афери, на жаль, не всі, були покарані і відбували свої терміни у в’язницях.

Добрый день, Сергей Владиславович.
Вопрос такой: назовите, пожалуйста, какие реальные события должны произойти в Украине, чтобы нация действительно объединилась или это невозможно? Заранее спасибо.

Сергей
12.01.11 17:05

С.С. На мій погляд, ці події зараз відбуваються. Бо що може об’єднати українців, причому не лише за національною, а і за політичною ознакою? Я думаю, безглузда влада, яка в кожному слові "реформи" виводить на вулиці або на протести сотні тисяч наших співгромадян. Краще, ніж Янукович і його економічна політика, ніщо не об’єднає наших співгромадян. Так само ніщо не об’єднає українців, як ті образи всьому українському, своїй державі, на території якої Ви народилися народився, допускають сьогодні Янукович, Азаров і Партія регіонів.

Когда мы дождемся украинского Пиночета?
яша
12.01.11 17:24

С.С. Головне – коли ми аналізуємо, що зробив Піночет для Чілі, не опинитися по ту сторону колючого дроту і серед тих десятків тисяч розстріляних, бо у нас багато бажаючих повернути часи Сталіна, або працювати охоронцями в таборах, а не відбувати там покарання по наклепах, які формуються владою, будь-якою – чи то Піночета, чи то Сталіна.

1.Какую Историю вы, малоуважаемый, преподавали в ПТУ и отказывались ли вы(с маленькой)в это время от з/п за "неправильную"Историю?
2.Не собираетесь ли вы отказаться от своей Русской фамилии, чтобы, как можно дольше побыть возле бюджетной кормушки?
3.Как вы относитесь к тому, что вас презирают в Запорожье?

Запорожье
12.01.11 17:49

С.С. Коли з 1986 по 1990 рік я викладав історію у Запорізькому педагогічному училищі, це був найкращий час для викладання різних точок зору, різних концепцій історичної науки. Це був той час, коли користуватися так званими підручниками історії СРСР чи то Української РСР, історії КПРС вже можна було поруч із тими даними, які масово почали з’являтися з архівів КПРС, спецслужб, коли з’явився доступ до різних джерел інформації, включаючи західні, включаючи джерела інформації діаспори. Тому викладати історію тоді було найцікавіше і найлегше. Це був найкращий період у моєму житті, і на відміну від нинішній віце-прем’єрів, які в цей же час працювали на оптових базах, або нинішніх мерів міст, які в цей час працювали "наперсточниками" на вокзалах, я маю на увазі мера міста Харкова від Партії регіонів, я працював викладачем.

Найстрашніші люди - які пробують ділити Україну за російськими, українськими або єврейськими чи іншими прізвищами. Взагалі це найкраще виходило у Гітлера. Тому моя порада Вам: найменше звертайте увагу на національність, прізвища або хто де народився. Бо закінчите так само, як нацисти і Гітлер.

А якщо мене "презирают" люди саме такого плану – значить, я все роблю правильно.

Когда оппозиция ответит антиукраинской банде? Пора брать вилы и эту банду долой.
Виктор
12.01.11 18:14

С.С. На мій погляд, кожним своїм кроком опозиція бореться з цією антиукраїнською силою – Партією регіонів, комуністами і Блоком Литвина. Саме тому ця влада і реагує через репресії, арешти, відкриття кримінальних справ на лідерів опозиції. Я переконаний, що з цією владою ми всі разом справимось без вил, для цього достатньо тих сотень тисяч людей, які вже зрозуміли, що це не наш Президент, не наш уряд і не наша влада, і мільйони громадян, які це зрозуміють найближчим часом. Для цього Президента варіант туніського диктатора, який правив країною 22 роки, а потім тікав, прихопивши з собою тонни золота – це буде найкращий вихід, бо тікати йому буде нікуди.

Будут ли на очередных выборах открытые списки кандидатов? Если будут, я проголосую за БЮТ. Но мне кажется у политиков не хватит силы воли совершить этот поступок, как и отказаться от своих привилегий. Способны только разводить димагогию, этого у Вас не отнять.
Александр
12.01.11 18:17

С.С. Олександре, я думаю, не секрет, що і на попередніх виборах всі списки партій були відкриті пресі, у відкритому доступі, у тому числі і в Інтернеті. На мій погляд, питання, яке Ви задаєте – це не стільки питання відкритості списків кандидатів, скільки питання того, що краще вчитися на чужих помилках, а не на своїх, коли включають у списки людей, які не достойні бути в партіях чи блоках партій та йти на вибори. Тому ключове питання наступних виборів – це той шлях, по якому далі буде розвиватися країна. Це шлях так званих змішаних виборів (те, що ми пережили в 1998 і 2002 роках), коли існували два сорти депутатів: ті, хто пройшли по списках, і ті, хто працював на округах, чи ми повернемось в часи тотальної скупки виборчих округів при мажоритарній системі. Тому я абсолютно з Вами згоден в тому, що треба все зробити, щоб виборець мав можливість голосувати за політичну силу, яка в кінці кінців і буде відповідати за своїх списочників і за тих, кого вона подає у владу.

Наблюдая за Вашей политической карьерой изменника и предателя (в том числе и В. Ющенко)помимо заданных вопросов интересуюсь: 1. Кто из современных политиков является для Вас образцом для подражания? 2. Зачем Вы так часто и не к месту жестикулируете? И знаете ли Вы, что жестикуляция (обеими руками) признак неуверенности и лживости?
Мелитополь
12.01.11 18:35

С.С. Ніколи не думав, що в Мелітополі так багато прихильників Ющенка, особливо зараз, коли вже з відкритих джерел стало зрозуміло, що так скріпило союз Віктора Ющенка і Віктора Януковича. Я маю на увазі проекти пана Фірташа, якими так захоплювався Ющенко і які далі так активно втілює в життя Янукович і компанія. Я думаю, що відповіді ще попереду. Але тепер уже для абсолютної більшості громадян України зрозуміло, що підписані між Ющенком і Януковичем універсали і меморандуми, які дозволили уникнути відповідальності сотням тих, хто під час режиму Кучми вважав, що Україна – це його власність і так буде завжди.

В своих высказываниях вы осуждаете воровство заводов и др . государственной собственности путем незаконной приватизации ("своровали заводы"). Почему Вы внутри фракции БЮТ не разобрались с Тариэлом Васадзе, своровавшим АВТОЗАЗ, ведь что бы проявить принципиальность у Вас было времени более чем достаточно?
Мелитополь
12.01.11 18:45

С.С. Я думаю, що приклад того, як з колін піднялося підприємство АВТОЗАЗ, яке в середині 90-х років фактично нагадувало руїни – це один з винятків тієї бездумної приватизації, яка проводилась в 90-ті роки і яка проводиться зараз. Я чудово пам’ятаю, в якому стані опинився АВТОЗАЗ і його суміжні підприємства в тому ж Мелітополі і в інших частинах України, коли десятки тисяч робітників були викинуті на вулиці, або працювали в кращому випадку один день на тиждень, коли і далі на застарілому обладнанні випускали те, що важко назвати автомобілем, і саме з приходом інвесторів на чолі з Таріелом Васадзе завод повернув тисячі працюючих, почав сплачувати податки, а саме головне, відбулось неймовірне – оновлення виробничої бази. І все це було зроблено не за державний кошт, а за гроші приватних інвесторів. Можна привести приклади десятків підприємств в тому ж Мелітополі та Запоріжжі, коли за ці ж роки підприємства під час прихватизації отримали нового "власника", який довів їх до тотального банкрутства. Тому я пишаюсь тим, що я був одним із авторів Закону щодо стимулювання розвитку автомобілебудування в Україні, який дав нове життя АВТОЗАЗу.

Без лести скажу, что считаю Вас одним из значимых политиков сегодняшней Украины. Хотел бы спросить Вас, что мешает лидерам здоровых сил страны объединится, чтобы отстранить криминальную власть от занимаемого ею места? Неужели эти лидеры настолько самонадеянные и недалекие, что не понимают - иного выхода у них нет, в противном случае все они обречены?
На ошибках надо учиться, а не повторять их вновь. В конце концов, все расхождения между ними не столь велики, чтобы из-за их личного апломба поставить Украина на край гибели.

Анатолий Иванович
12.01.11 18:47

С.С. Анатолію Івановичу, ключове питання – а хто ж є в опозиції сьогодні в Україні? Ті, хто в перші місяці приходу команди Януковича до влади просиджував в приймальні, очікуючи посади прем’єрів чи міністрів його уряду, а не отримавши їх, раптом стали опозиціонерами? Чи ті, хто, зрадивши своїх виборців, побігли в більшість, а сьогодні жахаються самого слова "більшість", розуміючи, до чого довели країну менше ніж за рік цієї влади? Тому, на мій погляд, всі ті політики, які зрозуміли з першого дня, що це антиукраїнська, антинародна влада, об’єднані і ведуть боротьбу з цією владою. Ця влада розуміє, яку загрозу представляє опозиція, і найкращим прикладом є масові арешти, відкриття кримінальних справ проти опозиції.

Уважаемый,Сергей Владиславович! Почему Вы так долго позволяете нынешней власти "вытирать о себя ноги" и что реально планируете делать в такой сложной ситуации? Пока мы видим только слова, крики и никаких реальных действий! Надо людей поднимать, иначе всех перебьют по одному!
Оксана
12.01.11 19:54

С.С. Оксано, в той час, коли багато хто розгубився, інші перелякались, інші побігли служити цій владі, наша команда ні на йоту не сумнівалась в тому, що з цією неукраїнською владою треба вести боротьбу. На жаль, суть цієї влади не всі зрозуміли одразу, але податкова реформа вивела на вулиці сотні тисяч підприємців, пенсійна реформа заставляє замислитись мільйони пенсіонерів, житлова реформа виведе на вулиці мільйони власників квартир і будинків, а вся економічна і гуманітарна політика цієї влади, на мій погляд, сприяє об’єднанню України. Тому я переконаний, що ми переможемо.

Чому Ваша партія не ініціює розгляд в Конституційному суді питання щодо невідповідності Коституції України Харківських угод щодо розміщення на території нашої держави бази Чорноморського флоту Росії, а також чому не порушите кримінальну справу щодо депутатів, які проголосували за ці угоди і цим самим порушили ст.17 Конституції України?

12.01.11 22:07

С.С. Будь-які звернення в Конституційний Суд, який сформований Януковичем і в якому лише дві-три людини мають можливість заявити свою особливу, але правову позицію, не змінять ситуацію ні з харківськими угодами, ні з відповідальністю тих, хто голосував за ці угоди. Якщо Конституційний суд дозволив собі змінити Конституцію, надавши незаконні, неконституційні повноваження Президенту, від такого Конституційного Суду очікувати правових справедливих державницьких рішень неможливо. Тому я переконаний, що і питання харківських угод, і відповідальність тих, хто за них голосував, будуть після наступних парламентських виборів, де патріоти України зможуть створити дієву більшість, а наступним кроком цього стане перемога на президентських виборах патріота України. Лише в цей спосіб можна змінити і харківські угоди, і багато інших антидержавних і антинародних рішень, які ухвалювали Янукович і ця команда.

Чому таку модернову, перспективну партії ПРП, довели до повного банкрутства?
Віталій
12.01.11 22:14

С.С. Партія "Реформи і порядок" існує з 1998 року. Фактично в усіх скликаннях парламенту ми мали своє представництво. На мій погляд, зараз як ніколи ми маємо можливість в рамках Блоку Юлії Тимошенко проводити і свою ідеологію, і свою стратегію бачення держави. Найкращим підтвердженням цього є перемога сотень наших депутатів, які стали депутатами обласних, міських, районних, сільських, селищних рад. Це було завжди слабким місцем партії "Реформи і порядок", бо ми були добре представлені в парламенті України, і набагато гірше – в місцевих радах. Зараз ситуація змінилась на краще.

До речі, жоден депутат від ПРП не зрадив нашому блоку, не став тушкою і не перебіг в так звану пропрезидентську більшість.

Уважаемый Сергей Владиславович! Каково Ваш взгляд на ближайшее будущее Украины? Есть ли шансы у оппозиции, или ее скоро будут возить в клетках? Скатится ли держава к сталинизму или есть надежда прорваться к демократии? Как действовать оппозиции, в том числе ПРП, в условиях полномаштабного давления? И где молодые, новые лица?
Kamba
12.01.11 22:31

С.С. Найкращі оцінки тому, в якому стані за рік влади Януковича знаходиться держава, дають міжнародні агентства. Коли Україна в рейтингу свободи слова лише за декілька місяців цієї влади втратила 42 позиції і скотилась з 89-го в 2009 році на 131 у 2010 році, коли рейтинг рівня розвитку суспільства, який визначає ООН, лише за декілька місяців знизився з 76 до 83 місця, коли в рейтингу економічно розвинутих країн Україна посіла передостанню, 39-ту позицію в Європі (за нами лише Молдова), коли в рейтингу економічних свобод втрачено 12 позицій, і ми скотились на 164 місце в світі, а в Європі ми є останніми, коли по рейтингу конкурентоспроможності ми зайняли передостаннє місце і за нами є лише Венесуела, а ще й за визначенням міжнародної інституції "Freedom House" ми вперше за останні 6 років визнані не вільною країною, - це є найкраща характеристика того, що зробив Янукович і компанія за неповний рік.

Якщо ще до цього додати, що репресивні органи відкривають кримінальні справи щодо руйнації пам’ятника Сталіну, але мовчать і ніяк не реагують на знесення історичних пам’яток в центрі міста Києва компаніями, причетними до глави СБУ пана Хорошковскього (я маю на увазі будинок архітектора Казанського на Подолі), то зрозуміло, що в країні щось відбувається не так.

Сергей, я искренне солидарен с Вами в том, что не только страну, как государство нужно спасать, а обычных граждан, от неминуемой гибели. Уверен, что даже Вы не знаете истинных планов и целей, нашего нынешнего правительства. И что самое опасное что почти никто из них не осознаёт, реальные результаты своих действий. Об этом отдельно.
Я родился и живу в Донецке, и всё что происходит в стране начиная с 2005г. я предсказываю до мелочей. Я не ясновидящий. Я просто знаю всё изнутри. И это далеко не то, что потом узнают многие, включая и Ваших коллег. И по этой причине, все те, кто не доволен этой властью (т.е. мы с Вами) сделаем роковую ошибку, вследствие которой мы будем собственными руками, локально, уничтожать друг друга. И это не единственный "капкан", программа могущественная и многовекторная. Сегодня ситуация крайне запущенна, и полностью подконтрольна правящей элите. По этому основной упор нельзя делать на майданы и митинги. Они сами спровоцируют кровь, и запретят их, как им угодно. Кто им может помешать? Они именно этого и ждут. Нужно ломать программу. Майданы должны быть, но как глас народа, а не средство борьбы. Должно произойти публичное разоблачение. И к максимальному моему личному удивлению, без меня сегодня этого не сделает никто. Так сложились обстоятельства. Сегодня разогнать банду, можно только подняв и сплотив весь народ Украины, и это сделать, сейчас будет не просто. Об этом они заботились годами. Но есть верный способ, открыть всем глаза, и предъявить наличие совершаемого зла, всем жителям страны. И тогда, даже их соратники, встанут друг против друга, а люди реально увидят, кто и как ими "правил" (и правит) и сами сделают свои, однозначные выводы.
Сергей, я не обыватель, я старше Вас, и об этом, Вам я пишу первому. Более того, я предлагаю Вам свою, хотя бы консультативную, помощь. Я присматривался и выбрал Вас, как, на мой взгляд, наиболее адекватного человека. "Светиться" я пока ни где не буду, и простите, общаться буду только с Вами, без помощников. По той причине, что я занимаюсь именно этой проблемой и у меня есть свой план, который я собираюсь осуществить, в случае разгрома оппозиции. В заключение прошу, не делайте ошибок, нас, хотя вынудить бороться с отражением этой власти, а не с ней самой. И это не газетный заголовок, а обоснованное утверждение. И помните, у Вас нет больше права на ошибку, и первыми это начали понимать Ваши коллеги. Есть только один путь отобрать страну у бандитов, это путь о котором я упоминаю. Все другие пути приведут, к очень большой крови и полному краху страны. При минимальной Вашей поддержке, я вскрою то, что бескровно решит все глобальные проблемы Нашей страны. Пусть Вас не удивляет, что я рассуждаю в масштабе страны. Я столкнулся с братвой на Донецком уровне, и в процессе нашего противостояния, они захватили страну. Теперь я противостою мафии, прикрывающейся рангом государства. Вообще, если буду полезен, готов поделиться информацией, но только очно. 18-го. я постараюсь сообщить Вам свои каналы прямой связи, и вы по возможности, 18-го, оставьте прямой телефон.

Виталий
13.01.11 00:01

С.С. Вітаю! Дякую за достатньо глибокий аналіз всіх процесів, які відбувались в країні за останні роки.

Понимаете ли Вы, уважаемый Сергей Владиславович, что регионалы власть не отдадут никогда, понимает ли это Ю.В.?
Егор
13.01.11 00:07

С.С. Багато хто з диктаторів теж вважав, що їх влада вічна. Тому я переконаний, що дуже швидко і Ви, і інші зрозуміють, що така влада в Україні протриматись не зможе.

Уважаемый Сергей Владимирович! Если вы никем не зомбировары (простите), то со стороны смотриться что вы попали "не в свою тарелку". Даже название БЮТ само по себе несерьезно, ведь скромный человек не будет величать партию своим именем? Если вы не поменяете свое направление, мне кажеться, Вы останетесь один. БЮТ -это изначально карточный домик.
Лилия
13.01.11 00:55

С.С. Лілія, як це не парадоксально, але на сьогоднішній день немає жодної іншої політичної сили, крім БЮТ, з якою так безсовісно, безпардонно і жорстоко розправлялась нинішня влада. Помилки є у будь-якої політичної сили, але я переконаний, що ми вийдемо набагато сильнішими із всіх цих процесів, які відбуваються зараз в країні.

Шановний Сергію Владиславовичу! От ми кажемо: Європа, європейські цінності... Але ж там зараз дуже низький рівень духовності: проводяться гей-паради, вінчають гомосексуалістів, і таке інше. Якщо, скажімо, Україна вступить до ЄС, а ЄС буде вимагати проведення в Києві гей-парадів чи вінчати гомосексуалістів, чи підтримаєте ви такі "європейські цінності"? Можливо, і Європі є чому в нас повчитися: адже в нас є Православна Церква, не заплямована ніякими єресями, і внаслідок цього - більш-менш непоганий рівень духовності. А євроінтегратори чомусь цього, на жаль, не цінують, постійно критикують Януковича за підтримку Православної Церкви.
Вадим
13.01.11 08:55

С.С. Вадиме, якщо для Вас європейські цінності – це гей-паради, то для мене це інше. Це економічні свободи, це демократичні свободи, це рівень життя громадян, це пенсіонер, який їздить по світу, а не думає, як йому прожити наступний день, це військовий, який отримує достойну платню і має можливість використовувати найновіші засоби техніки, а не військовий, який у кращому випадку на тренажерах відпрацьовує бойові операції. Тому я думаю, що найкраща характеристика суспільства – це є те, як захищені громадяни, який у них рівень статків і які свободи існують в цих країнах.

Большинство соратников Тимошенко уже сидят. Это в дальнем зарубежье, в ближнем зарубежье, в Украине, кто ждет экстрадиции в Украину, кого разыскивает Интерпол. К Януковичу в оппозиции, в правительстве, в предидестве никто в мире не предъявил никаких претензий. Почему-то все имеют претензии именно к Вашему лидеру - Тимошенко и обосновано. Достаточно запросить уголовные дела в Америке, России, наши почитать. Вопрос к Вам, почему Вы человек грамотный прикрываете уголовные дела Вашего лидера и против народа Украины, интересы которого Вы должны защищать?
Александр
13.01.11 08:59

С.С. Олександре, мене завжди дивують люди, які радіють з того, що хтось сидить або сяде у в’язницю. Особливо коли це стосується політичних репресій.

В чому звинувачують бувшого першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" пана Діденка або бувшого голову митниці пана Макаренка і ще десяток чесних працівників української митниці, які проходять по тій же справі? В тому, що ці державні люди повернули Україні 11 мільярдів кубів газу не за тією ціною, за якою пан Фірташ перепродавав російський газ країні протягом декількох років, а за ціною, по якій Росія поставляла цей газ пану Фірташу. І це було закріплено в міждержавній російсько-українській угоді.

В чому звинувачують пана Данилишина, якого Європейський Союз визнав політичним в’язнем і довів, що всі обвинувачення щодо бувшого Міністра економіки є політичними репресіями? В тому, що він провів 2 тендери по Євро-2012 через процедуру закупівлі у одного учасника. Хочу нагадати, що всі 6 млрд. гривень пройшли в бюджеті Азарова-Януковича-Колеснікова без тендерних процедур, що збільшило вартість тільки НСК "Олімпійський" вдвічі, майже до 4 млрд.грн. І таких прикладів можна наводити сотні.

В чому звинувачують бувшого голову казначейства пані Слюз? В тому, що вона, перш за все, думала про пенсії і як не допустити зриву виплат пенсій 14-ти мільйонам пенсіонерів в умовах найважчої світової економічної кризи.

В чому звинувачують Тимошенко? В своєчасності виплат пенсій, а тепер ще і в тому, що, виявляється, конвертуючи гроші в національну валюту, я маю на увазі гроші, які поступили по "кіотському протоколу", вона згідно з законом України направила 900 тис.грн. відрахувань в пенсійний фонд. Це називається "ущербом" державі.

Тому які це репресії, з чим вони пов’язані, стає все далі зрозумілішим і в Україні, і за її межами.

Тепер стосовно попередньої, нинішньої влади Януковича. Ви не скажете, чому до цього часу не повертаються в Україну пан Боделан, пан Бакай, бувший Міністр внутрішніх справ Білоконь? Чому закриваються сотні кримінальних справ щодо компанії Фірташа і інших горе-бізнесменів, які нанесли шкоду українському бюджету і українській державі на мільярди гривень? Відповідь очевидна: бо єдиний орган, який може провести об’єктивне розслідування - це Генеральна прокуратура, яка і при Ющенку, і зараз при Януковичі контролюється Партією регіонів.

Тому я думаю, прізвища тих прокурорських працівників, слідчих, прізвища тих горе-суддів, які санкціонують незаконне утримання під вартою, відкриття незаконних кримінальних справ, стануть предметом відповідних розслідувань, як тільки в Україні зміниться Генеральний прокурор і буде скасована незаконна, неправова судова реформа.

Скажите, каким капиталом и сколькими предприятиями владеет ваша семья? Почему вашу фамилию связывают с "Национальной лотореей"?
Сергей
13.01.11 09:22

С.С. Ні я, ні моя родина не володіють ніякими підприємствами, і це дуже легко перевірити в моїй декларації про доходи, яка є публічною уже 20 років. Тим більше, я не маю ніякого відношення до "Національної лотереї". Якби хоч одне з моїх слів не відповідало дійсності і за режиму Кучми, і за нинішньої влади – я є в опозиції, і Ви розумієте, наскільки легко вісі мої слова перевірити.

Сергей. Вам, я имею ввиду БЮТ, УНА-УНСО И НАША УКРАИНА, было дано народом 5 лет для подъема экономики Украины, а вы ничего не сделали, абсолютно ничего. Вопрос: Почему?
2.Когда вы пришли к власти вы открыли 14 уголовных дел против Партии Регионов, и никого не посадили. Вопрос: Что, не было за что сажать? Я думаю, что все очень просто вы копали яму другим, а сами туда и упали.
И еще вам мой совет и всей оппозиции: Не плачьте, не просите и не бегайте в двуличную Европу вы просто унижаете Украинский народ. Мы там никогда не были и не будем.

АДАМ
13.01.11 11:40

С.С. Я хотів би нагадати, що за ці так звані п’ять років помаранчевої влади як мінімум два роки при владі був Янукович як Прем’єр-міністр. А найкращою характеристикою того, що сталося з країною за попередні п’ять років і за останній рік, є у фактах, приведених в попередній відповіді стосовно наших рейтингів економічних, політичних свобод, економічного та політичного рівня розвитку. Я думаю, факти можуть бути доповнені, в тому числі, і Вами, якщо Ви інколи буваєте в магазинах, на ринках, почали оплачувати комунальні послуги за новими тарифами. І таких прикладів можна ще приводити десятки.

Когда голосовали за первое премьерство Тимошенко, то депутат Безсмертный не голосовал. Журналисты спросили, почему? Он ответил: "Я знаю что Тимошенко, по характеру авантюрист, и по этому он ее не поддержал. "А вы выходит и сами такие, как ваш лидер?
Пенсионер
14.01.11 15:23

С.С. Найкращою характеристикою того, що сталося за останній рік, є доля тих, хто був найближчим соратником Ющенка, в тому числі і пана Безсмертного. В той час, коли мільйони підприємців борються з цією владою, мільйони пенсіонерів воюють проти майбутнього пенсійного законодавства, мільйони наших громадян бачать, що зробила ця влада за цей рік по цінах в крамницях, по зростаючих комунальних тарифах, пан Безсмертний призначений паном Януковичем Послом в Білорусі. Я думаю, це найкраща відповідь на запитання, чому пан Безсмертний не голосував за Тимошенко.

Сергей Владиславович, как возглавляемое Вами оппозиционное правительство будет бороться за улучшение условий жизни простых граждан, против принятия ПР законов, которые усугубляют нашу и так нелегкую жизнь. Дошло до того, что у нас в городе повысили плату в 2 раза за обучение в детской музыкальной школе. По телевизору слушаем о реформах, которые направлены на уничтожение народа. Верю в оппозицию и думаю ,что Вы приложите все усилия ,чтобы раз и навсегда покончить с хаосом в стране.
Пенсионерка
16.01.11 12:33

С.С. Опозиційний уряд на всіх останніх засіданнях розглядав фактично чотири найбільші "реформи", які запропонував уряд Януковича-Азарова-Тигіпка. Чим завершилась податкова реформа, ми бачимо із провального бюджету попереднього року і гноблення малого та середнього бізнесу. Чим закінчиться пенсійна реформа, яка зводиться лише до одного: як підняти пенсійний вік, а не як навести порядок з пенсійним законодавством, я думаю, розуміють мільйони українських пенсіонерів. Чим закінчиться реформа житлово-комунального господарства, коли наших громадян почнуть виселяти за несвоєчасну сплату комунальних послуг, які явно не відповідають нинішнім зарплатам і пенсіям, теж ми сьогодні зрозуміли. Саме тому опозиційний уряд запропонував по кожному з цих напрямків реальні зміни, які дали б можливість наповнити податками бюджет держави, уникнувши схем виведення мільярдів доларів в офшорні зони; яким чином можна обмежити сьогоднішні елітні пенсії для сотні тисяч громадян, які нічим не відрізняються від 14 млн. інших; що дійсно треба зробити в комунальному господарстві, щоб послуги, які надаються нам, відповідали тарифам. Кожна з цих пропозицій викладена у вигляді законопроектів. Всі вони знаходяться на розгляді в парламенті, але при цій владі, ясно, що за них не проголосують.

Я вважаю, що сьогоднішній опозиційний уряд робить головне: щоб з приходом опозиції до влади будь-який громадянин розумів, які саме реформі будуть проводитись опозицією, чим ми відрізняємось від нинішньої влади. Саме тому я хотів би побажати всім, хто поставив коректні і некоректні запитання, одного: я переконаний, що ця влада ненадовго. Але головне – громадяни України повинні розуміти, яка альтернатива їм пропонується. І саме сьогоднішня опозиція і через роботу в парламенті, і через пряму роботу з виборцями показує дійсно європейський шлях, на який повернеться наша країна, як тільки ця влада буде відсторонена.

Я вас очень уважаю, но ошибки есть у всех, постарайтесь оставаться человеком, ваша идеология однозначно лучше, но вы и ваши соратники это все допустили и этих всех, хотя не только от вас это зависело. Когда вы думаете сгруппироваться?
Ираклий
12.01.11 21:59


Вы можете подтвердить или опровергнуть информацию о том, что ректор Национального аграрного университета Дмитрий Мельничук возглавит Голосеевскую организацию партии "Батькивщина". С уважением, Владимир, член партии "Батькивщина" 2000 года.
Иван
12.01.11 23:42


Господин Соболев. Когда Вы начнете думать о судьбе Украины? Внешне выглядит, что Вы загдядываете под юбку "псевдовождя". Не пора ли подумать о своем мужском начале и иметь свое личное мнение? Неужели Вы не видите, что кучка "псевдовождей" просто растаскивает Украину?
Александр
13.01.11 08:19


Сергей Владиславович здоровья Вам выдержки. Вы один из тех на ком держится оппозиция. Вопрос такой, почему ваша сила не делает реальных шагов к объединению? Скажите четко кто и почему против? Тот же Яценюк красиво говорит, намекает на объединяющую силу. Наверное, на свою. И так каждый. На вас смотрит половина тех, кто голосовал за Вас. Да и те, кто против думаю, присматриваются.
влад
13.01.11 08:58


Шановний Сергію Владиславовичу! Права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Але не кожний громадянин може звернутися до суду за захистом своїх прав, так як за це необхідно платити гроші, яких ще і не має (судовий збір і витрати на інформаційне-технічне забезпечення). Зараз планується прийняти закон про "Судовий збір". А чому не прийняти Закон України про ліквідацію судового збору та інших платежів, щоб люди змогли звератися до суду ні на словах, а на ділі? Як що Ви за них піклкєтеся. На мій погляд треба залишити судовий збір тільки по господарським справам (Господарсько-процесуальному законодавству), чи погоджуєтися Ви з цим, а якщо ні, то які Ваші арументи проти? Думаю, що у державних діячів на ці цілі кошти знайдуться, якщо вони піклуються про людей.
Віктор
13.01.11 13:19


Сергію! Чому Ви і народні депутати України не реформували органи досудового слідства у прокуратурі на протязі 14 років, де згідно Конституції слідства не повинно бути? Не створили Національне бюро розслідувань? Чому не прийняли Закон України " Про статус слідчого" на який Президент України Ющенко В. наклав "Вето" на цей закон? Чому депутати ВР України в тому числі і з Вашої фракції не беруть на контроль і не направляють депутатські запити на звернення слідчих і працівників прокуратури про порушення їх прав, в тому числі і процессуальних, звільнення з посади за скороченням, та по іншим мотивам слідчих Генеральної прокуратури України, які займали принципові позиції ( Це народні депутати Кармізін Ю.А., Пашинський С.В., Швец В.Д. 2008-2010 р.)? Чому ці народні депутати на надавали відповіді заявникам, коли до них зверталися люди? Можливо зараз би, якби Ви стали на захист цих людей в свій час вони б працювали і приносили користь суспільству?
Віктор
13.01.11 13:53


Уважаемый Сергей Владиславович! Мне 54 года, по новому закону мне придется работать дольше на 1,5 года, при этом пенсия по новому закону уменьшается и никак не может быть больше минимальной. На Вашу фракцию большая надежда, что Вы поможете нашим несчастным женщинам, чтобы этот закон не был принят. Разве можно так наказывать людей, которые всю жизнь проработали и получат эту нищенскую пенсию. А где же те деньги, которые мы отчисляли за свой трудовой стаж. У меня стажа уже 37 лет. Как можно одним все, а других наказывать по всем параметрам: 1)повышение пенсионного возраста; 2)увеличение страхового стажа; 3)расчет пенсии производить на основе зар.платы за 3 предыдущих года; 4)не учитывать доход за 60 месяцев до 01.07.2000г. и т.д. Ну разве можно одних наказать так жестоко, все и сразу. Пусть этот безумный реформатор Тигипко отстегнет 1 млрд. от своих достатков (он и не заметит) и поможет государству, а не только за счет самых бедных и несчастных женщин он болеет за наше государство. На вас вся надежда - помогите, иначе хоть в петлю: работы нет и этой мин пенсии не видать, зато наш президент кроме баснословной зар.платы получает баснословную пенсию. Если так тяжело, то пусть хоть один из них откажется хоть от чего-нибудь. Спасибо. Помогите!!!
Людмила
13.01.11 15:42


Здравствуйте Сергей! Пока с симпатией относимся к вашей политсиле. Проживаем в городе Харькове. Вопрос по тарифам ЖКХ - почему в Киеве тариф на отопление 1 м2 до 31.12.10 составлял 2.26 грн, а в городе Харькове за тот же 1 м2 уже 2 года действовал тариф 5,50 грн. Где же социальная справедливость , при том, что оклады и пенсии у жителей нашего региона ниже , чем в столице. Интересно, а какие тарифы на ЖКХ в других регионах УКРАИНЫ. Спасибо.
Михаил
13.01.11 16:07

        Следующие >

Новости по теме
9.04.11   У Тимошенко поразились масштабам коррупции, увидев "Межигорье" "из космоса"
23.03.11   В БЮТ удивлены: почему еще нет дела против Литвина?
18.03.11   Однопальцевые близнецы: нардепы испугались второй кнопки
17.03.11   Ради сенсорной кнопки БЮТ соберется в полном составе
17.03.11   Соболев объяснил, почему регионалы "прокатили" сенсорную кнопку
Анонсы Пресс-центра
21 апреля состоится Круглый стол на тему: "Рынок коммерческой недвижимости глазами топ-консалтинговых компаний"
20 апреля состоится Круглый стол на тему: "Готовы ли трейдеры принимать участие в финансировании производства зерна в Украине?"
20 апреля состоится Интернет-конференция Юрия Лапшина, директора Департамента администрирования НДС Государственной налоговой службы Украины: "Особенности представления отчетности по НДС в связи с принятием Налогового кодекса Украины"
19 апреля состоится Интернет-конференция А.Лавринчука, гендиректора ГП "Государственная продовольственно-зерновая корпорация Украины" на тему: "Государственная продовольственно-зерновая корпорация Украины - путь к цивилизованному аграрному рынку Украины"
20 апреля состоится Круглый стол на тему: "Как применять "проблемные" нормы Налогового кодекса?"
19 апреля состоится пресс-конференция компании Инком на тему: "Инком: итоги финансового года. Состояние рынка, позиция компании, стратегия 2011"
19 апреля состоится Круглый стол на тему: "Государственная регистрационная служба: как по новым правилам будет осуществляться регистрация прав собственности в Украине"
 

Интернет-конференции
20.04.11Юрий Лапшин
19.04.11Александр Лавринчук
15.04.11Николай Злочевский
15.04.11Евгений Корнийчук

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда
 
http://expert.liga.net/printconf/cid_389