Рассылки по e-mail RSS-экспорт Карта портала
Реклама Контакты Системы ЛІГА:ЗАКОН

Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Видео | Фотогалерея | Заявка

29 декабря 2010 г.,11:00

Интернет-конференция
Игоря Калетника

главы Государственной таможенной службы Украины
на тему:
"Реформирование деятельности таможенной службы Украины"

Игорь Григорьевич Калетник родился 16 июля 1972 г. в с.Клембивка Винницкой области. Образование высшее. В 1993 г. получил диплома агронома в Винницком сельскохозяйственном институте, в 1999 г. в том же вузе получил второе высшее образование по специальности "учет и аудит". В 2001 г. получил диплом юриста в Киевском университете им.Т.Шевченко. Кандидат юридических наук. Заслуженный юрист Украины.

1995-1998 гг. – Винницкая таможня, инспектор, зам. начальника отдела, начальник отдела. 1998-1999 гг. – заместитель начальника Подольской региональной таможня (г. Хмельницкий).1999-2000 год – начальник Херсонской таможни. В 2000 году – начальник Рава-Русской таможни. 2000-2002 гг. - начальник Галицкой таможни. В 2002 году – начальник Раздельнянской таможни. 2002-2003 гг. - заместитель начальника Управления, начальник Управления организации борьбы с контрабандой и нарушениями таможенных правил Государственной таможенной службы Украины. 2003-2005 гг. - начальник Черноморской региональной таможни (г. Одесса).

В 2005 г. - директор Департамента борьбы с таможенными правонарушениями Гостаможслужбы. 2005-2006 гг. - судья Днепровского районного суда г. Киева. 2006-2007 гг. - директор Департамента организации борьбы с контрабандой и нарушениями таможенных правил Гостаможслужбы.

2007-2010 гг. - народный депутат Украины от Коммунистической партии. Возглавлял Комитет Верховной Рады по вопросам борьбы с организованной преступностью и коррупцией. В марте 2010 г. распоряжением Кабинета Министров Украины назначен Главой Гостаможслужбы Украины.

Хотите пообщаться с И.Калетником и узнать больше об известном политике, результатах его работы и взглядах на будущее таможенной службы Украины?

На всі питання, на які я не встиг відповісти зараз, ми в найкоротші терміни обов’язково дамо відповіді. Така увага до діяльності Державної митної служби України свідчить про небайдужість і розуміння того, що митниця є важливішим державним механізмом впливу на зовнішньоекономічну діяльність, на те, що від діяльності митної системи залежить економічна безпека нашої держави. І мова зараз іде не тільки про боротьбу з товарною контрабандою, про наповнення державного бюджету, - хоча це головні і пріоритетні напрямки, - а мова йде, в тому числі, і про недопущення ввезення в Україну наркотичних, психотропних, сильнодіючих, отруйних препаратів, які гублять дітей, молодь і ставлять під загрозу існування здорової нації. Дякую всім.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Игорь Григорьевич, Вы знаете, что твориться на таможнях? Если да, то Вы уничтожаете таможенную систему, вопрос-зачем? Где в мире голова Службы увольняет инспекторов?
авторитет
28.12.10 13:07

И.К. Дякую, що запросили. Хочу сказати, що Ліга - дуже відоме Інтернет-видання, користується великою популярністю широких верств читачів, яка завжди об’єктивно і багатогранно охоплює ряд цікавих тем. Напередодні Нового року хочу побажати Вашому виданню, щоб ви мали успіх, здоров’я, щоб всі ваші працівники завжди мали змогу почути різні думки, але щоб вони носили об’єктивний і правдивий характер. В свою чергу, хотів би, щоб ми мали змогу спілкуватися системно і регулярно. Я впевнений, що від такого спілкування дуже багато питань будуть вирішуватись і не викликати більше якихось тих чи інших проблем. Всім читачам бажаю успіхів в Новому році.

В березні, коли мене було призначено керівником митної служби, ми застали повністю розбалансовану систему, яка в переважній більшості обслуговувала інтереси нелегального бізнесу, а не держави. Те, що сьогодні ми називаємо ростом імпорту тих чи інших товарів, зокрема, побутової техніки, мобільних телефонів, з яких, до речі, платежів у цьому році стягнуто на мільярд більше, ніж у минулому, ноутбуків, інших дорогих брендових речей, то це в більшій частині те, що ми його просто вивели з тіні. На сьогодні ці товари почали декларуватись своїм найменуванням зі сплатою відповідних податків. І очоливши митну систему, ми не йшли по принципу 2005 року, коли огульно були звільнені всі підряд, а кожному працівнику митної системи було доведено, що в Україні з’явилася нова влада, керівництво держави, яке чітко і зрозуміло визначило пріоритети діяльності, зокрема, митної системи. Відповідно до цих пріоритетів нами було розроблено низку конкретних і практичних кроків. Безперечно, всі ці заходи і їх виконання мають забезпечувати ніхто ніші, як рядові інспектори та інші працівники митної системи. Ті, хто це зрозумів, мають можливість працювати, користуватися і радіти результатам своєї роботи, і мати спокійний сон уночі. Ті, хто вирішив перечекати і жити знову по старому або ж всупереч державним інтересам продовжував займатися різними негативними вчинками, в переважній більшості направленими на звільнення і ухилення від сплати податків товарів, які переміщуються через митний кордон, попадали під дію відповідних нормативних дій, зокрема, дисциплінарного статуту та Закону про держслужбу. Тому, щоб завершити питання, дуже довго я працюю в митній системі, тому в переважній більшості багатьох працівників знаю особисто. І підходи для всіх на сьогодні однакові. Ні одного звільненого інспектора за порушення чинного законодавства ми на сьогодні не поновили в митних органах. Кожен має нести відповідальність за свої вчинки.

На таможне был бардак, коррупция, так и все и осталось по сей день! Почему тарифы на технологическое оборудование из Европы постоянно разные, либо большие либо слишком большие, это что, специально чтобы торг в процессе ТО был уместен? Почему нет четкой ставки за 1 кг.?

27.12.10 17:27

И.К. Дуже огульне запитання, і говорити про те, що бардак, корупція як були, так і залишились – думаю, це не відповідає дійсності. Принаймні, те, що бардака немає – я впевнений. Щодо корупції – то нею хвора вся країна. Тому системне лікування цього явища проводиться щоденно, зокрема, усіма правоохоронними органами. Для цього здійснюється ціла низка як законодавчих, так і інших практичних дій. Щодо питання про тарифи, то вони єдині на всій території України для кожного товару. Якщо мова йде про митну вартість товарів, то ставок визначення митної вартості не існує, оскільки митна вартість товарів, які переміщуються через кордон, і методи її визначення заявляються митному органу декларантом під час переміщення.

Игорь Григорьевич, добрый день. Я часто делаю покупки в интернет-магазинах. Но в последнее время не могу купить у них тот или иной товар. Они поясняют, что нет поставок из-за проблем на таможне. Мол, таможня шмонает, не пропускает товар фуры, просит откаты и т.п. Потому нет и бытовой техники новой. Поясните, пожалуйста, так что же на самом деле происходит на таможне. По какой причине держите товар?
Лина
27.12.10 18:37

И.К. Ваше запитання – це ознака того, що незаконно ввезених товарів або контрабанди дійсно поменшало. В переважній більшості Інтернет-магазини – це завуальована форма можливості реалізувати товар з відповідним ухиленням від сплати платежів і при ввезенні, і при реалізації на території нашої держави.

Щодо конкретних цифр, то за 11 місяців поточного року відбулось суттєве зростання обсягів ввезення побутової техніки: мобільних телефонів – 1 2,5 рази, телевізійної апаратури та відео моніторів – у 4 рази, портативних комп’ютерів, ноутбуків – у 18 разів. Суттєве збільшення обсягів приймачів телевізійних плазм, LCD, спліт-кондиціонерів, цифрових фотокамер. Впевнений, що відповідна кількість ввозилась і в минулому році. Лише в чорну, без сплати податків і з частковою реалізацією в Інтернет-магазинах.

Щодо другої частини Вашого запитання, за останній час ми здійснили цілий ряд конкретних практичних кроків, які чітко регулюють діяльність кожного працівника митної системи при здійсненні оформлення того чи іншого товару. Тому банального викручування рук практично немає, тому що якщо допустити умовну таку дію, то посадова особа, яка це робить, ризикує мати відповідні наслідки щодо дисциплінарної відповідальності.

Игорь Григорьевич, будучи Главой Гостаможслужбы Украины и народным депутатом Украины Вы нарушаете Законы Украины или нет?
Николай
27.12.10 19:19

И.К. Відповідно до Закону про статус народного депутата та вимог Конституції, мною подана особиста письмова заява про складення депутатських повноважень. Протягом сьомої сесії Верховної Ради України шостого скликання питання дострокового припинення повноважень виносилось на розгляд Верховної Ради п’ять разів. Всі відповідні вимоги Закону, передбачені чинним діючим законодавством, мною виконані. Подальше рішення знаходиться лише у віданні Верховної Ради України шляхом голосування.

Ответьте как заслуженный юрист Украины, депутат, председатель ГТСУ:
1. Есле Вам отправить запрос как председателю Парламентского комитета по борьбе с коррупцией о коррупционных действиях в таможенных органах, то Вы будете разбираться как депутат или как Председатель ГТСУ?
2. Неявляется ли совмещение Вами сразу нескольких должностей - коррупционными действиями?
3. Сколько у Вас помічників депутата и сколько у Вас замов в ГТСУ?
4. Почему и каким способом с момента Вашего назначения на должность в ГТСУ и по сегодняшний день Вы участвуете в голосованиях у Верховній Раді, может Вы дали нотариальную доверенность на пользование Вашей депутатской карточкой?
5. Вы рекламируете везде проект Реформирования Таможенной службы который предлагается самой Таможенной службой, а может это Вы просто перепутали -где законодательная власть а где исполнительная?
6. Как Вы считаете, следующий председатель ГТСУ тоже для выполнения плана будет завышать таможенную стоимость на импорт? А ведь из-за этого в прямом отношении значительно выросли цены на практически все товары, потому что при повышении цен на импорт наши производители сразу поднимают свои цены.
7. Ведь Вы практически ничего не знаете про Компартию и коммунизм, откуда у Вас такие убеждения. И Ваши методы работы тоже взяты из коммунизма?

Проста Людина
27.12.10 19:36

И.К. 1. Сьогодні я здійснюю повноваження Голови Державної митної служби України, а парламентським комітетом керівництво здійснює перший заступник голови комітету Москаль Геннадій Геннадійович. Ніякі документи, зв’язані з діяльністю комітету, я не підписую. Фактично керівництво комітетом здійснює перший заступник голови комітету Москаль.
2. Всі вимоги закону мною виконані.
3. В кожного народного депутата є чотири помічника, які знаходяться на державній службі, і тридцять – на громадських засадах на безоплатній основі. Як у голови Державної митної служби, на сьогодні у мене 9 заступників, один з яких – Онопенко – хворіє вже вісім місяців, причому різними хворобами. Мною подано відповідне подання до Кабінету Міністрів щодо його звільнення. Відповідно до Указу Президента про типове положення про центральний орган виконавчої влади, в митній службі буде два заступника, в тому числі і один перший.
4. Відповідні голосування відбуваються в рамках діючого регламенту Верховної Ради України.
5. Вперше за всі роки існування митної системи ми підійшли до реформування не шляхом косметичної прикраси, популізму чи піару. Це ряд дуже важливих конкретних, практичних кроків, які дозволять динамічно і системно розвиватися бізнесу, чітко планувати свій прибуток та рентабельність. Внутрішній виробник буде захищений від дешевої неякісної продукції, зможе бути конкурентоспроможним. Держава має отримати суттєві збільшення надходжень до державного бюджету, по відношенню до минулого року це вже плюс 23 млрд.грн. Проведення цілої низки нормативних та розпорядчих документів Державної митної служби до простих, зручних і зрозумілих форм, повна ліквідація двояких тлумачень, приведення самої митної системи у відповідність до адміністративно-територіального поділу нашої держави (із 46 митниць залишено тільки 27, - в деяких областях було по чотири, по п’ять митних установ, і кожна діяла врізнобій іншій, зі своїми підходами та своїми рішеннями). Ми спільно з парламентським комітетом Хомутинника підготували цілу низку змін в Митний кодекс. Таким чином, уже за цей короткий проміжок часу, я впевнений, що ті імпортери, які працюють прозоро, чесно, відчули, наскільки простіше стало здійснювати митні оформлення, починаючи від жорстких часових рамок митного оформлення і закінчуючи можливістю конкурувати на законних підставах, а не шляхом того, кому вдасться скоріше провести через яку-небудь дірку без сплати податків той чи інший товар.
6. Ми аналізували цю ситуацію. Фахівці митної системи дійшли висновку, що навіть якщо взагалі звільнити всі товари від сплати митних платежів, то імпортери суму несплачених податків все рівно вкладуть в свій прибуток та рентабельність, і ціна при цьому на внутрішньому ринку не знизиться. Яскравим свідченням цього є те, що якщо порахувати будь-який товар продуктової групи, наприклад (бананів, апельсинів, лимонів), то собівартість ввезення плюс всі логістичні розходи і ціна реалізації різняться від трьох до шести разів. Це свідчить про банальну спекуляцію і бажання наживи за рахунок простих громадян України – споживачів. Тому що цих питань підходити необхідно комплексно, і митна служба ініціює на сьогоднішній день розгляд питання щодо необхідності документального підтвердження під час реалізації на внутрішньому ринку товарів легальності їхнього ввезення та суми сплачених податків. Тоді це дасть змогу податковій службі, Антимонопольному комітету вчасно реагувати на такі речі.
7. За часи існування Радянського Союзу та Комуністичної партії була створена могутня держава, яка була в перших рядах економічно розвинених країн світу та таких, що динамічно розвивались. Кількість заводів, фабрик, підприємств дала змогу забезпечити робочими місцями всіх без винятку людей. Люди жили в достатку, мали змогу навчати своїх дітей та бачити перспективу у житті. Тому здобутками ресурсу Радянського Союзу користуються всі часи незалежності багато країн СНД, по сьогоднішній день.

Почему ДМСУ допустила безпошлинное оформление нефтепродуктов ДП "Ливела", что привело к потере 3 млрд. грн бюджетных денег, без всяких попыток отказать в оформлении? Более того, каждое оформление проходило только после одобрения таможенного начальства.
Василий
27.12.10 19:47

И.К. Митне оформлення імпортованих нафтопродуктів здійснювалось у зв’язку з наявністю судового рішення, яке підлягало негайному виконанню. Дане судове рішення було оскаржене в установленому порядку, і зараз знаходиться на розгляді у Вищому адміністративному суді України. Митна система спільно з іншими правоохоронними органами у разі задоволення скарги судом здійснить всі заходи, спрямовані на відшкодування спричинених державі збитків.

В чём реальная причина разгона Енергетической региональной таможни? Ведь более 200 специалистов выбрасывают на улицу без возможности устроиться на работу в другие таможни. Неужели централизованый контроль и оформление енергоносителей за 15 лет себя не оправдал?
Василий
27.12.10 19:54

И.К. Мова не йде про деструктивний процес, тим більше про "розгон". Це етап вдосконалення та уніфікації процедур митного оформлення товарів. Наприклад, чим відрізняється за процедурою оформлення вантажівки з оливковим маслом та вантажівки з автомобільним маслом? За процедурою відмінностей немає. Різниця в тарифному та нетарифному регулюванні. По відношенню до традиційних видів транспорту, підрозділи Енергетичної митниці дублювали функції митниць загальної спеціалізації. Тому в рамках адміністративної реформи з метою оптимізації структури та ефективного використання наявної численності персоналу прийнято рішення передати функції підрозділів Енергетичної митниці митним органам, розташованим за принципом адміністративно-територіального устрою. Надалі Енергетична митниці здійснюватиме митне оформлення тільки тих енергоносіїв, що переміщуються стаціонарними видами транспорту. Хоча і це питання сьогодні залишається дискусійним та знаходиться на вивченні Колегії Державної митної служби України щодо необхідності подальшого існування Енергетичної регіональної митниці в цілому. Як варіант, здійснення оформлення енергоносіїв, що переміщуються стаціонарними видами транспорту, морже забезпечувати, наприклад, будь-який спеціалізований підрозділ Київської регіональної чи Київської обласної митниці.

Щодо працівників, які підлягають скороченню, то підхід буде однаковий по всій системі: рівень професійної підготовки, здача відповідних тестів, співбесіда, відсутність наявності дисциплінарних стягнень, відповідні етичні та морально-психологічні якості дають можливість та шанс працевлаштування в інших митних органах України.

Семь лет назад союзу поляков Подолии из Кракова прислали гуманитарку 700 - аудио кассет с польскими колядками. "Доблестные таможенники" Хмельницкой таможни наложили арест-лицензионный товар. Обиваем пороги седьмой год - сказали отправили кассеты в Киев - в парламентскую библиотеку. Но не слышно чтоб наши депутаты из Верховной Рады колядовали по-польски.....Подобное было с компьютерами в университете. ...Що ж мы за народ такой....
Францишек
27.12.10 20:14

И.К. Шановний пане Францишек, Ваша інформація взята нами до вивчення. Прошу Вас підготувати відповідне звернення на моє ім’я. З даного приводу ми проведемо поглиблене вивчення можливостей подальших дій.

Уважаемый Игорь Григорьевич! Мы постоянно оформляемся на Киевской региональной таможне в отделах таможенного оформления международных експресс-отправлений DHL,TNT,UPS. Самые долгие этапы оформления - это прохождение отдела статистики и отдела платежей (примерно около часа). До октября 2010 года функцию статистики и платежей выполнял выпускающий инспектор (это было введено Семкой С.Н., при образовании Киевской центральной специализированной таможни). Это было удобно и процесс оформления настолько не затягивался, когда одну декларацию проверяют три человека. Возможно ли оптимизировать процесс таможенного оформления?
Мария
27.12.10 20:30

И.К. Питання скорочення кількості осіб, які беруть участь у митному оформленні, є вкрай важливе та буде реалізоване найближчим часом. МИ максимально прагнемо до того, щоб всі функції при митному оформленні товарів виконувала одна особа. Хочу підкреслити, що питання створення сприятливих умов для прискорення товарообігу через митний кордон України – одне з пріоритетних завдань митної системи. Мабуть, Вам відомо, що в жовтні цього року митною службою впроваджено вимогу щодо здійснення оформлення ВМД в строк, що не перевищує 2 години. Щодня ми проводимо моніторинг дотримання цих нормативів. З жовтня час митного оформлення у більшості митних органів скоротився більше ніж у два рази.

Подробнее про биографию, про юриста, про кандидатскую, про заслуженного юриста Украины, как и в каких годах и в какие сроки.
Юрий
27.12.10 21:08

И.К. Моя біографія, в тому числі інформація, яку Ви запитуєте, розміщена на офіційному сайті Державної митної служби, де Ви з нею можете ознайомитись, в тому числі і біографії заступників голови Державної митної служби.

Сколько человек будет уволено с Таможенной службы Украины по распоряжению Януковича и по каким критериям будет производится этот "отбор"?
Павел
27.12.10 22:06

И.К. Відповідним Указом Президент України передбачене скорочення чисельності державних службовців на 30%. Тому з 18 тисяч співробітників митної служби скороченню буде підлягати понад 5 тисяч осіб. Ми сьогодні готуємо цілий великий план кардинальних заходів, які дозволять митній системі забезпечити якісне виконання покладених функцій в умовах скорочення чисельності. Для цього планується делегування відповідних функцій підрозділам митного оформлення, об’єднання підрозділів з покладанням на них кількох напрямків, суттєве зменшення керівного і управлінського персоналу.

Щодо критеріїв, планується, що всі без виключення 18 тисяч працівників митної служби будуть ознайомлені та попереджені про наступне вивільнення, після чого будуть проведені комісійні тестування та іспити, причому система передбачає здачу цих іспитів на комп’ютері з метою унеможливлення суб’єктивного підходу. Також планується проведення цими комісіями співбесід. Важливим критерієм оцінки буде послужний список, історія проходження служби, наявність дисциплінарних стягнень чи їх відсутність. За результатами комплексного підходу з метою унеможливлення фактору впливу на місцях всі посадові особи будуть прийняті на службу наказом голови Державної митної служби, в тому числі і інспектори. Процес буде відкритий і прозорий. Про час, місце проведення відповідних тестів та іспитів інформація буде розміщена на офіційному сайті Державної митної служби. Бажаючі засоби масової інформації, громадськість, хто хоче за цим процесом спостерігати, можуть в цьому прийняти участь.

Почему таможенникам не выдают форму? Выделяються ли на это деньги и куда они деваются?
Тамара
27.12.10 22:10

И.К. Пріоритетом сьогодні є видача форми підрозділам митного оформлення. Фінансування дійсно на сьогодні відбувається не в повній мірі, і кожний митник має розуміти, що в нинішніх умовах кожний рік видавати нову форму немає змогу. Я так розумію, що дане питання задає митник, раз його цікавить форма. Пропонував би бережно відноситись до форменого одягу, який у нього є, слідкувати за ним і не забувати, що зовнішній вигляд митника є дуже важливим фактором. Як говориться, "встречают по одежке". Коли вся країна готується до Євро-2012, ми розуміємо, що це шанс для нашої держави відвідування дуже великої кількості іноземних гостей, яких першими на кордоні будуть зустрічати митники. В цілому питання дуже правильне. Ми сьогодні закінчуємо розроблення нових зразків форменого одягу. І я впевнений, що найближчим часом формений одяг українського митника буде найкращим не тільки на теренах СНД, але й Європи. Ті експериментальні зразки, які ми розглядали минулого тижня, були одноголосно з великим захватом сприйняті колегією митної служби, тому що новий формений одяг буде дуже зручний, комфортний, красивий. Як приклад, можу сказати, що частина цього одягу буде виготовлятися з флісовими вставками, отже він буде практичний у використанні.

Объясните пожалуйста, как можно реформировать деятельность таможни не изменяя законодательство, особенно когда эти законы так мощно лоббируются представителями бизнес-элит в ВС?
Виталий
27.12.10 22:29

И.К. В межах наданих Держмитслужбі повноважень ми активно працюємо над удосконаленням власної відомчої нормативної бази шляхом внесення змін в існуючі або розробки нових інструкції положень. Ці та інші питання відображені у прийнятій наприкінці жовтня концепції реформування митної служби України "Обличчям до людей", яка орієнтована не тільки на зміни в законодавстві, а перш за все на використання внутрішніх резервів і можливостей.

Сьогодні проводиться робота з підготовку проекту нової редакції Митного кодексу з метою створення дійсно сучасного та ефективного законодавчого акта, який би відповідав усім вимогам сьогодення. Створено спільну робочу групу, до складу якої поряд з представниками влади увійшли представники цілого ряду відомих українських та іноземних компаній. Поряд з цим хотів би відмітити, що існуючий Митний кодекс відповідає всім вимогам Всесвітньої митної організації, Кіотської конвенції та є досить ефективним інструментом забезпечення державної політики в митній справі. Тому не потрібно сьогодні порівнювати Митний кодекс з Податковим, це абсолютно різні речі. На відміну від Податкового кодексу, якого не існувало взагалі, в митній системі на сьогодні необхідно здійснити лише деякі технічні та редакційні правки, а також внести деякі зміни, які дозволять більш широко використовувати можливості митної системи на сучасному етапі для виконання тих завдань, які поставлені державою.

Почему вами лично не выполняется решение судов по восстановленным работникам по системе в целом, это ваша позиция? Или недобросовестное окружение не информирует вас, что уже по 6-7 месяцев имея решение ВАСУ на руках нет приказа ДМСУ о восстановлении инспекторов в должности?

27.12.10 22:53

И.К. Працівники, які поновлюються по рішенню суду, в переважній більшості були звільнені за дії, несумісні з подальшим перебуванням на державній службі. Рішення суду в нашій державі є обов’язковим для виконання на всій території всіма без виключення юридичними та фізичними особами. Митна система не є в цьому виключенням. Якщо відповідна процедура виконання завершена, за результатами цього видається наказ голови Держмитслужби про поновлення на службі. Тому в цьому проблеми немає ніякої. Хоча цей фактор буде являтися одним із чинників та критеріїв, які будуть братись до уваги комісією митної служби при 30% скороченні. По всіх звільнених працівниках митною службою було проведене ретельне службове розслідування. В результаті встановлена чітка відповідальність та наявність відповідних порушень з боку посадової особи. І відповідальність дисциплінарна і кримінальна – це різні речі. І те, що за наслідкам и звільнення не було порушено кримінальну справу або вона була в процесі скасована чи закрита – це не означає, що посадова особа діяла виключно в межах повноважень та чіткого виконання своїх обов’язків. У зв’язку з цим, щоб не ставалося в подальшому таких дій, іще раз закликаю посадових осіб керівного та інспекторського складу митної служби виконувати свої обов’язки чесно та сумлінно.

1. У нас в порту выгружается корабль из Турции. И с каждым днём, выгрузка затягивается всё больше и больше. Фуры стоят неделями, а то и месяцами. Сначала ждали, когда соизволят загрузить, а спустя пару недель, ломают голову, как избавиться от груза, который нельзя вывозить за пределы порта, и нельзя выгружать, по тому, что там таможенные пломбы. А время идёт, и за простой ни кто не платит. Так наши водители жили в своих машинах на морозе. Соляру спалили (пока грелись), аккумуляторы сдохли, техосмотр (гаи) заканчивается, продуктов нет, в туалет ходили куда придётся (на улице). Так самое страшное, что и пожаловаться некуда. Все честные, кто трубку не берёт, кто посылает подальше. Как быть водителям в такой ситуации?
2. Таможенные цены в каждом городе выставляются по-разному, и непонятно кем и на каком основании. Дело дошло до абсурда, когда в порт привезли товар, хозяева узнали про новые цены и начинают отказываться от своего товара. По тому как такая растаможка делает товар "золотым" и нерентабельным. Хозяевам звонят, приезжайте, заберите свой товар. А они отвечают: Выгружайте за борт или подарите таможенникам. Более того, несколько фур забили тканью. "Оно" простояло на улице под дождём несколько недель, впитало в себя влагу, ткань начинает портиться. Стоит её поместить в склад, она сразу начнёт гнить и покрываться мхом (плесенью). То есть, при вот такой растаможке, одни убытки. А люди вложили кучу денег и хотели заработать. Плюс зарплаты, налоги, рабочие места и так далее.
3. Следующий пароход уже никто грузиться не хочет. Экипаж без работы. Грузчики без работы. Торговцам торговать нечем. И встречай Новый год как хочешь.
4. Был забавный случай, когда нам дали молоденького таможенника (курсанта). Он пришёл с фотоаппаратом, везде заглядывает, всё фотографирует, везде свой нос суёт. Кто, что, откуда. Никто про него ничего не знает. Он парализовал всю ночную выгрузку. На утро пришла пересменка. Съехалось всё начальство, этого паренька вызвали в кабинет начальника, и после того, его ни кто уже не видел. Начальник загнал его за хмары.
5. У нас есть человек, который решает любые проблемы. Ему передают свёрток, и он решает любые нерешаемые вопросы. В основном он имеет дело с хозяевами груза, и с высшим таможенным руководством. Кто нужен ещё? Ни свидетелей, ни доказательств, ни подставы. Все свои. (Хрен подкопаешься).
6. Посмотрите на чём ездят наши чиновники, и в каких особняках они живут. Как думаете, честно на зарплату можно заработать такое состояние?

ВОПРОС: Спрашивается, зачем нам нужна таможня? Может просто создать отдел по легализации взяток? Или Вы всё же собираетесь навести порядок в таможенных органах? Так жить просто нереально.

лом
27.12.10 23:30

И.К. У Вашому запитанні цілих шість питань, і всі різні і не взаємозв’язані з собою. Буду відповідати по питанню.

Щодо оформлення товарів з пароходу – було б більш правильно, якби Ви вказали, що це за пароход і коли це було, ми могли б надати Вам ґрунтовну чітку і однозначну відповідь. Враховуючи, що Ви цього не називаєте, можу Вам привести лише деякі приклади. До мого призначення в митну систему з одного пароходу в середньому стягувалось митних платежів 500 тис.грн., на сьогодні ця сума складає 5 млн. з одного. І я впевнений, що це далеко не межа. На превеликий жаль, система, якою Ви користуєтесь, далеко не прозора, з використанням різних посередників, починаючи з моменту загрузки і закінчуючи посередниками при митному оформленні. В переважній більшості на таких пароходах везеться неоднорідний товар, напакований в різні баули з різною вартістю, різними виробниками і з різними країнами походження. Необхідно надавати при митному оформленні справжні документи, які підтверджують вартість та інші необхідні дані, здійснювати сплату податків, не шукати різних дірок, аби оминути митне оформлення та сплату податків, і тоді все у Вас буде гаразд.

Інша частина Ваших запитань – огульна, без будь-яких конкретних фактів, нагадує плітки двох базарних баб і є виключно в компетенції уповноважених на це правоохоронних органів. При наявності такої інформації Вам необхідно проінформувати про це відповідні відомства. Я упевнений, що буде чітке і швидке реагування.

А есть ли надежда, что Вы наведете порядок с лабораториями? А то Львовская лаборатория очень много денег за экспертизу требует.
Федор
28.12.10 00:08

И.К. Регіональні відділення Центрального митного управління лабораторних досліджень організовані з метою зменшення часу проведення митного оформлення. Лабораторні дослідження проводяться виключно по запитах митних органів. Висновки щодо хімічного складу товару експертні підрозділи також відправляють до митниці. Таким чином, технологія проведення експертних досліджень виключає зв’язок із суб’єктами зовнішньої економічної діяльності.

Те, що Ви запитання ставите, зокрема, по львівській лабораторії – для нас дуже важливий сигнал, адже із 230 співробітників митних органів, звільнених за сприяння ухиленню від сплати податків, 70% - це працівники львівської митниці. Я не виключаю, що в даній лабораторії може бути свідоме "викручування рук" суб’єктам зовнішньої економічної діяльності, в тому числі і шляхом затягування проведення відповідної експертизи. В разі, якщо Ви надасте дані щодо своєї фірми та конкретної ситуації, якщо Вам боятися немає чого, що Ви є доброчесним імпортером, експортером та платником податків, я обіцяю особистий конкретний розгляд даної ситуації, вжиття відповідних заходів реагування та прийняття відповідних рішень.

Уважаемый Игорь Григорьевич!
Хочу узнать Ваше мнение относительно необходимости ликвидации института таможенных брокеров, как прослойки паразитирующей на теле участников ВЭД и таможни.

Сергей Нори
28.12.10 00:15

И.К. Інститут митних брокерів не є українським "ноу-хау". Це світова практика. Це звичайний вид посередницької діяльності суб’єктів підприємництва, і користуватися їх послугами потрібно виключно на добровільній основі. Немає бажання користуватися послугами посередника – декларуйте товари самостійно. Це право кожного суб’єкта. Це визначено також і чинним законодавством. Митний кодекс України, а саме стаття 87 "Декларанти" трактує, що декларантами можуть бути підприємства або громадяни, яким належать товари і транспорті засоби, що переміщуються через митний кордон України, або уповноважені ними митні брокери (посередники).
Декларантами товарів і транспортних засобів, що належать громадянам, також можуть бути громадяни, уповноважені власникам и зазначених товарів на здійснення декларування нотаріально посвідченими дорученнями. У разі, коли для підприємства є необхідність скористатися послугами митного брокера, воно має можливість скористатися такими послугами.

І тепер трохи статистики. Станом на 28.12.2010 року Держмитслужбою України видано 2070 ліцензії на право провадження посередницької діяльності митного брокера. Крім того, функціонування митного посередника з декларування товарів митним органом передбачена низкою міжнародних угод та конвенцій, у тому числі Кіотською конвенцією.

При въезде в Украину из-за бугра первое, что видишь царские "хатынки" таможенников. Работают ли у Вас владельцы этих особняков? Или Вы живете в таком же?
Межгирье
28.12.10 12:25

И.К. За час роботи в митній системі я попрацював в семи митницях України п’яти регіонів. І хочу сказати, що відмінність і різниця між кожною митницею, так як і між кожним регіоном, надзвичайно велика. І мабуть, було б несправедливо порівнювати митників Львівщини, Ягодина, Закарпаття з митниками Херсонщини, Миколаєва, Кіровограда чи Черкас. І незважаючи на те, що у Вашому запитанні присутні елементи "злорадства", хотів би все ж таки на нього відповісти, що проблема корупції існує, і митник, який отримує 2 тис.грн. заробітної плати, від рішення якого залежить можливість не сплатити суб’єкту кошти в повному обсязі до державної казни, знаходиться і під великою людською спокусою, і можливістю отримати надприбутки, привели до дуже великого деформування у певних працівників митної системи необхідності стояти на сторожі інтересів держави, і почали думати лише за власну кишеню. Останні звірки по пілотному проекту з поляками щодо обміну смс-повідомленнями щодо товарів, які переміщуються, підтвердили найгірші думки щодо цього, внаслідок чого було встановлено цілий ряд порушень, в результаті яких до державної скарбниці не надійшли кошти. Митною службою було звільнено 55 працівників Львівської митниці, а Генеральною прокуратурою – порушено кримінальну справу, яка на даний час знаходиться на розслідуванні в Головному слідчому управлінні Служби безпеки України. Функцією митної служби не є перевірка наявності будинків, квартир, автомобілів та іншого особистого майна митників або їхніх родичів. Ви, мабуть, знаєте, що на даний час до Верховної Ради поданий законопроект, який суттєво має змінити відповідальність за корупційні діяння. Те ж саме питання стосується декларування доходів та витрат державних службовців, у тому числі і митників. Тому я впевнений, що у найближчій перспективі ці питання будуть розв’язані.

Привет, Игорь Григорьевич. Вот решил написать и поздравить Тебя с новым 2011 годом.
А пишет тебе Игорь Анатольевич Попов. Наверное помнишь, я некоторое время был у тебя куратором, когда ты еще первые шаги делал на таможенной ниве. Так что с Новым годом тебя, дорогой. Ничего не прошу, просто приятно пообщаться с БОЛЬШИМ ЧЕЛОВЕКОМ...

Игорь Попов
27.12.10 19:55

И.К. Ігор Анатолійович, вітаю з наступаючим 2011 роком. Дійсно, пам’ятаю початок своєї служби та нашу спільну роботу в березні місяці 1995 року. Пам’ятаю Вас як грамотного та високопрофесійного митника. Знаю, що надзвичайно давно, більше 10 років тому, Ви звільнились з митних органів. Надіюсь, що у Вас все добре, що ті знання, які отримали, працюючи в митних органах, дають змогу використовувати їх в своїй сьогоднішній діяльності. Бажаю Вам успіхів!

Почему Вы не принимаете на личный прием бывших работников таможни, которые с Вами проработали много лет. Меня уволили незаконно (стаж 12 лет), мой ребенок неполнолетний без отца (умер), была на 2-х конкурсах в разных таможнях, пробовала перевод с государственной службы (как переводились Романенко, Лысый - Вам знакомы эти фамилии? Но всюду один ответ - Калетник не подписывает (при этом набирают людей, не проработавших в таможенных органах ни одного дня). Неужели по каждому инспектору Вы принимаете решение? Или правду говорят, что вашими словами "90 процентов бывших" работать не будут? А как же опыт?
Оля
28.12.10 14:22

И.К. Просив би Вас надати більш конкретну інформацію про Вашу роботу в митних органах та причини звільнення. Практика, яка існувала в минулі роки щодо звільнення працівників митних органів "за власним бажанням", а насправді за різного роду правопорушення, сьогодні повністю відмінена. І через багато років кожний новий керівник митної системи зможе мати правильний орієнтир щодо того чи іншого працівника. Тому що настав час називати речі своїми іменами. Я не виключаю, що Ви могли бути звільнені без достатніх на те підстав (хоча, знову ж таки, ми говоримо зараз про віртуальні речі, адже у мене немає перед собою Вашої особової справи, і я не знаю причини Вашого звільнення). У 2005 році, після так званої «помаранчевої революції», мене теж звільнили з митних органів, а разом зі мною – і тих всіх, хто коли-небудь і як-небудь зі мною перетинався по службі. Тому Вам необхідно, відстоюючи своє право на можливість подальшої праці в митній системі, чітко бути самій впевненій та усвідомлювати, що Ви були звільнені не за вчинки, які не дозволяли подальше перебування Вас на державній службі.

Вы выступали на шоу СВОБОДА. Впечатление от Вашего выступления ужасное. Помните, как там пришли к выводу, что нужно заменить наших таможенников иностранцами. И по примеру некоторых стран сразу в два раза возрастут поступления от сборов. При наличии депортамента (который Вы возглавляли много лет) по борьбе с нарушениями: воз и ныне там. На Ваших таможнях сразу говорят: Вы знаете наши расценки? Сколько стоит должность начальника таможенного поста? За державу обидно.
держава
28.12.10 17:04

И.К. На шоу "Свобода" виступав мій заступник Сергій Сьомка, який досить аргументовано та чітко роз’яснив всім присутнім і функції, які здійснює митна система, і результати, яких вона досягла за останні 8 місяців. Якщо Ви дивились цю програму, то Ви мали б бачити рівень підтримки виступу С.Сьомки аудиторією – він склав понад 70%.

Щодо питання заміни митників на відповідну іноземну компанію, то це питання не нове, через яке вже пройшли цілий ряд країн. Наприклад, Грузія, яка пішла на цей крок свого часу, "досягла" завдяки приведенню іноземної компанії рівня корупції, в декілька разів більшої, ніж мала до того часу. Крім цього, моє глибоке переконання, що якщо українці самі не наведуть лад в своїй хаті, то їм не допоможуть ніякі іноземці.

Шановний Ігорь Григорович чому заяви про прийняття на службу випускників Академії митної служби України губляться у відділах по роботі з особовим складом? Чи не було б це непоганим реформуванням митної служби, приймати на роботу молодих фахівців?
Дмитро
28.12.10 20:51

И.К. Всі без винятку випускники академії не тільки влаштовані на службу в митні органи, а і переведені з декретних посад на постійні. Принаймні, така доповідна у мене знаходиться від Департаменту кадрової роботи митної служби. Якщо Ви є винятком в цьому, надайте свої дані.

Добрый день! Прошу Вас рассмотреть возможность отмены декларирования железнодорожных вагонов не зависимо от их собственности по принципу, как в свое время было отменено декларирование автотранспорта (была отмена АТЗ), а также разработать единую схему по снятию с таможенного контроля остатков груза по ГТД не вывезенного с морских портов с целью реализации его другим покупателям.
Заранее Вам благодарны.

Сергей
28.12.10 08:01

И.К. Приємно повідомити, що це питання на завершальній стадії вирішення.
Залізничні вагони, що переміщуються через митний кордон України із товарами уже зараз окремому декларуванню не підлягають, відомості про них вносяться до ВМД на товар, що подається митному органу.

Що стосується декларування порожніх вагонів, необхідно зазначити, що за ініціативою Держмитслужби підготовлено постанову Кабінету Міністрів України, якою передбачено врегулювання цього питання.

На виконання її вимог Держмитслужбою підготовлено проект наказу Держмитслужби та Мінтрансзв’язку яким передбачається, що декларування порожніх вагонів буде здійснюється на підставі товаротранспортних документів поданих до митного органу.

Детальніше з проектом цього документу можна ознайомитися на WEB-сайті Держмитслужби в мережі Інтернет, де проект документа розміщено для обговорення та оприлюднення. (Проект наказу Держмитслужби та Мінтрансзв’язку Про внесення змін до наказу Держмитслужби та Мінтрансзв’язку від 18.09.2008 № 1089).

Игорь Григорьевич, хотелось бы по подробней узнать по какому принципу будет проводиться сокращение в ДМСУ- 5039 инспекторов это много, что ждать участникам ВЭД закрытие постов, секторов? Если да то не получится, так что участникам ВЭД придется ездить оформляться за 100-200 км?
И 2 вопрос, когда на ваш взгляд с таможни уберут фискальную функцию? Митниця - от слова "МИТО"- так вот пусть НДС собирают налоговики, а таможня пошлину. И представьте себе коррупция в таможне исчезнет, как утренний туман.

Сергей
28.12.10 16:35

И.К. Митниця не є автономним організмом або державною структурою. Вона виконує ті функції, які обєктивно визначені з урахуванням стану економічного розвитку держави. Не заслуга або вина митниці, що на даний час вона є однією з тих, хто наповнює державний бюджет. Це економічні процеси. Митні органи забезпечують надходження в повному обсязі тих платежів, які передбачені законодавством з урахуванням реального обсягу опдатковано імпорту. А такий обсяг визначається не митницею, а бізнесом. Відповідно до загальноєвропейської практики та законодавства більшості країни світу однієї із функцій, що покладається на митні органи – є фіскальна.

Враховуючи те, що в останні роки частка митних платежів в загальному обсязі надходжень до Державного бюджету України коливає в межах 33-40 відсотків, завдання виконання митними органами фіскальної функції є одним із пріоритетних.

Як приклад - питома вага внеску митних органів до бюджету виросла з 2,8% від усіх надходжень дохідної частини Держбюджету у 1995 році, до більш, ніж 40% у 2010 році.

Тому, розглядати питання зняття фіскальної функції з митних органів передчасне.
Що стосується питання зняття з митних органів контролю за справлянням ПДВ, то це також не відповідає світовій практиці - в країнах, в яких запроваджено такий податок як ПДВ, контроль за його сплатою при імпорті товарів здійснюють виключно митні органи, а податкові – лише за оподаткуванням послуг та справлянням цього податку при здійсненні операцій з продажу товарів на внутрішньому ринку (Приклад: Угода про принципи справляння непрямих податків під час експорту та імпорту товарів (робіт, послуг) між державами - учасницями Співдружності Незалежних Держав).

Работаю в таможенной системе Украины с 1992 года. До пенсии меньше 1 года. Прошу рассмотреть вопросы взаимодействия с Государственной службой занятости в части оформления соответствующих документов региональными центрами занятости для предъявления в пенсионные фонды с целью досрочных уходов на пенсию сотрудников таможни, которые будут уволены по п.1 ст.40 КЗОТ в связи с сокращением численности таможенной службы Украины.
Александр
28.12.10 09:02

И.К. Питання вкрай важливе та гостре, оскільки стосується людей. У взаємодії з Фондом зайнятості Державна митна служба буде сприяти поданню клопотання до місцевих органів Пенсійного фонду про достроковий вихід на пенсію працівників у передбаченому законодавством порядку.

Нагадаю, що питання дострокового виходу на пенсію осіб у разі скорочення штату працівників, законодавчо врегульовано Законами України "Про державну службу" та "Про зайнятість населення", при умові що ці особи мають відповідний страховий стаж. Відповідно до Закону України "Про зайнятість населення" працівники, вивільнені за п.1 ст.40 КЗпП, у тому числі, які мають право на достроковий вихід на пенсію, повинні в семиденний строк звернутись до Державної служби зайнятості із заявою про реєстрацію.

Здравствуйте. Уважаемый Игорь Григорьевич!
На сегодняшний день, все постоянные зоны таможенного контроля находятся в частных руках, в связи с чем, чтобы попасть товару в зону таможенного контроля, владельцу товара необходимо уплатить некую сумму, установленную собственником территории. Будут ли в дальнейшем какие-то изменения в сложившейся ситуации, а именно урегулирования оплаты за оказанные услуги?
Может решение в том, чтобы таможенные зоны были под контролем государства, полностью включая и саму территорию.

Руслан
28.12.10 12:11

И.К. Оскільки відповідна сучасна та достатня інфраструктура для здійснення митного оформлення товарів та транспортних засобів, яка б належала Держмитслужбі, відсутня, підрозділи митного оформлення митниць розміщуються на договірних засадах на територіях підприємств різної форми власності. Ця ситуація є об’єктивною. При цьому, хочу підкреслити, що вибір місць митного оформлення здійснюється на підставі всебічного аналізу даних стану інфраструктури і технічного забезпечення місць митного оформлення, а також наявності перспектив щодо їх подальшого розвитку, відповідності там вимогам щодо матеріально технічного обслштування, як визначені на рівні законодавства (наприклад, для Ввантажних митних комплексів) та дозоляюит забезпечити належний рівнень обслуговування для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, первізників та митників.

Щодо оплати послуг, які надаються учасникам зовнішньоекономічної діяльності власниками територій в межах яких створені постійні зони митного контролю, то вони проводяться на підставі договірних взаємовідносин між ними без будь-якого втручання митних органів.

Проте, у випадку здійснення митних процедур на території вантажного митного комплексу, відповідно до Порядку функціонування вантажних митних комплексів, автопортів, автотерміналів, їх власник забезпечує безоплатний в'їзд на територію вантажного митного комплексу, автопорту, автотермінала та виїзд з цієї території транспортних засобів з товарами, що перебувають під митним контролем, та безоплатне їх перебування протягом трьох годин на зазначеній території.

Держмитслужба має бажання розміщувати підрозділи митного оформлення на базі об’єктів державної форми власності. Але на жаль фінансування з державного бюджету не дозволяє на сьогоднішній день мати власну інфраструктуру облаштовану належним чином.

Уважаемый Игорь Григорьевич! В связи с упразднением части функций Энергетической Региональной таможни, работая с которой субъекты ВЭД имели возможность оформлять подконтрольные ей до 24.12.10г. товары на территории всей Украины без всяких согласований, возникает вопрос, что нам ожидать хорошего от Нового таможенного кодекса в плане свободного выбора места таможенного оформления, или будем и дальше стоять в очередях за получением Писем-откреплений?
Ярослав
28.12.10 13:01

И.К. Тут я Вас можу заспокоїти. Надання можливості подання митної декларації митному органу за місцезнаходженням товарів без будь-яких листів про погодження передбачене Концепцією реформування діяльності митної служби України "Обличчям до людей" та проектом нової редакції Митного кодексу.

Крім цього, Держмитслужбою буде запроваджено централізований облік суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності у всій митній системі, тобто дані, внесені до облікової картки окремим митним органом, будуть використовуватись при здійсненні митних процедур усіма митницями України.

Вы не знаете, как раньше работали таможенники - до появления ксероксов? Cколько копий надо раздать по отделам при растаможивании груза это просто кошмар! Пора упрощать эту систему!
Владимир
28.12.10 12:25

И.К. Вирішення піднятого питання знаходиться в площині запровадження електронного документообігу.

В цьому році Держмитслужба розробила прийняту Кабінетом Міністрів України постанову, якою встановлені норми, необхідні для повноцінного застосування електронної ВМД та визнання її органами державної влади. Змінами до порядків здійснення митного контролю й митного оформлення товарів із застосуванням ВМД та ВМД в електронному вигляді встановлені засади використання при митному контролі й оформленні товарів за ВМД електронних документів.

Крім цього, направлено на зовнішнє погодження проект наказу Держмитслужби, відповідно до якого єдиною умовою доступу до електронного декларування залишиться укладення підприємством договору з Держмитслужбою про надання митниці права доступу до документів щодо переміщення товарів через митний кордон.

Добрый день, пишет вам председатель забастовочного комитета транспортников юга Украины. 2 года мы добивались, чтобы отменили бесконечные досмотры контейнеров в портах, которые никак не прописаны законодательством. Теперь получили юридическое заключение о том, что все взвешивания контейнеров на коммерческих весах в портах с целью таможенного контроля также не имеют права на жизнь, т.к. опять же не урегулированы законодательством. Два года очередных мы требовать от ГТСУ и Южной таможни этого уже не хотим. Как можно сделать так, чтобы таможенники, немедленно прекращали нарушения законодательства в своей работе, особенно если им на это обоснованно указывают участники ВЭД ?
Александр
28.12.10 10:44

И.К. Питання щодо прискорення процедур митного оформлення товарів, що переміщуються через морські порти, є однією з важливих завдань Державної митної служби. Відповідними є і доручення Уряду. Перші кроки для спрощення процедур нами вже зробили по Одеському регіону. При цьому зміст процедур митного контролю чітко визначені митним законодавством. Так, Митним кодексом України визначено, що митний контроль здійснюється безпосередньо посадовими особами митних органів шляхом, зокрема, перевірки документів та відомостей, необхідних для такого контролю, обліку товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

Під час проведення митного контролю митні органи самостійно визначають форму та обсяг контролю, достатні для забезпечення додержання законодавства України з питань митної справи Для здійснення митного контролю можуть використовуватися технічні засоби, безпечні для життя і здоров'я людини, і такі, що не завдають шкоди товарам та транспортним засобам. Таким чином, посадові особи митного органу, при здійсненні митного контролю, мають всі законодавчі підстави для отримання інформації про вагу товарів, що переміщуються через митний кордон України.

Більш того, на підставі результатів зважування, посадовими особами Південної митниці, приймається рішення про необхідність здійснення митного огляду товарів, в контейнерах що переміщуються транзитом, чи направляються в інші митниці. Як Ви знаєте, з жовтня місяця цього року, огляд таких контейнерів в Одесі та Іллічівську складає 1-2 відсотки. Така позитивна динаміка стала можлива в тому числі завдяки широкому використанню технічних засобів митного контролю, зокрема, ваговимірювальних пристроїв.

Нажаль митні органи не мають власних ваговимірювальних пристроїв у портах, оскільки статтею 114 Митного кодексу України визначено, що саме адміністрація морських портів має забезпечити митні органи необхідним обладнанням та створити належні умови для здійснення митних процедур. Якщо Ви вбачаєте в діях посадових осіб митних органів ознаки порушень законодавства, Ви можете повідомити про це за телефоном довіри. (044) 247-27-19

Здравствуйте. Мы с женой работаем в Греции и в мае 2011 года хотим возвращаться домой на Украину на автомобиле. Машине будет 7 лет, в марте мы брали ее не новую за 8600 евро и успели попасть в аварию. Как узнать заранее, сколько нам придется платить за растаможку. Программа Обличчам до людей предусматривает что-нибудь для таких как мы - заробитчан. С наступающим.
Валентин
28.12.10 08:29

И.К. Враховуючи те, що придбаний Вами транспортний засіб у наслідок дорожньо-транспортної пригоди зазнав пошкоджень митні органи визначають митну вартість самостійно, на підставі ціни на ідентичні або подібні (аналогічні) товари на підставі товарознавчої експертизи та оцінки дорожніх транспортних засобів.

Для довідки інформуємо, що нарахування передбачених законодавством обов’язкових платежів здійснюється за наступною формулою:
- мито: 10% від визначеної митним органои митної вартості транспортного засобу встановлене Законом України від 17.12.2008 № 676-VІ "Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України";
- акцизний збір: 2 EUR за 1 см3, ставка акцизного збору встановлена Законом України від 25.03.2005 № 2505-IV "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та деяких інших законодавчих актів України";
- податок на додану вартість 20%, встановлений Законом України від 03.04.1997 № 168/97-ВР "Про податок на додану вартість".
Зважаючи на відсутність у зверненні інформації щодо марки, моделі транспортного засобу, року виготовлення, типу двигуна (бензин/дизель), для нарахування встановлених законодавством платежів пропонуємо надати вищезвказані технічні характеристики належного Вам транспортного засобу.

        Следующие >

Новости по теме
18.04.11   Калетник заявил, что парламент займется Таможенным кодексом в среду
17.04.11   Кужель уже насобирала 10 тысяч подписей за отставку Калетника
9.04.11   С сегодняшнего дня у Тигипко будут пытаться вернуть таможню Украине
8.04.11   Таможня тестирует электронные декларации
6.04.11   Заработала электронная таможня
Анонсы Пресс-центра
21 апреля состоится Круглый стол на тему: "Рынок коммерческой недвижимости глазами топ-консалтинговых компаний"
20 апреля состоится Круглый стол на тему: "Готовы ли трейдеры принимать участие в финансировании производства зерна в Украине?"
20 апреля состоится Интернет-конференция Юрия Лапшина, директора Департамента администрирования НДС Государственной налоговой службы Украины: "Особенности представления отчетности по НДС в связи с принятием Налогового кодекса Украины"
19 апреля состоится Интернет-конференция А.Лавринчука, гендиректора ГП "Государственная продовольственно-зерновая корпорация Украины" на тему: "Государственная продовольственно-зерновая корпорация Украины - путь к цивилизованному аграрному рынку Украины"
20 апреля состоится Круглый стол на тему: "Как применять "проблемные" нормы Налогового кодекса?"
19 апреля состоится пресс-конференция компании Инком на тему: "Инком: итоги финансового года. Состояние рынка, позиция компании, стратегия 2011"
19 апреля состоится Круглый стол на тему: "Государственная регистрационная служба: как по новым правилам будет осуществляться регистрация прав собственности в Украине"
 

Интернет-конференции
20.04.11Юрий Лапшин
19.04.11Александр Лавринчук
15.04.11Николай Злочевский
15.04.11Евгений Корнийчук

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда
 
http://expert.liga.net/printconf/cid_386