This version of the page http://www.doba.cv.ua/index.php?all=14 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-17. The original page over time could change.
Громадсько політичний тижневик Доба
Про нас
Контакти
Пишіть нам



№ 15 (750), 14 квітня 2011 року


ПОМУДРУЄМО

ГРЕЧКА В ПРОДАЖУ Є,

АЛЕ ЇЇ КУПЛЯЮТЬ МАЛО. ДОРОГА.

Проблема дефіциту гречаної крупи в Україні, напевно, не залишилась поза увагою жодного українця. І справа не в тому, що ми є шаленими поціновувачами цього продукту, а в тому, що людям завжди хочеться того, чого нема. Звичайно, на цю ситуацію найбільше відреагували пенсіонери та сім'ї, в яких виховуються маленькі діти.
докладніше...

ТЕМА ТИЖНЯ

ЦІНА МАНЕВРУ


З деяких пір так уже повелося, що коли в Україну приїжджає хтось з російського керівництва, то українці чекають нових домовленостей. Звісно, знову братерських, знову рівноправних і знову таких, без яких (як нам потім пояснять) ми не перезимуємо, не відсіємося, не зберемо врожай, словом, не виживемо. У цьому сенсі цьоготижневий візит до Києва російського прем'єра Володимира Путіна хоч і став винятком (сторони так і не підписали чергових історичних угод), проте був використаний гостями для розтлумачення недовірливим українцям усіх інтеграційних переваг входження України до митного союзу Росії, Казахстану і Білорусі.
докладніше...

ГАРЯЧА ДОБА

ЯК ХАРЧУЮТЬСЯ СТУДЕНТИ ЧЕРНІВЕЦЬКИХ КОЛЕДЖІВ?

Вчені встановили, що найбільший вплив на стан здоров'я людини справляє її спосіб життя, важливим компонентом якого є харчування. Тим часом лише 29% студентів чернівцьких коледжів дотримуються збалансованого харчування, а 71 – не дотримуються.
докладніше...

В ОБЛАСТІ ЗМЕНШУЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ НАСЕЛЕННЯ

Станом на 1 березня п.р. на Буковині, за оцінкою, проживало 904,2 тис. осіб, з них 381,3 тис. осіб мешкали в міських поселеннях, а 522,9 тис. осіб – в сільській місцевості.
докладніше...

У ЛІСІВНИКІВ ТАКОЖ Є "ПОСІВНА"

Двісті гектарів лісових культур створено підприємствами Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства під час цьогорічної лісокультурної кампанії.
докладніше...

КОЖЕН ДРУГИЙ ОФІЦІЙНО БЕЗРОБІТНИЙ БУВ РОБІТНИКОМ

На обліку в державній службі зайнятості на 1 квітня п.р. перебувало 12,4 тис. не зайнятих трудовою діяльністю громадян області, що на 1,7% більше, ніж на 1 березня п.р.
докладніше...

ТВОРЕЦЬ ГУЧНОГО ФІЛЬМУ ХОЧЕ ЗНЯТИ НОВИЙ ПРОЕКТ ПРО ЧЕРНІВЦІ

Про це в інтерв'ю DT.UA розповів сам режисер Якоб Пройс. "Було б цікаво зробити щось про Західну Україну. Не думаю, що там ситуація економічно краща, ніж на Сході. Але потрібно шукати тему. Цікаво зняти про Чернівці.
докладніше...

ЦЬОГО РОКУ ПРОДАДУТЬ 45% АКЦІЙ "ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО"

До кінця року буде продано 45% акцій "Чернівціобленерго". Відповідне рішення оприлюднено в середу в розпорядженні Кабінету Міністрів № 310 від 11 квітня. Згідно з документом, продажу підлягають також 25% акцій Київенерго, 45% Крименерго і пакети акцій ще семи обласних енергопостачальних компаній.
докладніше...

ЕМЕНЕСНИКИ ПЕРЕВІРИЛИ СВОЮ ГОТОВНІСТЬ ДО ЕКСТРЕМАЛЬНИХ СИТУАЦІЙ

8 квітня у с. Вікно Заставнівського району пройшло планове комплексне тактико-спеціальне навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.
докладніше...

ВЛАДА ОБІЦЯЄ КОЛЕКТИВУ ШКОЛИ-ІНТЕРНАТУ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ

Прийняття сесією Чернівецької обласної ради рішення про ліквідацію Чудейської школи пов'язано з тим, що її утримання обходиться обласному бюджету у 5 мільйонів гривень на рік, тобто вартість навчання одного учня в цій школі на рік складає більше 33 тисяч гривень.
докладніше...

В ІТАЛІЇ ЗАГИНУЛО ТРОЄ БУКОВИНЦІВ

У ніч на вівторок на півночі Італії, в Ровелло Порро (провінція Комо) внаслідок зіткнення легкового автомобіля та рейсового автобуса загинуло троє громадян України, повідомляє веб-сайт "Українці в Італії". Згідно з повідомленням, четвертий громадянин України, який перебував за кермом автомобіля, отримав важкі поранення і знаходиться в критичному стані. За повідомленням дорожньої поліції, 26-річний водій легкового автомобіля перебував в стані алкогольного сп'яніння, що підтверджується результатами тесту на вміст алкоголю в крові. Внаслідок лобового зіткнення легковика з автобусом троє пасажирів автомобіля померли на місці ДТП. Водій автобуса отримав незначні поранення і госпіталізований до лікарні міста Саронно разом з тяжко пораненим українцем. За попередньою інформацією дорожньої поліції Комо, що розслідує ДТП, двоє загиблих 1986 року народження і один 1989 року народження є вихідцями з Чернівецької області, як і травмований водій.

ЗА "ЖУЧКИ" ВИННИХ ОШТРАФУВАЛИ

Як повідомляє прес-центр СБ України, Шевченківський районний суд м. Чернівці виніс вирок по кримінальній справі щодо незаконного обігу спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.
докладніше...

ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ

За даними Держкомстату України, індекс інфляції (індекс споживчих цін) по області у січні-березні 2011 року становив 102,4%. Як повідомили в управлінні статистики в Чернівецькій області, за січень-березень п.р. продукти харчування зросли в ціні на 3%.
докладніше...

У ЧЕРНІВЦЯХ ПОДОРОЖЧАЄ ПРОЇЗД У МАРШРУТКАХ І ТРОЛЕЙБУСАХ

У Чернівцях підвищать тарифи на проїзд у тролейбусах і маршрутках. За словами начальника управління комунального господарства департаменту ЖКГ Ярослава Кушнірика, це пов'язано з тим, що останнім часом значно зросли ціни на пальне, зросла мінімальна зарплата.
докладніше...

СЕРЕДНІЙ ВІК ПРОФХВОРИХ НА БУКОВИНІ – 45-55 РОКІВ

Сьогоднішній стан професійної захворюваності в області формувався 10-20 років тому, – стверджує в.о. завідувача відділення Чернівецької обласної санітарно-епідеміологічної станції Юрій Гладкий.
докладніше...

НА БУКОВИНІ ПРОВЕДУТЬ ПЕРЕДВЕЛИКОДНЮ ТОЛОКУ

В рамках загальноукраїнської весняної акції "За чисте довкілля" 16 квітня в області пройде передвеликодня толока з благоустрою та впорядкування населених пунктів краю.
докладніше...

НАВЧАННЯ – СВІТЛО...

ЗА МІСЯЦЬ У ШКОЛІ НАПИШУТЬ ПІДСУМКОВІ РОБОТИ

Несподіваний сюрприз отримали українські школярі від Міністерства освіти і науки України, відтепер 5-8 класи загальноосвітніх навчальних закладів під кінець навчального року писатимуть підсумкові контрольні роботи. Міністром освіти і науки України Дмитром Табачником уже підписано наказ на виконання Закону України "Про загальну середню освіту", в якому говориться про те, що тестування проводитиметься з 10 по 20 травня цього року. Чи встигне Міністерство освіти і науки України за такий короткий період випустити збірники, за якими учні готуватимуться до підсумкового тестування? Адже часу до нього залишилося не так уже й багато.
докладніше...

АКЦІЯ

ПІДПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ПРО РОЗПУСК ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ ЗБИРАТИМУТЬ У НАМЕТАХ


"Чи підтримуєте Ви дострокове припинення повноважень діючої Чернівецької міської ради шостого скликання?", – за таке формулювання питання на майбутньому місцевому референдумі про дострокове припинення повноважень міської ради практично одноголосно проголосували учасники зборів у Центральному палаці культури. Захід відбувся минулої п'ятниці, 8 квітня. Для участі в організованому членами ініціативної групи "Спільними зусиллями захистимо Чернівці" зібранні офіційно зареєструвалися понад 680 чернівчан.
докладніше...

ЖИТІЄ МОЄ

ДОМАШНЯ ГОДУВАЛЬНИЦЯ

Корова у родині завжди була годувальницею і символізувала достаток. Її годували, чесали, мили, одним словом, ходили біля неї, як коло малої дитини. Коли ж тварина хворіла чи її втрачали, для багатьох сімей це ставало справжнісіньким горем. Але нині не всі прагнуть тримати корів. Дедалі більше сімей відмовляються від цих тварин.
докладніше...

ЗАХОПЛЕННЯ

СПРАВА НЕТРЕМТЯЧИХ РУК


Ще з давніх-давен люди використовували різні природні матеріали для виготовлення прикрас. Спочатку для цього використовували насіння рослин, морські камінці, мушлі, дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння, а згодом – металеві та скляні бусини. Найстаровинніші буси, знайдені на території Кенії в Африці, мають 40 тисяч років.
докладніше...

РЕЗОНАНС

ДРІМУЧА НЕКОМПЕТЕНТНІСТЬ ЧИ ЗЛИЙ УМИСЕЛ?

"Безпідставно" та "неправомірно" – саме такими оцінками дій працівників КРУ Чернівецької області рясніє текст документа, підписаного заступником головного КРУ України Оленою Чечуліною. Цей лист – офіційна відповідь на звернення колишнього голови Глибоцької райдержадміністрації Петра Панчука.
докладніше...

ТРАДИЦІЇ

ВЕСІЛЛЯ... ЗА БУДЬ-ЯКУ ЦІНУ

Весілля з давніх-давен вважається найдревнішим ритуалом поєднання закоханих сердець. Кожна закохана пара мріє, щоб їхнє весілля було яскравим початком спільного життя. Але сьогодні не усім по кишені навіть середньостатистичне весілля. Причина – недешеві продукти та речі, котрі потрібні для святкування. Відтак, щоб підготуватися до такої події, потрібно усе добре продумати.
докладніше...

ДОБА ОБЛАСТI

ПАСТКА НА ДУРНІВ

МЕШКАНЦІ ЧЕРНІВЕЦЬКИХ БАГАТОПОВЕРХІВОК ГОТОВІ ВИЙТИ НА ВУЛИЦЮ

До публічних акцій протесту городян підштовхує несправедлива, на їхнє переконання, державна політика у сфері тарифів на електроенергію. Засвідчити свою незгоду обурені люди готові під час пікетів та мирних зібрань під стінами державних установ краю. "У нас така думка, щоби представники понад двохсот ОСББ, які є у Чернівцях, колективно прийшли під стіни облдержадміністрації. Можливо, тоді проблему нарешті почують. Адже вона стосується не тільки нашого міста – ОСББ створюють по всій Україні. Для цього готові вийти на вулицю, – в один голос запевнили кореспондента "Доби" голови та управителі об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Шевченківського району міста. – ЗМІ дану проблему, чомусь, не висвітлюють".
докладніше...

ТЕТ-А-ТЕТ

"КРИХІТКА" У РОЗПАЧІ – ДУМАЄ ПРО ЕМІГРАЦІЮ


"Крихітка" – один з тих українських гуртів, котрий, здається, пронизливим експресивним вокалом торкається твого мозку, надовго вкарбовуючись у його звивини розумними словами і небанальною музикою. І хоча альтернативних гуртів з жіночим вокалом в Україні не бракує, "Крихітка" серед них не губиться, а навпаки – яскраво виділяється. Незважаючи на те, що у кризові часи, особливо в нашій країні, музикантам живеться нелегко, все ж якось вони та й викручуються. Щоправда, як зізнається очільниця "Крихітки" Саша Кольцова, яку друзі та фани колективу називають не інакше, як Каша Сальцова, з кожним днем заробляти гроші рок-музикою в Україні стає дедалі важче.
докладніше...

ІЗ ПЕРШИХ УСТ

АНДРІЙ КУЗЬМЕНКО: "ВІЙНА ЗА СТАРИЙ "СКРЯБІН" МЕНЕ СМІШИТЬ"

Кузьма як завжди у своєму репертуарі – з нового року минуло якихось три місяці, а він вже і новий альбом випускає, і молодим записуватись допомагає (нещодавно побачили світ спільні пісні з гуртами "Фліт" – "Кохай мене" та "NoraLasso" – "Веером"). Такій продуктивності можуть позаздрити навіть молоді. Втім Андрій Кузьменко володіє головним – досвідом, що допомагає йому народжувати нові композиції, особливо не напрягаючись. Саме про це, а ще про все нове, чим порадує нас музикант найближчим часом, – у інтерв'ю з ним.
докладніше...

ВИСОТА

ПОДВІЙНИЙ ТРІУМФ БУКОВИНСЬКИХ ЛУЧНИКІВ

Подвійним тріумфом представників Буковини завершився 10 квітня чемпіонат України зі стрільби з лука серед спортивних шкіл та спортклубів у Новій Каховці – у командному заліку переможцями стали і чоловіча, і жіноча команди Чернівецької обласної ШВСМ.
докладніше...

ПОДРОБИЦІ

"РОДНИЧОК" ВИЙШОВ У ФІНАЛЬНУ ЧАСТИНУ

У заключному матчі 3 туру аматорського чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд вищої ліги, що гостював на спортивній базі комплексу "Сонячна долина" у Боянах Новоселицького району, місцевий "Родничок" 10 квітня переграв у чотирьох партіях "Телеком" (Луганськ) і таким чином забезпечив собі місце у фінальній четвірці.
докладніше...

КОНТАКТ

СУПЕРБОЙОВА НІЧИЯ ТУРУ

Відбулися матчі другого туру відкритого чемпіонату Чернівців з хокею. Як і у першому турі, одна з двох ігор завершилася нічиєю, причому супербойовою. Йдеться про матч "Покутcькі яструби" - "Версаль".
докладніше...
© 1998-2010. Усі права застережено.
Інформація www.doba.cv.ua є інтелектуальною власністю редакції газети "Доба". Архiв номерiв
Передрук чи будь-яке інше поширення інформації www.doba.cv.ua – лише з посиланням на першоджерело.