This version of the page http://www.slovo-unp.com/index.php?i=susp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-13. The original page over time could change.
"Народне слово"

RSS-канал | PDA-версія


архів | про газету | гарячі новини

Наступне число «НС»
вийде 14 квітня

Партійні новини Політика Міжнародний вимір Економіка Регіони Суспільство Культура

суспільство

Закон про існування права вибору

За двадцять років української державності закони про вибори завжди приймалися під чергові вибори з урахуванням політичної кон’юнктури. Цим пояснюється те, що Україна так і не має сталого виборчого законодавства, яке б удосконалювалося виборчою практикою. Нові вибори до Верховної Ради України у 2012 році не є винятком. Знову буде новий (чи новий підстаркуватий, як зміни до Конституції) закон, над яким так ретельно працює нинішня влада заради свого самозбереження. Наскільки демократичним буде цей закон, можна судити хіба що з тих фактів, які наводяться в ЗМІ, щодо втечі з групи по розробці законопроекту фахівців з європейских країн.

 

Сім питань Івана Дзюби до Табачника досі висять у повітрі

У листопаді 2006 року Іван Дзюба поставив сім питань до Дмитра Табачника, тоді віце-прем’єра в другому уряді Януковича.
Дзюба – людина, яка має повне, беззастережне право (як мало хто в Україні) відверто викласти свої погляди на долю української мови, культури і загалом духовності. Це право академік, Герой України Іван Михайлович Дзюба воістину вистраждав й довів усім своїм життям. Досить сказати, що перед нами – особистість, яка за своєї виняткової інтеліґентності ніколи не поступалася своїми переконаннями та ідеалами, завжди відстоювала невід’ємне право української мови, рідного слова виборювати та зберігати своє, неповторне місце у сузір’ї світових досягнень духу – без утисків, які прикривалися то брутальною волею царя, то брехливим гаслом «інтернаціоналізму». Безпосереднім же поштовхом до написання матеріалу стало інтерв’ю віце-прем’єр-міністра України Дмитра Табачника відомому «шевченкознавцю» та «українознавцю» зі славою Герострата, журналісту Олесю Бузині. Читач зможе сам судити, наскільки актуальними є порушені Іваном Михайловичем Дзюбою проблеми.

 

Пошук у номері

 

Посилання


www.unp.ua


kostenko.unp-ua.org


unp.kharkov.ua


Реклама




Вартість передплати «Народного слова»: на 1 місяць – 3,41 грн, на 6 місяців – 20,46 грн. Індекс 21558




© Газета "Народне слово" 2004-2011
При перепублікуванні матеріалів посилання на газету "Народне слово" обов’язкове
Розробка: Bativan Design Group