This version of the page http://www.gratters.com.ua/istoriya-pashi.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-06. The original page over time could change.
Історія Великодня
  • Ласкаво просимо у «Світ поздоровлень» RU | UA
    Щоб додати сайту у вибране натисніть: CTRL+D

Історія Великодня...

Свято Світлого Христова Воскресіння, Великдень, - головна подія року для православних християн і найбільше православне свято. Слово "Великдень" прийшло до нас з грецької мови і означає "настання", "позбавлення". У цей день ми торжествуємо позбавлення через Христа Рятівника всього людства від рабства дияволу і дарування нам життя і вічного блаженства. Як хресною Христовою смертю здійснено наше спокутування, так Його Воскресінням дарувало нам вічне життя. Слово «Великдень» значить з єврейської "прехожденіє, позбавлення». Євреї, святкуючи старозавітну Великдень, згадували про визволення предків своїх від рабства єгипетського. Християни ж, святкуючи Пасху новозавітну, торжествують позбавлення через Христа всього людства від рабства дияволу і дарування нам життя і вічного блаженства. По важливості благодіянь, отриманих нами через Воскресіння Христове, Великдень є Святом свят і торжество з торжеств, чому і Богослужіння цього Свята відрізняється величчю і надзвичайною урочистістю.

Задовго до півночі віруючі, у світлих одязі, сходяться у храм і благоговійно чекають наступаючого Пасхального Урочистості. Священнослужителі одягаються у весь світліший сан. Перед самою північчю урочистий благовіст сповіщає про настання великої хвилини світлоносного Свята Воскресіння Христового. Священнослужителі з хрестом, світильниками і кадилом виходять з вівтаря і разом з народом, подібно до мироносиць, які ходили зело рано до гробу, обходять навколо церкви зі співом: "Воскресіння Твоє, Христе Спасе, Ангелі співають на небесах, і нас на землі сподоби чистим серцем Тебе славити ". У цей час з висоти дзвіниці, як з небес, ллється радісний пасхальний лунати. Всі ті, що моляться йдуть з возженнимі свічками, виражаючи тим духовну радість світлоносного Свята.

У перший день після суботи, рано вранці, Ісус Христос воскрес із мертвих. При цьому стало сильний землетрус. З неба зійшов ангел Господній; вигляд його був, як блискавка, а шати біле, як сніг. Він відвалив від гробу каменя, та камінь і сів на ньому. Воїни, що стерегли, від страху попадали на землю і стали як мертві, а потім, прийшовши до тями, розбіглися. Деякі з них прийшли до первосвящеників і розповіли про те, що трапилося. А первосвященики дали їм грошей і навчили говорити, ніби вночі, коли вони спали, учні Ісуса Христа прийшли і вкрали Його тіло. Воскресіння Христове святкується в першу неділю після першого весняного повного місяця (між 22 березня / 4 квітня і 25 квітня / 8 травня)

 

Історія: Нового Року | Різдва | Старого Нового Року | Дня Студента | 14 лютого | 23 лютого | 8 Марта | Масляниці | 1 квітня | 1 травня | Великодня | Дня Перемоги | Хеллоуіна

Вітання
З днем народження
З Новим Роком
З Різдвом
З Днем Студента
З Днем Перемоги
З 23 лютого
З днем закоханих
Вітання колег
Вітання начальника
Поздоровлення коханої
Вітання коханому
Вітання на новосілля
Привітання на весілля
Вітання батькам
Вітання з 8 Березня
Привітання з Великоднем

Вітання з ювілеєм
На 18 років
На 20 років
На 25 років
На 30 років
На 33 роки
На 35 років
На 40 років
На 45 років
На 50 років
На 55 років
На 60 років
На 65 років
На 70 років
На 80 років

Тости на Українському
Весільні тости
З днем народження
Тости батькам
Всі тости...

Привітання з Великоднем

Вас вітаємо:
"Христос воскрес!"
Добра бажаємо,
Великих чудес!
Щоб з Богом у серці
Світлий жилося,
Він знову з нами -
Христос Воскрес!
Ми вам бажаємо
Любити завжди:
Де любов тане -
Душа порожня.

Раз у раз повторюються
Слова "Христос воскрес!".
Всі один одному посміхаються:
"Воістину воскрес!"
Ми вас зі святом божественним
Поздравим від душі!
Настрій урочистим
Його зустрічайте ви.
Живи Україна, Великдень величава!
Дивиться Господь із небес,
Як радіють православні:
"Христос воскрес!"

Нині сонце ллється всклень
І воно, і ясний день,
Тому що наш Христос
Правду в цей світ приніс,
І для радості воскрес.
І досяг Святих небес.
Пасха наступила,
Радість охопила:
Ісус коханий,
Отстрадав, воскрес.
Вітаю з ласкою
З богоданной Великоднем -
Святом прекрасним,
Дивом з Чудес.

Читати всі вітання з Великоднем