This version of the page http://www.mobus.com/157685.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-04. The original page over time could change.
Влада визначила пріоритети щодо розвитку села
Реклама на сайте Добавить в избранное
Рассылка новостей:
Регистрация
Вход
Главная / Регионы / Новости Хмельницкого

Влада визначила пріоритети щодо розвитку села


четверг, 11.12.2008 14:49 1010

Телефон під час «прямої» телефонної лінії «Запитай у влади» за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Кирилюка, яка відбулася сьогодні, протягом години практично не замовкав. Бажаючих поспілкуватися з високопосадовцем виявилося на рідкість багато. Тож представникам засобів масової інформації, запрошеним на лінію, практично довелося дожидатися, поки не вичерпається відведений для дзвінків час, аби почути відповіді на свої питання, пише сайт ХОДА.

Проблеми, з якими краяни зверталися до заступника очільники області, були найрізноманітнішими, і часто – досить далекими від аграрного спрямування. Когось турбують труднощі зі встановленням газового лічильника, когось – відсутність освітлення у подвір’ї будинку. Дехто залишився без зарплати через банкрутство підприємства, а хтось, кинутий у старості всіма напризволяще, шукає вже не стільки можливості отримати від влади якусь матеріальну допомогу, скільки хоче бодай комусь пожалітися на власні негаразди.

Та у переважній більшості випадків чомусь апеляція до заступника губернатора виглядає як звернення до мало не останньої і єдиної інстанції, де ще можна сподіватися на правду. Адже у кожному такому випадку питання мого б і мало б бути вирішене на місці. Й іноді лише бездушність та безініціативність оточення, тобто самих же наших таки людей всьому виною. Адже якщо працівник комунального підприємства проявляє неувагу до споживача, то втрутитися мало б передусім керівництво цього підприємства. Або ж якщо в селі одинока пристаріла людина залишилася без нагляду й засобів до існування, і дбають про неї лише сусіди, то що ж у цей час там робить сільська рада? Чому не цікавиться життям власних односельчан? Чи, скажімо, чому сільські депутати виявляють бездіяльність, коли поважна в області компанія-орендатор земельних паїв заставляє селян підписувати чисті бланки договорів оренди і не виплачує потім за це гроші? «Та у такому випадку у той договір можна ж записати що завгодно!», – ахають слухаючи телефонну розповідь присутні журналісти. А може варто було б і самим селянам бути більш обачними, а, крім того, якщо вже сільрада не здатна їм допомогти, то обрати собі кращих керівників?

Життя на селі нині не легке, про це всі знають. І якщо у державі нині заговорили про фінансово-економічну кризу, то аграрії боротися з кризовими явищами не переставали, здається, ще від початку переходу від планової економіки до ринкової. Отже, їм не звикати. Але, вважає головний аграрій області, сьогодні як ніколи потрібна на селі саме активність, ініціатива, підприємливість і бажання змінити своє життя на краще.

«У найближчій перспективі збільшення робочих місць на селі не передбачається, – каже Володимир Кирилюк. – Тому одним з найважливіших пріоритетів обласної влади є сприяння розвитку підприємництва на селі. Цей процес іде важко, але ми вже зрушили його з місця. В області вже є люди, які почали серйозно і професійно займатися аграрним бізнесом. Сьогодні приватний господар обробляє, скажімо, 10 гектарів землі, а завтра він, можливо, розширить виробництво і буде вже хазяйнувати не 10 а на 100 гектарах. І йому знадобляться наймані робітники. Чи коли, для прикладу, в селі є багато доїльних апаратів, з’явиться й потреба у фахівці, також підприємці, який би їх обслуговував. Я думаю, що саме через таких людей, які мають бажання працювати, вміють планувати і жити майбутнім, відбудеться відродження села».

Новости Хмельницкого от Mobus.com
Написать комментарий

Печатная версия | Отправить другу | Письмо редактору | Обсудить в форуме
Теги:    село    розвиток   

Комментариев - 0  
Имя :
Введите символы, изображенные на картинке:
Запросить другое изображение
Email:

Новости партнеров
Новости мира
Новости партнеров
Загрузка...
Лента новостей
Украинка отрезала голову своему пятимесячному ребенку
10.11 10:38
Украинка отрезала голову своему ребенку  10.11 10:37 
Главой Хмельницкого облсовета может стать Дерикот  04.11 11:59 
В Хмельницком мэром остался человек Тимошенко  03.11 12:49 
Партию экс-губернатора Хмельнитчины хотят «выкинуть» с выборов  28.10 11:35 
В Хмельницкой области джип снес с обочины троих человек, все погибли  18.10 17:46 
Суд запретил мэру Каменец-Подольского идти на выборы  18.10 09:43 
Авто
Автосалон в Женеве: премьеры BMW (фото)
01.03 14:26 688 1
На крымской трассе столкнулись три авто – четыре человека госпита
01.03 18:19 552 0
Марки Daewoo больше не существует
01.03 15:15 800 0
Конференции
Статей в данной категории не найдено.
Финансы
Профицит бюджета оказался фикцией?
01.04 17:09
"Родовид Банк" заблокировал все карточки клиентов
31.03 18:05
Нацбанк принял окончательное решение по "Родовиду"
31.03 09:56
Голосование
Скидка на газ в обмен на продление пребывания ЧФ в Крыму - это...
 
выгодная сделка
  52% (966)
сдача национальных интересов
  48% (874)
В этот день
День святого Исидора (покровителя Интернета) 
1945г.  Войска 2-го Украинского фронта в ходе Братиславско-брновской операции освободили Братиславу.
Свобода слова
Отказвозмещать сумму повреждения
Организация: «Украинский Страховой Дом»
Киев
Охранники не отходили ни на шаг...
Организация: "Велика кишеня"
Николаевская область
 

Новости мира
РАБОТА
Загрузка...

Знакомства

Загрузка

Новости КИНО и ТВ

Загрузка...
Загрузка...
О нас Контакты Реклама на сайте Партнерам Пресс-релизы Архив Гражданская журналистика Статьи партнёров Новости партнеров