This version of the page http://www.voe.com.ua/konsult/k8.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-03. The original page over time could change.
ПАТ "Вiнницяобленерго"
                       Головна    сторiнка   /  
Звiти        
        Новини
   Тарифи

Пiдключення електроустановок населення до електромереж.

Згiдно "Правил користування електричною енергiєю", затверджених Постановою НКРЕ 31.07.96 №28(у редакцiї постанови НКРЕ вiд 17.10.2005 №910) термiн "населення" вживається в такому значеннi:

НАСЕЛЕННЯ- споживачi електричної енергiї -фiзичнi особи, якi з метою задоволення власних побутових або господарських потреб споживають електричну енергiю для потреб електроустановок, що належать їм на правах власностi або користування, за винятком електроустановок, якi використовуються для здiйснення в установленому законом порядку пiдприємницької дiяльностi.

У випадку, якщо фiзична особа ( споживач) планує пiдключення нових електроустановок , збiльшення установленої електричної потужностi та/або змiни категорiї надiйностi електрозабезпечення- йому необхiдно звернутися з письмовою заявою до енергопостачальної органiзацiї ( основного споживача) про приєднання його електроустановки до електромережi.

Вiдповiдно п.2.9 "Правил приєднання електроустановок до електричних мереж" , /Постанова НКРЕ вiд 14.12.05 р, № 1137/ , в заявi мають бути такi вихiднi данi:
1) назва об'єкта та його адреса, паспортнi данi заявника;
2) мета- отримання технiчних умов приєднання (будiвництво , реконструкцiя , модернiзацiя , змiна категорiї надiйностi електрозабезпечення, збiльшення потужностi);

До заяви додаються:
1) квитанцiя про оплату вартостi видачi технiчних умов;
2) пiдписаний замовником Опитувальний лист для населення, у якому зазначаються вiдомостi про параметри об'єкта замовника;
3) копiя свiдоцтва про право власностi або iншого документа, що пiдтверджує право власностi або користування об'єктом.

Районнi електромережi приймають заяву та необхiднi документи для розробки та видачi технiчних умов по приєднанню електроустановок замовника до електромереж. Технiчнi умови та договiр про приєднання оновлюються у разi змiни даних , зазначених в Опитувальному листi по зверненню замовника.

Замовник отримує для пiдписання проект договору про приєднання до електромереж та технiчнi умови.

Предметом договору є те, що замовник зобов'язується виконати в повному обсязi вимоги технiчних умов на пiдключення власних електроустановок до електромереж, оплачує вартiсть робiт по приєднанню своїх електроустановок вiдповiдно кошторису, що погоджений з ним (замовником) та iншi вимоги договору, а енергопостачальна органiзацiя здiйснює пiдключення електроустановок замовника до своїх електромереж пiсля виконання замовником всiх вимог договору, оформлення акта - допуску електроустановок в експлуатацiю та укладання замовником договору про користування електроенергiєю.

Енергопостачальна компанiя має право надавати замовнику додатковi послуги з реалiзацiї вимог технiчних умов на приєднання електроустановок до своїх електромереж.

В даному випадку мiж замовником та енергопостачальною органiзацiєю укладаються окремi договори.

Якщо, нарештi, замовник має технiчнi умови та пiдписаний обома сторонами договiр на приєднання до електромережi, то йому необхiдно обов'язково замовити виготовлення проектної документацiї по виданим технiчним умовам.

Для виконання проектних робiт бiльш доцiльно звернутися до проектної групи СО " Вiнницяенергоналадка", що розташована за адресою: м. Вiнниця, вул. Енергетична 5, тел 35-51-65, тому що роботи там виконуються у короткi термiни, якiсно, дешево.

Пiсля одержання проектної документацiї на руки, замовник повинен узгодити її з власником електромереж та виконати вимоги договору на приєднання, а саме - будiвельно - монтажнi, налагоджувальнi роботи, приймально-здавальнi випробування, отримати допуск на пiдключення електроустановок, укласти договiр про користування електроенергiєю та iншi вимоги , вказанi в договорi.

Оплата виконання технiчних умов та вартостi приєднання до електричних мереж проводиться за рахунок замовника.

Пiсля виконання замовником вимог договору на приєднання до електромереж та укладання договору про користування електроенергiєю - енергопостачальна органiзацiя (електромережа) протягом 5 дiб виконує пiдключення електроустановок замовника до електромережi на пiдставi акта-допуску на пiдключення, що видається у разi позитивних результатiв приймально- здавальних випробувань електроустановки.

Безкоштовно отримати вiдповiдь на будь-яке питання споживач електричної енергiї може за адресою:

м. Вiнниця. Вул. Соборна, 50,
Аудиторсько-консультацiйний центр по роботi зi споживачами електроенергiї,
Тел. 52-50-21


  www.voe.com.ua

  

Copyright © 2001-2011 ПАТ " Вiнницяобленерго"