This version of the page http://www.aedif.if.ua/?mode=news&i=124 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-01. The original page over time could change.
АЕРІФ
  Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини
en ua
 
 
Про Нас Проекти Публікації
 
   
Про Нас
 
Мета Асоціації
Партнери
Контактна інформація
Проекти
Проект стратегічного планування у пілотних районах Івано-Франківської област
Проект створення мережі громадських організацій з питань місцевого економічного розвитку в Івано-Франківській області.
Майбутнє творимо разом
Соціологічне дослідження з питань якості надання державних послуг населенню м. Івано-Франківська
Голос громадськості
Активна громадськість-ефективне управління
Моніторинг громадської думки жителів м. Івано-Франківська
Подбаємо про майбутнє сьогодні
Проведення дебатів із обговорення проекту “Державної програми соціального та економічного розвитку України на 2002 рік”
Проект "Створення комплексної системи розвитку туристичної індустрії Івано-Франківщини"
Публікації
Стратегічний план економічного розвитку м. Івано-Франківська
Інформаційний бюлетень м. Івано-Франківська
Інформаційний бюлетень Рогатинського району
Інформаційний бюлетень Рожнятівського району
Дослідження якості надання державних послуг у м. Івано-Франкіську
Туристичний довідник м. Івано-Франківська
Інформаційний бюлетень м. Коломия
Туристичний довідник м. Коломия
Інформаційний бюлетень м. Яремче
Туристичний довідник м. Яремче
 
Новини

Грудень 2010
Круглий стіл з питань механізмів впровадження Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області
17 грудня 2010 року в м. Івано-Франківську відбулося засідання круглого столу з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області, організованого Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини спільно з Головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації в межах спільної ініціативи Pact Inc., Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Східна Європа.


Під час засідання групи розглянуто механізм впровадження Концепції, які врегульовують діяльність в сфері поводження з твердими побутовими відходами та результатів соціологічного дослідження у сфері поводження з відходами пропозиції щодо удосконалення системи управління твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області та проект Концепції поводження з твердими побутовими відходами в області.


Для організації взаємодії та координації роботи центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які в установленому порядку залучені до виконання Концепції, а також з метою коригування відповідно до наявних фінансових, матеріальних та організаційних можливостей передбачених нею заходів обласною державною адміністрацією може утворюватися координаційна рада.


Фінансове забезпечення виконання Концепції здійснюється за рахунок:


- коштів державного бюджету;
- коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища;
- коштів місцевих бюджетів;
залучення приватного капіталу.


В основу механізмів впровадження Концепції повинні бути покладені загальноєвропейські принципи:


1. Загальне комплексне обслуговування: видалення твердих побутових відходів повинно здійснюватися в повному обсязі, оскільки від цього залежить дотримання норм соціальної гігієни. Органи місцевої влади повинні взяти зобов'язання щодо забезпечення 100%-го комплексного обслуговування (а не тільки відповідати за організацію збору твердих побутових відходів).
2. Єдині умови платежів на рівні адміністративно-територіальних одиниць: тарифи повинні бути однаковими для всіх, незалежно від місця проживання, віддаленості: відмова від пільгових тарифів для користувачів приватного сектору та від розрахунків за кількість.
3. Рівномірний розподіл: кожен повинен сплачувати послуги з видалення відходів: рівень тарифу адаптується до рівня життя кожної родини шляхом застосування соціально-економічних факторів (наприклад, кількість мешканців, рівень комфорту і доходів від можливого здавання в оренду, рівень доходів родини).
4. Субсидування малозабезпечених категорій населення: система субсидування (організацій) або виплати допомоги (споживачам) покликана компенсувати різницю між матеріальними спроможностями користувача та тарифом, що застосований до нього.
5. Розподіл повноважень: Місцеві органи влади від імені мешканців повинні укладати договори на надання послуг з організацією державного (комунальне підприємство, що має власний баланс) або приватного сектору. Крім того, вони повинні визначити розміри сплати за послуги з видалення відходів, і забезпечити збір надходжень від платежів за виставленими рахунками.


Коротко про проект


Мета: Реформування місцевої політики в сфері поводження з відходами для зменшення негативного впливу на навколишнє середовище та здоров’я людей.


Завдання: здійснення аналізу нормативно-правових актів у сфері поводження з ТПВ; проведення соціологічного опитування з метою вивчення проблем та перспектив у сфері поводження з ТПВ; напрацювання пропозицій із удосконалення діяльності в сфері поводження з відходами та їх затвердження розпорядженням голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації; покращення інформаційного забезпечення громадськості у сфері реформування системи управління ТПВ.


Короткострокові результати: 1 експертна група проекту; 1 аналіз нормативно-правових актів у сфері поводження з ТПВ; 1 соціологічне дослідження з вивчення проблем та перспектив у сфері поводження з ТПВ; 1 пакет пропозицій із удосконалення діяльності в сфері поводження з відходами; 1 розпорядження голови ОДА; 1 фокус-група (20 учасників); 1 круглий стіл (20 учасників); 7000 примірників інформаційного листка; 1 регіональна конференція (50 учасників); 8 статей в ЗМІ.


Довгострокові результати: налагодження суспільного діалогу у виробленні та просуванні громадської думки щодо вирішення питань поводження з ТПВ; підвищення прозорості прийняття управлінських рішень; налагодження міжсекторного партнерства, залучення НДО та громадян до процесу прийняття рішень на регіональному рівні; впровадження пропозицій із удосконалення діяльності в сфері поводження з відходами; врахування інтересів громадськості під час формування місцевої політики; зменшення соціальної напруги в суспільстві й збільшення довіри громади до місцевих органів влади; реформування місцевої політики в сфері поводження з відходами; покращення інформаційного простору в сфері поводження з відходами; поширення отриманого досвіду в рамках проекту на інші регіони країни; покращення стану довкілля; зменшення негативного впливу поводження з відходами на навколишнє природне та оточуюче середовище та здоров’я людей; підвищення якості життя населення.


 
Новини
 

2011
Березень

Відбулася інавгураційна конференція «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону»

Лютий
Перше засідання Наглядової ради проекту

Лютий
Відбулася регіональна конференція «Формування ефективної регіональної політики поводження з відходами»

Лютий
Інавгураційна конференція «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону»

Лютий
Регіональна конференція «Формування ефективної регіональної політики поводження з відходами»

Лютий
Засідання експертної групи проекту з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

2010
Грудень

Круглий стіл з питань механізмів впровадження Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

Грудень
Засідання фокус-групи з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

Грудень
Засідання експертної групи проекту з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

Жовтень
Засідання експертної групи проекту за результатами соціологічного дослідження з вивчення проблем та перспектив у сфері поводження з відходами в Івано-Франківській області

Вересень
Здійснено аналіз законодавства, процедур та процесів у сфері поводження з ТПВ в Івано-Франківській області

Вересень
Завершився Конкурс проектів для отримання мікрогрантів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області

Вересень
25 вересня будуть оголошені результати конкурсу мікрогрантів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області

Вересень
До уваги учасників конкурсу мікрогрантів

Серпень
Потенційні учасники Конкурсу на отримання мікрогрантів пройшли навчання в АЕРІФ з написання проектів

Серпень
Засідання експертної групи проекту з питань реформування системи поводження з відходами в Івано-Франківській області

Серпень
Прес-конференція з питань мікрогрантування

Серпень
Навчання з написання проектів на отримання мікрогрантів

Серпень
Засідання експертної групи проекту з питань реформування системи поводження з відходами в Івано-Франківській області

Серпень
Конкурс проектів на отримання мікрогрантів у Івано-Франківській області

Липень
Установче засідання Конкурсної комісії

Липень
Підвищення ефективності діяльності підприємств під час кризи

Липень
Сприяння громадським ініціативам у вирішенні конкретних проблем громад Івано-Франківської області шляхом надання мікрогрантів

Червень
Сприяння сталому регіональному розвитку шляхом реформування сисмеми поводження з відходами в Івано-Франківській області.

Травень
Запрошення на семінар представників підприємств
   
АЕРІФ
Адресa: Україна, 76000, м. Івано-Франківськ
вул. Дністровська, 26
Телефони: (0342) 72-37-14, 72-37-14
Факс: (0342) 72-37-14

E-mail: mkovaliv@gmail.com