Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте













Партинформ


Также в разделе:

Анонс
23 березня відбудуться національні збори депутатів рад усіх рівнів від Партії регіонів за участі сільських, селищних, міських голів та народних депутатів України
18.03.2011, 15:01
До уваги представників ЗМІ (щодо акредитації)!
21.03.2011, 17:37
До уваги представників ЗМІ!
21.03.2011, 11:36
Віктор Янукович: Наповнення державної скарбниці податковими та митними органами має супроводжуватись чітким відшкодуванням ПДВ
21.03.2011, 18:06
Віктор Янукович: Приватизація збиткових підприємств дозволить відродити їх та поповнювати державний бюджет
21.03.2011, 17:27



Володимир Олійник: Опозиція прагне зупинити процес перевірки інших фактів «досягнень» уряду Тимошенко


17.12.2010, 15:44

вернуться в раздел

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що блокування трибуни парламенту здійснювалося, щоб зупинити продовження розслідування причетності Тимошенко до протизаконних оборудок під час роботи на посаді прем’єр-міністра. Коментуючи прес-службі ПР вчорашнє протистояння у Верховній Раді, політик заявив:

- Вчорашнє відбулося внаслідок порушення кримінальної справи проти Тимошенко та застосування Генпрокуратурою до неї такого запобіжного заходу, як взяття підписки про невиїзд. Одночасно з цим на наступний день було заплановано заслуховування в парламенті звіту Міністра фінансів щодо аудиту використання бюджетних коштів за період 2008 – І кварталу 2010 років. Тобто той період, коли виконавчу владу очолювала лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. А також звіт тимчасової слідчої комісії щодо розкрадання державного резерву.

Опозиція добре усвідомлювала, що оприлюднена інформація розкриє масштаби обсягів корупції за часів урядування Тимошенко. І саме з цієї причини, намагаючись не допустити донесення до людей всієї гіркої правди про наслідки діяльності Тимошенко та її оточення, опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради.

До речі, символічно, що внаслідок блокування трибуни Верховна Рада так і не змогла розглянути й ухвалити два законопроекти, що стосувалися доступу громадян до публічної інформації.

Опозиція вимагала щоб Верховна Рада зобов’язала Генеральну Прокуратуру відмінити по відношенню до Тимошенко такий запобіжний захід, як підписка про невиїзд. Тобто опозиція штовхала законодавчий орган на порушення чинного законодавства і Конституції лише для того, щоб убезпечити окремо взяту людину від відповідальності.

Якщо згадати історію, то свого часу наставник Юлії Тимошенко Павло Лазаренко зміг уникнути українського правосуддя, бо встиг виїхати за кордон. І хоча в подальшому американське правосуддя притягло його до відповідальності за корупційні дії, але це лише підтверджує виправданість теперішніх кроків Генеральної Прокуратури щодо особи, чиє прізвище постійно згадується у висновках аудиту діяльності Кабміну.

Намагання змусити Верховну Раду вчинити тиск на Генеральну Прокуратуру жодним чином не вписується в загальносвітові норми демократії. В жодній демократичній країні світу не можна диктувати якісь умови органам слідства, а провину людини чи її невинність визначає винятково суд. По суті, опозиція вимагала від депутатів Верховної Ради знехтувати Конституцією України.

Переконаний, що керівництво фракції БЮТу розуміло, що Верховна Рада не пристане на їх пропозицію і готувалася до того, що більшість неодмінно здійснить кроки стосовно розблокування трибуни парламенту. Тому до зали були принесені металеві прути та ланцюги щоб, застосувати проти тих, хто буде їм протистояти. І лише завдяки оперативному розблокуванню трибуни Партією регіонів це знаряддя не було застосоване і не наробило ще більшої біди.

Але не лише звіт Міністра фінансів щодо підсумків аудиту діяльності уряду Тимошенко став причиною блокування трибуни. Опозиція намагалася одночасно загальмувати і процес ухвалення державного бюджету, щоб у новий рік держава увійшла без головного фінансового документу. Це дало б опозиції привід звинувачувати Уряд Миколи Азарова в провалі бюджетного процесу та в тому що він, як і Тимошенко, також буде керувати державними ресурсами в ручному режимі. Але сталося не так, як бажалося.

Лідери опозиція свідомо пішли на провокацію, щоб після розблокування викликати у суспільстві жаль до себе «сірих і убогих», а після того спробувати залучити не лише «вулицю», але й європейські інституції до тиску на Генеральну Прокуратуру та виправдання Тимошенко.

На жаль, правового механізму відновлення діяльності Верховної Ради у випадку блокування її роботи народними депутатами не існує. В той же час, якщо схожі дії буде здійснювати простий громадянин, то міліція швидко наведе лад і притягне його до відповідальності.

До речі, вчорашні події у Верховній Раді стали яскравою демонстрацією того, що система цінностей верхівки БЮТу суттєво відрізняється від позиції більшості фракції. Адже з 120 парламентарів фракції БЮТу в блокуванні трибуни брали участь трохи більше 30. Тобто три чверті фракції незгідні з методами роботи свого політичного керівництва і не бажають бути «біомасою».

Стверджуючи про політичне переслідування Тимошенко і колишніх високопосадовців її команди, опозиція забуває, що цей висновок можна зробити лише у разі, якщо суд визнає звинувачення безпідставними. Але подібні заяви робляться для того, щоб у такий спосіб не лише вчинити тиск на суддів, але й зупинити процес перевірки інших фактів «досягнень» уряду Тимошенко.

Напевно, саме тому під час вечірніх подій у залі так мало було тих, хто зголосився стати на захист Тимошенко. Адже боротися за справедливість і допомагати уникнути відповідальності за «пороблене» - це зовсім різні речі.

В народі кажуть: «Немає диму без вогню». А депутати від БЮТу, безперечно, дуже добре знають свою лідерку та її здібності, коли під рукою є державна казна. Тож і виступили на її підтримку одиниці – ті, хто надто вже залежить від керівництва фракції.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2010 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии