This version of the page http://www.mfs.kiev.ua/page.php?id=36 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-22. The original page over time could change.
Депозитарій МФС
 
 


 
Послуги зберігачам
 

 
Технології обслуговування зберігачів
 

 
Тарифи зберігачам
 


Технології обслуговування зберігачів

назад

Облікові операції, пов'язані з розрахунками по угодах з цінними паперами

Однією з головних функцій депозитарію та депозитарної системи є обслуговування виконання угод щодо поставки цінних паперів. Ця функція реалізується шляхом забезпечення депозитарієм процесу врегулювання угод з цінними паперами, які укладаються торговцями на організаційно оформлених та неорганізованих ринках. Депозитарій надає можливість здійснювати розрахунки у цінних паперах через комп’ютеризовану систему депозитарного обліку, що значно підвищує ефективність та інвестиційну привабливість ринку цінних паперів України. При цьому не має потреби у матеріальному переміщенні цінних паперів від продавця до покупця, перевірки автентичності кожного сертифіката цінних паперів.

Депозитарна система обліку цінних паперів підвищує інтенсивність і результативність роботи торговців за рахунок спрощення та прискорення переходу прав власності на цінні папери та зменшення витрат і ризиків при виконанні розрахунків по угодах з цінними паперами. Реалізація цих угод через депозитарну систему ВАТ “МФС” дозволяє власнику цінних паперів здійснювати врегулювання угод щодо цінних паперів за двома принципами:

  • вільна поставка цінних паперів (депозитарій не контролює грошові розрахунки);
  • поставка цінних паперів проти оплати (депозитарій забезпечує виконання грошових розрахунків через власний грошовий рахунок спеціального призначення, відкритий у Національному банку України).
© «МФС» 2003-2011
всі права захищені