This version of the page http://www.karpaty.com.ua/?chapter=17&item=263 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-19. The original page over time could change.
Українські Карпати ::: РЕПОРТАЖІ / Микуличин - Явірник
 
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: клуб сайту ::: новини ::: мапа сайту ::: статистика ::: зв'язок ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Фото
КАРПАТСЬКИЙ ФОТОКЛУБ
Приватні садиби
Друзі та партнери

 Відпочинок в Карпатах
 ДРИМБА.net - карпатські маршрути
 фундація "КАРПАТСЬКІ СТЕЖКИ"
 Explore Lviv and Around
 Верхи і плаї
 Магазин дешевого туристичного спорядження «ВОЛОЦЮГА»
 Заповідні території Українських Карпат
 Карпатський біосферний заповідник

   ::: ГОЛОВНА / РЕПОРТАЖІ / Микуличин - Явірник :::
Untitled Document

Микуличин - Явірник

30 квітня - 3 травня 2003 року.

Виїхали ми зі Львова "майже" вчасно, бо товктися близько години при посадці в автобус стає вже традицією. Упакували "Ікарус" повністю, заповнивши вільні місця командами Копанського і Гнеся, котрі з Яремче мали стартувати на перегонах. А нас було 36 + водій + одна особа добиралась в Микуличин сама з Києва. Така собі "академічна збірна" складена з учнів Академічної гімназії, її випускників та студентів Києво-Могилянської академії. Мало не забув! Ще собака Альфа ( вгадайте з трьох разів - хто йшов на маршруті першим?)

Після "планового" ремонту автобуса в р-ні Галича (треба ж було випити за майбутню перемогу К-2 на перегонах!!!) ми відставали від графіка десь на годину, але все ж ще за світла були в Яремче, що дало змогу "нашим" командам першими поставити намети, а дрова вони взагалі привезли з собою : )))

Поселення пройшло без проблем, повечеряли швидко і навіть довго не сиділи, бо запланували підйом на сьому ранку. Але ще звечора піднявся такий потужний вітер, що ми майже не спали. Здавалось, що ось-ось дах зірве.

Виходили на Явірник з Ямного, автобус нас туди довіз на 11 год і поїхав "зустрічати" нас в Яремче. Вихід з Ямного через полонину Явірник дуже легкий ( спробуйте цей маршрут навпаки ! ), перший привал зробили на полонині, біля джерела. Там побачили язики снігу з північного боку хребта і чудові краєвиди на долину Прута та хребти, що тягнуться від Яремче через Велику Рокиту до Лисини Космацької і далі. Потім піднялись на хребет, щоб зробити фотографії з Хом'яком, знову дав знати про себе вітер - дуже сильний, але теплий. З полонини прекрасний вид на Хом'як - від підніжжя до самої вершини, а на горизонті бачили майже повністю засніжену Чорногору. А через пів-години вже лізли по гребеню Явірника, бо там не ходять, а саме перелазять з одного каменю на інший ( див. фото). Обидві сторони гребеня приблизно на кілометр в кожну сторону від вершини вкриті найбільшого розміру камінням в Горганах. Це важко описувати, це треба бачити...

Спуск з вершини був вже не таким веселим - крутий схил, мокрий сніг... Зате від полонини Явір вже майже бігли донизу. Зупинились тільки води попити - є там одне дуже гарне місце, ще у далекому 1996 році з Тарасом Олексівим цілу добу від дощу ховались. Чекали, щоб розвиднілось, щоб хоч сфотографуватись на вершині Явірника (цю фотку ви й бачили). Надійний навіс, що захищає від дощу, столик, лавки, місце під вогнище. Від джерела - дерев'яний жолоб і на гвіздочку висить пластикове горнятко з написом " най не вкради". Вже більше семи років висить...

А потім була святкова вечеря - їли плов, пили горілку ( дітей відправили спати,чесне слово) і співали - от не пам'ятаю до котрої години, склероз напевне.

Фраза дня : " Класно з собакою погуляли. Але її треба тричі на день вигулювати".

Вранці зустріли Андрія Коруда - як обіцяв, так і приїхав. Автом, але без компанії. Привіз спорядження, адже в нас був запланований вихід на скелю, що на одній з вершин на правому березі Прута. Йти було небагато, не більше семи км. Спочатку нас трохи підганяв дощик, а коли вийшли на вершину, то вже світило сонечко. Там більше години фотографувались, а Андрій показав як потрібно спускатись із скелі. Шкода, не було з нами Копанського, при наявності командної страховки могли б і всі спробувати.

Ще одна фраза дня: " Щось тебе, як керівника, Альфа явно попускає - по-перше біжить попереду , по-друге ( і на відміну від тебе) весь час зупиняється і чекає на всіх. І правильно біжить, коротшої дороги не шукає".
Цього дня ми мали більше часу на відпочинок. Про приготування картопляного пюре у виварці писати? Мабуть ні, поїдете вдруге - побачите...

По дорозі додому ми зупинялись на водоспаді і в Галичі,а до Львова прибули якраз на початок того потужного дощу з градом - ледве встигли речі до гімназії занести.

От напевне і все... чи буде продовження - наприклад Микуличин - Хом'як - Синяк?


хата в Микуличині

на Явірнику 1

Альфа на привалі

на Явірнику 2

стрибати чи не стрибати?

початок переходу хребтом Явірника

до вершини

вид на групу Добошанки

на полонині Явірник

 Матеріал підготував (написав): Ярослав Козак


 
Коментарі

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам.

Якщо Ви зареєстровані на сайті - введіть свій логін і пароль у формі аутентифікації нагорі сторінки (якщо Ви логуєтеся з чужого комп"ютера - приберіть галочку "пам'ятати мене" і тоді, навіть якщо забудете прикінці роботи натиснути кнопку "Вийти", Ваша автентифікація на цьому комп'ютері знищиться як тільки Ви закриєте вікна броузера з відкритими сторінками karpaty.com.ua).

Якщо не зареєстровані - зареєструйтеся.
Коментарі до цієї статті
dybil повідомив(-ла) 24.09.2005 18:25
zdorov Yarko! Hay zhyv GIvnaziya! Opys klyovyy pa!
rognedochka [guest] повідомив(-ла) 30.05.2003 11:10
Карпатами ходити без хлопців звичайно не дуже весело, однак всередині панує почуття чогось таємничого,відчуваєш себе сміливою та рішучою. Природа така прекрасна і рідна, звільняє від тиску міської метушні і дарує внутрішню гармонію. Тільки моральні потвори можуть смітити і не гидитись самі собі.
Юрко повідомив(-ла) 29.05.2003 17:34
Дівчата, а не боїтеся самі в горах по таких скелях сновигати? Ану ж як на вас нападе хтивий Єть? Стосовно сміття на вершині, я так зрозумів, тінь падає на дану тургрупу? ;)
rognedochka [guest] повідомив(-ла) 29.05.2003 16:38
Це навіяло дивовижні спогадию Лише 8 травня 2003 я і моя подруга Роксоланка осилили цю вершину тільки вдвох. Виходили ми з Яремче і йшли через р.Багрянець.Краса неймовірна!От тільки побачили ми також купу пластикових пляшок і обгортки від цукерок.І це на самій вершині. Що ж буде далі?
jarko повідомив(-ла) 23.05.2003 18:40
2 Юрко:
йшли з Ямного, бо це найлегший вихід, а жили в Микуличині, бо там хата (див. фото). Не думав, що це так важко догнати. І де саме в оголошеннях написано, що вихід з Микуличина?
yuriydem [guest] повідомив(-ла) 23.05.2003 18:08
klasno opysano - pryjednujus' do pohval nyzche. I veselo vam malo z buty - stil'ky ljudu! Zalkuju chasom sho ne vchyvsja v gimnazii chy mogyljanci.
Юрко повідомив(-ла) 23.05.2003 12:45
Шось я не врубався: спочатку ніби з Микуличина планували (оголошення?), а лізли з Ямного. І нашо було Дарку в Микуличин ганяти? ;)
navr повідомив(-ла) 22.05.2003 22:13
файно написав! Я там був два роки тому, але таке би не написав. І про горнятко класно підмітив.
guest [guest] повідомив(-ла) 22.05.2003 13:43
Легко читається. Не через те, що мало, хороший стиль викладання матеріалу. Добре, що не стрибнув, інакше б нічого не дізналися. Правда ці перехоплюючі дух фото краще не показувати батькам гімназистів.
jarko повідомив(-ла) 21.05.2003 18:07
Котів, які бігають по Карпатах, ми завжди раді бачити! Напиши як там з футболом?
kito [guest] повідомив(-ла) 21.05.2003 15:21
Що до фото, то відповідь однозначна-"Не стрибати". Спочатку жалкував, що не поїхав, тепер зрозумів, що з Альфою у мандрівці це ще пів біди, а що би ви робили з Котом?:-))


Вхід

На превеликий жаль, система Вас не упізнала :-(

   логін
   пароль

пам'ятати мене

зареєструватися
забули пароль?
Пошук

Останні новини
05.02.2011
Фоторозклади
15.01.2011
Матеріали
14.01.2011
Фоторозклади
Вебкамера
Верховина
Поновлення
31/03/2010
РЕПОРТАЖІ / Біла смерть на Красній стіні
03/07/2009
РЕПОРТАЖІ / На зустріч з Гуком
03/12/2008
МАТЕРІАЛИ / Чорна Гора чи Піп Іван? Додаток до першої частини
05/11/2008
РЕПОРТАЖІ / Про козаків і козачок...
29/07/2008
РЕПОРТАЖІ / Стихія в Карпатах
05/02/2008
МАТЕРІАЛИ / Бубниські скелі
30/01/2008
МАТЕРІАЛИ / Як народжуються легенди або один день в горах
27/11/2007
СПОРЯДЖЕННЯ / Робота з компасом в поході. Технічні вправи
25/09/2007
РЕПОРТАЖІ / Без руля на Говерлу
18/09/2007
РЕПОРТАЖІ / Мармароське блукання 2007. Ділове – пн. Мармарощина – Богдан


 
© 2001-10 Swan
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: клуб сайту ::: новини ::: мапа сайту ::: статистика ::: зв'язок ::: відпочинок :::