This version of the page http://opora.lviv.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-18. The original page over time could change.
Громадянська мережа ОПОРА – Львівське представництво
Contact
RSS

  • телефон:

    Якщо ви хочете поговорити з Україною і не знаєте кому зателефонувати - телефонуйте нам:+38 032 2546163

    If you want to speak with Ukraine, but don't know the number - contact us:+38 032 2546163

    Введіть свій e-mail, щоб підписатися на наші новини:

  • Ми соціальні:

  • Останні публікації:

    • Про особливості затвердження стратегічних документів у Львівській міській раді
    • Друга сесія Львівської міської ради крізь призму депутатських звернень
    • Звіт про діяльність осередку за 2010 рік
    • Львівська міська рада: хто в домі господар?
    • Ухвалено ЗУ «Про доступ до публічної інформації» – короткий підсумок
    • Партія регіонів поставила крапку у виборчій кампанії на Львівщині
    • Передноворічна атмосфера в офісі
    • З Днем Народження, ОПОРА!
    • Випуск №3. Нереалізоване право: спроба оцінки «втрат» у явці виборців в день голосування 31 жовтня у Львові
    • Випуск №2. Аналіз результатів виборів до Львівської міської ради
  • Хмарка тегів:

    Wath-dog Євро 2012 ЖЕК ЗНО ЛМР ОСББ Польща Форум соціальних інвестицій акція анонс будівництво вибори висновки вступна кампанія громадський контроль заява конкурс культура моніторинг навчання право проблеми пряма дія роздуми сайт семінар тарифи тютюнопаління фото історія

    Облако меток WP Cumulus 1.23 Rus для работы требует Flash Player

  • Керування:

    • Зареєструватись
    • Вхід
    • RSS публікацій
    • RSS коментарів
    • WordPress.org

Про особливості затвердження стратегічних документів у Львівській міській раді

Аналіз діяльності ЛМР, Аналітика, Громадський контроль

Програми розвитку та підтримки окремих галузей, сфер, пріоритетів Львова почали виноситися на затвердження міських депутатів шостого скликання, починаючи з 30 грудня 2010 року. Програма – це комплекс взаємопов’язаних завдань і заходів, які спрямовані на розв’язання найважливіших проблем розвитку. Усього на розгляд п’яти пленарних засідань ради було винесено 10 програм. Лише три з них були позитивно проголосовані депутатами з першого разу, одразу після включення до порядку денного сесії ради, решта – відкладалися тричі, перш ніж знайшли підтримку більшості.

Continue Reading »

View Comments

Друга сесія Львівської міської ради крізь призму депутатських звернень

Аналіз діяльності ЛМР, Аналітика, Новини організації

Кожен місцевий депутат як представник інтересів територіальної громади наділений рядом прав та повноважень, які дозволяють йому ефективніше здійснювати свої функції. Депутатське звернення та депутатський запит – ось основні інструменти роботи, якими користуються депутати місцевої ради, в тому числі – й для корегування та планування порядку денного пленарних засідань ради.

Continue Reading »

View Comments

Звіт про діяльність осередку за 2010 рік

Медіа, Новини організації

Continue Reading »

View Comments

Львівська міська рада: хто в домі господар?

Аналіз діяльності ЛМР, Аналітика, Громадський контроль, Діяльність, Новини організації

Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА розпочинає серію публікацій про роботу депутатів шостого скликання на пленарних засіданнях Львівської міської ради. Основне наше завдання – дослідити відповідність задекларованих обіцянок та передвиборчих завдань реальним крокам, діям та вчинкам, які партії втілюють на практиці.

Попри те, що у Львівській міські раді представлено 11 політичних сил, основним гравцем тут залишається ВО «Свобода», яке налічує 55 депутатів з 90. Тому, забігаючи наперед, вже тепер можна зробити висновок, що більшість публікацій стосуватимуться сесійних рішень та голосувань саме цього об’єднання, проте позиції інших політичних сил теж знайдуть своє відображення.

Continue Reading »

View Comments

Ухвалено ЗУ «Про доступ до публічної інформації» – короткий підсумок

Громадський контроль, Діяльність, Новини організації

13 січня 2011 р., майже після трьох років роботи, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про доступ до публічної інформації».

За таке рішення проголосували 408 народних депутатів. Серед них: 170 (із 180) від Партії регіонів, 110 (із 113) від Фракції «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина», 52 (із 71) від Фракції Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», 25 (із 25) від Комуністичної партії України, 18 (із 20) від Народної Партії та 33 (з 41) позафракційних.

Continue Reading »

View Comments

Партія регіонів поставила крапку у виборчій кампанії на Львівщині

Вибори, Ольга Стрелюк

Повірити у те, що Янукович звільнив губернатора Львівщини Василя Горбаля із займаної ним посади через недостатньо ефективну передвиборчу кампанію та невисокі результати виборів для Партії Регіонів на Галичині – не те, що важко, це абсурдно.

Continue Reading »

View Comments

Передноворічна атмосфера в офісі

Новини організації, Фото

Сьогодні прикрашали офіс і ставили ялинку. Здається, вийшло доволі непогано. Принаймні, тепер не хочеться ввечері йти додому

Continue Reading »

View Comments

З Днем Народження, ОПОРА!

Новини організації

5 років тому, 14 грудня, у 24 областях України активісти невідомої нікому організації провели дивакувату акцію – посеред центральних площ спорудили трикутні чорні піраміди. Вони не протестували проти чогось, не вимагали когось покарати. Вони просто хотіли привернути увагу до трьох основ громадянського суспільства: Відповідальності, Солідарності, Активності.

Continue Reading »

View Comments

Випуск №3. Нереалізоване право: спроба оцінки «втрат» у явці виборців в день голосування 31 жовтня у Львові

Аналітика, Виборча аналітика

Продовжуючи серію публікацій, підготованих ГМ ОПОРА в рамках кампанії довготермінового громадського спостереження за виборами до органів місцевого самоврядування, присвячених аналізу результатів виборів, пропоную увазі читачів аналіз явки на виборах 31 жовтня 2010 року у Львові. Основним завданням статті, є приблизна оцінка зменшення фактичної явки в день виборів порівняно з кількома варіантами очікуваної активності виборців, виділеними на основі даних соціологічних досліджень.

Власне визначення трьох основних очікуваних варіантів явки на виборах 31 жовтня у Львові буде зроблено у першій частині тексту, другим кроком стане їхнє порівняння з реальною явкою на виборах у Львові протягом останніх 12 років. І, нарешті, завершальним, третім, кроком буде спроба визначення кількох варіантів зменшення фактичної явки на виборах 31 жовтня порівняно з очікуваною.

Continue Reading »

View Comments

Випуск №2. Аналіз результатів виборів до Львівської міської ради

Аналітика, Виборча аналітика


Аналіз за партійною приналежністю

Зважаючи на зміну виборчої системи, за якою проводилися цьогорічні вибори до місцевих рад 31 жовтня 2010 р., обрання депутатів обласних, районних, міських та районних у містах рад відбувалося за мажоритарно-пропорційною системою. Така система передбачає, що половину від загальної кількості депутатів виборці обирали за партійними списками, голосуючи за партію, яка буде представляти наші інтереси у місцевій раді, іншу половину – за мажоритарною, віддаючи свій голос за конкретних кандидатів в кожному окрузі.

Із загального числа депутатів-мажоритарників (45), які тепер представлятимуть інтереси громади у Львівській міській раді (ЛМР), ВО «Свобода» отримало 37 мандатів. Двох депутатів отримали представники тепер вже «України Соборної», а у минулій каденції – Української народної партії. По одному депутату-мажоритарнику отримали партія «Реформи і Порядок», «Фронт Змін», Аграрна партія України, «За Україну!», Народний Рух України, Партія Регіонів.

Continue Reading »

View Comments
« Older Posts

Сторінка 1 of 2412345»1020...Остання »

  • Про нас:

    Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА є частиною позапартійної, фінансово незалежної та самоврядної мережі, яка має свої осередки у 14 регіонах України.

    Своєю діяльністю ми втілюємо в життя статтю 1 Конституції України, яка говорить: «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава».

  • Спеціальні проекти:






  • Онлайн звязок:

  • Категорії:

  • Календар публікацій:

    Березень 2011
    П В С Ч П С Н
    « Лют    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031