This version of the page http://www.uaan.gov.ua/akademiki.php?id=282 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-17. The original page over time could change.
Українська академія аграрних наук УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ


заснована в 1931 році і є самоврядною
науковою організацією



РУБЛЕНКО Михайло Васильович

Дата народження: 20 листопада 1961 р.
Дата обрання: 24 листопада 2010 р.
Відділення ветеринарної медицини

В 1989 р. захистив кандидатську дисертацію на тему „Лазеротерапия при артритах у свиней".


У 1998 р. захистив докторську дисертацію на тему: „Патогенетичні особливості запальної реакції у свиней при хірургічних хворобах та методи їх лікування".


Основу наукових досліджень Рубленка М.В. становить тематика видових особливостей запальної реакції у тварин при хірургічній і акушерській патології, хворобах молодняку сільськогосподарських тварин. Зокрема, ним клініко-експериментально було обґрунтовано патогенетичні механізми участі систем неспецифічного імунітету, протеолізу, гемостазу і фібринолізу в розвитку та перебігу різноманітних запальних процесів у тварин різних видів на рівні макроорганізму та у тканинах. На підставі проведених фундаментальних досліджень було розроблено і запроваджено у ветеринарну медицину лазеротерапію, низку препаратів протизапальної та імуностимулювальної дії із групи похідних тріазолу (тіотриазолін, вірутрицид, імзауф, мебетизол, азокаптрил), засобів сорбційної терапії - песил та ентеросгель.

Рубленко М.В. є автором і співавтором близько 200 наукових праць, з них - 2 монографії, 6 підручників і посібників, 2 довідники, 6 деклараційних патенти, 4 рекомендації.


Рубленко М.В. підготував 3 кандидатів наук.

Нині працює в Президії Національної академії аграрних наук України

03022, м. Київ, вул. Василькывська,37. тел. 281-06-77 E-mail: prezid@ukr.net
© 2006-2011 Національна академія аграрних наук України