This version of the page http://www.pstu.edu/index.php?id=419 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-13. The original page over time could change.
Приазовський державний технічний університет | Лучшие университеты и ВУЗы Украины - второе высшее образование в Украине: Менеджмент якості
         
 
Information in English  
Навiгацiя
Розклад
Парний тиждень
Сьогодні вихідний день

Пошук
Посилання
  • МОiН України
  • Освітній портал
  • Бізнес-інкубатор
Информационный партнер.

Продвижение сайтов Google
 

Менеджмент якості

Однією з видатних подій у житті ПДТУ 2009 р. - є впровадження і сертифікація системи менеджменту університету за вимогами міжнародних стандартів ІSО 9001 і ІSО 14001.

Сучасні тенденції розвитку економіки та сфери вищої освіти приводять до усвідомлення необхідності використання сучасних технологій управління вищим навчальним закладом і впровадження системи менеджменту якості. Актуальність проблем менеджменту якості у вищій освіті підтверджується рядом міжнародних і державних документів України в галузі управління освітою.

В більшості документів, прийнятих в рамках Болонського процесу, також відводиться важлива роль забезпеченню якості підготовки фахівців. На сьогоднішній день Приазовський державний технічний університет - єдиний вищий навчальний заклад, який пройшов сертифікацію системи менеджменту за вимогами міжнародних стандартів ІSО 9001 і ІSО 14001. Напружена робота всього колективу університету з розробки документованих процедур системи менеджменту та їх впровадженню в науково-педагогічну, виховну й адміністративно-господарську діяльність університету позитивно оцінена міжнародним наглядовим товариством «ТЮФ НОРД» (Німеччина), і за наслідками аудиту, ПДТУ видані сертифікати відповідності  системі менеджменту відразу за двома напрямками: управління якістю надання освітніх послуг і управління екологічним менеджментом. Таким чином, підтверджені високий рівень і міжнародна конкурентоспроможність ПДТУ в галузі надання ліцензованих освітніх послуг з підготовки фахівців з вищою освітою і науковим ступенем,  а також, досягнення в забезпеченні екологічної безпеки навчального процесу та мінімізації шкідливих дій на навколишнє природне середовище, що відповідають вимогам міжнародних стандартів і зацікавлених сторін.

Усе починалося в 2004 році, коли ми зрозуміли, що в ринкових умовах саме якість освіти визначає імідж університету і його потенціал, тоді й вирішили провести реформування в управлінні університетом шляхом освоєння сучасного менеджменту. Це дозволило покращити якість управління університетом на всіх рівнях, сформувати добре організовану і мотивовану команду однодумців, здатних досягати стратегічних цілей у розвитку університету. Ключовим принципом системи менеджменту якості освіти є орієнтація на вимоги замовників. Відповідно до цього принципу підприємства та організації - замовники наших випускників, мають право виставляти свої вимоги та умови по їх індивідуальній підготовці. Таких пріоритетів ми дотримуватимемося і надалі. Структурні підрозділи і персонал ПДТУ навчилися визначати, оцінювати і управляти значущими екологічними аспектами, тобто, мінімізувати споживання енергетичних та інших ресурсів, запобігати аварійним ситуаціям і забрудненню навколишнього середовища через результативні застережливі дії, управляти відходами з метою мінімізації їх утворення та зменшення впливу на навколишнє середовище, адекватно реагувати на можливі аварійні ситуації.

Роблячи ставку на систему менеджменту, ПДТУ створює добрий базис для свого подальшого розвитку. З нового навчального року випускники ПДТУ матимуть спеціальний вкладиш в дипломі про те, що вони закінчили ВНЗ, який відповідає вимогам міжнародних стандартів, це підвищить їх конкурентоспроможність не тільки в нашій країні, але й за кордоном.

 
Друга вища освіта в Україні Аспірант Україні Правила вступу до ПДТУ
Приазовський державний технічний університет © 2002-2010 http://pstu.edu 
Зв'язок з адміністрацією сайту