Номер 125 за 10.07.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи відзначаєте ви якось День св. Валентина?
так
ні
я - ні, але в родині відзначають
     

Експериментальні абітурієнти
Ажіотаж вступників регулюється професійними діями приймальних комісій
Юлія КОСИНСЬКА   

Вступна кампанія в самому розпалі. До 15 липня триває прийом документів у вищі навчальні заклади, після чого настане вирішальний період іспитів, співбесід, конкурсу сертифікатів і підбиття підсумків. Під дверима приймальних комісій у столичних ВНЗ «спекотно»: хвилюються і батьки, і діти. Попри те, що цьогорічне зарахування студентів відбувається на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, запитань... і нез’ясованих моментів залишається чимало.


Додаткові умови — лаз для хабарів?
Цьогорічні випускники шкіл не складають вступні іспити в університетах, але підроблюють результати зовнішнього незалежного оцінювання і медичні довідки
Марина БЕХ   

Вступна кампанія–2008 особлива. Абітурієнти не складатимуть іспити в університетах і академіях, не чекатимуть оцінок від професорів — у них є документ, за яким і вирішуватиметься професійна доля вступників, — сертифікат із результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Такий собі квиток у щасливе студентське життя. За оцінками фахівців, 92 відсотки абітурієнтів отримали позитивні результати під час зовнішнього оцінювання, що дає їм можливість стати студентами вищих навчальних закладів України. Міністерство освіти та науки у свою чергу обіцяє сприяти прозорому і законному відбору абітурієнтів — усе, мовляв, пройде спокійно і без метушні. Але і вступників освітяни просять: майте совість, не хитруйте!


Тестом по... тесту
У Національному університеті «Києво–Могилянська академія» вступників чекають додаткові випробування
Юлія КОСИНСЬКА   

Тоді як міністр освіти і науки України Іван Вакарчук закликає ректорів вищих навчальних закладів дотримуватися єдиних правил вступу з урахуванням зовнішнього незалежного оцінювання, у Національному університеті «Києво–Могилянська академія» потенційні студенти проходять окреме тестування. На прохання прокоментувати ситуацію ректор НаУКМа Сергій Квіт послався на офіційний лист до міністра освіти і науки, викладений на сайті академії. У ньому він, зокрема, зазначає таке: «Ухвалою 17 ceciї Академічної конференції НаУКМА вiд 08.04.08 р. було визначено: у 2008 роцi в Нацiональному унiверситетi «Києво–Могилянська академiя» запровадити внутрiшнiй конкурсний вiдбiр, змiст та вимоги щодо якого розробити приймальнiй комісії.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Селяни і Ко
Освіта
Право
Культура
Мандрівки
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
Реклама (06.09.10)