Єдиний веб-портал органів виконавчої влади   ||   НКРЗ   ||   Держзв’язку
Державне підприємство
Український державний центр радіочастот

ОФІЦІЙНЕ ІНТЕРНЕТ-ПРЕДСТАВНИЦТВО
Регіональні філії
УДЦР

                             
 
            
Радіочастотний моніторинг



Радіочастотний моніторинг

Призначення радіочастотного моніторингу - проведення заходів щодо забезпечення електромагнітної сумісності (далі - ЕМС) радіоелектронних засобів (далі - РЕЗ) та випромінювальних пристроїв (далі - ВП), що експлуатуються в смугах радіочастот загального користування на підставі дозволів на експлуатацію, виявлення і усунення дії джерел радіозавад, виявлення РЕЗ (ВП), що експлуатуються з порушенням чинного законодавства, і вжиття заходів щодо припинення їх дії та надання необхідної інформації для потреб регулювання використання радіочастотного ресурсу України (далі - РЧР).

Вартість робіт з радіочастотного моніторингу у смугах радіочастот загального користування та порядок їх оплати визначаються Тарифами на роботи (послуги) Державного підприємства "Український державний центр радіочастот", пов'язані з користуванням радіочастотним ресурсом України та виділенням номерного ресурсу, затвердженими рішенням НКРЗ від 11.12.2008 N 1256, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 25.12.2008 за N 1238/15929.

Оплата робіт, пов'язаних з радіочастотним моніторингом, здійснюється користувачами РЧР щомісячно на підставі договору з УДЦР відповідно до законодавства.

Договір на роботи, пов‘язані з радіочастотним моніторингом та забезпеченням електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів.

Радіочастотний моніторинг здійснюється у відповідності до Положення про радіочастотний моніторинг у смугах радіочастот загального користування, затвердженого рішенням НКРЗ  від 16.07.2009 N 1599, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.08.2009 за N 741/16757.

  1. Методика інструментального оцінювання (вимірювання) напруженості електромагнітного поля випромінювання засобами радіочастотного контролю
  2. Методика інструментального оцінювання (вимірювання) девіації частоти електромагнітних випромінювань радіоелектронних засобів радіомовної служби засобами радіочастотного контролю
  3. Інструментальне оцінювання (вимірювання) частоти радіовипромінювання
  4. Інструментальне оцінювання (вимірювання) ширини смуги частот радіовипромінювання
  5. Інструментальне оцінювання (вимірювання) зайнятості радіочастотних каналів (частот, смуг частот)
  6. Інструментальна оцінка частоти та ширини смуги частот радіовипромінювання з використанням аналізатора спектру ADVANTEST U3772 (в діапазоні частот від 3 ГГц до 43 ГГц)
  7. Інструментальна оцінка параметрів радіовипромінювання РЕЗ супутникового радіозв'язку з використанням системи GeoMon
  8. Інструментальна оцінка напруженості електромагнітного поля радіовипромінювання базових станцій в прикордонних зонах

Детальнішу інформацію щодо робіт, пов‘язаних з радіочастотним моніторингом та забезпеченням електромагнітної сумісності РЕЗ, Ви можете отримати у робочі дні з 9-00 до 17-00 (у п’ятницю до 16-00) за телефоном:

422-82-15 – начальник сектору
                       Головінов Петро Олексійович




Друкувати На початок сторінки


© Український державний центр радіочастот - УДЦР. Всі права застережені.
У разі використання матеріалів сайту, обов’язкове посилання на назву закладу та електронну адресу ресурсу: www.ucrf.gov.ua
Електронні листи щодо діяльності УДЦР просимо надсилати на адресу: centre@ucrf.gov.ua