Номер 034 за 24.02.2009
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи відзначаєте ви якось День св. Валентина?
так
ні
я - ні, але в родині відзначають
     

«Піонерський» запал
В’ячеслав Кириленко очолив громадський рух «За Україну!», який обіцяє займатися «простими речами». У засіданні на ковзанці взяв участь і кореспондент «УМ»
Володимир СЕМКІВ   

Вихідними в Києві було започатковано новий громадський рух — «За Україну!». Кістяком і фундатором цього утворення є однойменна депутатська група Верховної Ради на чолі з В’ячеславом Кириленком. Сам В’ячеслав Анатолійович, розчарувавшись у політиках, а почасти і в партії «Наша Україна», провів установчі збори нової компанії у вельми цікавий спосіб і в цікавому місці.
«ЗУ» подає себе як аполітичний рух. Ініціатори запевняють, що не планують перетворювати організацію на партію. Наразі її навіть не реєструватимуть у Мін’юсті — йдеться про неформальне громадське об’єднання.


Валерій Асадчев: Я й сам розчарувався в політиках
Обласний голова Полтавщини вважає, що об’єднання «За Україну!» має згуртувати енергію людей, які хочуть щось зробити в державі

— Валерію Михайловичу, на зборах чимало йшлося про розчарування у партіях. Чи є рух «За Україну!» спробою створити альтернативу існуючим партіям?
— Я сказав би по–іншому. Сьогодні не може бути альтернативи рухові «За Україну!». Це поклик самих громадян. Кількість однодумців руху зростатиме. При владі опинилися олігархічні сили, які, поки українські патріоти боролися за утвердження державності, накопичували гроші через махінації. З іншого боку маємо людей, які виступають за Україну.


З Богом, людьми і родиною
Президент відзначив 55–річчя у відпустці в «Синьогорі»
Ярослав ТРАКАЛО   

Незважаючи на «круглу» дату, якоїсь помпезності у святкуванні дня народження Віктора Ющенка не було. Ювілейну дату глава держави відзначив у селі Гута, що на Прикарпатті, в державній резиденції «Синьогора». Задля цього Ющенко взяв одноденну відпустку, повідомила прес–секретар Президента Ірина Ваннікова. Серед запро­шених відсвяткувати в родинному колі з відомих політиків був лише брат Петро Ющенко. Окрім нього, за інформацією «УМ», привітати батька приїхав син Андрій із дівчиною Лізою, а також донька Віталіна з чоловіком Олексієм.


Церква за «калим»?
Українських православних викинули із власної церкви міліціонери, а храм замкнули, поки його не поділять «нагорі»
Олег СНІГУР   

Минулої суботи у Києві стався черговий епізод протистояння між вірними православних церков Київського та Московського патріархатів навколо храму святого Миколая на вулиці Нагорній. Минуло більше року з тих пір, як церкву, де спочатку фундамент, а потім і куполи освятив Патріарх УПЦ КП Філарет, керівництво Шевченківського району столиці на чолі з «литвинівцем» Віктором Пилипишиним передало громаді Московського патріархату за внесок у 5 млн. 400 тис. гривень «на добудову храму і будівництво дитячого садка». Відтоді біля храму поставили наглядача, і всі спроби вірних УПЦ КП відслужити там літургію наштовхувалися на спротив «організованої канонічної громадськості» у вигляді всіляких чорносотенних «казачеств» та «людей у цивільному». А цими вихідними «філаретівців» просто затримала міліція. Причому, за словами затриманих, міліціянти повикидали з церкви їхню церковну утвар, престол, ікони і сказали, що храм буде зачинено, аж поки його долю не вирішать «нагорі».


НОВИНИ ПЛЮС


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Селяни і Ко
Нація
Людина
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
Реклама (06.09.10)