This version of the page http://ostro.org/articles/article-136538/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-28. The original page over time could change.
Львівщина: „тушківському” роду нема переводу :: Остров
Спецпроект: Экспертный опрос «ТОП Донбасса»

Последние статьи

«Янукович остается заложником тех кланов, которые привели его к власти». Обзор донецких СМИ
«В таком качестве страна не интересна ни Москве, ни Брюсселю». Российские СМИ об Украине
Что будет с Украиной, когда Янукович уйдет? СМИ о Донбассе и «донецких»
М. Черенкова: "Региону нужны качественные инженеры, агрономы, управленцы"
В здании поликлиники 7-й горбольницы «пересеклись интересы структур»? Обзор луганской прессы
Галичани таки кращі за негрів. Огляд преси
«Роковыны» Януковича

Важно

  • ФОТОФАКТ. Людмила Янукович рассказала донецкому губернатору, как ей понравился концерт
  • Львову воду поки не відключатимуть
  • За что на самом деле посадили Луценко? Депутат Гримчак о вип-арестантах. Добавлено ВИДЕО
  • Луганчанин, имитировавший половой акт под Верховной Радой, отправляется в колонию
  • Родители из Макеевки просят Януковича не закрывать школу №44
  • Львівщина може отримати 100 млн. доларів для видобутку газу, – губернатор
  • После «необоснованных проверок» 5 детей из Торезского интерната оказались на больничных койках
  • На Луганщине 9 городов остались без воды
  • 1 марта ЛНУ им. Шевченко отметит 90-летие. Программа торжественных мероприятий
  • Шевченковскую премию присудили роману, который обвиняют в ксенофобии и порнографии
  • Пришла "Масленица"! Печем не только блины, но и проводим кулачные бои
  • Украину на конкурсе «Евровидение-2011» будет представлять Мика Ньютон (Фото)
  • Син губернатора Львівщини носить годинник та костюм за тисячі доларів
  • Проезд по еще четырем автобусным маршрутам в Донецке вырастет на 50 копеек

все новости раздела

Новости Кино

Загрузка...

Новости партнеров

Загрузка...

Львівщина: „тушківському” роду нема переводу

2010.11.24 21:50Просмотрено 667 раз. За сегодня — 8 раз.

    Размер шрифта

  Версия для печати

  Комментарии (0)

  Послать ссылку другу

Процес „тушкування” на Львівщині йде повним ходом: в районах Львівщини головами райрад обирають регіоналів. Такий успіх Партії регіонів забезпечують новоспечені „тушки”, які ввійшли до складу місцевих рад з націонал-демократичного табору. А у Львівській облраді «торги» ще тривають.  

Так, головою Перемишлянської райради  на Львівщині 11 листопада було обрано голову місцевої райдержадміністрації, регіонала Петра Бучка. Це стало можливим завдяки підтримці депутатів від „Батьківщини” і „Фронту змін”. Водночас  голова Львівської обласної організації Партії регіонів, нардеп Петро Писарчук закликав не робити із цієї події сенсації. Мовляв, голову Перемишлянської райради обирали не за партійною приналежністю, а за професійними якостями.  

А 19 листопада на першій сесії Самбірської районної ради нового скликання головою ради обрали регіонала Геннадія Дейниченка, теж голову місцевої РДА. Як повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської обласної організації ВО „Свобода”,  Партія регіонів має у Самбірській районній раді 7 мандатів із 76, тобто для голосування за їхнього кандидата на посаду голови районної ради регіоналам були необхідні щонайменше ще 32 голоси. І націонал-демократи ці голоси дали. 

«Робота» по «тушкуванню» триває і в інших райцентрах Львівщини, зокрема в Бродах. „На місцевих виборах голова Бродівської райдержадміністрації та його заступниця не спромоглися перемогти в мажоритарних округах навіть до районної ради. Хоча вони розчищали собі шлях, як могли, — цькували своїх опонентів, змушували їх знімати кандидатури, погрожували звільненням з роботи і т.д. Але й це їм не допомогло — виборці своїми бюлетенями сказали все, що вони думають про цю владу. І от тепер Віктор Гузь та Марія Пасічник, очевидно, щоб хоч якось вислужитися перед центральною владою, правдами й неправдами намагаються "протягти" на посаду голови районної ради свою людину — йдеться про кандидатури Назара Котишина або Миколи Вигінного. І це при тому, що в районну раду пройшов один (!) регіонал. Таке викривлення волі виборців та результатів виборів було би вершиною цинізму”, — сказала голова Львівської обласної організації ВО „Свобода” Ірина Сех. 

Щодо Львова, то ситуація у Львівській міськраді прогнозована — тут більшість отримала «Свобода». А от у Львівській облраді, де ніхто абсолютної більшості немає, інтрига зберігається. Зараз триває переговорний процес по розподілу «портфелів» та «портфельчиків» у облраді, і на сьогодні вже вимальовується коло основних претендентів на посаду голови ради.  

ВО „Свобода”, яка має найбільшу кількість депутатів у облраді, своїм кандидатом на посаду голови облради визначила Олега Панькевича, заступника голови ВО „Свобода”, повідомляє „Галінфо”. Водночас, як стверджує голова Львівської ОДА Василь Горбаль, „Свобода” уникає активних переговорів щодо розподілу керівних посад.  Цьому може бути лише одне пояснення: якою б вартісною не була б посада голови облради, „Свобода” не хоче брати на себе відповідальність за ситуацію в регіоні. Адже голова облради — це відповідальність, яка може боляче вдарити по рейтингу партії. Крім цього, свободівцям набагато легше працюється в опозиції.  

«Про цю позицію «Свободи» заявив губернатор, що представляє Партію регіонів. Може з його точки зору вона не є активною, важко сказати, яку активність хотіла би бачити в «Свободі» сторона, яка, умовно кажучи, є конкурентом. Але і з іншої сторони ця неактивність «Свободи» може мати і політичне обґрунтування. В 2012 році, а може й швидше, відбудуться парламентські вибори. І чи готова «Свобода» формувати більшість, брати посаду голови, а відтак брати на себе відповідальність за стан справ у області, а надто в умовах, коли влади як такої немає в їхніх руках, бо обласна рада є представницьким органом, який здійснює функції контролю і не тримає в своїх руках виконавчу владу. А з точки зору виборців запитання будуть. Тобто чи не вигідно «Свободі» в цій ситуації бути в опозиції, що вона вміє дуже добре робити, набирати балів, з тим, щоб вийти на парламентські вибори з опозиції. Опозиційний майданчик є завжди вигіднішим, ніж позиції влади», — сказав кореспонденту «ОстроВ» львівський політолог Юрій Шведа.                 

Влада вже має свого кандидата на посаду голови облради — це екс-голова Львівської ОДА Олександр Сендега. Як заявив під час брифінгу діючий губернатор Львівщини Василь Горбаль, кандидатура Олександра Сендеги могла б консолідувати облраду. Однак той факт, що він став депутатом по списку Партії регіонів, стримує деякі політсили від його підтримки. Поки що.   

Експерти вважають, що саме від активності Партії регіонів як провладної сили і «Свободи» як найбільшої фракції залежить, хто керуватиме облрадою. «Однорідної більшості обласна рада немає, на відміну від міськради, де є абсолютне домінування партії «Свобода». У обласній раді витворились такі два політичні центри тяжіння, як ведуть між собою боротьбу за можливість формування навколо них більшості, а відтак розподілу керівних посад, насамперед посади голови обласної ради. З однієї сторони це є Партія регіонів, яка на сьогодні представляє виконавчу владу області, а з іншої сторони це явний фаворит симпатій виборців, який має найбільшу фракцію в обласній раді — «Свобода». Всі інші політичні сили не мають такого значного представництва, яке давало би їм можливість на формування навколо них певної більшості. Немає такого суттєвого представництва і Партія регіонів. Але з огляду на те, що це правляча партія, представляє виконавчу владу, вона має в свої руках певні владні важелі і, очевидно, може їх при нагоді застосувати при розподілі, при «торгах» і т. д. В першу чергу це стосується мажоритарників, які хоча і є певною мірою приналежними до тих чи інших політичних сил, але у своєму виборі мають певну якусь свободу на особисте вирішення питання до кого примкнути. І це не мало не багато половина депутатів облради», — сказав кореспонденту «ОстроВ» Юрій Шведа.   

Проте інші політичні сили теж мають своїх кандидатів. Народний рух України висуває на посаду голови Львівської облради Василя Куйбіду — заступника голови НРУ, екс-міністра регіонального розвитку та будівництва. При цьому рухівці заявляють, що посада голови облради для них не самоціль і вони готові поступитися. Однак в такому випадку НРУ очікує певних „компенсацій” у вигляді керівних посад профільних комісій облради.   

„Фронт змін”, що має другу за кількістю депутатів фракцію в облраді, теж має свого претендента — голову Львівської обласної організації партії, екс-кандидата на посаду міського голови Львова та колишнього голови правління „Кредобанку” Степана Кубіва. Хоча офіційно про висування Степана Кубіва на посаду голови ради фронтовики не заявили, на відміну від своїх колег з НРУ.  

Водночас експерти вважають, що вплив «міноритарних» політичних сил на обрання керівництва облради не буде вирішальним. «Звичайно, не можна забувати той компонент, який представлений політичними силами і фракціями, які хоча і не мають переважаючої більшості у облраді, але мають певний пакет «акцій», який дає їм можливість в умовах відсутності домінуючої політичної сили прилучившись до когось сформувати більшість. В першу чергу це мова йде про партію «Фронт змін», яка має достатнє представництво. Але знову ж таки, весь результат буде залежати від того, які здібності до проведення переговорів і до формування коаліцій проявить одна і друга сторона (Партія регіонів і «Свобода»  — авт.). Вибори це одне, але починаються наступний етап, і він починається певною мірою з чистого листа. І тут виграє той, хто докладе більше гнучкості, може запропонувати більше можливостей до обговорення, компромісів. Це дуже тонка гра», — сказав кореспонденту «ОстроВ» Юрій Шведа.   

За інформацією прес-служби Львівської облради, перше засідання сесії нового скликання відбудеться 30 листопада. Отже тоді і підрахуємо: скільки «тушок» назбирається у новій Львівській облраді. У те, що перебіжчиків не буде, щось не дуже віриться.    

Олександр Сніжинський, «ОстроВ»

Если Вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Сtrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...

Комментарии

добавить свой комментарий

Имя на форуме:
(имя, которое будут видеть остальные пользователи)
E-mail:
(используется в качестве логина)
Пароль:
Пароль повторно:
Защитный код:
 
Логин:
(e-mail для зарегистрированных пользователей. Для гостей можно написать любое имя)
Пароль:
(для "гостей" остается пустым)
Текст комментария:
 

ВИДЕО ОНЛАЙН

Загрузка...

Новости партнеров

Загрузка...
Загрузка...
ЛУЧШИЕ АЗАРТНЫЕ ИГРЫ ОТ WWW.GRAND-CASINO.COM
Полный спектр лучших азартных игр: Рулетка, Покер, Блэкджек, Видео Покер, Игровые автоматы, Слоты, Кено... Наличие системы контроля честности во всех азартных играх казино. Возможность начать игру - на интерес (без денег)!!! Большое количество способов пополнения игрового счета и вывода выиграша: Webmoney, Яндекс.Деньги,Кредитные карты, SMS платежи …             Играть в Grand Casino                               Скачать Grand Casino
Новости-регион Новости-страна
 Выберите регион:  

28.02.2011 | понедельник

19:55
В Івано-Франківську на 50% подорожчають послуги стоянок
18:57
Калуський калійний завод "Оріана" - найнебезпечніше підприємство в Україні
17:41
Понад 1 млн. грн. «нагріли» два керівники під час реконструкції стадіону Львівського інфізу
16:55
Львову воду поки не відключатимуть
16:29
На понад 121 млн. грн. розтрати бюджетних грошей виявило КРУ на Прикарпатті
15:48
Підприємства Тернопільщини заборгували Пенсійному фонду 48 млн. грн.
15:08
Прикарпаття планує продати Агрофонду 20 тис. тон продовольчого зерна
14:27
Львівщина може отримати 100 млн. доларів для видобутку газу, – губернатор
13:48
На Прикарпатті на хабарі в 10 тис. грн. «погоріли» два держслужбовці
13:10
ЖЕО Івано-Франківська визнали банкрутами
12:21
Майже 21 млн. грн. заборгував Івано-Франківськ ДК «Газ України»
11:33
Чемпіонат суперліги. БК «Говерла» – БК «Київ»: 80:72
10:47
Арсенал зброї вилучили львівські митники
10:08
Ціни на пальне продовжують рости. Щоденний моніторинг цін в Івано-Франківську
09:23
Україну на «Євробаченні» представлятиме уродженка Прикарпаття Міка Ньютон
08:50
Двох зниклих сноубордистів шукають на Прикарпатті
08:29
На Прикарпатті затримано злочинців із понад 15 тис. фальшивих євро

26.02.2011 | суббота

11:41
Син губернатора Львівщини носить годинник та костюм за тисячі доларів
10:45
Понад 197 млн. грн. потрібно Прикарпаттю для проведення весняно-польових робіт
10:08
Щоденний моніторинг цін в Івано-Франківську
09:17
На Прикарпатті – лавинонебезпека
08:27
Львів починає погашення облігацій, випущених під Євро-2012

25.02.2011 | пятница

20:08
Міліція не дасть продавати підсніжники в Івано-Франківську
17:43
З понеділка Львів може залишитися без води
17:07
Міська влада Івано-Франківська хоче створити монополіста по вивозу сміття?

Все новости

Новости компаний

  • Компания «Параллель» вносит вклад в развитие детского спорта
  • Обзор Фондового рынка ООО «Донфинсервис» за 21 - 25 февраля 2011 г.
  • Обзор Фондового рынка ООО «Донфинсервис» за 14 – 18 февраля 2011 г.
  • «Параллель» обеспечит топливом крупнейшее энергопоставляющее предприятие Донецкой области

все пресс-релизы компаний

Погода, Новости, загрузка...

РАБОТА
Загрузка...

Загрузка...

Курсы валют

Погода