This version of the page http://www.zhts.com.ua/news/view/14.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-24. The original page over time could change.
ЖЕЛТРАНССНАБ - Новости
 
поиск по каталогу
продукция
Тепловозы
Кабель
Аппаратура локомотивной сигнализации
Аппаратура автоблокировки и электрической сигнализации
Аппаратура проверки устройства СЦБ
Аппаратута связи
Электродвигатели постоянного тока
Электроприводы
Рельсы
Инструменты
Рудничная аппаратура
новости
24.11.10  | Укрзалізниця працює над...
Укрзалізниця працює над впровадженням швидкісного руху в Україні
Полный текст...
24.11.10  | Залізниці України на 100%...
Залізниці України на 100% готові до зимового періоду
Полный текст...
Новости
24.11.10 | Укрзалізниця працює над впровадженням швидкісного руху в Україні

Укрзалізниця працює над впровадженням швидкісного руху в Україні

Укрзалізниця працює над впровадженням швидкісного руху в Україні, зокрема, над формуванням національного швидкісного пасажирського транспортного коридору Львів-Київ-Харків-Донецьк на першому етапі та продовження його до Дніпропетровська – на другому етапі. Ці заходи здійснюються також і в рамках підготовки до Євро-2012. Про це повідомив генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк. 

„В першу чергу, триває велика робота із підготовки інфраструктури. Технічний стан земляного полотна дозволяє Укрзалізниці впроваджувати швидкісний рух. На сьогодні облаштування колій, система безпеки відповідають європейським стандартам”, – зазначив Михайло Костюк. 

З початку цього року залізничники капітально відремонтували 858 км. колій, повністю модернізували 558 км. Під час модернізації укладено 487 км безстикової колії, так званого „оксамитового шляху”, що забезпечує плавність руху і дозволяє поїздам розвивати високу швидкість. 

У 2011 році заплановано капітально відремонтувати 793 км та повністю модернізувати 358 км колії. За словами генерального директора Укрзалізниці, також наступного року буде здійснюватися облаштування транспортних розв ’ язок на різних рівнях, для чого будуватимуться шляхопроводи. Це дозволить суттєво підвищити рівень безпеки. 

„В зв’язку з тим, що залізничні колії проходять по території багатьох населених пунктів, це потребує великого обсягу роботи і додаткових заходів безпеки, зокрема огородження колій”, – повідомив генеральний директор Укрзалізниці. 

Михайло Костюк наголосив, що впровадження швидкісного руху до 160 км/год сприятиме інтеграції вітчизняного залізничного транспорту в єдину європейську транспортну мережу швидкісного залізничного сполучення, інтероперабельності із європейськими країнами. 

„Укрзалізниця свідомо працює над впровадженням руху поїздів в Україні зі швидкістю до 160 км/год. Це здорова і економічно обґрунтована світова практика. У сусідніх країнах – Польщі, Угорщині, Словаччині – вже працюють над тим, щоб системно запровадити на пасажирських ділянках швидкість руху до 160 км/год. А вже наступним етапом буде виокремлення лінії з поступовим підвищенням швидкості руху до 180 км/год”, – підкреслив генеральний директор Укрзалізниці. 

З метою впровадження швидкісного пасажирського руху вперше в Україні розроблено принципово нову схему розмежування руху пасажирських і вантажних поїздів, яка дозволяє збільшити пропускну спроможність вантажних перевезень і запровадити прискорений та швидкісний рух пасажирських поїздів на магістральних напрямках Київ-Полтава-Харків/Донецьк /Дніпропетровськ, Київ–Львів/Одеса. 

Прес-центр 

(044) 465-24-28, 465-21-76, 465-21-72 

е-mail: ргеsscenter@uz.gov.ua




http://www.uz.gov.ua


Архив новостей...

© OOO «HПП ЖЕЛТРАНССНАБ», 2006
Приветствие О нас Контрагенты Контакты Помощь