This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/19 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-16. The original page over time could change.
ЗІК - ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЇ | Теодор Дяків

РЕКЛАМА

новые вакансии донецк, прогноз погоды Ополе, сонник камни, смотреть онлайн Экстрасенсы, как скачать музыку из контакта, Asia 16 Лютого 2011 22:49
RSS Експорт
УКРPOLРУСENG
  • Про нас
  • Аналітика
  • Анонси
  • Чат-конференція
  • Опитування
  • Архів
  • Фотогалерея
  • Львів/область
  • Західна Україна
  • Влада
  • Економіка
  • НС/Кримінал
  • Євро/Спорт
  • Людина
  • Світ
  • Відео
...

Чат-конференція із депутатом Львівської міської ради Теодором Дяківим

21 Грудня 2006
[ Богдан Яровий ]
Шановний пане Теодоре! Скільки всього, за останніх 6 місяців, будучи депутатом міської ради, Ви підготували проектів рішень (ухвал)? Чи не здається Вам, що не підготувавши ЖОДНОГО проекту рішення, Ви перетворились у звичайнісінького "популіста". Чому Ви не використовували право нормотворчої ініціативи?

За вказаний період я підготував і скерував міському голові 15 письмових звернень щодо проблем та шляхів їх вирішенння для всього міста або окремих груп будинків, таких як ЖБК (300 будинків) та об’єднань співвласників (160 будинків). Вони також оголошувалися в сесійному залі. Низку моїх пропозицій було враховано, інші, я переконаний, будуть враховані найближчим часом, оскільки з такими грубими порушеннями влада в місті довго не зможе функціонувати. Тому закиди щодо популізму прийняти не можу.

[ Dana ]
Який Львів Вам подобається більше – Буняка чи Садового? А може, Дяківа?

Між ними немає різниці – різні прізвища, а система управління (не зважаючи на зміну структури виконавчих органів) – одна. П.Буняк говорив: «Маю право робити все, що хочу» і робив. Садовий до виборів говорив: «Без строгого дотримання вимог букви закону неможливо організувати роботу влади», а після виборів: «Закон законом, але є здоровий глузд». Щодо Дяківа – поки що не планував і, врешті, головним чином все залежить від депутатів, а тут у нас проблеми.

[ нескажу ]
Чи часто у фракції БЮТ у Львівській міськраді роздають «інструкції для роботи в окрузі», на яких зображений портрет президента США Франкліна. І наступне скажіть, хто з львівських депутатів і чиновників найбільший хапуга і чи маєте сміливість назвати їх імена?

Я говорив про один випадок, до якого сам мав причетність.До речі, засоби масової інформації допустили низку неточностей, які слід спростувати. Зокрема, 1) на пресконференції я говорив про «конверт», який пробували вручити мені, хтось добавив букву «и» – і вийшло «конверти»; 2) список депутатів був на форматі А-4 через певний інтервал (приблизно 17-18 прізвищ), а в деяких ЗМІ писали про «всіх» депутатів; 3) про те, що… «Крок» став не лише фінансовим, але й управлінським центром ЛМО БЮТ» не я зробив висновок, а сайт «Обсерватор» місяцем раніше – 14.11.2006 р. Я тільки погодився з таким висновком. Ці неточності дозволили протилежній стороні (якщо так можна сказати) говорити про «неправдиву інформацію», але якщо в когось залишився запис, можна легко встановити різницю. Назвати ім’я «найбільшого хапуги» не можу, щоб когось не образити – не поставити нижче рангом. Пропоную провести рейтингове дослідження.А якщо серйозно, то пора приймати закон про декларацію витрат – кожен мусить пояснити, звідки у нього гроші на відповідний стиль життя, будинок, машину і т.д.

[ Богдан Яровий ]
Шановний пане Теодоре! Сьогодні, 20.12.06 р. Ви заявили: "особисто я позбавляв би таких юристів (г.ПАЙОНКЕВИЧ) диплому. Тому що це дискредитація навчального закладу, який видавав цей диплом. Вони, як юристи, чомусь цього не розуміють". Але ж Вам пан Сірик пропонував очолити юридичне управління? Чому ж Ви відмовились? Критикувати найлегше, а реально щось робити - складно. Чи маєте Ви право, не бужучи юристом, визначати наявність/відсутність знань у начальника юридичного управління? А хто ви за освітою?

Можу тільки підтвердити вчора (20.12.06) сказані слова. Щодо пропозиції очолити юридичне управління я вже відповідав – вважаю ляпасом для всіх юристів міста, щоб електрик (я закінчив «Львівську політехніку», електромеханічний факультет) очолював юридичне управління. Критикувати також нелегко, адже некваліфікована критика буде діяти проти автора критики. На жаль, практика, яка склалася у стосунках «мер-нач. юр відділу» і тепер, і раніше полягає в тому, що мер (або інша високопосадова особа) робить дурниці, грубі порушення а нач. юрвідділу мусить відбріхуватись В т.ч. в судах, що виглядає жалюгідно. Щодо наявності/відсутності знань: можливо такі знання є, але я суджу по публічних заявах п.Пайонкевич. Чи може юрист говорити, що рішення виконкому, яким встановлено тариф, скасоване, а сам тариф чинний? Це дезорієнтація мешканців, неправдива інформація. А названа пані давала Присягу дотримуватися Конституції України та законів, чесно служити громаді міста. Чи не краще було б разом визначити розміри боргу і подумати, яким чином, за які терміни і в який спосіб повернути переплачені мешканцями кошти.

[ qqqqq ]
За голосування яких питань депутати мають можливість найбільше «нажитися». І наступне, хто є посередником, фінансовим, між депутатським корпусом і мером. Або прямо запитаю, хто депутатам бабло від мера носить і за яке голосування

Як завжди – земельні ділянки, майно (оренда і приватизація). Щодо посередників відповісти не можу і не думаю, що «бабло» носять від мера депутатам. Можливості і схеми можуть бути різноманітними: в цьому питанні «винахідників» чимало.

[ нескажу ]
Скільки ще Львову терпіти нашого мера Андрійка? Ви як думаєте, він добуде свій термін до закінчення чи прокрадеться?

Я проти огульної критики, але на сьогодні наш мер діє таким чином, що не критикувати його діяльності, не бачити промахів і явних порушень вже неможливо. Як депутат я підтримав тільки 2 його позиції: щодо протидії розповсюдженню гральних закладів та щодо стадіону «Україна». Суспільство, громада міста розвиваються доволі динамічно і поінформованість мешканців зростає. Думаю, що у випадку продовження діяльності в такому ж ключі, протиріччя між мерією (мером) і громадою можуть доволі швидко створити «революційну» ситуацію, чого мені особисто не хочеться – краще усувати порушення прав мешканців без значних ексцесів, а ще краще – не допускати цих порушень. Що стосується питання п.І.Грицика («Комітет громадського контролю») про оцінку професійності п.А.Садового та ефективності роботи виконавчої влади можу сказати наступне: дуже часто наш мер ігнорує вимоги законодавства, які мають практичні негативні наслідки для міста, а не суто теоретичне значення. Основою діяльності мера мусить бути ЗАКОН, а не «здоровий глузд», оскільки він у кожного здоровий по-своєму. Як на мене, то відчувається також невеликий досвід практичної господарської діяльності. Можливо, тому і виконавчі органи на сьогодні працюють вкрай незадовільно. Зокрема, Громадський форум Львова має достатньо документальних підтверджень такого висновку.

[ fdhbvofb ]
Чи Ви справді вважаєте, що житлово-комунальну мафію можна побороти в «підмазаних» судах?

Скасування 5 рішень виконкому на теплопостачання у Львові (від 2002 року до 2005) відбувалося таким чином, що три рази справа була в Апеляційному суді (фірмі «Формула» відмовляли в розгляді з різних причин, але незаконно). Тільки п’ятий суддя через півтора року виніс законне рішення. «Підмазані» (якщо натяк на нашу сторону) справи так не вирішуються. Житлово-комунальну мафію можна побороти за двох умов – наявність бажання мера і декількох не лише непідкупних, але й небайдужих до проблем міста депутатів.

[ bla ]
На якому авто їздить непідкупно чесний депутат Дяків?

Останні два місяці – на «ДАЧІЯ» ЛОГАН. До цього часу – на ВАЗ- 2104 (з листопада 2005 року, а перед тим – ВАЗ-2113). Хоча секрету з того, що я давно мільйонер, ніколи не робив, але гроші ці легально зароблені і належно оподатковані. В іншому випадку податківці не простили б мені наших «взаємин», особливо у 2000-2004 роках.

[ пані Наталя ]
Чи давали Ви і чи брали хабарі? За що?

Почну з того, що в 1985 році за сприяння у переведенні курсанта з військового училища в політехніку за станом здоров’я (випадок не одинокий, стандартний), його мама запхала в накладну кишеню мого піджака 150 рублів – ми говорили на сходах і я нічого не відчув. Вона звернулася через нашу спільну знайому і я не розраховував, що така стандартна ситуація може мати винагороду. Коли гроші були виявлені, жінка вже пішла, тому віддати їх їй (вона з іншого міста) не вдалося. Це щодо «брав». Щодо «давав» – лікарю декілька разів раніше, при такому бюджетному фінансуванні вони не вижили б.

[ львівянка ]
Скільки Дяків заплатив за те, щоб побачити своє прізвище у списку БЮТ до міськради? І не треба казок про входження туди без грошей. Так не буває.

Перше, що я з’ясував перед виборами – які мої фінансові зобов’язання перед БЮТ. Відповідь на це питання вже подана на чаті. Можу додати – депутат, який купляє місце в списку для традиційної «депутатської діяльності», мені здається, веде себе по-іншому. В кожному разі, не загострює взаємин з фракцією, в якій перебуває.

[ Береговий Олександр Іванович ]
Пане теодор скажіть будь-ласка скільки партій ви обійшли перед тим як потрапили у список БЮТ, і чому вас прийняло лише БЮТ а усі решту партій відмовляли вам?

Почну з того, що мені ніхто не відмовляв. Навпаки п.Рожнятовський пропонував мені брати участь у виборах у складі «Пори», п.Я.Семків пропонував увійти в НСНУ, я також був 1-2 номером у міській організації ПРП, але мав певні суперечності з керівництвом облорганізації ПРП п.Т.Стецьківим – він не підтримав мої вимоги щодо реального упорядкування тарифів у Львові. Тобто, до фракції БЮТ я був тільки в ПРП від першого дня заснування у 1998 році, а членом ВО «Батьківщина» так і не став, хоча не виключаю цього в майбутньому при умові, що Львівська парторганізація буде керуватися Статутними вимогами та Передвиборчою програмою. Зовсім не жалію, що на вибори пішов з БЮТ, однак в окремих регіонах БЮТ сьогодні має проблеми.

[ Береговий Олександр Іванович ]
Пане теодор скажіть будь-ласка скільки депутатів з ЛЬвівської міської ради ставляться до вас позитивно

Думаю, що незначна частина, гірше те, що деякі демонструють цей позитив тільки «за кутом», що свідчить про їхню залежність від когось або чогось.

[ Береговий Олександр Іванович ]
пане теодор а чому ви досі не є одружені

В 1974 році я «захворів» однією дівчиною і до 2000 року вважав себе однолюбом, але,слава Богу, в 2000р. зрозумів, що це не так, тому вважаю, що все ще попереду.

[ Kapitan Yaryna Orestivna ]
Пане Теодоре! Чому тільки зараз (після того, як Вас було виключено із фракції БЮТ) ви заговорили про те, що фракція Блоку Тимошенко у міській раді нелегітимна?

Про існування Положення щодо створення фракцій БЮТ (затверджене Президією Політради БЮТ 29 вересня 2006 р.) у місцевих радах я дізнався на засіданні фракції 29 листопада, коли була створена парторганізація ВО «Батьківщина» з депутатів Львівської міськради. Однак це лише другий пункт з декількох, які передбачені процедурою створення фракції відповідно до цього Положення. Крім цього, я хотів знайти в цьому Положенні підстави для виключення члена фракції, який не є членом партії, але таких підстав Положення не передбачає. Тобто про вимоги до створення та функціонування фракцій БЮТ у місцевих радах я дізнався 29 листопада 2006 р.

[ Kapitan Yaryna Orestivna ]
Пане Дяків! Міський виконком працює вже не перший місяць, а Ви чомусь тільки вчора на прес-конференції у прес-клубі заговорили про його нелегітимність. Чим це зумовлено і чому так пізно? Бо складається враження, що є вже якась тенденція - "Ваші заяви пост-фактум"?

Про нелегітимність виконкому та інших виконавчих органів міськради я говорив на пленарних засіданнях ще тоді, коли депутати почали обговорювати розмежування повноважень між цими органами, але мене ніхто не хотів чути. Два місяці тому я ініціював зустріч з цього питання з секретарем ради п. Квуртом та юристом п. Зубачем і вони погодились з тим, що виконавчі органи нелегітимні, але до сьогоднішнього дня нічого не було зроблено. Тепер начальник юрвідділу Г.Пайонкевич визнає, що я маю рацію і рішення міськради про розмежування повноважень треба змінювати, а положення про виконавчі органи затверджувати на сесії, оскільки зараз виконком та інші виконавчі органи не мають необхідного обсягу цивільної дієздатності і не можуть приймати жодних рішень.

[ Береговий Олександр Іванович ]
пане теодор чи не вважаєте ви що ви є занадто самовпевнений

Частково можу погодитись, проте стараюся не настоювати на своєму, якщо є сумніви в правильності та обгрунтованості моєї позиції щодо конкретного питання.

[ Береговий Олександр Іванович ]
пане теодор а розкажіть нам від кого залежні ви, під чию дудку танцюєте ви

Ніколи не був залежним, можливо, просто щастило, а можливо, такий характер. Якщо комусь відомо про яку-небудь форму моєї залежості від будь-кого, то прошу зголоситися – згоден профінансувати публікацію таких фактів (якщо знайдуться) найбільшим шрифтом у всіх львівських газетах.

[ Аня Лісовська ]
Доброго дня. Пане Теодоре у мене до Вас запитання: довести до банкрутства комунальні підприємства це загальнодержавна політика, чи тільки на місцевому рівні?

Не треба спроби зменшити розтрати та неефективне використання ресурсів комунальних підприємств трактувати, як намір довести їх до банкрутства. Якби такий намір був, то, повірте, що суди приймали б рішення не по півтора року в одній інстанції, а за два-три місяці, як передбачено законом, а рейдери роблять такі речі за декілька днів. Завжди і всюди я говорив і говорю про економію цих ресурсів, а економія ресурсів ще нікого до банкрутства не довела. Версію про банкрутство розповсюджують ті, хто не хоче реального упорядкування та формування економічно обгрунтованих тарифів, ті, хто на комунальному майні робить свій капітал.

[ Аня Лісовська ]
Внесені Вами 90 тис. грн. у БЮТ під час передвиборчих перегонів, чи не можна розцінювати це як спробу купівлі місця депутата?

Цю суму я визначив сам, так, як і було домовлено з керівником областного штабу: мені було сказано: «Захочеш помогти фінансово – сам визначай розміри коштів і призначення». У відповідь я сказав, що незалежно від суми, яка буде витрачена, я не маю наміру жодної копійки собі компенсувати через депутатську діяльність. Ця домовленість не порушена до сьогоднішнього дня.

[ Аня Лісовська ]
Чому про спробу Вас "купити" бютівцями, Ви заговорили тільки після свого виключення з фракції БЮТ?

Всередині фракції я про це говорив вже наступного дня на ранкових зборах перед сесією і ще два рази – на засіданнях фракції, де мені було пояснено про джерела цих коштів та їх призначення. В середовищі моїх знайомих мова про цей випадок була в той же день – ввечері 20 вересня 2006р. Тобто, ніякого власного секрету з цієї події я не робив. Що стосується часу публічної заяви, то вона була зроблена внаслідок аналізу не лише факту роздавання «конвертів», але й способу, місця, інших обставин, які не підтверджують оголошеного на фракції призначення цих коштів, яке було зроблено незадовго до мого рішення призупинити перебування у фракції та виключення, яке за цим настало.

Новини

    • 22:15
    • Турчинова у четвер викликають до ГПУ
    • 22:02
    • У Єгипті під час революції загинули двоє українців
    • 21:50
    • В ООН готові консультувати Україну в питаннях пенсійної реформи
    • 21:41
    • Прокуратура визнала незаконною вимогу міліції надати списки студентів у Тернополі
    • 21:30
    • Керівництво Державтоінспекції вказує інспекторам на кількість протоколів?
    • 21:20
    • У Пшонки вважають заяви Тимошенко «прикладом неповаги і низької культури»
    • 21:08
    • Мати терориста-смертника з Домодєдово вибачилася за вчинок сина
    • 20:57
    • Польща визнала підсумки російського розслідування трагедії під Смоленськом
    • 20:46
    • Янукович доручив Льовочкіну проконтролювати виконання своїх доручень
    • 20:37
    • Мер Москви вважає неприпустимим проведення гей-парадів у столиці
    • 20:30
    • Янукович поцікавився конкретними проблемами малозабезпечених людей
    • 20:20
    • Світові експерти підтримують урядовий проект пенсійної реформи
    • 20:09
    • Усі реформи потрібно проводити системно і одночасно, – Тігіпко
    • 20:00
    • В Донецьку депутати зняли з порядку денного питання про закриття української школи
    • 19:50
    • На Закарпатті виробництво сільгосппродукції зменшилося на 3,8 %