This version of the page http://vilne.org.ua/index.php?limitstart=144 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-11. The original page over time could change.
Вільне життя

РУБРИКИ

ДЛЯ ЖІНОК І ПРО ЖІНОК

АРХІВ НОМЕРІВ

Loading...
«Апендикс» без правильного статусу | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 14:04

Порушуємо проблему

Посада завідуючої бальнеологічним відділенням Гусятинської центральної районної лікарні (водолікарні) Любов Іванівну Назаркевич приваблювала не особливо. Але з призначенням сперечатися не довелося, і такий знаний в області (й посмію припустити, що і за її межами) районний гастроентеролог шість років тому взяла на себе непросте керівництво одним з унікальних медичних закладів, який на той час перебував у повній розрусі.

Детальніше... Додати коментар
 
Фахівці вживають слово «пандемія» | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 14:03

Уголос

Вірусні гепатити насправді не така рідкісна штука, як здається. Байдужа статистика фіксує зростання цифр, а медики намагаються знайти оптимальні шляхи, щоби стримати це зростання. Однак, коли йдеться про гепатит С (через непомітний розвиток хвороби його ще називають «лагідним вбивцею»), спеціалісти вживають слово «пандемія»...

Детальніше... Додати коментар
 
Студентам — алкознижки | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 14:01

Третім будеш?

Близько 40% українців у віці від 14 до 18 років вживають «градусні» напої, а кількість щотижневих розпивань пива в Україні серед наймолодшої публіки за останні чотири роки виросла вдвічі. Міцні напої стрімко наздоганяють хмільні за популярністю. До речі, за кількістю випитого українські дівчата не відстають від хлопців, а в старших класах навіть залишають позаду сильну стать.

Детальніше... Додати коментар
 
Зайнятість творчістю | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 13:56

Ювілей

Міні-показ тернопільської моди, майстер-класи з виготовлення листівок, візажу, перукарської справи, бісероплетіння, художнє оформлення дерева петриківським розписом — так у Тернополі служба зайнятості відзначала свій 20-ий день народження.

Детальніше... Додати коментар
 
На свята є вже шинка й ковбаса | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 13:51

Шинка

Беремо 2,5 кг свинячої шинки. Робимо суміш для соління: 0,5 скл. солі, 0,5 ч. л. цукру, п’яту частину чайної ложечки селітри. Натираємо м’ясо цією сумішшю і ставимо його в холодне місце. Через кілька діб варимо розсіл: на 5 л води — 400 г солі, 50 г цукру, 25 г селітри. Прокип’ятити, остудити. Солону шинку кладемо в емальовану каструлю, заливаємо розсолом. Щонайменше 10 днів має постояти.

Детальніше...
 
Груднева казка Галицького балу | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 13:50

І ми там були

Для Ірини Задунайчук з Гранітного Монастириського району то був перший бал… Вона була на ньому як справжнісінька принцеса… І, як багато інших першокурсниць одного з найстаріших навчальних закладів Тернопільщини — Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету, очікувала на диво… Воно таки трапилося того неймовірно казкового вечора…

Детальніше... Додати коментар
 
Той, хто бачить наскрізь | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 13:21

З реального

Читачі знають письменника Анатолія Сивирина як майстра прози, в якій домінують гострі сюжети, що закінчуються несподіваними, але цілком умотивованими фіналами.

Детальніше... Додати коментар
 
Вручили премії журналу «Літературний Тернопіль» | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 13:18

Мистецьке життя

17 грудня у прес-клубі газети «Вільне життя плюс» голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Безкоровайний та головний редактор журналу «Літературний Тернопіль» заслужений діяч мистецтв України Богдан Мельничук вручили премії цього часопису за 2010 рік.

Детальніше... Додати коментар
 
Пасує Олені «срібло» | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 10:30

Біатлон

Другий етап Кубка світу підряд тернопільська стріляюча лижниця Олена Підгрушна в складі естафетних українських збірних виборює срібні нагороди. Якщо півтора тижня тому в австрійському Хохфільцені успіх відсвяткувала жіноча команда, то минулої неділі в словенській Поклюці для наших земляків тріумфально завершилася змішана естафета.

Детальніше... Додати коментар
 
Інтрига вмерла останньою | Друк |
Середа, 22 грудня 2010 10:27

Грають аматори

Лише в завершальному турі чемпіонату Монастириського району визначився переможець. Здобуте «Галичиною» з районного центру очко в Коропці виявилося для її футболістів по-справжньому «золотим». Адже завдяки вражаючій різниці забитих і пропущених м’ячів вони зуміли за додатковими показниками випередити горожанське «Опілля»:

Детальніше... Додати коментар
 

ПОШУК ПО САЙТУ

ВХІД / РЕЄСТРАЦІЯ

(Реєстрація тільки для передплатників електронної газети. Детальніше)

Що читає Тернопільщина

Січень 2011 року порадував колектив «Вільного життя плюс» звісткою про те, що наша газета і далі залишається незаперечним лідером на ринку друкованої періодичної продукції Тернопільщини. Шістдесят п’ять тисяч 891 передплатник продовжив їй свій кредит довіри. Стабільною залишилася обласна читацька аудиторія, а кількість тих, хто бажає отримувати видання в інших регіонах, навіть дещо зросла.

«ВЖ плюс» №11

«ДОМАШНЯ ГАЗЕТА» №5

ж. «ТЕРНОПІЛЬ»

ДЛЯ КОЛЕКЦІОНЕРІВ

Магазин антикваріату
Телефон: +38 (0352) 23-59-55 Бульвар Шевченка, 25, м. Тернопіль.

ПОГОДА



«Вільне життя плюс», 2009-2011.