This version of the page http://www.useti.org.ua/pages/28/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-11. The original page over time could change.
Моніторинг ЗМІ за травень 2007
на головну мапа сайту пошук на сайті
Новини Про USETI Заходи Преса про нас Форум FAQ
   

Моніторинг ЗМІ за травень 2007

Понад 80 повідомлень про зовнішнє тестування в українських школах з’явилося у ЗМІ за період з 29 травня по 30 червня 2007року.
 
Основними інформаційними приводами були прес_конференції МОН України та ректорів університетів, прес_релізи МОН України, регіональних управлінь освіти, обласних державних адміністрацій, оголошення результатів тестування і загалом _ вступна кампанія
Основні теми публікацій (див. додаток) _ Вступна кампанія та прийом сертифікатів УЦОЯО, результати зовнішнього незалежного тестування у школах, оцінка зовнішнього незалежного тестування у школах, подальші плани реформування вступу до університетів.
 
Баланс позитиву і негативу цього місяця набагато строкатіший, ніж попереднього. Можна також сказати, що засоби масової інформації досить_таки неоднозначно оцінили зовнішнє тестування у школах. Збільшилась кількість як позитивних, так і негативних відгуків, але зменшилась кількість публікацій з нейтральною тональністю. Основний наголос падав на можливості вступу за
сертифікатами УЦОЯО, також вперше порушено питання корумпованості самого Центру. Основним позитивним ключовим повідомленням було те, що незалежне тестування – важливий крок у подоланні корупції у вищій освіті. Основним негативним ключовим повідомленням було те, малоймовірно, що одне лиш незалежне тестування знищить корупцію у вищій освіті.
 
Ставлення до тестування з боку аудиторій загалом позитивне, навіть ті, що минулого місяця критично висловлювались стосовно тестування, цього місяця переважно висловлювались у позитивній тональності. Організатори тестування, тобто представники МОН України, УЦОЯО, регіональних управлінь освіти, наголошували на позитивному ефекті тестування, а також говорили про необхідність їхнього всеохопного впровадження. Представники адміністрацій університетів уникали давати власну оцінку тестуванню, водночас розповідали про особливості врахування результатів тестування у власному вузі. Випускники шкіл, що брали учать у тестуванні, а також директории та вчителі шкіл, переважно підтверджували високу захищеність та надійність тестувань.
 
Основні речники – міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко, його заступник Валентин Тесленко, керівник «Програми сприяння зовнішньому тестуванню» Ярема Бачинський, також керівники регіональних управлінь освіти Анатолій Анісімов та Лариса Середяк, і керівники регіональних управлінь освіти – Надія Оксенчук і Віталій Новак.
 
Основні медіа & серед загальнодержавних видань можна виділити «Дзеркало тижня», «Деловая
неделя» та «Деловая столица». Серед регіональних _ львівські «Високий Замок», «Львівський портал», харківський «Status Quo», луцьку «Волинську газету», дніпропетровські «Вісті Придніпров’я», київські «Хрещатик» і «Газета по-киевски».
Основні регіони – Київ, а також Львів, Харків, Дніпропетровськ, Луцьк та інші.