Наступного року незалежне зовнішнє тестування пройде за зміненими правилами


На фото: міністр освіти і науки України Іван Вакарчук (архів УКРІНФОРМу)
 
 
КИЇВ, 30 вересня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Ніяких альтернатив проведенню зовнішнього незалежного тестування в Україні немає і не може бути. Ця світова практика, якою зарубіжні країни вже користуються впродовж десятиліть, є найефективнішою формою перевірки знань вступників до вищих навчальних закладів. Про це на сьогоднішній прес-конференції "Зовнішнє незалежне тестування та умови прийому до вищих навчальних закладів у 2009 році" заявив міністр освіти і науки України Іван Вакарчук, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Як повідомив високопосадовець, на початку вересня Президент України підписав два важливі документи, які затвержують нові правила вступу до вишів, - "Про Умови прийому до вищих навчальних закладів України" та "Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступити до вищих навчальних закладів України у 2009 році". Наприкінці вересня, повідомив головний освітянин України, ці документи були зареєстровані в Міністерстві юстиції, набувши таким чином юридичної сили.

У нових Умовах прийому, наголосив міністр, враховано факитично всі зауваження та пропозиції, які виникали під час цьогорічної вступної кампанії. "Найбільшою і найголовнішою відмінністю є те, що Умови прийому затверджені у вересні, а не в лютому, як це було торік. Це дає можливість молодим людям, які зорієнтовані на вступ до вищих навчальних закладів, краще зрозуміти своє покликання і зробити правильний вибір", - підкреслив Іван Вакарчук.

Крім того, за його словами, вищі навчальні заклади зобов'язані до 1 листопада цього року затвердити свої правила прийому студентів. "Це означає, що з 1 листопада кожен, хто вступатиме до вищого навчального закладу, буде мати точний набір тих навчальних дисциплін, які зараховуватимуться в кожному конкретному ВНЗ", - зазначив міністр.


Публікації:
Усі новини 2008.09.30 14:59:00,
>>>Політика 2008.09.30 14:59:00,
>>>Освіта та наука 2008.09.30 14:59:00,
УКРІНФОРМ: новини 2008.09.30 14:58:00
Поділитися новиною:
   
У разі використання цього матеріалу посилайтеся на сторінку джерела
© 2004 Ukrinform, Всі права застережені.
Використання матеріалів тільки з дозволу Укрінформу.
info@ukrinform.com

Loading ...