This version of the page http://www.usmdi.org/magister/investment.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-02. The original page over time could change.
Український інститут розвитку фондового ринку

 УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ РОЗВИТКУ ФОНДОВОГО РИНКУ

 КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Головна

Надання вищої освіти:

Магістерська програма: "Фінансовий ринок"

Підготовка фахівців з питань фондового ринку:

Учбові програми
Атестація
Сертифікація
Стажування викладачів

 

Фінансові послуги
Арбітражні керуючі
Календарний план занять
Заявка на участь в навчанні

 

Історія УІРФР
Видавнича діяльність
Наукова діяльність
Сторінка ректора
Викладачі
Адреса/Реквізити
Співпраця/Партнери
Відгуки відвідувачів
 

Програма тестування
Тест торгівця ЦП
Тест організатора торгів ЦП

Збірник
Фондовий ринок України: правове регулювання

 

 

Магістерська програма "Фінансовий ринок"

Типова програма навчальної дисципліни

"ІНВЕСТУВАННЯ"


Розподіл навчального часу за темами

Найменування тем З них Самос-тійна робота Всього годин
Лекції Семіна-рські заняття
Тема 1. Методологічні основи інвестування 1 - 3 4
Тема 2. Форми інвестування 1 - 3 4
Тема 3. Суб'єкти інвестиційної діяльності 1 - 3 4
Тема 4. Об'єкти та напрями інвестування 2 - 3 5
Тема 5. Інвестиційні ризики 1 - 3 4
Тема 6. Фінансове забезпечення інвестування 1 - 3 4
Тема 7. Передінвестиційні дослідження 1 - 3 4
Тема 8. Обгрунтування доцільності інвестування 1 - 3 4
Тема 9. Складання бюджету інвестиційного проекту 1 - 3 4
Тема 10. Управління інвестиційним процесом 1 - 3 4
Тема 11. Регулювання взаємодії учасників інвестування 1 2 3 6
Тема 12. Проектування інвестицій 1 2 3 6
Тема 13. Капіталізація інвестицій 1 - 3 3
Тема 14. Моніторинг інвестиційного процесу 1 2 3 6
Тема 15. Інвестиційна діяльність в умовах діючого виробництва 1 - 3 4
Всього 16 6 44 66

 

Мета навчальної дисципліни:

   - дати майбутнім фахівцям з економіки знання суті та механізму функціонування такої категорії як інвестування;
   - сформувати у студентів економічних спеціальностей теоретичну та методологічну базу необхідну для наступного оволодіння практикою використання інвестиційних інструментів;
   - виробити у студентів уміння оцінювати та аналізувати інвестиційну політику, що проводиться у країні, інвестиційні портфелі та інвестиційні проекти.


Тема 1. Методологічні основи інвестування.

   Інвестиційний процес в державі з ринковою економікою. Стадії інвестиційного процесу. Принципові розходження в методології життєвого циклу інвестиційного процесу в ринковій та командно-розподільчій системах.
   Інвестиційний ринок. Взаємозв'язок інвестиційного та фінансового ринку. Ринок інвестицій та інвестиційних товарів.
   Інвестиційний клімат. Чинники, що роблять сприятливим інвестиційний клімат: інвестиційна активність населення; правове поле та політична воля адміністрації; рівень розвитку продуктивних сил та інфраструктури ринку інвестицій; рівень системи та статус іноземного інвестора.
   Шляхи активізації інвестування. Напрямки створення сприятливих умов інвестування. Державна кредитно-інвестиційна політика. Розвиток ринку інвестиційних цінних паперів.    Вдосконалення фінансово-кредитної системи.
   Прискорення процесу приватизації. Чинники залучення іноземного капіталу. Структурно-інноваційна перебудова економіки країни.

Тема 2. Форми інвестування

   Фінансові інвестиції. Інвестуємий капітал та його різновиди. Фіктивний капітал. Інвестування за допомогою цінних паперів. Деревативні (похідні) цінні папери.
   Інвестиції у виробничі фонди. Прямі і портфельні інвестиції. Інвестиції в основний і обіговий капітал. Інноваційна форма інвестицій. Венчурні інвестиції. Інтелектуальна власність та інтелектуальні інвестиції.
   Іноземні інвестиції. Експорт та імпорт капіталу. Міжнародна інвестиційна діяльність і її інститути. Політика держави по залученню іноземних інвестицій. Інвестиції іноземних фірм і спільних підприємств.

Тема 3. Суб'єкти інвестиційної діяльності

   Держава, як суб'єкт інвестування. Інвестори та учасники інвестиційної діяльності. Індивідуальні інвестори, фірми та компанії. Орендні, акціонерні та корпоративні учасники. Фінансово-кредитні установи. Галузеві та територіальні угрупування, асоціації, концерни, промислово-фінансові групи, холдінги та ін.

Тема 4. Об'єкти та напрямки інвестування

   Мотивація інвестиційної діяльності. Поняття про інвестиційний проект. Класифікація інвестиційних проектів. Типи проектного фінансування. Теорія інвестиційного портфеля. Види портфелів та їх взаємозв'язок.

Тема 5. Інвестиційні ризики

   Концепція та вимір ризиків. Класифікація інвестиційних ризиків. Проектні, фінансові, будівельні та експлуатаційні ризики. Заходи щодо запобігання, або зменшення дії ризиків.

Тема 6. Фінансове забезпечення інвестування

   Фінансові ресурси інвестування. Фінансові інструменти та фінансовий інжиніринг. Способи залучення капіталу. Прогнозування структури джерел інвестування. Власні, позичкові та залучені інвестиції. Фінансовий, операційний та загальний леверідж і структуризація капіталу.

Тема 7. Передінвестиційні дослідження

   Інвестиційна стратегія її види, параметри та показники. Інвестиційний аналіз. Методи оцінки ефективності інвестицій суб'єктів господарювання різних форм власності. Життєвий цикл інвестицій, постадійне дослідження інвестиційної привабливості проекту. Визначення потреби в інвестиціях.    Формування капіталу (основного і обігового). Попереднє узгодження учасників інвестування.

Тема 8. Обгрунтування доцільності інвестування

   Розробка загальних положень інвестиційного процесу. Концепція маркетингу та аналіз ринку збуту. Технічний інжиніринг та інвестиційно-консалтингові послуги. Оцінка умов розміщення об'єктів інвестування. Фінансова (комерційна) бюджетна та економічна оцінка ефективності інвестування.

Тема 9. Складання бюджету інвестиційного проекту

   Бюджетування, як форма планування інвестицій. Оцінка альтернативних конкуруючих та споріднених інвестицій. Прогнозування грошових потоків, часова теорія грошей.
   Визначення теперішньої та майбутньої вартості грошових потоків. Оцінка якісних факторів інвестиційного проекту.

Тема 10. Управління інвестиційним процесом

   Макроекономічне регулювання інвестиційним процесом. Методи індикативного планування інвестицій. Планування інвестиційної діяльності підприємств та інших суб'єктів господарювання. Стратегія бізнес-плану, його розділи та показники.

Тема 11. Регулювання взаємодії учасників інвестування

   Способи реалізації інвестиційних проектів. Договори (контракти), що регулюють інвестиційний процес. Міжнародні угоди щодо інвестування та захисту інвестицій. Поняття про тендери. Тендерна документація та принципи її опрацювання.

Тема 12. Проектування інвестицій

   Технічне проектування його способи та організація. Будівельне та технологічне проектування. Стадії проектування. Ціноутворення в інвестиційній сфері. Кошторисна документація. Необхідність та принципи складання інвесторських кошторисів.

Тема 13. Капіталізація інвестицій.

   Матеріально-технічне забезпечення інвестиційного проекту. Комплектування будівель обладнанням. Способи комплектування і розрахункові операції. Виконання будівельно-монтажних робіт, умови прийняття їх інвестором та розрахунки за виконані роботи. Капіталізація інвестицій в умовах діючого виробництва.

Тема 14. Моніторинг інвестиційного процесу

   Мета, види і напрямки моніторингу. Участь інвестора в пусконалагоджувальних роботах. Приймання інвестором виконаних робіт, етапів та готових об'єктів. Моніторинг оновлення виробництва.

Тема 15. Інвестиційна діяльність в умовах діючого виробництва

   Необхідність підтримки та розвитку виробництва. Інвестування технічного переозброєння та реконструкції. Обгрунтування доцільності санації виробництва. Подовження життєвого циклу інвестиційного проекту, реінвестування. Обгрунтування необхідності закриття проекту.



НАВЧАЛЬНІ ПРОГРАМИ
Календарний план:

14.02.11 - 25.02.11
Навчання фахівців з питань управління активами, торгівлі цінними паперами, депозитарної діяльності Кваліфікаційний іспит-25.02.2011р.
* * *
01.03.11 - 03.03.11
Навчання фахівців з питань фінансового моніторингу профучасників ринку цінних паперів Кваліфікаційний іспит-03.03.2011р.
* * *
14.03.11 - 25.03.11
Навчання фахівців з питань управління активами, торгівлі цінними паперами, депозитарної діяльності Кваліфікаційний іспит-25.03.2011р.
* * *
21.03.11 - 31.03.11
Навчання за програмою підготовки фахівців з питань бухгалтерського обліку професійних учасників фондового ринку Кваліфікаційний іспит-31.03.2011р.
* * *
04.04.11 - 15.04.11
Навчання фахівців з питань управління активами, торгівлі цінними паперами, депозитарної діяльності Кваліфікаційний іспит-15.04.2011р.
* * *
Переглянути всі »


Заявка на участь
в навчанні »
©  2001-2010  www.usmdi.org Украинский институт развития фондового рынка
   
   

Торговый Центр OnlineЖенская одеждаМужская одеждаДетская одеждаТехника и ЭлектроникаКомпьютеры и Офис
Строительство и ИнструментыСпорт, Туризм, КемпингДом и БытКрасота и ЗдоровьеАвто и МотоФильмы, Музыка, Игры, Программы
• Каталог Магазинов • Каталог Товаров • Каталог Брендов • Акции и Скидки • Новости и Обзоры • Услуги •