This version of the page http://diaspora.ukrinform.ua/24.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-29. The original page over time could change.
Єдина-Україна
  Новини  | Фотосервіс  | Укрінформ-аудіо  | Про нас  | Контакти   


Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 




















УКРАЇНА ТУРИСТИЧНА

КОРСУНЬ...БИТВИ ЗА СЕРЦЕ УКРАЇНИ

Якщо на карті України провести навхрест лінії між крайніми західною і східною та південною і північною точками, то перетнуться вони в районі міста Корсунь-Шевченківського. Серце України відрізняється нерівною місцевістю з балками, ярами, байраками, степовий пейзаж часто змінюється гайками, іноді лісостепом, де-не-де зачервоніє польовий мак або заблищить синя гладь ріки. Через центр міста протікає річка Рось. Вихід природних гранітів утворює безліч великих і маленьких островів та острівців, розбиваючи русло річки на численні водограйчики, струмочки і потоки.




ДО ЗОЛОЧІВСЬКОГО ЗАМКУ НА ПОБАЧЕННЯ З ПРИВИДАМИ

Коли набридає буденність та шум машин за вікном, треба просто імпульсивно збирати речі, купувати квитки, сідати на потяг і їхати на зустріч з історією, на зустріч із новими враженнями. Безсонна ніч і ми на місці, у Золочеві - райцентрі Львівщини, що знаходиться в 66 км на схід від Львова. Близько семи годин ранку стоїмо на пероні.







УКРАЇНСЬКЕ ЛІСОВЕ ЧУДО - БУЙМЕРІВКА

Ще декілька років тому в Україні та інших країнах СНД термін "SPA" уводило багатьох в оману. Хто б міг уявити, що у 2005 році не знати його значення не просто немодно, а й непристойно. Таємничий термін "SPA" став частиною повсякденного життя, "крутим" слівцем, критерієм належності до сливок суспільства. Іншими словами, "SPA" став невід'ємною частиною менталітету еліти людства початку XXI століття.





ВІДПОЧИВАТИ В ПУСТЕЛІ МОЖНА ЛИШЕ БІЛЯ ДЖЕРЕЛА, АЛЕ ВІДПОЧИВАТИ МОЖНА НЕ ЛИШЕ В ПУСТЕЛІ БІЛЯ ДЖЕРЕЛА… СХІДНИЦЯ - НЕПІЗНАНИЙ КРАЙ ДЖЕРЕЛ

Обабіч гірської річки, яка впадає в Стрий, на ближніх і дальніх нагір'ях, у великій улоговині, що оточена високими горами, вкритих смереками, соснами та буком, на висоті 640 метрів вище рівня моря розкинулось мальовниче, карпатське селище - СХIДНИЦЯ. Повітря тут чисте наповнене пахощами хвої, чебрецю, м'яти, звіробою і калгану, вдихаючи цю п'янку суміш, після загазованих урбанізованих міст, втрачаєш свідомість.





НА ВАС ЧЕКАЄ СВЯТА ЧЕРНІГІВСЬКА ЗЕМЛЯ

Якщо раптом ви відчули пригнічення, втому від сірої буденності, гамірливої щоденної метушні і вас охопило бажання поринути в минуле, доторкнутися до духовних святинь давньоруської землі - вирушайте до Чернігова. Це невелике місто розташоване на правому березі Десни за 140 кілометрів від Києва завжди радо зустрічає гостей.






СТЕЖКАМИ ПОДІЛЬСЬКОГО КРАЮ

Є в Україні краї, чутки про історію і красу яких сягають далеких земель і глибин віків, однак є у нас і місця, багатство та цінність яких в силу різних обставин відкриваються людству лише сьогодні. До них належить і Тернопільщина. Про красу туристичного Поділля - одного із найкрасивіших куточків української землі заговорили недавно, з відродженням незалежності і духовності.





ТУРИСТИЧНА КИЇВЩИНА КЛИЧЕ

Довгоочікувані вихідні… Як набрид одноманітний цегляно-бетонний пейзаж наелектризованого міста, розжарений асфальт, галас та смог. І так хочеться тиші, свіжого повітря та прохолоди річки. Куди податися? Пораджу Вам завітати на Київщину, а саме до Ржищева. Невеличке містечко Ржищів, що розташоване за 85 кілометрів південніше Києва, розкинулося на правобережних кручах сивого Дніпра.





ВОЛИНЬ МОЯ, КРАСА МОЯ…

Багато вітрів історії пронеслося над цим краєм. Та не замели вони піском забуття сліди далеких часів, славного минулого. Про нього розповідають давні писемні джерела - "Повість времіних літ", "Слово о полку Ігоревім", "Галицько-Волинський літопис", пам'ятки культури, археологічні розкопки давніх поселень, до наших часів збережені первісні назви річок ...





ХМЕЛЬНИЧЧИНА - КРАЙ ЗДІЙСНЕННЯ БАЖАНЬ

Ні за що не погоджуйтеся, коли раптом вас переконуватимуть у тому, що класно відпочити можна лише за кордоном! Скажу вам: "то суцільна неправда"! Я особисто зайвий раз переконалася у цьому під час поїздки на Хмельниччину. Таку можливість групі столичних журналістів надали Державна туристична адміністрація України >>>






ПОЛТАВА - СЕРЦЮ ЛЮБИЙ КРАЙ...

Полтава. Серце України... Красивий, колоритний і гостинний край.... Колиска українських традицій... Саме тут написав всіма улюблені "Енеїду", "Наталку Полтавку" і "Москаля-чарівника" засновник сучасної української літератури Іван Котляревський. На мальовничих берегах Ворскли-ріки жила і творила Маруся Чурай. Місто оспіване Олександром Пушкіним у однойменній поемі. >>>



Нагору

УКРАЇНЦІ У СВІТІ


Книга - морська глибина,
Хто в ній пірне аж до дна,
Той хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить...

(І. Франко)


Студент увійшов до їдальні, підсаджується до викладача, а той йому:
– Гусь свині не товариш!
– Ну, тоді я полетів.
Викладач затаїв образу, думає – помщуся на іспиті. Питає студента:
– Ось ви йдете дорогою та бачите два мішки: один з розумом, другий з грошима. Який візьмете?
– З грошима.
– А я б узяв з розумом.
– Кому чого бракує.
Викладач зі злості пише в заліковій: «козел».
Студент дивиться, потім повертає:
– Професоре, ви тільки розписалися, а оцінку поставити забули.




АСТРОЛОГІЧНИЙ ПРОГНОЗ
від Оксани Лисенко
на 20 -26 жовтня

Завтра в Києві
 вдень  +8°C +10°C
 вночі  +5°C +7°C
Детальніше

Завантажую...



   Зробити стартовою сторінкою | Про проект | Карта сайту | Посилання | Зворотний зв'язок | На головну
Всі права застережені. © Ukrinform 2009.
При використанні матеріалів посилання на сайт є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.:
+ 38 (044) 244-90-71
+ 38 (044) 279-88-41
E-mail: resurs@ukrinform.com