This version of the page http://www.in.gov.ua/index.php?get=111 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-27. The original page over time could change.
Державне агентство України з інвестицій та розвитку

27.01.11 16:04

in.gov.ua > Інвестиційна діяльність > Конкурс інвестиційних проектів '2007

ПІДВІДОМЧІ ОРГАНІЗАЦІЇ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ




ОФІЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА

ОПИТУВАННЯ

Які найважливіші фактори впливають на інвестиційний клімат в Україні?

Архів опитувань

КОНКУРС ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ '2007

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2007 р. № 455 затверджено порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для надання кредитів на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у галузях економіки, який визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених Держінвестицій у державному бюджеті за програмою: «Надання кредитів на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у галузях економіки, у першу чергу з впровадження передових енергозберігаючих технологій та технологій з виробництва альтернативних джерел палива» (далі — бюджетні кошти).

Проекти відбираються на конкурсній основі.

Порядок проведення конкурсного відбору проектів містить такі вимоги:

  1. до проекту — ефективність (обсяг прибутку, строк окупності, створення нових робочих місць, надходження платежів до бюджету);
  2. до позичальника — відсутність більш як за два місяці заборгованості з виплати заробітної плати, із сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) до державного та місцевих бюджетів і Пенсійного фонду, наявність кадрового, науково-технічного та виробничого потенціалу.
У першу чергу кредитуються проекти, які отримали позитивний висновок НАЕР про їх ефективність в частині впровадження передових енергозберігаючих технологій та технологій з виробництва альтернативних джерел палива та/або свідоцтво про державну реєстрацію інноваційного (пріоритетного інноваційного) проекту.

Інформація про проведення конкурсу розміщується у засобах масової інформації, зокрема в газеті “Урядовий кур’єр”, і на офіційному веб-сайті Держінвестицій та Компанії.

Строк надання позичальникам кредитів на реалізацію проектів не може перевищувати п’яти років.

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2007 р. № 329 затверджено порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки інноваційних та інвестиційних проектів, яким визначено механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті Держінвестицій України за програмою «Фінансова підтримка інноваційних та інвестиційних проектів, у першу чергу з впровадження передових технологій, що реалізуються в галузях промисловості, у тому числі технологічними парками, через механізм здешевлення кредитів» (далі — бюджетні кошти).

Бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування сплачених у 2007 році відсотків за кредитами, залученими для фінансування інноваційних та інвестиційних проектів, у першу чергу з впровадження у виробництво передових технологій, що реалізуються в галузях промисловості, зокрема технологічними парками (далі — компенсація).

Компенсація надається за фактично сплачені відсотки за користування кредитами і не може перевищувати подвійну облікову ставку Національного банку, що діяла на дату їх нарахування.

Право на компенсацію суб’єктам господарювання, які залучили кредити, надається на конкурсних засадах.

Конкурсний відбір проводиться у порядку, визначеному Держінвестицій України за погодженням з Мінфіном, Мінекономіки та МОН.

Переможці конкурсу укладають з Держінвестицій України та Українською державною інноваційною компанією тристоронній договір на виплату компенсації за формою, затвердженою Держінвестицій України.

На виконання п. 6 Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки інноваційних та інвестиційних проектів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2007 року № 329 та п. 6 Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для надання кредитів на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у галузях економіки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2007 року № 455, Держінвестицій затвердило за погодженням із заінтересованими органами виконавчої влади Порядок конкурсного відбору інноваційних та інвестиційних проектів для їх фінансової підтримки за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті на 2007 рік та Порядок конкурсного відбору інноваційних та інвестиційних проектів для надання кредитів на їх реалізацію за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті на 2007 рік.

Обов’язковими вимогами до проектів, які прийматимуться до розгляду конкурсною комісією, є інноваційна та/або інвестиційна спрямованість проекту, спроможність позичальника забезпечити ефективне використання кредитних ресурсів в рамках реалізації відповідного проекту; кадровий, науково-технічний та виробничий потенціал позичальника; наявність необхідної технічної документації.

Крім того, при підготовці документів за проектом для участі у конкурсному відборі слід врахувати, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.05.2001 р. №593 «Про затвердження Положення про формування та використання коштів Української інноваційної компанії» фінансовий кредит надається, як правило, для фінансування не більш як 80% вартості інноваційного або інвестиційного проекту на умовах, що визначаються у договорі із заявником або виконавцем.

ДРУКОВАНА ВЕРСІЯ

БАЗА ДАНИХ
СТРАТЕГІЧНО ВАЖЛИВИХ
ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ

Методичні рекомендації з розробки бізнес-планів інвестиційних проектів

  • Архів подій
  • Оголошення
  • Новини
  • Прес-релізи
  • Медіа-архів
  • Фотогалерея
  • Виступи, інтерв’ю, публікації, аналітика
  • Тематичні новини

ІНТЕРНЕТ-ПРИЙМАЛЬНЯ

Архів за місяць
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


01025, Україна, Київ
вул. Велика Житомирська, 11
Тел: + 38 044 255 91 73
e-mail: info@in.gov.ua