This version of the page http://www.kontrakt.ua/ua/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-15. The original page over time could change.
Банк "Контракт" - Історія

·  Русский  ·  English  ·

·  Головна  ·  Депозити  ·  Кредитування  ·  ЗЕД  ·  РКО  ·

Діаграми фінансової звітності
Карта сайту

Історія

Банк зареєстровано 18 травня 1993 р. (як АКБ "Антарес").

     Впродовж усього періоду діяльності банк здійснював класичне обслуговування клієнтів. Планомірно збільшувалась клієнтська база, відкривалися нові напрями, вдосконалювалася робота співробітників банку.

     Найбільш продуктивний етап почався в 2002 р., із приходом нових акціонерів. В основу роботи покладена клієнторієнтована політика. В 2003 р. визначена місія й стратегія розвитку банку. Ухвалено рішення про зміну назви банку, щоб підкреслити нові пріоритети (зокрема, спеціалізація на фінансуванні торговельних операцій, управління коштами).

     Відповідно до тези про оперативність як особливу рису в своїй діяльності, на початку 2004 р. АКБ "Антарес" одним із перших в Україні запропонував туристичним операторам та агентам послугу з надання гарантій з підтвердження фінансового забезпечення для покриття відповідальності за збитки, які можуть бути завдані туристу в випадку виникнення обставин неплатоспроможності туроператора або турагента. За період з січня до березня 2004 р. банк "Антарес" випустив понад 500 гарантій для туристичних фірм, тобто більше 30 % компаній, які надали документи на переліцензування.  У квітні 2004 р. оновлений банк став лідером на українському ринку в сегменті банківських гарантій для туристичних операторів та туристичних агентів. Станом на 25 травня 2009 р., в Україні  діяли 2284 такі гарантії, видані банком "Контракт".

     У 2004 р. запроваджено систему управління відносинами з клієнтами (CRM, Customer Relationship Management). У 2006 р. став реальністю принцип: "Головна людина в банку "Контракт" — клієнт". 

      В березні 2005 р., відповідно до затвердженої стратегії розвитку, банк був перейменований. Зареєстровано ВАТ Торговельно-фінансовий банк "Контракт" — правонаступник банку "Антарес". У червні 2005 р. відкрився новий головний офіс ВАТ ТФБ "Контракт". Банк розташувався в чудовому будинку в одному з наймальовничіших районів у центрі Києва, поруч із Андріївським узвозом. З того часу адреса центрального офісу банку "Контракт": 01025 Київ, вул. Воздвиженська, 58.

В червні 2008 р., в доповнення до офісу на Воздвиженській, відкрилося Головне операційне управління (ГОУ) банку "Контракт".  Новий великий офіс розташований за адресою: вул. Костянтинівська, буд. 63/12 (ріг вул. Оленівська). Тут розташувалися  підрозділи, що надають клієнтам послуги з розрахунково-касового обслуговування юридичних та приватних осіб, з обслуговування операцій зовнішньоекономічної діяльності.

       У середині 2006 р. пріоритетними напрямками роботи Банку стали факторинг і лізинг.

У липні 2007 р. банк "Контракт" відкрив сайт про факторинг — www.factor-kontrakt.com

Сайт www.factor-kontrakt.com містить інформацію, цікаву компаніям, діяльність яких здійснюється з використанням відстрочки платежу. На сайті викладена як загальна інформація з використання факторингу для збільшення обігових коштів підприємства, так і конкретні пропозиції для різних категорій учасників факторингу: ритейлора, постачальника, виробника й т.д.

За перші сім місяців 2008 р. кількість клієнтів з факторингу бану "Контракт" зросло на 59%. Середньомісячне зростаня цього показника в "Контракті" склало 8,4%.

Крім того, з 2006 р. банк "Контракт" активно розвиває інші напрямки з фінансування юридичних осіб — овердрафт, різноманітні програми кредитування.

Банк "Контракт" розвиває проекти з поширення інформації про існуючі в Україні можливості для бізнесу, не забуваючи розповідати про свої послуги та продукти і про пропозиції багатьох інших компаній. Серед цих програм: електронна бізнес-бібліотека на сайті Банку: http://www.kontrakt.ua/ru/news/

На початку вересня 2008 р. сайт банку "Контракт" — www.kontrakt.ua —  модернизировано,  внесені значні покращення в структуру та дизайн цього интернет-ресурсу, для більшої зручності користувачів.

21 квітня 2009 р. загальні збори акціонерів ВАТ ТФБ “Контракт” ухвалили рішення про збільшення розміру статутного капіталу Банку на 82,81%.

Банк “Контракт” вистояв у важкі для всієї банківської системи часи осіни 2008 — весни 2009 р. Весь цей час “Контракт” здійснював платежі клієнтів у день отримання платіжного розпорядження без затримки платежу наступного дня.  Платежі “день у день” стали однією з конкурентних переваг “Контракту” в період, коли багато банків стали вдаватися до значних затримок.

Ще одне актуальне нововведення у відповідь на виклики часу — діюча з лютого 2009 р. програма “Зручний Контракт” (вклади “до запитання”). Це депозити фізичних осіб, що передбачають  можливість для клієнта на першу вимогу зняти кошти з рахунку без втрати нарахованих процентів.

Співробітники банку  "Контракт" постійно працюють над новими проектами та відкриті для розгляду ваших пропозицій

ДЕПОЗИТИ
до 17,50 % в гривні
до 9,00 % в доларах США
Акціонерним
товариствам:
дематеріалізація
випусків акцій,
послуги зберігача

Новини

14.01.2011

Капітал банку збільшився на 18 млн. грн.

05.01.2011

З 1.01.11 р. змінюється індекс головного офісу банка по вул. Воздвиженській, 58.

Всі новини
Пошук по сайту
 
 

Контакти

Відправити посилання