This version of the page http://www.molodist.com/retrospectives (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-09. The original page over time could change.
МОЛОДIСТЬ Київський мiжнародний кiнофестиваль
 

Ретроспективи


Позаконкурсна секція фестивалю традиційно представляє низку програм, які знайомлять глядача з найкращими досягненнями cучасного національного та світового кіномистецтва. Проте, окрім останніх досягнень у сфері кіномистецтва у позаконкурсній програмі також демонструються ретроспективи провідних майстрів світового екрану (режисери, актори, сценаристи), найбільших кіношкіл світу та міжнародних кінофестивалів. Основна мета програми – вшанування творчості світових майстрів кінематографу та ознайомлення українських глядачів із класичними взірцями кіномистецтва.

У 1993-му та 1996-му роках у рамках позаконкурсної програми були показані кінофільми братів Каурісмякі. У 1994-му відвідувачі фестивалю переглянули ретроспективу визначного шведського сценариста та режисера Інгмара Бергмана, призера численних провідних міжнародних кінофестивалів. Цього ж року відбувся показ найкращих фільмів одного з найвизначніших англійських режисерів Дерека Джармена. У 1999-му році на фестивальному екрані з'явилися стрічки Сергія Параджанова та Альфреда Хічкока.

2000 рік відзначився показом робіт одного з метрів «авторського кіно», багаторазового призера МКФ у Каннах, Робера Бресона. 2001 рік – ретроспектива Етторе Сколи, 2003 рік Софі Лорен,  2004 ретроспективи документального кіно Єжи Гофмана та стрічок за участю Жана Габена. У 2005 році було підготовлено фотовиставку та показ фільмів Вернера Герцога, а також коротку добірку творів Маргарети фон Тротта.

Також за історію свого існування позаконкурсна програма «Ретроспективи» представила низку кінострічок відомих світових кіношкіл та кінофестивалів: 1993 – ретроспективи МФК «Крок», наступного року відбулися покази робіт бельгійської анімаційної школи «Ательє де ля Камбр» та МФК у м. Обергаузені; 1996 – ретроспектива Єрусалимської школи кіно, 1997 – добірка з МФК документального кіно в Ніоні; стрічки ВДІКу та школи мистецтв Тіш Нью-Йоркського університету завітали на фестиваль у 1998 році. 1999 запам'ятався кінопоказами робіт будапештської кіноакадемії; 2001 рік – ретроспективою фільмів університету мистецтва та дизайну в Гельсінкі. 2002 року на фестивалі було представлено програму кіношколи NATFIZ (Софія); 2003 рік – ретроспектива національної кіношколи (Рим), 2006 – відбулися кінопокази програми кіношколи «Луї Люм’єр» та програми потсдамської кіношколи «Конрад Вольф».

 

© Molodist international film festival
   
Традиційні програми
Про фестиваль
Фотогалерея
Архів
Вхід
login
password

Зареєструватися

пошук
Розсилка
Бажаєте отримувати новини?
e-mail - некоректне значення
Партнери
Всі партнери 

МКФ Молодість: вул. Хорива 39-41, офіс 53, Київ, Україна, 04071
Тел./факс: (+380 44) 461 9803 (дирекція/бухгалтерія); 425 9735 (програма);  425 9750 (дистрибуція).
© МКФ Молодість | Дизайн та концепція сайту: UpLab & Denis Nikitenko | Програмування та техпідтримка: UpLab
Копірайт та умови використання інформації | Як це працює