This version of the page http://dzyga.com.ua/2007/music/02_17.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-08. The original page over time could change.
Kamelot, Fire Head, Herdway
Музика в Ляльці

Kamelot, Fire Head, Herdway


Фото: Денис Овчарук

Музика в “Ляльці”

Не все залізо – Металіка


Tribute to Metallica 17 лютого в «Ляльці» у виконанні гуртів «Kamelot» та«Fire Head» зі Львова і «Herdway» з Черкас.

Був у мене магнітофон «Весна», який гудів сильніше ніж холодильник, і пару касет «Metallica»…

Це трибют-паті в «Ляльці» було чимось схожим: ностальгійно-щире переживання кайфу від того, коли з усієї сили відфільтровуєш скрипи, скреготи, галаси, клацання дверима, прокльони сусідів, гудіння машин… постійно зажовує касети, коротять динаміки, кляті бариги вимикають світло… весь світ якраз зараз чогось від тебе хоче, але ти всіх відсилаєш якнайдалі…  таки встигаєш почути кілька правдивих звуків і цього вистачає, щоб вольтануло таким розрядом, що можна гори звернути.

Між восьмою годиною і початком виступів таки пройшло досить часу щоб можна було зробити багато добрих справ: площу перед «Лялькою» поприбирати, отару бабусь через дорогу перевести, чи хоч книжку мудру почитати. Натомість наша молодь марнувала свій дорогоцінний час для того, щоб стояти в чергах за алкогольними напоями із наступним їх розпиванням та відповідною поведінкою.

Із першим же ж виходом на сцену досить претензійної бригади «Kamelot» я зрозумів, що, як кажуть в моєму сільському клюбі, – мєдляків не буде. Натомість пацики так сі втішили, що можуть грати творчість Ульріхів з Хетфілдами, що заграли ще й «Гадюкіних» і ще «Гей догори зелено-білі прапори» завалили, і ще може би й щось пограли, але все-таки вечір присвячений «Металіці» та й інших пускати до сцени треба. «Fire Head»виявились дуже скромними і не надто впевненими. Чи може просто так звучали, бо ностальгійні емоції крім мене накрили ще дядька Шеремету, який вирішив пару хвилин присвятити своїй підсвідомості та спогадам, а не пульту. Про гру черкаських друзів можу сказати, що крім «Metallica» вони мабуть довго слухали  «Cradle of Filth», та й блекуха їм видно більш до вподоби ніж трешняк. Але вони, принаймні звучали з душею, ну не знаю – я взагалі-то не священник, але мені так здалось.

Коли гамериканські пацанюри починали грати треш, об’єднавшись у ВІА «Metallica», їм було навіть менше років ніж пересічним виконавцям та відвідувачам концерту. А тепер поважні і легендарні дядьки мабуть би прозріли, якби побачили у яких несподіваних закутках планети слухають їхню музику і як фанатіють від їхньої енергії. Не знаю до чого я це пишу, мабуть просто хотілося сказати друзям-металерам: для того щоб зробити тему, треба грати щось повністю нове, а якщо вже робити народні переспіви – то тіко на трибютах.

Ага, тут ще Mad (організатор цього концерту-трибюту) щось говорить.

Ну кажи чого сподіваєшся від життя і від цього концерту. Насамперед, як тебе звати і що скажеш про гурти, які зібрав сьогодні?

Повне моє ім’я –  Цебенко Павло Степанович. «Metallica» – це перша група, з якої взагалі почав слухати метал десь сім років тому. Тому дуже хотілося зробити цю вечірку і я задоволений тою кількістю людей, які прийшли, та й грою гуртів. Хлопці з гуртів є моїми друзями і я радий, що сьогодні грають «Kamelot» ще й того, що є їхнім менеджером. Взагалі вважаю, що хлопці сьогодні зіграли один-до-одного. Можна було абстрагуватись і повірити, що це була справжня «Metallica».«Fire Head» вперше виступають в «Ляльці» та й взагалі виступають вперше, якщо не помиляюсь. Їхній рівень є достатнім, так що хлопці мають добрий початок і на наступні концерти звучатимуть краще. «Herdway» з Черкас теж мої добрі знайомі – суперові, як люди і як музиканти.

Як і де познайомився з гуртами?

З «Камелотом» – роки два тому на конкурсі «Таланти Франкового Університету». Від виступу мене зразу заперло. І так, як я фанат трешні: і «Metallica», і «Kreator», і «Sodom», і «Slayer».. почав міркувати над тим, як їх розкручувати. У Львові тоді так добре треш ще ніхто не грав. Взагалі треш не настільки популярний в Україні, хіба що «Мisery» або «Edem». Та й чистий треш-метал не є аж так на хвилі – хіба старі гурти, які грали у 80-тих, продовжують грати далі.

З черкаськими хлопцями познайомився через концерт «Kamelot» у Черкасах. Вони допомогли зробити концерт нам, тепер ми організовуємо виступ для «Herdway». Думаю, сьогодні Львів’яни їх зацінять.

Що слухав до «Металіки»?

Та якісь «Е-тайп», «Скутери»… на метал мене присадив брат. Батьки постійно кумарили патла підстригти, але потім змирились. Ще маю одне заняття – поширюю журнал «Teroriser»

Пісня, по якій можна найкраще зрозуміти «Металіку»?

«Master of Puppets», а не як більшість попсарів думають, що «Nothing Else Matters».

Привіти близьким або побажання людям маєш?

Ходити на метальові концерти і тоді можна буде до нас привозити відомі гурти, і навіть ту саму  «Metallica». Про що я і мрію.

 

До побажань приєднується Юрко ВовкоГон


стрип-пластика видео

© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор