This version of the page http://dzyga.com.ua/2007/music/01_15-002.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-08. The original page over time could change.
Ceptik Shіza (Львів)
Музика в Ляльці

Ceptik Shіza (Львів) / ІНТЕРВ'Ю


Фото: Андрій Вишковський

Музика в “Ляльці”

Iнтерв'ю


Філософія дезу від Альберта («Ceptik Shіza»)

Розмова велась 15 січня перед «Лялькою» під час концерту гуртів: «Анна» (Львів), Ceptik Shіza(Львів), Нейроз (Коломия).

 

Альберт, традиційне пинання: що за назва така цікава у твого гурту?

Коли я прийшов у групу вона вже була. Хлопці її взяли із пісеньки «Sepultura» «Septik sciso», але її переробили більше хадкорово і вийшла септична шизофренія. До мого приходу хлопці грали поп-рок. А потім вже пішла дезня.

Як ви знайшлися?

Хлопці живуть в одному районі, на Привокзальній: Женя Копаєв (басист) і Саня Прокофєв (гітарист) і Пєтька . Одного разу до мене прийшов Саня, я тоді ще був у симфо-блек банді і запропонував грати з ними, вокал хлопцям сподобався і ми почали гратию Граємо вже два роки. За цей час змінили шістьох ударників. Поки Павло («Мет» – організатор метальових концертів) не навів на  Олега, не могли заспокоїтись. Ми почали грати з ним і все стало на свої місця.

Де навчаються Ceptik Shіza?

Я вчусь в Академії друкарства, факультет поліграфічного устаткування, Пєтька  закінчив харчовий бурситет, Женя з Саньою закінчують якісь технічні коледжі, а Олег – в Політесі на архітектурі.

Що ти слухаєш крім «Канібалів»?

Слухаю музику, яка робиться від голови. Люблю Римського-Корсакова, Бетховена, Шопена, особливо коли депреси нападають. А так, для душі, слухаю таки Cannibal Corpse, Syfokashen, Morbid Angel, Nail... всі дезові групи.

Які емоції передаєте своїми піснями, звідки ця лірика серед жорстокого м’яса?

Це від групи Death, вони ніколи не співали про кровяру, трупи, вивернуті кишки, сатанізм, а тільки про життя. Не хочеться робити позерства.Ми сліпі до проблем інших, до переживань, до всього людського.

Якщо у вас соціальна тематика, то чого не співаєте українською?

Я співаю років п’ятнадцять, з них десять на англійській мові. Українська мова надто плавна, вона важко підходить до дезні. Єдиний вихід знайшли Полинове Поле, Фенікс – молодець, вони змогли покласти гроулінг українською мовою. Але в них – повільний дум, а в нас – дез. Якщо співати швидко, виходить ламано і незрозуміло. Англійською мінімальна артикуляція є, хтось щось може почути.

А як предки ставляться?

У мене мама сама фанатка Дед фіт слеймс, каже ше би не грали було б прикольно. Братєльник – гопота, дід, баба – ну ясно. Я один металюга в сім’ї. Крім хресного, він фанат старого року: Deep Porple, Led Zeppelin, Manovar , хеві метальові групи. Що я можу сказати – сім’я, як сім’я.

Коли вже дочекаємось альбому від вас?

Поки що пишемо на компі, записали вже пару пісень, є ще заготовки на три-чотири пісні. Так що дочекаємось. Остання пісенька називається Intelektual parasitism?пісня реально підірвана і відображає все що я хотів написати за останні три роки, все, що на душі боліло.

Що може вріятувати нашу цивілізацію?

Не треба навіть вірити в Бога, хоча віра потрібна, а в людську особистість і добро. Одним з шляхів є музика. Це наше продовження, те, що думаємо, висловлюємо в словах, те, що думаєм і почуваєм – у музиці. Те що я пишу – це моя підсвідомість, переживання, те яким я бачу себе через двадцять-трицять років, те що відчув за день. Але це не просто характеристика почуттів, це – філософія.

З чим або ким себе асоціюєш?

Не знаю. Хотів добитися вокалу, як у Джорджа Фішера, або КрісаБардса,  ну вийшло щось своє, як бачиш. Вокалу мене вчив Кукушкін, честь йому і хвала. Кожна людина є індивідуальною в усьомі і в голосі теж.

А що робиш, щоб горло на розірвати, яйця не п’єш?

Ні, тепер трохи менше курю. Щоб горлу легше стало випиваю трохи молдока з маслом.

Як свята пройшли, Новий рік?

Капець повний. Поїхав до знайомих, бухло, якісь розборки...  Переважно зустрічаю новий рік дома. Ніколи якихось особливих святкувань зміни дат не мав. Це ж не панкуха, дез – більш філосовське сприйняття світу.

Твоя дитяча мрія?

Помогти людям, це від виховання.Коли почались загрузи почав слухати важку музику, ну і ясно що почались мрії стати популярним настільки, щоб довести до людей що вони загнались і треба просто повертатись до людського рівня.

Чого бажаєш львівській музиці?

Є побажання львівським гуртам не співати про машини, наркотики і всяку фігню, а більше думати про місмце людини в світі. Будьте розумнішими, знаю, що це кумарно, розум приходить з віком, але все одно...

Ну тоді, ще на прощання, побажання львівським гопам?

Слухайте свою попсу, але акуратніше ставтесь до інших людей.

Розмовляв Вовкогон Юрко



© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор