This version of the page http://www.olympus.ua/consumer/208_18363.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-06. The original page over time could change.
Olympus - Still Lifes (3)
 
 

Використання режиму Макро

Аксесуари та прекраси можна не тільки одягати на тіло, але й використовувати в якості об'єкту для фотографування. Спробуймо зробити це з улюбленним браслетом чи обручкою.

Використовуйте режим Макро для того, щоб фотографувати невеликі предмети
Знімаючи невеликі за розміром аксесуари, важливо зробити так, щоб вони займали більшу частину площі кадру. Однак, якщо в звичайному режимі півести об'єктив дуже близько до предмету, він не зможе сфокусуватися. В режимі Макро ця проблема не стоїть так гостро, а тому фокусування можливе при досить крупних планах. Ще більш вражаючих результатів демонструє режим Супер-макро (), працюючи в якому кадр можна заповнити не намистом, а однією намистиною. Тож надихайтесь і експериментуйте!

Погляньте на різницю між звичайним і Макро-режимом

Звичайний режим Супер-макро

 

Корисні поради

- У ввімкненому режимі Супер-макро в деяких моделях камер може виникати проблема з фокусуванням на звичайних відстанях.
- В режимі Супер-макро () об'єктив встановлюється в ширококутне положення, що може призвести до певного викривлення периферійних ділянок зображення. Читайте: «Корисні поради: Макро працює тільки на компактних цифрових камерах».
- Режим Макро дозволяє отримувати зображення досить крупного плану, однак, працюючи в ньому, слід ретельніше контролювати чіткість. Читайте: «Корисні поради: Два способи уникнути розмиття».