При доопрацюванні проекту Податкового Кодексу важливо реалізувати пріоритети програми реформ - А.Клюєв


Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв
 
 
При доопрацюванні проекту Податкового Кодексу до другого читання дуже важливо, щоб всі пріоритети програми економічних реформ Президента України були реалізовані. Про це сьогодні заявив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, повідомила УКРІНФОРМу прес-служба першого віце-прем'єр-міністра.

Він повідомив, що після ухвалення проекту Кодексу у першому читанні до Верховної Ради надійшло більше 6 тис. зауважень.

"Необхідно виконати ті завдання, які поставив перед владою Президент України. Для нас важлива думка представників бізнесу, всіх платників податків, адже одне з головних завдань запланованих реформ - розвиток вітчизняної економіки", - зазначив А.Клюєв. Він повідомив, що ці питання сьогодні обговорювалися з керівниками фракцій парламентської коаліції за участі представників уряду та громадських організацій.

"Проект Кодексу зосередив увагу на стимулюванні інвестиційної та інноваційної діяльності, удосконаленні амортизаційної політики", - сказав Андрій Клюєв. Але, за його словами, відповідно до пропозицій громадськості, слід покращити державне податкове регулювання та поліпшити умови роботи підприємців та інвесторів. Сьогодні, враховуючи думку суспільства, потрібно підсилити ці механізми, більш ретельно виписати ряд норм законопроекту, наголосив перший віце-прем'єр-міністр.

За його словами, йдеться про пільги та гарантії інвесторам, покращення умов кредитування тощо. "Один з головних пріоритетів, що необхідно посилити в проекті Податкового кодексу, це підтримка вітчизняного товаровиробника", - заявив Андрій Клюєв.

Перший віце-прем'єр повідомив, що йдеться також про спрощення бухгалтерського та податкового обліку, поетапне зменшення ставок оподаткування - податку на прибуток, податку з доданої вартості, податку з доходів фізичних осіб, вдосконалення системи адміністрування ПДВ, запровадження податку на розкіш та надання податкових канікул для малого бізнесу та багато іншого. Уряд погоджується з пропозиціями щодо послаблення податкового адміністрування, заявив Андрій Клюєв.

со


Публікації:
Усі новини 2010.07.03 19:12:00
Поділитися новиною:
   
У разі використання цього матеріалу посилайтеся на сторінку джерела
© 2004 Ukrinform, Всі права застережені.
Використання матеріалів тільки з дозволу Укрінформу.
info@ukrinform.com

Loading ...