This version of the page http://page.if.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-01. The original page over time could change.
Кілька новин — Каталог веб-сторінок та підприємств Івано-Франківська та Прикарпаття
 
  Каталог   Рейтинг   Дошка оголошень   Робота 

Кілька новин

Покажіть мені новини: Всі  
Українська Правда
  
ifPortal.net
  
ТРК "Вежа"
  
Правда.if.ua
  

З Новим Роком!
31 Грудня 2010, 14:23
Щиро вітаємо усіх Вас з Новим роком та бажаємо, щоб святкування вдалося для кожного з Вас, а бажання, які Ви загадаєте рівно опівночі неодмінно справдилися!

Влада завинила підприємцям 2 млрд. грн., але арештовує активістів за «псування гранітних плит» - про...
30 Грудня 2010, 14:13
Перш, ніж звинувачувати активістів Підприємницького Майдану у нанесенні збитків за "псування гранітних плит" на суму 200 тис. грн., влада повинна повернути майже 2 млрд. грн. підприємцям, які вони втратили через незаконне подвійне оподаткування, яке виникло в результаті змінених положень Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Про це заявив Голова Всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців Володимир Мартиненко, повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України. "З липня поточного року й до цього часу, з підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, у примусовому порядку із шаленим адміністративним тиском стягують додатковий так званий "соціальний збір" до Пенсійного фонду. Загальна сума, яку втратили підприємці сягає до 1 млрд. 968 млн. грн.", - зазначає Володимир Мартиненко.

17-й Всесвітній Фестиваль молоді та студентів
30 Грудня 2010, 13:31
Представники Івано-Франківської обласної організації Ленінського Комсомолу України прийняли участь у роботі 17-го Всесвітнього фестивалю молоді та студентів, який відбувся 12-21 грудня у м. Преторія Південно- Африканської республіки. На даний форум зібралось більше 15 тисяч молоді з 126 країн світу. Девіз нинішнього Фестивалю "Давайте разом знищемо імперіалізм, за мир у всьому світі, солідарність і соціальні перетворення". В рамках Фестивалю відбувалися різнопланові заходи - дискусії, семінари, творчі виступи, спортивні змагання. Українська делегація провела зустрічі з представниками Німеччини, Північної Кореї, В"єтнаму, Куби, Індії, Росії, Непалу та багатьма іншими.

Виставка “Різдвяні візерунки”
30 Грудня 2010, 10:21
Івано-Франківський краєзнавчий музей запрошує відвідати виставку "Різдвяні візерунки". До уваги відвідувачів пропонуються матеріали на новорічно - різдвяну тематику з фондів Івано-Франківського краєзнавчого музею: -зимовий народний одяг різних етнографічних регіонів Прикарпаття; -давні ужиткові речі; -витинанки; -різдвяна атрибутику (павуки, звізди, авторські макети шопки, вертепи, маланки).

Віктор Анушкевичус підвів підсумки року (фото)
30 Грудня 2010, 09:04
28 грудня 2010 року відбулась щорічна підсумкова прес-конференція міського голови Віктора Анушкевичуса, під час якої було підведено підсумки соціально-економічного розвитку Івано-Франківська за 2010 рік.      За  словами міського голови, цей рік  був роком виборів. "Це були, в  першу чергу, вибори до місцевих органів  влади. Користуючись нагодою, я хочу ще раз подякувати івано-франківцям за розуміння і підтримку моєї кандидатури і моєї команди, адже коли є підтримка, взаєморозуміння та консолідація, тоді стають можливими позитивні зміни в житті нашого міста й нашого суспільства. Також цього року у мене було ще двоє виборів - на з"їзді Української народної партії в грудні цього рок мене обрали заступником голови партії, а минулих вихідних футбольна громадськість області обрала мене головою обласної Федерації футболу", - зазначив Віктор Анушкевичус.

Банки отримали можливість встановлювати більш вигідні готівкові курси
30 Грудня 2010, 08:11
Начальник управління грошових і валютних ринків VAB Банку Наталія Шишацька розповіла Maanimo.com про лібералізацію НБУ валютних правил:  - Наталія, виділіть найбільш важливі валютні новації, про які сьогодні повідомив Нацбанк? - Всі зміни, введені в дію постановою НБУ № 544, однозначно будуть позитивні для валютного ринку. По-перше, відбувається скасування заборони змінювати готівкові курси протягом дня в банківських установах, що забезпечує можливість для більш гнучкої роботи банків. І, як наслідок, надає можливість встановлювати для клієнта більш вигідні курси. А по-друге, на міжбанківському валютному ринку введений механізм захисту від курсових коливань, звичайно ж, буде стимулювати роботу компаній за імпортними і експортними контрактами.

Надвірнянський пологовий будинок отримав апарат для штучної вентиляції легень...
29 Грудня 2010, 19:13
Надвірнянський пологовий будинок отримав апарат для штучної вентиляції легень, а новозбудована газова шкільна котельня в селі Молодьків цього ж району стовідсотково працюватиме справно завдяки автономному генератору. Обидва дороговартісні подарунки напередодні нового року зробив депутат обласної ради, керівник однойменного всеукраїнського благодійного фонду Юрій Дерев"янко. Прикарпатський меценат Юрій Дерев"янко подарував Надвірнянському пологовому будинку апарат для штучної вентиляції легень. Щороку, кажуть медики, тут проводять близько 130 великих та 400 малих операцій. Без такої техніки було дуже важко. Михайло Озарук, лікар-анестезіолог, розповів, що цей апарат працює як і від мережі, так і в автономному режимі, що є дуже важливо, адже непередбачувані ситуації можуть трапитись завжди, а акумулятор дозволяє працювати апаратові упродовж чотирьох годин.

Підсумкова прес-конференція Віктора Анушкевичуса
29 Грудня 2010, 18:32
"Рік, що минає, був для Івано-Франківська напруженим і складним. Та, попри все, були в ньому і позитивні моменти", - зазначив під час традиційної підсумкової конференції міський голова Віктор Анушкевичус. Не менш напруженим буде і наступний. Фінансування бюджетних організацій зменшиться на 2-3 %, доведеться реалізувати програму оновлення комунальної сфери, будівництва, дорожнього господарства, кардинально міняти підхід до вирішення багатьох проблем. Роботу в році, що минає, міський голова оцінює позитивно

Продаж світлих нафтопродуктів через мережу АЗС м.Івано-Франківська у січні–листопаді 2010 року...
29 Грудня 2010, 18:15
На кінець листопада 2010 року на території міста функціонувала 21 АЗС (в області 160). За січень-листопад поточного року через мережу АЗС населенню реалізовано 17,0 тис.т автомобільного бензину та 12,6 тис.т дизельного пального. У порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги продажу бензину зменшилися на 1,6%, дизпалива - збільшились на 14,8%. Обсяги продажу через мережу АЗС бензинів марки А-72-80 знизились на 1,4%, А-94-98 - на 12,2%, А-90-93 - зросли на 9,2%. Середньомісячний роздрібний товарооборот від продажу світлих нафтопродуктів у розрахунку на одну АЗС у січні-листопаді 2010 року склав 1191,3 тис.грн.

Житомирський шоу-театр "КЛЕМ" виступатиме на “Буковелі”
29 Грудня 2010, 17:32
Під час новорічно-різдвяних свят гості Міжнародного гірськолижного курорту "Буковель" зможуть побачити виступ Житомирського шоу-театру "КЛЕМ". Артисти підготували нову новорічну програму, до якої увійшов номер "Зайці" - символ 2011 року. За традицією, у святковій програмі - нові пародії на зірок естради.

На Тлумаччині відроджується лозоплетіння
29 Грудня 2010, 17:11
Лозоплетіння - одна з найдавніших й найпоширеніших галузей української національної культури, має глибокі історичні корені та багаті мистецькі традиції. Звичні для побуту предмети з лози - стільці, крісла, кошики і навіть дитячі іграшки містять у собі добру енергетику, тепло і частинку душі їх творців. Цим ремеслом здавна займалися тлумачани, і тепер за сприяння районної влади воно знову відроджується та, схоже, стає навіть на промислову основу.

Від 5 до 8 млрд. доларів щороку надходить в Україну від трудових мігрантів...
29 Грудня 2010, 16:30
Від 5 до 8 млрд. доларів щороку надходить в Україну від наших краян, які працюють за кордоном. Це майже стільки, скільки отримує держава іноземних інвестицій. Приміром, торік в Україну надійшло 5 млрд. доларів, а інвестицій - лише на 600 тис. доларів більше. Експерти називають заробітчан одним із потужніших чинників руху світової економіки, який сприяє зниженню межі бідності та є серйозним інвестором для держави.

Бюджет Івано-Франківська втратить половину надходжень від комунальних податків і зборів...
29 Грудня 2010, 16:09
Підприємцям доведеться платити нові місцеві збори і податки, хоча, як обіцяють, на їхній прибутках це не надто позначиться, бо відмінені або замінені деякі інші. А от місцевий бюджет це відчує. Приміром, місто Івано-Франківськ може втратити надходжень з місцевих податків з 6 млн. на рік до 3 млн., адже відмінений комунальний податок, ринковий збір. Тож треба шукати резерви наповнення бюджету.  Рішення про нові місцеві збори і податки міськвиконком повинен ухвалити до прийняття бюджету на 2011 рік, а затвердить його сесія міської ради.

Вихованець Богородчанського військового ліцею — прокурор гарнізону
29 Грудня 2010, 15:30
У військовій прокуратурі Івано-Франківського гарнізону новий прокурор. Відповідно до призначення Генеральної прокуратури ним став майор юстиції Віталій Вдовіченко. Як повідомив Тарас Грень із Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, Віталій Олександрович з родини військовослужбовців. У 1999 році закінчив Богородчанський військовий ліцей. Після цього поступив на військово-юридичний факультет Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, який закінчив з відзнакою у 2004 році.

В Рогатині буде музей Опілля
29 Грудня 2010, 15:08
Вже не один рік місцевий краєзнавець з Рогатина Олег Бойкевич - керівник художньої студії школи естетичного виховання учнів відстоює ідею відродження регіонального історико-краєзнавчого музею Опілля. Створений ще в 1939 році, він був зруйнований під час війни, а експонати, що вціліли, передано в обласний краєзнавчий музей. Пропозицію краєзнавця розглянуто на засіданні профільної депутатської комісії районної ради з питань культури, національного, духовного відродження та ЗМІ, а також під час "круглого столу".

Пластуни передали Вифлиєфський вогонь миру у військову частину (фото)
29 Грудня 2010, 14:42
В середу, 29 грудня відбулась передача Вифлеємського вогню миру військовослужбовцям 114 Івано-Франківської, Таллінської, ордена Червоного Прапору бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України. Вогонь привезли до міста представники Пласту - Національної скаутської організації України. Після молитви пластуни запалили свічки та лампадки понад ста військовослужбовцям, що зустрічатимуть Різдво поза межами рідних домівок. Зазвичай Вогонь з Вифлеєму пластуни поширюють у сиротинцях, інтернатах, лікарнях, церквах. Цього року з ініціативи Івано-Франківського Пласту Вогонь вперше отримали і військовослужбовці, які часто допомагають місцевим пластунам у проведенні різноманітних заходів.

На чужих “Жигулях” далеко не заїдеш
29 Грудня 2010, 14:37
Увечері у минулу неділю в Коломийський райвідділ міліції зателефонував місцевий житель, який розповів, що з його подвір"я невідомі зловмисники викрали автомобіль. Чоловік не мав жодних здогадок, хто б міг спокуситися його старенькими "Жигулями". Утім, працівники міліції вже невдовзі встановили особу і затримали угонщика, а поцуплену автівку повернули власнику. Як згодом було встановлено міліціонерами, потерпілий не лише знав свого майбутнього кривдника, але й частувався з ним пообіді цього ж дня у власному домі. Коли після випитого алкоголю господаря зморив сон, його гість вирішив повернутися до своєї оселі.

Військовим і силовикам «дозволили» отримувати пенсію з 45 років - профспілки...
29 Грудня 2010, 14:30
Найбільш одіозне положення щодо виплати пенсій військовослужбовцям та працівникам силових структур лише по досягненню ними 60-річного віку виключено з тексту Законопроекту "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" № 7455, завдяки принциповій позиції профспілок, громадських організацій, експертів, керівництва МВС України та інших силових структур, а також керівників профільних Комітетів ВРУ. Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

Військові льотчики відвідали підшефну школу-інтернат
29 Грудня 2010, 14:14
Діти, які живуть і навчаються в Івано-Франківській загальноосвітній школі-інтернаті 1-3 ступенів, мало чим відрізняються від своїх однолітків. Вони так само соромляться перед фотокамерою і одночасно цікавляться тим, як вона знімає. Вони вчать вірші Лесі Українки і закони Ома. Вони люблять свята... А от свята вони люблять, напевно, найбільше, ніж інші діти. І справа навіть не в подарунках. Справа в тому, що на свята до них приходять гості, люди з великого і безмежного світу, що знаходиться за парканом їхньої школи. Адже найбільший подарунок для дітей, позбавлених батьківської опіки, це увага дорослих, яких вони не знають. Військовослужбовці 114-ї бригади тактичної авіації добре знають про це, бо вони вже багато років є шефами цієї школи-інтернату.

Валютні новації НБУ призведуть до більш інтенсивні коливання курсу гривні...
29 Грудня 2010, 14:10
Начальник відділу аналізу фінансових ринків ING Bank (Україна) Олександр Печеріцин прокоментував Maanimo.com нові валютні правила: - Олександре, що змінилося після того, як Нацбанк дозволив своєю постановою банкірам міняти протягом доби готівкові курси? - Головні - це крок на шляху лібералізації валютного ринку і ослаблення адміністративних обмежень, які існували на ньому під час кризи. Нацбанк встановив ці обмеження з метою зниження волатильності на ринку. У той же час, більш гнучке курсоутворення було основною вимогою МВФ щодо валютного ринку.

В Івано-Франківську відбувся обласний конкурс вертепів та маланок
29 Грудня 2010, 14:07
Подих свят стає все відчутнішим. В Івано-Франківському науково-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття відбувся обласний конкурс вертепів та маланок та традицій і обрядів новорічного циклу. Заснований він у 2006 році обласним управлінням культури ОДА. Обласне радіо вело запис цієї культурно-мистецької акції. Кращі вертепи і маланки у виконанні прикарпатських колективів звучатимуть в нашому ефірі в час новорічно-різдвяних свят.

Вартість каско для українців в 2011 р. може зрости ще на 5-10%, медстрахування - на 10-15%...
29 Грудня 2010, 13:56
Голова правління СК "Брокбізнес" Вадим Загребний підсумував для Maanimo.com результати роботи українського страхового ринку та спрогнозував ситуацію на 2011 р. - Вадим, з якими загальними результатами наш страховий ринок може завершити 2010 р.? - Обсяг падіння зборів страхових премій на українському страховому ринку за підсумками 2010 р. складе 15-20%. При цьому прогнозується збільшення валових страхових виплат на 10-15% у порівняння з минулим роком.

Рятувальники прийняли Присягу на вірність служіння народу України
29 Грудня 2010, 13:36
Щорічно початкове навчання чи перекваліфікацію на базі Івано-Франківського обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності проходять більше сотні слухачів. Днями близько чотирьох десятків випускників центру поповнили ряди пожежно-рятувальних підрозділів УМНС в області. В урочистій обстановці рятувальники склали присягу на вірність народу України. Професія пожежника-рятувальника сьогодні входить в десятку найризикованіших професій в світі. Не кожен наважиться обрати життєвий шлях, пов'язаний з боротьбою зі страшною стихією, наражаючи власне життя на небезпеку. Впродовж 4-х місяців слухачі первинної курсової підготовки оволодівали теоретичними та практичними навичками професії пожежного-рятувальника.

Молодь зустрічає рік Кролика без алкоголю
29 Грудня 2010, 13:05
До Нового року залишаються лічені дні. А прикарпатська молодь вже відсвяткувала рік Кролика. В кращих традиціях. Впродовж трьох годин зайці, чорти, фараони, монахи разом співали, танцювали, брали участь в численних конкурсах, ну, і звичайно прощалися з роком Тигра. Вчетверте в обласному центрі відбувся Новорічний маскарад. Святкове дійство організували Молодіжна адміністрація області та івано-франківський молодіжний міськвиконком.

В десятку кращих кулінарних фестивалів увійшли два прикарпатські
29 Грудня 2010, 12:34
У рейтингу кулінарних фестивалів та свят в Україні за 2010 рік "Їли-пили-2010", який проводили агентство УНІАН та туристичний портал "Тут и там", визначено десятку кращих. Загалом заявки на участь у ньому подали близько 40 кулінарних фестивалів та свят, які проводились на території України в минулому році, - від сільських та районних до всеукраїнських та міжнародних.

Святковий концертний марафон в ТК «Буковель»!
29 Грудня 2010, 12:16
Ті, хто запланував провести новорічні і різдвяні свята в Українських Карпатах і зокрема ТК "Буковель", зможуть не тільки отримати безліч позитивних вражень від катання гірськолижними трасами, або від здійснення хейлітурів чи мандрів на снігоходах, але й від відвідання ввечері концертів за участю найяскравіших зірок української та зарубіжної естради. Щодня з 1 до 11 січня 2011 року в розважальному центрі "Бука" справжній концертний марафон:

Обрано голову обласної федерації футболу
29 Грудня 2010, 12:12
Головою Івано-Франківської федерації футболу повторно обрано Віктора Анушкевичуса. На звітно-виборчій конференції обласної федерації футболу питання обрання голови було основним. За цю посаду боролися чинний міський голова, заступник голови Івано-Франківської федерації футболу, віце-президент Асоціації аматорського футболу України Тарас Клим та депутат обласної ради, почесний президент ФК "Карпати" (Яремче) Микола Палійчук.

Івано-Франківські митці попрощалися зі Старим роком
29 Грудня 2010, 08:51
Весело  і нетрадиційно попрощалися з  роком, що минає, художники та дизайнери  Івано-Франківська. Об"єднавшись у  креативну компанію під назвою "Дизайн туса", івано-франківські митці запровадили більше року тому традицію четвергових зібрань, під час яких демонстрували найновіші твори, а також ті роботи, які є в доробку авторів давно, але залишаються для них особливо близькими та цінними, обмінювалися враженнями та ідеями і просто спілкувалися. Нещодавно компанія змінила місце дислокації, тимчасово перебазувавшись до приватного помешкання дизайнера Тараса Андрейчука. Тому виставка, яка експонується в цій квартирі і називаються "Туса у Тараса". На стінах кімнати - картини, фотографії, інсталяції, плакати та дизайнерські проекти. Їх багато, адже виставка поповнюється щотижня.

Самооборона Прикарпаття стурбована вкрай абсурдними діями влади
29 Грудня 2010, 07:49
Затримання лідера "НС" Юрія Луценка -за участю бійців "Альфи" та представників прокуратури - це силове шоу, влаштоване правоохоронними органами для залякування простих українців. Про це ж свідчить рішення Печерського суду, згідно з яким екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко взятий під варту терміном на 2 місяці. Такий запобіжний захід йому обрав у Печерський райсуд Києва. Віддати Луценка на поруки суд відмовився. Затримання Юрія Луценка - це прояв політичних переслідувань опозиційних політиків та вибіркового застосування кримінального законодавства в Україні. Загрозлива тенденція до масштабних політичних зачисток набирає обертів.

Одразу два новорічних подарунки від Івано-Франківського облмуздрамтеатру ім. І. Франка...
28 Грудня 2010, 23:34
Останній тиждень 2010 року принесе одразу два новорічних театральних сюрпризи від Івано-Франківського українського академічного обласного музично-драматичного театру ім. І. Франка мешканцям і гостям нашого міста: казковий мюзикл для юного покоління і постановку успішно випробуваної часом української класичної комедії. Сьогодні (28.12) - прем"єра казкова. Добре відома з дитинства історія про звичайну маленьку горошину, яка принесла велике кохання принцу чарівного королівства, прочитана по-новому молодими акторами театру на чолі із режисером, заслуженим артистом України Ростиславом Держипільським.

2010-й рік — наймасштабніший за кількістю природних катастроф
28 Грудня 2010, 23:05
2010 рік встановив сумний рекорд за кількістю і масштабами природних катастроф. Про це заявила комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги Крісталіна Георгієва. У цьому переліку - землетрус на Гаїті, лісові пожежі в Росії, повені у Пакистані, в Болгарії й Польщі, нафтова катастрофа в Мексиканській затоці. Загалом жертвами стихійних лих в усьому світі стали понад 300 тисяч людей, економіці заподіяно шкоди на 180 мільярдів євро, при тому, що в попередні роки втрати обчислювався сумами в 70-80 млрд. євро.

Як вдосконалити екскурсійну діяльність на Прикарпатті
28 Грудня 2010, 22:33
Якщо туристу не сподобається готель чи ресторан, він їх змінить. І це буде проблемою того закладу, рівень сервісу в якому недостатній. Якщо ж туристу на сподобається екскурсія, то він змінить саму місцевість - просто перестане туди їздити. І це вже буде проблемою значно ширшого масштабу, бо менше туристів - менше надходжень до місцевих бюджетів, менше робочих місць. Як вдосконалити екскурсійну діяльність, - про це представники влади, громадських організацій, туристичних фірм з різних областей України вели мову на минулому тижні під час конференції в Яремчі.

Різдвяного "павука" вчать виготовляти в Коломиї
28 Грудня 2010, 22:12
Різдвяного "павука" зможе виготовити кожен, хто завітає до Музею писанкового розпису, що в Коломиї. До кінця 30-х років ХХ ст. в Україні побутував звичай прикрашати оселю різдвяними солом"яними прикрасами - "павуками". На Івано-Франківщині, зокрема, їх ставили у хатах замість традиційних нині зелених ялинок. Мистецтвознавці вважають "павуків" одними з найдревніших солом"яних творінь. У наших предків вони були ще й символом хліборобства.

Заробити на лижах не вдалося
28 Грудня 2010, 21:31
В рамках проведення профілактичної операції "Зимовий курорт" та загальнодержавної операції "Щит" працівники податкової міліції поблизу промислового ринку в Івано-Франківську виявили реалізацію гірських лиж однією громадянкою без будь-яких документів на право здійснення підприємницької діяльності. У "підпільного" підприємця вилучено 41 пару дорослих, 13 пар дитячих лиж, 36 пар лижних черевиків, 15 пар лижних палиць - всього на 48 тисяч гривень.

Понад 76 тис. грн. податків та штрафних санкцій доведеться сплатити до бюджету за порушення податков...
28 Грудня 2010, 21:11
Понад 76 тисяч гривень податків та штрафних санкцій доведеться сплатити до бюджету за порушення податкового законодавства. Такий результат перевірки діяльності одного з товариств, яку провели податківці Тлумацької ДПІ. Документальною перевіркою встановлено, що товариство не включало до суми продажу вартість пального, яке відпускалось зі складу для проведення робіт з благоустрою території підприємства, перевезень зерна та органічних добрив підприємцями, неплатниками ПДВ, в порядку товарообмінних операцій.

М. Вишиванюк навів приклад, як без великих капіталовкладень і з великою користю можна відкрити сотні...
28 Грудня 2010, 20:29
Безробіття - це соціально-економічне явище, за якого частина працездатного населення не може знайти роботу, стає відносно надлишковою, поповнюючи резервну армію праці. Це за класичним визначенням. На останньому спільному засіданні колегії ОДА і ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю Михайло Вишиванюк навів приклад, як без великих капіталовкладень і з великою користю можна відкрити сотні нових робочих місць. Як це зробили, приміром, у селі Джурові Снятинського району.

Буде спільний українсько-румунський проект "Гармонізація розвитку туризму"...
28 Грудня 2010, 20:10
З наступного року розпочинається новий спільний українсько-румунський проект "Гармонізація розвитку туризму". Його виконуватимуть у співпраці органи влади і громадських організацій, серед яких Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини у партнерстві з Головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв"язків та інвестицій ОДА - від Прикарпаття, Центр розвитку малого та середнього бізнесу Марамурешського повіту - від Румунії.

Відбулися новорічні спортивні забави й турнір з міні-футболу серед аматорських команд...
28 Грудня 2010, 19:38
23 грудня по вул. Валовій міським центром "Спорт для всіх" були проведені зимові спортивні забави серед дітей різного віку приурочені до новорічних свят. Переможцями змагань стали Андрій Дівнич, Андрій Мандюк та Владислав Юрчишин. Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, медалями та поліграфічною літературою на спортивну тематику. 24-26 грудня 2010 року на базі КП "Муніципальний фізкультурно-оздоровчий центр" відбувся новорічний турнір з міні-футболу серед аматорських команд.

Внесено зміни до положення про реєстрацію платників податку на додану вартість...
28 Грудня 2010, 19:08
ДПА України внесла зміни до положення про реєстрацію платників податку на додану вартість. Водночас удосконалено деякі процедурні питання реєстрації платників ПДВ, у тому числі сільськогосподарських підприємств як суб"єктів спеціального режиму оподаткування, а також існуючі форми документів, у тому числі форми реєстраційної заяви платника податку, рішення податкового органу про анулювання реєстрації.

Державні енергетичні компанії почнуть приватизувати вже у 2011 році
28 Грудня 2010, 18:37
Державні енергетичні компанії почнуть приватизувати вже у 2011 році. Про це заявив голова фонду Держмайна України Олександр Рябченко. Приватизація розпочнеться з енергогенеруючих компаній галузі - "Дніпроенерго" та "Західенерго". Наступними будуть обленерго. Наразі під приватизацію не підпадають підприємства, які виробляють енергообладнання, приміром "Турбоатом", бо і без приватного інвестора є успішними та прибутковими.

Рада підприємців при Верховній Раді має намір розробити закон про статус малого та середнього бізнес...
28 Грудня 2010, 18:06
Рада підприємців при Верховній Раді має намір розробити закон про статус малого та середнього бізнесу в Україні. Передбачається, що в цьому документі будуть чітко закріплені і параметри бізнесу, і формування спрощеної системи оподаткування, і стимули для розвитку ініціатив щодо створення нової економічної політики. Крім того, рада візьме на себе функції ініціативної групи з розробки рішень, необхідних для розвитку економіки і підвищення добробуту людей.

Кость Бондаренко: "Ми розглядаємо себе як авангард реформ, які започатковані в Україні"...
28 Грудня 2010, 17:35
"Партія "Сильна Україна" не збирається міняти гасло чи програму. Ми розглядаємо себе як авангард реформ, які започатковані в Україні", - на цьому сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську наголосив один із лідерів "Сильної України", директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко. Його виступ стосувався реформ пенсійної та адміністративної системи, їх потреби, термінів та очікуваних результатів. Однак найбільша увага - пенсійній реформі.

Створено обласну комісію з питань формування маршрутної мережі
28 Грудня 2010, 17:05
З метою впорядкування приміських і міжміських внутріобласних пасажирських перевезень регулярним автомобільним транспортом загального користування затверджено склад комісії з питань формування маршрутної мережі. Про це йдеться в розпорядженні першого заступника голови ОДА Василя Плавюка. Комісія має розробити та подати облдержадміністрації для погодження і винесення на розгляд сесії обласної ради карту маршрутної мережі.

На ринку зростають ціни — купуємо менше
28 Грудня 2010, 16:33
Щомісячні облік обсягів продажу та реєстрація цін на міських ринках області показали, що минулого місяця реалізація сільськогосподарських товарів порівняно з попереднім зменшилася на майже 4% при зростанні цін на 1,3%. Втім, передноворічне зростання цін ще тільки починається. І після свят очікувати їх традиційного зниження не доводиться, тому що запаси основних овочів нижчі, ніж зазвичай, - вважають експерти. Рекордсмени зі збільшення вартості в цьому році - банани та картопля. Ціни на них виростуть на 50-70%. Значно подорожчають також яблука і тепличні томати - на 45%, капуста і цибуля - на 35-45%.

У редакції газети «Галицьке слово» відбувся телеміст
28 Грудня 2010, 16:02
В редакції газети "Галицьке слово" відбувся телевізійний міст між вихованцями Галицької гімназії та гімназистами Хосціна (гміна Даброва Опольського воєводства Республіки Польща), яких пов"язує дев"ятирічна дружба. Така міжнародна акція, зініційована редакцією газети, відбулася вперше. Невипадково вона пройшла напередодні новорічно-різдвяних свят. Адже кожного року у цей час українські діти їздять у гості до польських друзів, а польські приїжджають до Галича. Тепер гімназисти вирішили спілкуватися ще й з допомогою новітніх комп"ютерних технологій. Учні Галицької гімназії у святкових вишиванках з різдвяною шопкою та звіздою привітали польських колег з наступаючим Різдвом та Новим роком.

За кращі твори про діяльність міліції – премії та привітання від генерала...
28 Грудня 2010, 15:32
"Я часто думаю собі: яке це диво, Які відважні люди ці в мундирах, Хоробрі, мудрі і такі сміливі, Гуманні, чесні, сильні й справедливі", - такими словами описала своє уявлення про працівників міліції Ілона Захарук, семикласниця Уторопського навчально-виховного об"єднання Косівського району у своєму листі, надісланому цьогоріч на уже традиційний конкурс на кращий учнівський твір про діяльність правоохоронців, що проводився напередодні відзначення 19-ої річниці української міліції в УМВС України в Івано-Франківській області. Дівчинка мріє у майбутньому також обрати професію "захисника Закону", про що, власне, розповіла у своїй творчій роботі. Школярці вдалося розкрити своє глибоке розуміння її змісту, нелегких міліцейських буднів та рис характеру, необхідних для служби в органах внутрішніх справ, тож члени конкурсного журі визнали саме її твори кращими серед кількох десятків інших робіт учасників творчого змагання. У багатьох творах школярі змальовували реальних людей, нинішніх та колишніх працівників міліції, які, на думку юних конкурсантів, є взірцем справжніх вартових правопорядку.

Сакральне мистецтво презентують у Коломиї
28 Грудня 2010, 15:01
Напередодні Різдвяних свят Коломийський національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського запрошує на виставку сакрального мистецтва. Церковні твори XVIII-XX століть із збірки музею та з колекції владики Коломийсько-Чернівецької єпархії єпископа кир Миколи Сімкайла будуть представлені під назвою "Сакральне".

Віфлеємський вогонь в Івано-Франківську
28 Грудня 2010, 14:29
Вогонь добра і надії, символ Доброї звістки - Віфлеємський Вогонь Миру - прибув до Івано-Франківська. З рук у руки пластуни передають його у лікарні, школи, садочки, сиротинці та навіть у адмінбудівлі. Таким чином місцева акція пластунів "Віфлеємський вогонь миру" закликає кожного принести вогонь добра і надії у свою домівку. Історія Вогню розпочалася у Відні в 1986 році. Тоді у рамках передріздвяної імпрези "Світло з темряви" кожен, хто приніс пожертву у знак подяки за допомогу, міг отримати свічку.

Схвалено регіональну програму реставрації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення ...
28 Грудня 2010, 14:00
Схвалено регіональну програму реставрації пам"яток містобудування та архітектури місцевого значення на 2011-2015 роки. Відповідне розпорядження підписав голова ОДА Михайло Вишиванюк. Задля збереження пам"яток містобудування та архітектури місцевого значення будуть проведені дослідження з виявлення причин руйнування та погіршення технічного стану пам"яток; розроблено режим збереження та використання пам"яток; вивчення технічного стану споруд, інженерної інфраструктури; виведення їх з аварійного стану; створення умов для збереження, регенерація історичного середовища. Програмою передбачена реставрація та збереження 36 пам"яток містобудування та архітектури.

«Київстар» розпочинає надання послуги високошвидкісного домашнього Інтернету в Івано-Франківську...
28 Грудня 2010, 13:33
"Київстар" запустив у комерційну експлуатацію оптико-волоконну мережу в Івано-Франківську. Завдяки новій мережі мешканці центру Прикарпаття отримали змогу підключитися до широкосмугового Інтернету "Київстар" і користуватися якісною послугою з високою швидкістю доступу та цілодобовою технічною підтримкою. Для надання послуги "Домашній Інтернет" використовується технологія FTTB (Fiber To The Building - "Оптика до будинку"): оптичний кабель підводиться до будинку і розподіляється по квартирах за допомогою мідного кабелю Ethernet. Це дозволяє забезпечити в кожній квартирі якісний доступ до мережі Інтернет на максимальній швидкості до 100 Мбіт/с.

Підписано розпорядження про відзначення в області 102-ї річниці від дня народження Степана Бандери...
28 Грудня 2010, 13:28
Голова обласної ради Олександр Сич підписав розпорядження про відзначення в області 102-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Організаційний комітет очолили Василь Гладій, перший заступник голови обласної ради, і Роман Іваницький - заступник голови ОДА. Обласна рада рекомендує Калуським районним раді та державній адміністрації і виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради організувати 1 січня 2011 року віче у селі Старий Угринів Калуського району та біля пам"ятника Степанові Бандері на Європейській площі у місті Івано-Франківську.

У січні банки знову знизять депозитні ставки для українців, але напередодні весняного сезону підніму...
28 Грудня 2010, 13:22
Керівник департаменту стратегічного розвитку і маркетингу роздрібного бізнесу ПУМБ Валерій Пацуй розповів Maanimo.com, чого населенню чекати від банків в 2011 р.: - Валерію, як банки планують в 2011 р. змінюватися прибутковість по депозитах фізосіб? - Депозитний ринок, просідаючи з початку поточного року, в 2011 р. збереже стабільність, показавши незначне падіння. Якщо зараз середньозважена ставка (як усереднений показник по всій депозитними продуктами) у банку становить 12,7% річних у гривні, то в наступному році вона буде на рівні 12,25% річних. Що стосується середньоринкової ставки за депозитами приватних клієнтів, то ми побачимо коливання в коридорі 12 - 12,5% річних у національній валюті. Враховуючи низьку ділову активність у січні, можна очікувати незначне зниження ставок. Однак, прогнозуючи активний вихід банків на ринок кредитування вже у весняний сезон, логічно припустити, що до цього часу депозитні ставки покажуть незначне зростання - до 1% річних.

Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому законопроект «Про державний бюджет Укра...
28 Грудня 2010, 12:59
Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому законопроект "Про державний бюджет України на 2011 р.", розроблений Кабінетом Міністрів України. Відповідне рішення підтримали 279 народних депутатів.

Різдвяні традиції: від старших до молодших
28 Грудня 2010, 00:02
24 грудня у "Карітасі" відбувся "Вечір традицій", який об"єднав в одному залі людей різних поколінь. Люди похилого віку розповідали молоді та дітям про традиції Святвечора своїх предків та вчили готувати головні різдвяні страви. "Вечір традицій" символічно співпав із святкування католицького Святвечора. Підготовка до заходу розпочалася 23 грудня, коли молодь з функціональними обмеженнями під керівництвом працівників "Карітасу" власними силами випікали традиційні домашні тістечка, готували начинку для вареників, перетирали мак, чистили горіхи. А вже наступного дня старші жінки з клубу "Надвечір" усім гуртом взялися ліпити вареники, готувати кутю та смажити пампушки, розповідаючи про різдвяні традиції та рецепти своїх родин.

Переможці «Талант-шоу» енергетиків виготовляють картини із зерна
27 Грудня 2010, 23:57
До Дня енергетика ВАТ "Прикарпаттяобленерго" підготувало для своїх працівників особливе свято - виступи енергетиків-учасників фіналу конкурсу-огляду "Талант-шоу". Відбувалося свято 24 грудня в обласному музично-драматичному театрі. Ця подія була сповнена теплої родинної атмосфери та оздоблена позитивними емоціями усіх глядачів і учасників. Якщо у відбірковому турі конкурсу "Талант-шоу", що відбувався у квітні, взяло участь понад 250 учасників, то у фіналі було представлено 22 виступи, у яких було задіяно більше 150 учасників - працівників компанії та їхніх дітей і онуків, які могли виступати у складі своїх творчих колективів. У фінальному концерті були представлені майже усі види творчості: дитяча та доросла хореографія, дитячий та дорослий вокал, художнє читання; виступали колективи народної музики та презентувалися таланти у прикладних видах мистецтва.

УНП закликає українців не допустити передачу національної святині російській церкві...
27 Грудня 2010, 23:56
Перехід Софійського собору під управління Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" є прихованими планами передачі національної святині українського народу іноземній церкві - УПЦ Московського патріархату. З цією заявою виступив заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ. Так він прокоментував пропозицію заступника голови Адміністрації Президента Ганни ГЕРМАН приєднати "Софію Київську" до Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра". За його словами, "українська влада готує подарунок очільнику Російської православної церкви Кирилу, який ще у липні, через свого українського представника митрополита УПЦ МП Володимира, направив лист до вищого керівництва України з проханням дозволити проводити у Софії щоденні служби".

В Івано-Франківську відбувся конкурс плакатів на тему охорони навколишнього середовища та екології...
27 Грудня 2010, 23:14
Благодійна громадська фундація імені короля Юрія за підтримки Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини та Міжнародного фонду "Відродження" реалізувала інтеракривний проект "Natural Banner", метою якого було створення та проведення в Івано-Франківську повноцінної соціальної кампанії покликаної звернути увагу громадськості на проблеми довкілля. В рамках проекту в Івано-Франківську відбувся конкурс плакатів на тему охорони навколишнього середовища та екології. Участь у конкурсі могли взяти всі бажаючі. За три тижні на адресу конкурсу було надіслано 44 роботи від 14 учасників. Серед тем висвітлених учасниками - проблема вирубки дерев, забруднення води, повітря, надмірного використання електроенергії, браконьєрства, знищення підсніжників, піднімались теми відсутності в місті велосипедних доріжок, переробки сміття та багато інших. Всі роботи опубліковані на блозі проекту: naturalbanner.livejournal.com.

Нарада голови ОДА з проблем медицини (фото)
27 Грудня 2010, 14:55
З інтервалом у кілька днів на Прикарпатті відбулися дві наради, які стосувалися проблем медицини. На одній обговорювалися стратегія та напрямки реформування галузі охорони здоров"я України.

Звання Заслужений енергетик України присвоєно Кульпі Ігорю Івановичу
27 Грудня 2010, 14:33
За значний особистий внесок у розвиток вітчизняного електроенергетичного комплексу, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня енергетика звання Заслужений енергетик України відповідним Указом Президента України присвоєно Кульпі Ігорю Івановичу - начальникові служби акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго".

Підвищення екологічної свідомості школярів за рахунок гранту від британської організації LivCom Awar...
27 Грудня 2010, 13:56
Проект управління економічного та інтеграційного розвитку "Безпечне та дружнє навколишнє природне середовище для майбутніх поколінь" став переможцем у номінації "Стипендія" фінальної частині конкурсу "Міжнародні нагороди для життєдайних громад 2010", організованого британською громадською організацією з однойменною назвою. Відповідно до проекту заплановано зйомки короткометражного фільму тривалістю до 10 хв. про необхідність сортування сміття, стан міського сміттєзвалища, загроза утворення та потрапляння фільтрату у природне навколишнє середовище, тощо. Після створення фільму заплановано його показ у школах та дитячих садках, а також перед сеансами у місцевих кінотеатрах з метою виховання у підростаючого покоління бережливого ставлення до природи.

У Івано-Франківській міській раді пройшов перший «День депутата»
24 Грудня 2010, 23:58
24 грудня 2010 відбувся дебютний "День депутата" Івано-Франківської міської ради. Згідно нового Регламенту такий захід проводиться для підвищення кваліфікації обранців щонайменше один раз на місяць. Норму про проведення фахових навчань зініціювала фракція ВО "Свобода". Перший "Дня депутата" був присвячений бюджетному процесу. Особливо актуальною тема формування головного фінансового документу міста стала зважаючи на прийнятий напередодні Закон України "Про державний бюджет" та нещодавно затверджену нову редакцію Податкового кодексу.

У 2011 р. Україна має виплатити за зовнішнім боргом $ 5 млрд., відстрочити можна тільки $ 2 млрд....
24 Грудня 2010, 23:57
Аналітик інвесткомпанії Phoenix Capital Олександр Лозовий прокоментував Maanimo.com виділення Україні другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду обсягом $ 1,5 млрд.: - Олександр, на що уряд витратить кредит МВФ? - Велика частина другого траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду буде спрямована на фінансування дефіциту державного бюджету. Решта сума піде на поповнення міжнародних резервів Нацбанку. Усі наступні транші будуть використовуватися для збільшення резервів НБУ. Враховуючи нещодавнє розміщення державних єврооблігацій значна частина коштів від кредиту МВФ може залишитися на рахунках уряду на кінець року.

Завдяки Львівській залізниці поїздів до Ворохти стане ще більше
24 Грудня 2010, 23:49
З 25 грудня 2010 року до 10 січня 2011 року під час масових зимових перевезень Львівська залізниця призначає курсування прискорених пасажирських поїздів підвищеного комфорту другого класу №840/841 та №842/843 сполученням Івано-Франківськ-Ворохта-Івано-Франківськ. Поїзди курсуватимуть щоденно крім вівторка. Поїзд №840/841 Івано-Франківськ-Ворохта відправлятиметься з Івано-Франківська о 07-25, слідуватиме через станції Хриплін, Братківці, Надвірна, Десятин, Яремче, Микуличин, Татарів та прибуватиме до Ворохти о 09-10. Зворотно від"їжджатиме з Ворохти о 09-42 та прибуватиме до Івано-Франківська о 12-05.

Владислава Каськіва призначено Головою Державного агентства з інвестицій та управління національними...
24 Грудня 2010, 23:48
"Моє завдання - створити центральний орган виконавчої влади нового типу, який запроваджує "проектний принцип" та 100% публічність у державному управлінні", - заявив голова Робочої групи "Національні проекти" КЕР Владислав Каськів, коментуючи своє призначення Головою Державного агентства України з інвестицій та управління національними проектами України. "Цілі сформовані Президентом і залишаються незмінні - "Національні проекти" є практичною основою економічних реформ в Україні, а нова інвестиційна політика має збільшити ВВП країни мінімум на 5% протягом наступних 3 років", - підкреслив Каськів.

На Прикарпатті підвели підсумки контрольно ревізійної роботи
24 Грудня 2010, 23:45
Про підсумки роботи КРУ в Івано-Франківській області за 11 місяців 2010 року йшлося на розширеному засіданні колегії контрольно-ревізійного управління в області 15.12.2010 року. Заслухавши виступ начальника управління Буковського Г.В. колегія контрольно-ревізійного управління в області відзначила, що контрольно-ревізійним управлінням в Івано-Франківській області за 11 місяців 2010 року забезпечено належний рівень виконання поставлених ГоловКРУ України завдань. Більше ніж 670 млн.грн. фінансових порушень виявили працівники КРУ в області за вказаний період, з яких понад 100 млн. - це порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів.

Близько 70 студентів та випускників України отримають міжнародний досвід разом з AIESEC ...
24 Грудня 2010, 23:44
Восени 2010 року міжнародна молодіжна організація AIESEC в Україні презентувала Міжнародну програму стажувань "Youth for the world", що базується на досягненні Цілей розвитку тисячоліття ООН. Метою програми було надання молодим людям можливості розвинути особистісні та професійні навички, розвинути в собі лідера, а також зробити свій внесок у досягнення Цілей розвитку тисячоліття.

«Батьківщина» вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальну справу проти мера Одеси...
24 Грудня 2010, 23:41
10 грудня, на першому ж засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради новообраний міський голова Одеси Олексій Костусєв фактично ввів заборону на українську мову. Він зажадав, щоб усі документи подавалися йому виключно російською, яка, крім того, була затверджена як робоча мова мерії. Це ні що інше, як демонстративне нехтування Конституцією та законами України. Зокрема, пан Костусєв прямо порушив ст. 6 чинного на сьогодні Закону про мови в Українській РСР, згідно з якою службові особи "зобов"язані володіти українською і російською мовами, а в разі необхідності - і іншою національною мовою в обсязі, необхідному для виконання службових обов"язків". Ст. 8 цього закону недвозначно вказує на те, що "будь-які привілеї чи обмеження прав особи за мовною ознакою, мовна дискримінація неприпустимі". Ст. 11 встановлює в якості мови діловодства і документації українську мову.

Держбюджет-2011 збільшує фінансування силовиків у 10 разів, соцстандарти майже не змінюються...
24 Грудня 2010, 23:40
Народний депутат і член Бюджетного комітету Верховної Ради Павло Жебрівський проаналізував основні показники прийнятого 23 грудня в цілому державного бюджету на 2011 р.: - Павле, на що, головним чином, орієнтований основний фінансовий документ країни наступного року? - Як не сумно це визнавати, але затверджений парламентом бюджет на 2011 рік не має ніякої філософії. Крім "священної корови" - Євро-2012, яка обійдеться платникам податків в приблизно в 20 млрд. грн. Але при цьому він є локальним проектом, жодних інших стимулів для розігріву вітчизняній економіці я особисто в цьому документі не побачив. На 85% - це бюджет споживання, і лише 15% - це кошти, які частково можуть дати якийсь поштовх до розвитку економіки. У той же час, заслуговують позитивної оцінки макропоказники. Але в цьому контексті слід зазначити, що до їх розробки мав безпосереднє відношення Міжнародний валютний фонд.

Кабмін продасть кредит МВФ безпосередньо Нацбанку, і продаж валюти не відіб'ється на курсі гривні...
24 Грудня 2010, 09:36
Старший аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Микита Михайличенко розповів Maanimo.com, чого чекати Україні від виділення другого траншу кредиту stand by МВФ: - Микита, на що уряд, швидше за все, застосує кошти МВФ? - Відповідно до оприлюдненими раніше домовленостями, $ 1 млрд з другого траншу спрямують безпосередньо уряду. Його використовують як для покриття дефіциту держбюджету наприкінці цього року, так і погашення заборгованості на початку наступного року. А $ 0,5 млрд отримає безпосередньо Нацбанк.

Від Арбузова чекають ліберальних реформ в регулюванні банківського сектора...
24 Грудня 2010, 08:29
Директор департаменту аналітики Foyil Securities Агшин Мірзазаде прокоментував Maanimo.com призначення нового керівника Нацбанку: - Агшин, наскільки банківська громадськість сьогодні готова до подібних кадрових ротацій? - Зміна очікувалася з моменту призначення Сергія Арбузова першим заступником голови Нацбанку. Банківська громадськість була до цього готова, і давно дивилася на пана Арбузова, як на ключову фігуру в НБУ. - Чи може ротація стати приводом для валютних спекулянтів знову розхитати валютний ринок? - Нацбанк вже давно і жорстко контролює валютний ринок в ручному режимі. Різких змін на валютному ринку чекати не варто.

“Різдвяний вернісаж”
24 Грудня 2010, 00:13
У виставковій залі навчально - методичного центру культури і туризму Прикарпаття (вул. Незалежності, 12) відкрито традиційну виставку малярства художників області - "Різдвяний вернісаж". На виставці представлено живопис, графіку, розпис на склі та композиції (вишивка стрічками) і барильєфи (соломка) митців нашої області.

Проведено колегію управління культури облдержадміністрації
24 Грудня 2010, 00:12
23 грудня 2010 р. в обласному науково-методичному центрі туризму і культури Прикарпаття проведено колегію управління культури облдержадміністрації. На засіданні колегії були присутній заступник голови облдержадміністрації Р.Іваницький, перший заступник голови обласної ради В.Гладій, начальники відділів управління культури облдержадміністрації, керівники обласних підвідомчих установ, начальники відділів управлінь культури і туризму райдержадміністрацій та міських рад, директори музейних та театральних установ та ін. У своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Р.Іваницький наголосив на потребі раціонального освоєння коштів, необхідності пошуку нових методів роботи закладів культури, організації завчасного планування.

ЄБРР чекає від Нацбанку зміни кредитних правил і новацій у регулюванні
24 Грудня 2010, 00:11
Старший банкір, керівник проектів Європейського банку реконструкції та розвитку у фінансовому секторі Олександр Павлов розповів Maanimo.com, чого представники міжнародних фінансових організацій очікують від призначення нового голови Нацбанку - Сергія Арбузова: - Олександре, сьогодні Верховна Рада затвердила Сергія Арбузова на посаді голови Нацбанку. Чи були у ЄБРР контакти з новим ТОП-менеджером центробанку? - Наше керівництво (делегацію очолював віце-президент ЄБРР) зустрічалося з Сергієм Арбузовим після його призначення на посаду першого заступника Нацбанку. У ході її ми переконалися, що маємо справу з професійним банкіром. Зустріч пройшла досить продуктивно: обговорювалася участь Європейського банку в проектах з підтримки банківської системи, конкретних фінансових установ і розвиток за участю нашого банку гривні кредитування корпоративного сектора.

«Лідер – той, хто знає, куди хоче прийти, виходить в дорогу і йде»
24 Грудня 2010, 00:08
22 грудня у приміщенні НД "Просвіта" відбулося вручення дипломів учасникам "Школи лідерів 7" - проекту, який згуртував навколо себе молодих, амбітних людей: студентів, випускників, які прагнуть змінити вектор своєї долі в інше, нове, сучасне і активне русло. Організаторами виступили: ГО "Школа лідерів", Міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, громадські організації: "Ліга культури", "Молодіжний союз Наша Україна", "Українська студентська спілка", "Український вектор", за підтримки депутата обласної ради Володимира Олійника та Фонду Миколи Палійчука. Навчання тривало з 1 жовтня по 15 грудня 2010 року.

В Прикарпатському університеті будуть вивчати ще одну іноземну — румунську мову...
23 Грудня 2010, 16:33
З наступного року в Прикарпатському національному університеті хочуть ввести викладання румунської мови. Про це велися перемовини під час перебування в сусідній країні ректора університету Богдана Остафійчука. Серед іноземних мов, які вивчають у навчальному закладі, крім традиційних англійської, німецької, французької, також італійська, португальська. Важливі вони з огляду на те, що серед прикарпатців чимало заробітчан. Ще одна мова - китайська. На цьому відділенні навчається 250 студентів.

Нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України Бандуру Ганну Ярославівну...
23 Грудня 2010, 16:02
За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у виконання завдань, пов"язаних з реалізацією державної політики зайнятості в Україні, соціального захисту від безробіття та з нагоди 20-ї річниці створення Державної служби зайнятості нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України Бандуру Ганну Ярославівну - директора Івано-Франківського міського центру зайнятості.

В Івано-Франківську відкрилася балетна школа Вадима Писарєва
23 Грудня 2010, 15:32
В Івано-Франківську відкрилася балетна школа Вадима Писарєва. Це один з важливих кроків культурно-мистецького проекту "Схід-Захід". Школа працюватиме на базі обласної філармонії. З дітьми займатимуться двоє педагогів з Донецька, а згодом - і випускники прикарпатських вузів. У нещодавно відкритому приміщенні добудови обласної філармонії церемонія відкриття балетної школи була нетривалою, але щирою.

Прикарпатські кінологи готуються до "Євро-2012"
23 Грудня 2010, 15:00
Під час "Євро-2012" із Прикарпаття до Львова поїдуть кінологи та шість собак-спеціалістів з пошуку вибухівки і три з пошуку наркотиків. Як повідомили у центрі зв"язків з громадськістю УМВС в області, вже другий рік проводиться спеціальна підготовка собак. Саме в Івано-Франківську найбільше в Україні собак з пошуку вибухівки. Вперше до роботи з наркотиками тут залучають бійцівську породу - пітбуля. До єврочемпіонату начальник кінологічного центру Руслан Третяк розробив спеціальну тренувальну гармату, яка дистанційно вистрілює м"ячик для собаки.

Неприємні наслідки гірської мандрівки
23 Грудня 2010, 14:38
Неприємний спомин повезе з Прикарпаття на свою батьківщину 33-літній мешканець Одеси: під час прогулянки Чорногірським хребтом чоловік травмувався. Сталося це на висоті 1650 м, людей довкола, окрім товариша потерпілого, не було. Якби не вчасна допомога гірських рятувальників, про наслідки мандрівки одеситів можна лише здогадуватися. А починалося ж усе начебто добре: досвід пересування горами у обох туристів чималий, спорядження теж хороше.

Збірна команда Івано-Франківська з регбі отримала срібні медалі
23 Грудня 2010, 14:08
19 грудня 2010 року в ДЮСШ № 2 відбулося урочисте вручення срібних медалей збірній команді Івано-Франківська з регбі (юнаки 1997-98 р.н.). Нагадаємо, нещодавно збірна команда Івано-Франківська з регбі (юнаки 1997-98 р.н.), яку тренує Ярема Михайло Іванович посіла ІІ місце у чемпіонаті України з регбі. Того ж дня усім гравцям збірної команди міста як віце-чемпіонам України присвоїли І розряд

І у Тишківцях є «Садиба Святого Миколая»
23 Грудня 2010, 13:37
Співи, танці, забави і подарунки очікували на відвідувачів будиночка Святого Миколая, який звели кілька років тому у селі Тишківці Городенківського району. Його ініціаторами стало подружжя Матвієнків. Анатолій Матвієнко разом з дружиною Ольгою у 2006-му урочисто відкрили капличку та "Садибу Святого Миколая", яка була збудована на родинній землі. Відтоді на території садиби щороку відзначають День Святого Миколая всією громадою. Вдячні жителі села присвоїли Анатолію Матвієнку звання почесного мешканця Тишківців.

У Франківську презентували „Пензлик” (фото)
23 Грудня 2010, 13:23
"Пензлик". Саме так називається альманах учасників літературних студій відомої авторки прози Ольги Деркачової.

Відродження обов'язкового продажу валюти застало банки зненацька
23 Грудня 2010, 13:20
Директор казначейства АТ "Ерсте Банк" Роман Бондар роз'яснив Maanimo.com ситуацію з введенням обов'язкового продажу валюти, що надходить в Україні: - Роман, як банки відреагували на можливе відновлення вимоги про обов'язковий продаж 50% надходить в Україну валюти? - Норма про можливе повернення до обов'язкового продажу валюти, встановлена постанова НБУ № 457, була несподіванкою в банківських, і не тільки у банківських, колах.

Новому керівництву НБУ не доведеться управляти курсом гривні в ручному режимі...
23 Грудня 2010, 13:11
Голова правління OTP Bank Дмитро Зінков прокоментував Maanimo.com призначення Сергія Арбузова новим главою Нацбанку: - Дмитро Володимирович, ваша думка про професійні якості нового керівника НБУ? - Незважаючи на те, що публічною персоною на фінансовому ринку Сергій Арбузов став відносно недавно, його біографія свідчить про те, що він - професіонал у банківській справі.

Олександр Биструшкін — «Виношу на суд земляків свою творчість»
23 Грудня 2010, 13:06
"Виношу на суд земляків свою творчість. Це мій своєрідний звіт перед вами, моя праця, якій я віддав більше 10-ти років свого життя". Народний артист України, відомий актор театру та кіно Олександр Биструшкін цими днями завітав на рідну Прикарпатську землю, де презентував свою роботу - аудіодиски-триптихи з творами Тараса Шевченка, Івана Франка та Василя Стуса.

"Обряди і страви Святого вечора"
23 Грудня 2010, 12:35
"Обряди і страви Святого вечора" - книгу під такою назвою в Коломиї нещодавно презентували львівські автори - філолог Ольга Вербенець та відома дослідниця і писанкарка Віра Манько. Згадана книжка, як зазначили гості писанкового міста, "наповнена передріздвяною радістю, ароматом запашного сіна, пахощами і смаком правічної кухні". Тут зібрані рецепти пісних страв з різних етнографічних реґіонів України, які готували виключно на Святий вечір. До книжки також увійшли спогади та розповіді відомих етнографів, мистецтвознавців, істориків, завдяки чому можна вважати видання ще й етнографічним.

Олександр Сич підписав розпорядження про відзначення 102-ої річниці від дня народження Степана Банде...
23 Грудня 2010, 12:33
Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич підписав розпорядження про відзначення в області 102-ої річниці від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери. Згідно розпорядження голови обласної ради створено організаційний комітет, до якого увійшли: Василь Гладій -перший заступник голови обласної ради, співголова організаційного комітету, Роман Іваницький - заступник голови обласної державної адміністрації, співголова організаційного комітету (за згодою), Василь Скрипничук - керуючий справами виконавчого апарату обласної ради, секретар організаційного комітету.

В Івано-Франківську Вадим Писарєв відкрив балетну школу
23 Грудня 2010, 12:32
22 грудня в Івано-Франківській обласній філармонії урочисто відкрили дитячу балетну школу імені Вадима Писарєва. До обласного центру Прикарпаття на цю святкову подію завітав ініціатор створення такої школи художній керівник Донецького національного академічного театру опери й балету імені Анатолія Солов"яненка, народний артист України Вадим Писарєв. Разом з керівниками області - головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком, головою обласної ради Олександром Сичем "зірка світового балету" Вадим Писарєв у супроводі численних журналістів оглянув просторі, світлі зали новозбудованого приміщення обласної філармонії, зокрема для балетних занять, перерізав символічну стрічку на знак початку творчого відліку нового для Прикарпаття виду мистецтва - балету.

У повторення "Майдану" вірять 58% "бютівців"
23 Грудня 2010, 12:30
Згідно з проведеним у грудні 2010 року Соціологічною групою "Рейтинг" дослідженням, майже 45% опитаних громадян погодились з тезою, що в Україні назрівають революційні настрої, з них 13% однозначно так вважають і 31% швидше погодились, ніж не погодились. У свою чергу 41% опитаних не згодні з тезою, що в Україні назрівають революційні настрої, з них 11% однозначно не погодились і 30% швидше не погодились. 15% опитаних не визначились з даного питання.

Тарифи на електроенергію зростатимуть у 2011 році
23 Грудня 2010, 11:49
У 2011 році зростатимуть тарифи не електроенергію. За словами голови НКРЕ Сергія Тітенка, підвищення можливе для населення у квітні та серпні. Він зазначив також, що важко припустити, на скільки, оскільки це залежить від багатьох факторів, які поки що не відомі. Прогнозний баланс з"являється в основному після нового року, коли є бюджет та багато речей стають зрозумілими. Згідно з проектом передбачено три варіанти підвищення цін на електроенергію для населення. Перший - удвічі збільшення тарифів з квітня і подальше, починаючи з серпня, - на 39%. Інший варіант передбачає підвищення тарифів на 50% з квітня і вересня.

Школа журналістських розслідувань розпочинає свою роботу
22 Грудня 2010, 23:47
Наприкінці цього тижня, 24 грудня, розпочнеться Школа журналістських розслідувань, де проводитимуться теоретичні заняття з десятьма представниками ЗМІ й п"ятьма представниками громадських організацій, в рамках проекту "Сприяння розвитку журналістських розслідувань у місцевій пресі", який реалізовує Громадянська мережа ОПОРА за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження" Заняття Школи журналістських розслідувань відбуватимуться в садибі "Княжий град", що в с. Княждворі Коломийського району (Івано-Франківська обл.), впродовж трьох днів, тобто до 26 грудня включно.

22 грудня — День енергетика
22 Грудня 2010, 17:32
До свого професійного свята понад 6-тисячний загін енергетиків Прикарпаття підійшов з непоганими здобутками. Так, на Бурштинській ТЕС повністю реконструйовано електрофільтри на 4-х енергоблоках і частково - на 2-х, "Прикарпаттяобленерго" оновило більшу частину застарілих мереж, успішно впроваджують нові технології на Калуській ТЕЦ. Не менш грандіозні плани і на наступний рік. Бурштинські енергетики мають намір збільшити виробництво електроенергії на 2 з лишком млрд. кВт/год., отримати майже 400 млн. грн. капітальних інвестицій.

Голова ОДА Михайло Вишиванюк — у п’ятірці найвпливовіших регіональних лідерів...
22 Грудня 2010, 17:01
Оприлюднені директором Міжнародного інституту демократії, головою правління Центру соціологічних і політологічних досліджень "Соцiовимiр" Сергієм Тараном результати експертного опитування "Оцінка змін у регіональній політиці України: майбутнє представників Президента" визначили п"ятірку найвпливовіших регіональних лідерів. До уваги бралися показники політичної стабільності в регіоні за останні сім місяців, досвід роботи у виконавчих органах влади та політиці, оцінка лобістських можливостей серед політичних еліт. На думку політолога, найскладніші завдання стояли перед представниками Президента в тих регіонах, де підтримка нинішньої влади невисока. Зокрема, важкі стартові позиції були у голів Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської обласних державних адміністрацій Василя Горбаля, Михайла Вишиванюка, Михайла Цимбалюка.

У Городенці відбулося засідання колегії Головного фінансового управління ОДА...
22 Грудня 2010, 16:39
У Городенці відбулося спільне виїзне засідання колегії Головного фінансового управління обласної державної адміністрації за участю його начальника Любові Костів, районної державної адміністрації та президії районної ради. Керівникам бюджетних установ дано доручення забезпечити повне відшкодування втрат фінансових та матеріальних ресурсів, виявлених в процесі ревізії. За недоліки та порушення при використанні бюджетних коштів робота відділу освіти райдержадміністрації визнана незадовільною, начальника відділу освіти РДА за допущені порушення буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Новий голова апеляційного суду Івано-Франківської області
22 Грудня 2010, 16:08
Вчора на своєму засіданні Вища рада юстиції призначила Надію Стефанів головою апеляційного суду Івано-Франківської області. За поданням ради адміністративних судів прийнято рішення про призначення Андрія Могили заступником голови Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Також Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення суддів з посад за загальними обставинами, зокрема Івана Керничного, судді Тлумацького районного суду, - повідомляє сайт Вищої ради юстиції.

За вчинення розбійного нападу прикарпатські міліціонери затримали 3 студентів...
22 Грудня 2010, 15:47
За декілька днів до професійного свята української міліції співробітники Тисменицького райвідділу внутрішніх справ, що на Івано-Франківщині, розкрили злочин, який набув певного резонансу в райцентрі. Увечері першого грудня неподалік свого помешкання був пограбований і жорстоко побитий 53-річний чоловік. Потерпілий у важкому стані досі в лікарні. Понад два тижні оперативники карного розшуку цілеспрямовано працювали над розкриттям злочину. На певному етапі розслідування міліціонери отримали підстави перевірити на причетність до його вчинення осіб з іншої області. Причому, йшлося про громадян, які раніше ніколи не потрапляли в поле зору правоохоронців.

Івано-франківські фахівці взяли участь в обласному семінарі вчителів-логопедів...
22 Грудня 2010, 15:07
"Технологія розвивального навчання у практиці учителя-логопеда" - так звучала тема засідання обласного семінару вчителів-логопедів, який відбувся 16 грудня 2010 року на базі ОІППО. Запрошеними на захід були фахівці області, Івано-Франківськ представляли 5 учителів-логопедів управління освіти і науки на чолі із завідувачем логопедичного пункту Т.Кудярською. Завданнями семінару були ознайомлення із сучасними підходами до використання прийомів технології розвивального навчання у педагогічній та логопедичній діяльності; ознайомлення з системою застосування методів розвивального навчання у роботі з розвитку зв"язного мовлення дітей молодшого шкільного віку; виокремлення методів і прийомів розвивального навчання, які допоможуть підвищити якість корекційного впливу; узагальнення та систематизація запропонованих матеріалів щодо використання логопедами області в корекційному навчанні дітей із порушеннями мовлення.

В Івано-Франківську реалізовується програма «Доступне житло»
22 Грудня 2010, 14:35
Відділ обліку та розподілу житла виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради повідомляє, що в місті Івано-Франківську реалізовується програма "Доступне житло". Державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" визначена Міністерством регіонального розвитку та будівництва відповідальним виконавцем Державної програми будівництва доступного житла на 2010-2017 роки, метою якої є підвищення спроможності громадянина придбати житло у забудовника шляхом його значного здешевлення.

Міський центр «Спорт для всіх» провів спортивне свято до Дня Святого Миколая...
22 Грудня 2010, 13:49
20 грудня 2010 року в м. Івано-Франківську в дошкільному навчальному закладі "Карпатська казка" відбулося спортивне свято присвячене дню Святого Миколая. Діти змагалися між собою у п"яти спортивних естафетах. Всі учасники змагань були нагороджені грамотами та поліграфічною літературою на спортивну тематику. Також отримали спортивний інвентар на кожну групу.

22 грудня – фольклорний конкурс «Бо прийдуть до тебе три празники в гості»...
22 Грудня 2010, 12:22
22 грудня 2010 року в приміщенні актової зали загальноосвітньої школи № 3 м. Івано-Франківська відбудеться фольклорний конкурс "Бо прийдуть до тебе три празники в гості", в якому візьмуть участь 33 колядницькі гурти та окремі виконавці із закладів освіти м. Івано-Франківська. Конкурс проводиться в рамках VII дитячого різдвяного фестивалю "Ой, радуйся, земле!", що розпочався 21 грудня 2010 року і триватиме до 19 січня 2011 року. VІІ міський дитячий різдвяний фестиваль "Ой, радуйся, земле!" це не тільки фольклорний конкурс "Бо прийдуть до тебе три празники в гості", а й міська виставка-конкурс "Дивосвіт Різдвяного затишку", шкільні мистецькі акції "Коляда на рідну школу", загальноміські свята "Йде весела Коляда", "Різдвяні зустрічі друзів", літературний конкурс "Різдво моєї душі".

 

дизайн та розробка