This version of the page http://libkor.cg.ukrtel.net/index.php?id=2&sid=6 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-01. The original page over time could change.
Чернiгiвська обласна унiверсальна наукова бiблiотека iм. В.Г. Короленка
Бiблiотека
Структура бiблiотеки
Iсторична довiдка
Статут
Правила користування
Правила користування Internet-центром
Режим роботи
Нашi проекти
Бібліоміст
LEAP
WOA
CEI
ЦПІ
Щиро дякуємо...
Державні закупівлі
 
 
 
 
 
   Нашi проекти
  • Програма «БІБЛІОМІСТ»

  • Iнтернет для читачiв публiчних бiблiотек (LEAP-I, LEAP-II, LEAP-III та LEAP-IV)

  • Вiкно в Америку

  • Регiональний центр з питань європейської iнтеграцiї

  • Центр правової інформації

Програма «БІБЛІОМІСТ»

«БІБЛІОМІСТ» – партнерська робота IREX, USAID та Міністерства культури і туризму України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» співпрацюватиме з Українською бібліотечною асоціацією (УБА), центральними та місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України, щоб допомогти бібліотекам ефективніше задовольняти потреби місцевих громад завдяки навчанню та використанню сучасних технологій. Докладніше...


Iнтернет для читачiв публiчних бiблiотек (LEAP-I, LEAP-II, LEAP-III та LEAP-IV)

У 2001 роцi Вiддiлом преси, освiти та культури Посольства США в Українi був об'явлений конкурс проектiв "LEAP". Проект мав на метi допомогу публiчним бiблiотекам України у наданнi iнформацiйних послуг населенню, пiдтримку вiльного i вiдкритого обмiну iнформацiєю, важливого для iнтегрування України у свiтову спiльноту та проведення реформ.

Наша бiблiотеки прийняла участь у конкурсi i у серпнi 2001 роцi отримала грант на вiдкриття Iнтернет-центру на 5 робочих мiсць (видiлена лiнiя 64 кб/с, програмне забезпечення Windows 98 RU CD 2 ED, на серверi - LINUX). Iнтернет-центр працює з квiтня 2002 р. Проведено навчання бiблiотекарiв та користувачiв. Докладніше...


Вiкно в Америку

У відділі документів іноземними мовами відкрито Інформаційний Центр „Вікно в Америку” за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні і який створений на основі партнерства між американським урядом та українськими обласними бібліотеками.

Мета центру надання актуальної інформації про США та поповнення фонду англомовними виданнями. Місія центру полягає в сприянні взаєморозуміння між США та Україною, шляхом надання інформації про США: їхню історію, уряд та суспільство; забезпечення доступу до ресурсів Інтернету. Також буде надаватися інформація про американські програми допомоги та обміну.

Уряд Сполучених Штатів Америки виділив кошти на придбання колекції книжок, баз даних на компакт-дисках та відео колекції документальних та класичних американських художніх фільмів. Крім того отримали фінансування на меблі та обладнання, зокрема комп’ютери з підключенням до Інтернету, принтер, копіювальний апарат, телевізор, DVD програвач. Користувачам будуть пропонуватися матеріали про США, бізнес, освіту й вивчення англійської мови.

В ІЦ „Вікно в Америку” проводяться різноманітні заходи, мета яких спілкування між українцями та американцями. Через центр розповсюджуються матеріали про США, зокрема публікації бюро міжнародних інформаційних програм Державного Департаменту США. Тут зустрічаються випускники програм, що фінансуються американським урядом; проводяться семінари, фотовиставки, лекції, перегляди американських фільмів та інші культурні заходи, що сприяють кращому розумінню США.

Інформаційний Центр „Вікно в Америку” став осередком американської культури в Чернігівській області. Докладніше...


Регiональний центр з питань європейської iнтеграцiї

На базі відділу документів іноземними мовами створено регіональний інформаційний центр з питань європейської інтеграції за підтримки Міжнародного фонду Відродження.

Проект спрямований на привернення громадськості Чернігівського регіону до перспектив і проблем інтеграції України до європейського союзу. В роботі проекту використовується діючий регіональний інформаційний портал „Сіверщина”. Для привернення уваги до інформаційного центру організовувуються прес-конференції, круглі столи та семінари, інформаційний стенд „Україна та Євросоюз - будуємо майбутнє разом” тощо.

До участі в заходах залучаються ЦБ районів області, обласна бібліотека для дітей, обл. центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів самоврядування та інші постійні партнери НГО АХАЛАР та ОУНБ ім. В. Г. Короленка. Докладніше...


Центр правової інформації (ЦПІ)

   Відділ документів з суспільних та гуманітарних наук – це один з провідних відділів обслуговування обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка. В 2010 році на базі цого відділу розпочав роботу Центр праової інформації. Створення Центру було викликано навчальними потребами користувачів з питань адміністративного, цивільного, трудового, сімейного, житлового, пенсійного права.

  Центр правової інформації (ЦПІ) – це запит – пошук – консультація – результат. Докладніше...

 

 

 

Оголошення

Шановні

відвідувачі нашого сайту! 


  Прийміть сердечні вітання з Новим роком і Різдвом Христовим! Нехай ці чудові зимові свята будуть радісними та щедрими, додадуть життєвих сил, окрилять душу. Хай з вами завжди будуть вірні друзі, удача й успіх, а в домі – світло та радісно від любові і добрих новин. Здоров’я, добробуту, сімейного затишку вам і вашим рідним.

РЕЖИМ РОБОТИ

бібліотеки в святкові дні:

 

1.01.2010 - ВИХІДНИЙ

6.01.2010 - з 0930 до 1800

7.01.2010 - ВИХІДНИЙ

  УВАГА! Переможці четвертого раунду конкурсу проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами. Докладніше...

  НОВИНИ про перебіг конкурсу "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ". Детальніше...

  З 20 грудня 2010 року Чернігівською ОУНБ ім. В. Г. Короленка в рамках проекту за програмою "Бібліоміст" оголошено конкурс презентацій під назвою "Моя бібліотека". Детальніше...

  Відділ краєзнавства веде роботу по збору матеріалів, документів, фотодокументів і т.п., які будуть використані у підготовці книги нарисів (робоча назва) «Віддані магії неба» про історію і діяльність Чернігівського об’єднаного авіазагону, про його здобутки і людей причетних до його добрих справ. Детальніше...

Вивчаємо

італійську мову італійською!

  У секторі документів іноземними мовами кожного понеділка і четверга проходять заняття з італійської мови. Заняття проводить італієць Ренато Торалло. Для користувачів бібліотеки вхід вільний.

  Початок занять о 1030

   

ТІЛЬКИ В БІБЛІОТЕЦІ

ім. ВГ. Короленка!


  Безкоштовний доступ до бази даних EBSCO host Research Databases

  Тільки користувачі нашої бібліотеки з жовтня 2010 р. по вересень 2011 р. мають можливість доступу до EBSCOhost Research Databases – повнотекстових, рецензованих баз даних статей наукових журналів, довідників та інших публікацій з різних наукових дисциплін англійською мовою. Цією можливістю можна скористатися у секторі документів іноземними мовами та Інтернет - центрах бібліотеки.

  ІРЦ «Вікно в Америку» запрошує користувачів бібліотеки скористатися унікальною можливістю вивчити англійську самостійно за допомогою Rosetta Stone!

  Щонеділі з 15.00 до 17.00 в ІЦ «Вікно в Америку» проходять засідання клубу «Спілкуємось англійською». Запрошуємо усіх бажаючих користувачів бібліотеки

© НВП "Армпроект", 2002-2010