This version of the page http://www.z-y.org.ua/menu/110/vytyag.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-26. The original page over time could change.
Оцінка та визначення якості товарів і продукції, захист прав споживачів в Україні. Оцінка товару

20.12.2010

ЗНАК ЯКОСТІ ДОПОМАГАЄ ЗРОБИТИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ...>>

15.12.2010

ЗНАК ЯКОСТІ – ЗА ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ! ...>>

12.12.2010

ЗНАК ЯКОСТІ ВИБИРАЄ ОБЛИЧЧЯ ЯКОСТІ ...>>

ВСІ НОВИНИ ...>>
ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
e-mail
ПОШУК НА САЙТІ
  • ФОТО
ВIТАЄМО!

«ОЛІС ЛТД» З ОТРИМАННЯМ ВИСОКИХ НАГОРОД МІЖНАРОДНОЇ ПРОГРАМИ «ЗНАК ЯКОСТІ»... >>

ВСІ ВІТАННЯ ...>>
  • НАШІ ПАРТНЕРИ

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПАРТНЕР

МІЖНАРОДНОЇ ПРОГРАМИ

«ЗНАК ЯКОСТІ»

 


 

 

ВСІ ПАРТНЕРИ ...>>

 

ВИТЯГ З ПОЛОЖЕННЯ
ПРО МІЖНАРОДНУ ПРОГРАМУ  
«ЗНАК ЯКОСТІ»

 


§ 1

 

Міжнародна програма  «ЗНАК ЯКОСТІ» - це соціальна програма, спрямована на досягнення суспільно-корисних цілей.

 

 

Головна мета Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ» - за допомогою ЗНАКА ЯКОСТІ привернути увагу фізичних і юридичних осіб до продукції (товарів і послуг) належної якості.

 

 

Вручення ЗНАКА ЯКОСТІ - це НЕЗАЛЕЖНЕ добровільне зовнішнє підтвердження належної якості продукції.

 

ЗНАКОМ ЯКОСТІ можуть бути відзначені також трудові, наукові, педагогічні, творчі колективи, територіальні громади та органи місцевого самоврядування, центральні та місцеві органи виконавчої влади, соціально значимі, суспільно корисні, благодійні акції, проекти, програми.


У Міжнародній програмі «ЗНАК ЯКОСТІ» можуть приймати участь юридичні та фізичні особи.

 

 

§ 2

 

ЕТИЧНИЙ КОДЕКС


Міжнародна програма «ЗНАК ЯКОСТІ» має Етичний кодекс, згідно з яким не приймаються до розгляду Заявки на тютюнові вироби та види економічної діяльності, які допускають жорстоке поводження з тваринами.

 

 

 

 

 

§ 3


Координацію, організацію і матеріально-технічне забезпечення Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ» здійснює Координаційна Рада.

 

Головним координатором Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ» в Україні є Всеукраїнський фонд сприяння міжнародному спілкуванню «Українське Народне Посольство», який здійснює свою діяльність з 1992 року і зареєстрований Міністерством юстиції України у статусі благодійної неприбуткової організації.

 

§ 4


ЗНАК ЯКОСТІ Міжнародної програми - офіційно запатентована нагороджувальна відзнака «ЗНАК ЯКОСТІ®» (патент №18206 зареєстрований у Державному реєстрі патентів України).

 

 

§ 5


До «ЗНАКА ЯКОСТІ®»  обов'язково додається захищений від підробок офіційний Сертифікат, який надає право маркувати «ЗНАКОМ ЯКОСТІ®»  продукцію (товари і послуги) належної якості.

 


§ 6


Для отримання «ЗНАКА ЯКОСТІ®» і відповідного Сертифікату необхідно подати Заявку встановленого зразка (надалі - Заявка).

 

Заявка і додатки до неї юридичній особі / фізичній особі-підприємцю, яка подала Заявку на участь в Міжнародній програмі захисту прав споживачів «ЗНАК ЯКОСТІ» (надалі - Заявник), не повертаються.

 

Розгляд Заявки Експертною Радою – до 1 місяця.

 

До розгляду приймаються Заявки та додатки, додані до неї, згідно з переліком, затвердженим Експертною Радою. Заявка на участь в Міжнародній програмі «ЗНАК ЯКОСТІ»  без додатків вважається попередньою заявкою і лише бронює чергу Заявки на участь в Програмі.

 

Про результати розгляду Заявок Експертна Рада у 10-денний термін з дня прийняття рішення повідомляє заявника.

 

Експертна Рада має право вимагати додаткові документи, які  підтверджують належну якість продукції.

 

 

 


§ 7

 

ЕКСПЕРТНА РАДА

 

Рішення про відзначення ЗНАКОМ ЯКОСТІ приймається Експертною Радою Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ» (надалі - Експертна Рада).

 

Експертна Рада здійснює свою діяльність на підставі Положення про Міжнародну програму «ЗНАК ЯКОСТІ» та Положення про Експертну Раду.

 

До складу Експертної Ради входять професіонали з різних галузей економіки, які здійснюють експертну оцінку і подають на затвердження Експертної Ради свій експертний висновок щодо Заявок на ЗНАК ЯКОСТІ для товарів і послуг. Прізвища експертів не розголошуються з метою запобігти впливу сторонніх осіб на експертну оцінку та експертний висновок.

 

Засідання Експертної Ради відбуваються по мірі необхідності, але не рідше одного разу на місяць.

 

Засідання Експертної Ради вважаються правомочними, якщо на них присутні більше половини членів Експертної Ради.

 

Рішення Експертної Ради приймаються простою більшістю голосів присутніх членів Експертної Ради шляхом відкритого голосування.  Голосування може відбуватися особисто або в телефонному / електронному форматі.

 

Експертна Рада може приймати попереднє рішення про відзначення «ЗНАКОМ ЯКОСТІ®»  товарів і послуг належної якості на підставі попереднього висновку експертів.


Рішення Експертної Ради набирають чинності з моменту їх прийняття та оскарженню не підлягають.

 

Експертна Рада не несе юридичної та матеріальної відповідальності за якість продукції, якій присвоєний «ЗНАК ЯКОСТІ®», якщо на розгляд Експертній Раді були надані документи, які не відповідають дійсності.

 

Заявник несе відповідальність, передбачену законодавстом, за достовірність інформації, наданої Експертній Раді в Заявці та документах, які додаються до неї. За порушення даного Положення Експертна Рада має право позбавляти переможців Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ»  права маркувати «ЗНАК ЯКОСТІ®»  з відповідним повідомленням про це у засобах масової інформації.

 

 

§ 8

 

Переможці Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ» не мають права використовувати в рекламі зображення, прізвища, імена і найменування будь-яких фізичних та юридичних осіб без їхньої письмової згоди на це.

 

 

  § 9

 

 АТРИБУТИКА «ЗНАКА ЯКОСТІ®»


1. Предмети:
1.1. Запатентована нагороджувальна відзнака «ЗНАК ЯКОСТІ®» у спеціальній рамці.
1.2. Захищений від підробок офіційний Сертифікат.

 

2. Ознаки:
2.1. Право маркувати ЗНАКОМ ЯКОСТІ® продукцію (товари, послуги).
2.2. Офіційне Інтернет-представництво ЗНАКА ЯКОСТІ® (www.z-y.org.ua).

2.3. Урочиста церемонія вручення ЗНАКА ЯКОСТІ® в одному з найпрестижніших залів України.

2.4. Червона доріжка.

 


§ 10

 

1. ТЕХНІЧНІ УМОВИ (ТУ-3Я-2009/1) ЩОДО ЗОБРАЖЕННЯ «ЗНАКА ЯКОСТІ®» 

 

«ЗНАК ЯКОСТІ®» використовується переможцями Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ» для маркування товарів, послуг, сайтів, а також у рекламі.


Маркувати «ЗНАКОМ ЯКОСТІ®»  можна тільки ту продукцію, яка вказана у сертифікаті, виданому Міжнародною програмою «ЗНАК ЯКОСТІ».


Забороняється використовувати «ЗНАК ЯКОСТІ®» без зазначення року, вказаного у відповідному сертифікаті Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ».


Зображення «ЗНАКА ЯКОСТІ®»  можна використовувати тільки в затверджених нижче кольорах. Забороняється використання зображення «ЗНАКА ЯКОСТІ®»  діаметром менше ніж 10 мм без письмової згоди Експертної Ради Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ».

 

 

   Червоний колір (PANTONE: 185 С  /   С 0% М 100% Y 100% K 0%).

 

  Жовтий колір (PANTONE: 012  /   С 0% М 0% Y 100% K 0%).

 

Колір надпису  «ЗНАК ЯКОСТІ®»  - білий.

 

 

 

2. ТЕХНІЧНІ УМОВИ (ТУ-ЛЯ-2009/1) ЩОДО ЗОБРАЖЕННЯ

МЕДАЛІ «ЛІДЕР ЯКОСТІ»

 

Зображення медалі «ЛІДЕР ЯКОСТІ» можна використовувати у рекламі в затверджених нижче кольорах. Забороняється використання зображення «ЛІДЕРА ЯКОСТІ» діаметром менше ніж 10 мм без письмової згоди Експертної Ради Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ».

 

 

 

   Червоний колір (PANTONE: 185 С  /   С 0% М 100% Y 100% K 0%).

 

  Жовтий колір (PANTONE: 012  /   С 0% М 0% Y 100% K 0%).

 

Колір лаврового вінка і внутрішнього кола - білий.

 

 

§ 11

 

ТЕХНІЧНІ УМОВИ (ТУ-3К-2009/1) ЩОДО ЗОБРАЖЕННЯ «ЗНАКА КАЧЕСТВА®»

 

Переможці Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ», які експортують свою продукцію (товари, послуги) в країни СНД, мають право використовувати «ЗНАК КАЧЕСТВА®» - російську версію «ЗНАКА ЯКОСТІ®».

 

«ЗНАК КАЧЕСТВА®» використовується переможцями Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ» для маркування товарів, послуг, сайтів, а також у рекламі.

 

Маркувати «ЗНАКОМ КАЧЕСТВА®» можна тільки ту продукцію, яка вказана у сертифікаті, виданому Міжнародною програмою «ЗНАК ЯКОСТІ».

 

Забороняється використовувати «ЗНАК КАЧЕСТВА®» без зазначення року, вказаного у відповідному сертифікаті Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ».

 

Зображення «ЗНАКА КАЧЕСТВА®» можна використовувати тільки в затверджених нижче кольорах. Забороняється використання зображення «ЗНАКА КАЧЕСТВА®» діаметром менше ніж 10 мм без письмової згоди Експертної Ради Міжнародної програми «ЗНАК ЯКОСТІ».

 

 

 

 

   Червоний колір (PANTONE: 185 С  /   С 0% М 100% Y 100% K 0%).

 

  Жовтий колір (PANTONE: 012  /   С 0% М 0% Y 100% K 0%).

 

Колір надпису «ЗНАК КАЧЕСТВА®» - білий.