Рассылки по e-mail RSS-экспорт Карта портала
Реклама Контакты Системы ЛІГА:ЗАКОН

Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Видео | Фотогалерея | Заявка

27 сентября 2010 г.,14:00

Интернет-конференция
Василия Костицкого

главы Нацкомисcии по вопросам защиты общественной морали, экс-судьи Конституционного суда Украины
на тему:
"Защита общественной морали: конфликт интересов общества и бизнеса (2 года стремлений сменить противостояние на диалог)"

В.Костицкий ответит на такие вопросы:
- Кому выгодно обвинять Национальную комиссию в цензуре?
- Новая редакция ЗУ "О защите общественной морали".
- Информационные маневры и субъективные оценки в СМИ о деятельности Национальной комиссии.
- Заявления о ликвидации Национальной комиссии.
- Обзор судебных дел: ООО "Атем", ООО "Фри Медиа Украина ГмбХ" и др.
- Кто на стороне Национальной комиссии? Кто на стороне бизнеса?

Костицкий Василий Васильевич родился 20 июня 1956 года. Образование высшее: Львовский государственный университет им. И.Франко, юридический факультет, специальность - правоведение (1978 г.); Львовский лесотехнический институт, инженерно-экономический факультет, специальность - инженер-экономист (1990 г.). В 1985 году закончил аспирантуру Института государства и права АН СССР и защитил кандидатскую диссертацию. В.Костицкий - доктор юридических наук.

Имеет опыт работы в органах государственной исполнительной власти. В 1978-1987 годах работал в Львовском облисполкоме. В 1991-1993 годах – заместитель Министра охраны окружающей среды Украины. В 1995-1996 годах – член Комитета по делам женщин, материнства и детства при Президенте Украины. Советник Президента Украины (1997-2000 гг.). По окончании политической карьеры работал Первым заместителем председателя Государственной судебной администрации Украины, заместителем Министра финансов Украины.

1991-1993 гг. В.Костицкий – старший советник от Украины по вопросам экологии в Европейской экономической комиссии ООН (г. Женева, Швейцария). С 1996 по 2002 гг. –представитель Украины в Парламентской Ассамблее Совета Европы (ПАСЕ), с 1998 по 2002 гг. – вице-президент фракции Европейской народной партии в ПАСЕ.

В 1993-1995 гг. - заведующий кафедрой теории и истории государства и права Прикарпатского университета им. В.Стефаника. В 1999-2001 гг. работал на должности директора Научно-исследовательского института частного права и предпринимательства Академии правовых наук Украины. В последние годы, после работы на должности главы правления Государственного ипотечного учреждения, был начальником Научно-исследовательского центра по проблемам налогообложения Национального университета службы Украины, директором Юридического института "Институт воздушного и космического права".

В.Костицкий является автором 17 монографий, более 200 научных работ, книг и брошюр по юридической, экологической, экономической и социальной тематике, членом редакционных коллегий журналов "Малый и средний бизнес", "Вестник хозяйственного судопроизводства", "Родная природа", "Правовая информатика", "Воздушное и космическое право".

В.Костицкий является соавтором Конституции Украины и более 150 законопроектов по вопросам защиты общественной морали, судебно-правовой реформы, собственности, защиты прав лица, охраны здоровья, свободы вероисповедания, по проблемам охраны окружающей среды ("О защите общественной морали и психики населения от отрицательного влияния кино-, видео-, телепродукции" (1996 г.); "О собственности" и "О защите прав собственности" (1996 г.) и т.п.), а также ряда законов Украины относительно реформирования судебной системы. В частности, "О Высшем совете юстиции", "О квалификационных комиссиях судей", "О Конституционном суде", "О судейском самоуправлении", "О судебном устройстве". Большинство законопроектов, подготовленных при участии В.Костицкого, приняты Верховной Радой Украины.

В.Костицкий – активный участник развития и один из основателей Зеленого движения в Украине. В 1990-1992 гг. - заместитель председателя Львовской ассоциации "Зеленый мир"; в 1992-1998 гг. – вице-президент Украинской экологической ассоциации "Зеленый мир"; с 1992 г. – вице-президент и академик Украинской экологической академии наук.

Награжден орденом "За заслуги" ІІІ ст. (1996 г.) и ІІ ст. (2007 г.), грамотой Верховной Рады Украины (2001 г.), благодарностью Президента Украины (1998 г.), Почетной грамотой Кабинета Министров Украины (2004 г.).

Политик женат. Имеет трех детей.

Хотите пообщаться с В.Костицким и узнать больше об экспертной работе в сфере защиты общественной морали, а также о деятельности профильной Нацкомиссии?

Шановні читачі, хочу подякувати вам за участь у сьогоднішній Інтернет-конференції. На жаль, інформаційні можливості Національної комісії обмежені, і ми не можемо розповісти про свою діяльність достатньо всебічно. Тому дещо із того, що ми робимо, вам невідомо. Ви знаєте про публічні скандальні справи, але не всі знають про спробу затвердити перелік "білих" сайтів, рекомендованих для дітей, про конкурс учнівських і студентських творчих робіт, присвячених дотриманню етичних стандартів, про кампанії, пов’язані з протидією насильству і пропаганді алкоголізму, і багато інших речей. Сьогоднішня наша зустріч – це спроба подолати цю інформаційну блокаду, в якій ми працюємо. Тому висловлюю глибоку вдячність компанії ЛігаБізнесІнформ за можливість з вами спілкуватись.

На завершення хочу підкреслити: для держави однаково цінні і важливі ті люди, які пишуть книги, знімають фільми, створюють Інтернет-сайти, готують новини, а також споживачі, які читають і дивляться цю продукцію. Дуже непросто побудувати політику так, щоб вона влаштовувала і тих, і інших. В основі цієї політики – суспільний діалог між владою і інформаційним капіталом, в основі якого – саморегуляція бізнесу у дотриманні етичних стандартів та невтручання держави в редакційну політику ЗМІ. Публічні документи – меморандуми з Інтернет-асоціацією, Асоціацією друкованих ЗМІ, Асоціацією соціальної реклами, Хартія про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі - це нові явища у нашому політико-правовому житті. Це наші зобов’язання і наша довіра до бізнесу, але це одночасно публічні зобов’язання власників і вищого менеджменту медіа- та Інтернет-ресурсів поважати ваше право на інформаційний простір, вільний від негативного контенту, від того, що руйнує дитячу психіку і моральні основи нашого співжиття. Це взаємні публічні зобов’язання. І це наша відповідь на вимоги сьогодення. Хай вам щастить. Дякую всім.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Недавно в нашем городе появился рекламный плакат явно по вашей части. Я даже решила к вам обратиться, но это оказалось не так просто. На мои письма на киевский сайт вашей организации никто не отвечал, телефон областной организации найти просто невозможно, да и непонятна процедура, как мне пожаловаться на такой плакат? Объясните, пожалуйста, как простым гражданам обратиться в вашу комиссию?
Татьяна
22.09.10 18:22

В.К. Доброго дня, шановні пані і панове. Спасибі велике ЛігаБізнесІнформ за можливість поспілкуватися з вами. Вам спасибі за те, що не залишились байдужими. Працюємо без компліментарних вступів.

Немає проблеми звернутися в нашу комісію. Результати нашого власного моніторингу – це тільки 6% наших рішень. Решта – за зверненнями підприємств, установ, організацій, депутатів. На останньому засіданні була присутня заявниця з Києва – теж Тетяна, яка була незадоволена рекламою. Експертиза підтвердила її претензії, а комісія прийняла відповідне рішення. Крім сайту, телефон-факс (044) 486-11-61. Обласних організацій у нас немає. Є кілька регіональних представників – всього десять. Бажано, щоб Ви сфотографували інформаційний продукт, який, на Вашу думку, порушує Закон про захист моралі.

До речі, на останньому засіданні розглядали звернення, надіслане електронною поштою.

Почему когда два человека любят друг друга это порнография, а когда убивают на телеэкране это нормально? Мна кажется, что самая большая порнография - это ваша комиссиия.
Игорь Петрович
22.09.10 21:42

В.К. Шановний Ігорю Петровичу, ображають співбесідника, коли аргументів немає. В принципі, Олександр Злотник, Лілія Григорович, Олексій Богданович, Геннадій Книшов вправі подати на Вас до суду за образу. Це члени нашої комісії.

Любіть на здоров’я. Держава у Ваші любовні справи втручатись не має права. Українським законодавством заборонено пропаганда національної і релігійної ворожнечі, пропаганда культу насильства і жорстокості і порнографія. Комісія тільки надає експертний висновок про наявність або відсутність зазначених явищ в інформаційній продукції. Ви читали мою заяву у зв’язку із змінами до статті 301 Кримінального кодексу України, якою запроваджено кримінальну відповідальність за зберігання порнографії? Я був проти. Заява на сайті комісії. Уже є перші кримінальні справи. Люди не завжди знають, що у них зберігається – еротика чи порнографія. Завдяки комісії розгляд цього питання стане публічним, а не підкилимним. Цікаво, чому б Ви надали перевагу – мати справу зі слідчим чи захищатися на публічному засіданні комісії в присутності телекамер? Дякую.

Не кажется ли вам, что вопрос о морали неуместен в той исторической обстановке, когда власть в мире захватил капитал (как онтологическая сущность), капитал всегда хочет только приумножаться, безжалостно устраняя все на своем пути. Бережное отношение к живым силам, будь то силы народа или земли, сохранение природы, уважение воли к жизни других – для него смехотворные понятия, капитал и мораль несовместимы, отношения между людьми сводятся к денежным отношениям, во всех кардинальных вопросах решающее слово имеет капитал, откуда в такой ситуации может появиться мораль, если она сейчас, ну никак не может быть основой поступков и отношений, поскольку такой основой стали товарно-денежно-правовые отношения? Спасибо.
Роман
22.09.10 22:47

В.К. В 2002 році я опублікував монографію, в якій першим описав економічний закон перманентної концентрації капіталу. Там мова йде і про концентрацію інформаційного капіталу. Україна – не виняток. Проблема України ще і в тому, що еліта часом демонструє неетичну поведінку. Це служить оправданням для багатьох громадян у їхній неетичній поведінці. Хіба нам потрібна війна всіх проти всіх? Без дотримання моральних норм суспільство приречене. У новій редакції закону ми встановлюємо вимогу щодо саморегуляції інформаційного капіталу: невтручання держави у редакційну політику, заборона цензури за умови верховенства права і поваги до прав споживачів. Держава не може не поважати 59% українців, які виступають за моральну цензуру, оскільки, як і Ви, не задоволені інформаційним наповненням медіа. Дякую Вам.

Как Вы относитесь к проекту Закона № 7132 от 15.09.2010 года?
Евгений Роик
22.09.10 23:23

В.К. Цей проект закону не особливо відрізняється від розробленого комісією за участю багатьох вчених. В його основі – відмова від цензури, захист дітей і діалог між медіа, бізнесом та державою. Я – за. Дякую.

Контроль (в виде Вашего Закона) над моралью существует только при диктаторских режимах. При коммунистах был моральный кодекс. Да и сейчас он у них записан в программе. Но это для всей массовки. А Симоненко может спутаться с двадцатилетней. И подарить ей за рождение ребенка ЛЕКСУС. Хотя я его не виню, там возле них крутится много девиц, которые ищут богатых папиков. А в Германии разрешена проституция. Скоро разрешат и во Франции. И ничего. В странах высокий уровень жизни и мало лицемерия. И эта свобода тесно связана с политическими свободами. И с уровнем жизни. Если при Ваших регалиях этого не понимать, то мне Вас жаль. Раньше были коммунистом?
мораль
23.09.10 11:06

В.К. В Україні немає контролю над мораллю. Держава не вправі і не втручається в мораль. В Україні антимораллю законом визнається діяльність, пов’язана з поширенням національної, релігійної ворожнечі, образою особи за національною та релігійною ознакою, пропаганда тютюнопаління, наркоманії, насильства і жорстокості.

На відміну від Нідерландів, у нас заборонена порнографія. Тільки цим Україна відрізняється від деяких держав. Але за це немає смертної кари за порнографію, як в інших країнах. Почитайте наш сайт.

Ось дещо з моїх наукових досліджень. Держава не може втручатися в сферу моралі, але змушена здійснювати функцію захисту суспільної моралі в інтересах усього суспільства.

Передумови появи у держави такої нової функції як напрямку діяльності державного апарату в умовах глобалізації наступні:

І група – Соціально-економічні передумови:
а) деформація зайнятості;
б) падіння рівня життя середньостатистичної сім’ї та неспроможність сім’ї забезпечити духовно-культурну передачу способу життя;
в) капіталізація і комерціалізація духовної культури;
г) зменшення бюджетної підтримки духовної культури.

ІІ група – Ціннісно-орієнтаційні передумови:
а) зміна ціннісних орієнтацій суспільства;
б) зміни у побутовій культурі (поширення алкоголізму та тютюнопаління);
в) звуження доступності користування надбаннями культури для представників бідніших і навіть середнього достатку сімей.

ІІІ група – Соціально-деформаційні передумови:
а) проникнення насильства у засоби масової інформації та духовну культуру, а потім у сім’ю та побут;
б) люмпенізація, сексизм та еротизація культури,
в) "засмічення" Інтернет-мережі насильством, порнографією і т.д. на фоні швидкої інформатизація та комп’ютеризація життя;
г) заміщення виховної функції освіти розширенням її інофрматино-навчальної функції.

Дякую.

Моего Клинтона привлекли не за связь со мной, а за ложь. И ничего страна -занимает высокие позиции по уровням свободы и жизни. Или это для Вас не пример?А какая страна у Вас служит моральным символом? СССР? Куба? Сев.Корея?Занимайтесь политическими свободами. Хотя на этом не заработаешь.
Моника
23.09.10 11:13

В.К. Не привласнюйте собі славу Моніки Левінськи. Діяльність комісії не має жодного відношення до політичних свобод. Наші повноваження поширюються тільки на інформаційну продукцію, яка уже оприлюднена. Дивіться відповіді на попередні питання. Дякую.

Почему нет контроля за телеканалами? (По поводу порнографии всё понятно - на платниках и баста). А вот почему в вечернее время с 18 и до 23 по телеканалах красиво и во всех подробностях показывают, как пьяница убил (отрезал голову)? Это как назвать "криминальные новости" или "инструкция в картинках для малолетних подрастающих маньяков"? Да зачем вообще показывать такое? Хватает политической порнографии и издевательств над психикой населения УКРАИНЫ. Когда такие программы как Стогния по ICTV, и на других каналах будут наказаны за такое видео и будет ли такое вообще? Спасибо!
Иван Васильевич
23.09.10 11:14

В.К. Спасибі, Іване Васильовичу, за Вашу участь в програмі. Контроль за телеканалами здійснює Національна рада з питань телебачення. Наше завдання – виявлення ознак порушення закону в телепередачах. Телеканали, в тому числі ICTV, підписали публічний акт з комісією – Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі. В її основі – публічні зобов’язання основних телеканалів не порушувати законодавство про захист моралі. З нашого боку – невтручання у діяльність. Дякую.

Василий, здравствуйте.
Вы умный, образованный человек. Юристов дурных не бывает по определению, бывают дурные люди. Догадываюсь, как Вам сейча не легко. Но все же...
Не считаете ли Вы, что праймтаймовские "сиськи" на весь экран несоизмеримо меньшее зло для общественной морали, чем образ жизни и лицемерии наших властьпридержащих? Что делать с этим смертельным для общественной морали ядом? Какое по Вашему мнению должно быть противоядие? Является ли моральным в нашем обществе такое явление, как плчища 40-45-летних "настоящих" полковников и генералов-пенсионеров с полным пансионом в придачу, Патайские курорты гос.служащих с полным комплектом чад при месячном окладе всего навсего в 2000 да и то гривень или построенные в "несколько слоев" дачи за бюджетные деньги в вялотекущем режиме перетекающие в 700-летнюю аренду за сотню гривень.
Извините за повтор, но... от плохого и "неправильного" TV можно худо-бедно защититься и защитить детей, было-бы желание родителей, (если уж у государства руки не доходят), а вот что делать с ЭТИМ искривлением морали - вопрос-вопросов. Как Ваш коллега, вижу только один выход - строить с чистого листа совершенно новое государство, поскольку дальнейшые вливание и без того скудных материальных и интеллектуальных ресурсов в попытки как-то приспособить существующее, считаю неоправданными и, если хотите - преступными.

Павло
23.09.10 12:49

В.К. Дякую, Павло. Погоджуюсь щодо будівництва нової держави, яка не може бути етатичною – тобто, диктувати громадянському суспільству і особі, але не погоджуюся із чистим лібералізмом. Я – за правову державу, яка забезпечує дотримання прав і свобод усіх – і тих, хто створює інформаційну продукцію, і тих, хто її споживає.

Не удержался, просмотрел базу законодательных актов Украины по контексту - "військових звань" и "спеціальних звань" - это же какая война должна быть и с кем, что-бы государство с такой экономикой содержало такое количество генералов? Как думаете, а?
Павло
23.09.10 13:17

В.К. Павло, не коментую.

Много говорят и пишут о свободе слова. А что это такое и для кого существует свобода слова.
Для власть предержащих, а простой народ сказать не может слова в свою защиту. Скажи правду начальству в глаза, и ты уже уволен и на улице. Как Вы считаете?

Иваненко
24.09.10 09:44

В.К. Комісія не займається питаннями політичних свобод. Критика на адресу керівництва держави, політичних партій – це не наша прерогатива. Саме в цьому – зміст свободи слова, яка гарантована Конституцією України і відслідковується Європейським судом з прав людини. Дякую.

Когда государство (в лице чиновников) начнёт противодействие популяризации развратного образа жизни (так называемая сексуальная свобода, гражданские барки)?
Александр
24.09.10 11:04

В.К. Шановний Олександре, держава не вправі втручатися у приватне життя людини, якщо вона правова. Предметом діяльності комісії є тільки інформаційна продукція. Мене теж багато чого не влаштовує у нашому житті. Але це не може відображатися на роботі комісії, яка має здійснюватись виключно в рамках законодавства. Дякую.

Вы знаете после распада Советского союза появилась выражение "люди начали развиваться" и появилось слово современность! Люди оправдываются словами, что это можно и это модно, потому что живем 21 веке. Но я считаю, что, во-первых, нет старомодности или современности есть точка зрения и есть мораль, к которому надо придерживаться, во-вторых, не нужно все пробовать то, что модно и современно - нужно в виде таких формулировок донести до общества. Придумать такие программы, которые толкуют мораль, приличность, порядочность... И если все что то делают потому что это модно не обязательно остальным пробовать то же (воспитание общества)и я думаю, что все это не утопия. Мы все понимаем, что люди зарабатывают деньги на моде, на продаже сигарет, алкоголи, "але це не означає що треба знехтувати моралю".... Прежде чем кому то сделать замечание человек сам должен придерживаться моральным принципам, чтобы на его примере люди учились (и это не то что модно, современно или старомодно - это правильная идеология для человечества. Есть ли у Вас такие люди, которые могут стать примером для достижение таких целей?
армяночка
24.09.10 12:09

В.К. Членами комісії не є моральні судді. І сама комісія не є моральним судом. Я міг би запропонувати ще п’ять-шість, а то і більше складів Національної комісії. Це люди, які за своїми професіями, суспільною вагою можуть давати відповідь, чи порушує інформаційний продукт законодавство. Дякую.

Как рядовому родителю бороться с откровенной порнухой после 22,00 на всех украинских телеканалах? Кому выгодно опускать молодежь до уровня скотов?
Анна
24.09.10 13:14

В.К. Звертайтесь, Анна, до комісії. Артема, 73 або (044) 486-11-61.
Все дуже просто: у Європі мода на еротику і порно проходить. Раніше нам продавали пейджери, коли світ говорив уже по мобілках, двадцяти кілограмові комп’ютери – коли світ користувався ноутбуками. Зараз рівень капіталізації багатьох еротичних та порнографічних видань Західної Європи впав на 50-79%. От і фінансують діяльність проти нашої комісії, щоб здобути український ринок заради порятунку від банкрутства. А річний оборот порнобізнесу в Інтернеті складає десятки мільярдів доларів. Україна – один із дешевих ринків. Неважко здогадатись, кому вигідно. До побачення.

Яка функція комісії з питань захисту суспільної моралі в аморальній країні?
Цікаво
24.09.10 14:16

В.К. Не згоден. 46 мільйонів українців не можна називати аморальними тільки тому, що по телевізору зранку крутять еротику і порнографію, а наших дітей експлуатують в дитячому порнобізнесі. Хочу вірити, що влада спроможна побороти це та інші явища. Комісія – тільки один із десяти державних органів, які мають реалізовувати державну функцію захисту суспільної моралі - нову для держави часів глобалізації. Дякую.

Согласны Вы или нет, что решения связанные с внедрением общественной морали и его защиты, изначально принимаются не в Украине и не Украинским правительством, а Мировым правительством т.е. определенной группой людей имеющие определенное влияние, включая финансовое, энергетическое и т.д. в мировом масштабе и не является ли подобная инициатива инструментом для ослабления правоохранительных органов и соответственно возможности управления определенными группами, в частности в вопросах конфликтов и стравливания между собой?
Простак
24.09.10 17:54

В.К. Не згоден. Те, що робить Національна комісія, - це крик душі мільйонів українців. Скажіть це 1363 жінкам з Івано-Франківська, які створили живий ланцюг, а потім підписали петицію до керівництва держави з вимогою очистити інформаційний простір від насильства, порнографії, нецензурщини і хамства. Дякую.

Господин Костиций, добрый день! У меня неприятная для вас констатация факта: Вас не любят. Причем как коллеги чиновники, так и журналисты, которым Вы вроде бы не сделали ничего плохого, впрочем, как и хорошего. Как думаете, почему к Вам такое отношение? Не кажется ли вам, что причиной тому выбранная Вами недружелюбная, некоммуникабельная линия поведения по отношению к людям, независимо от того, какую сферу, профессию, должность они представляют?
Журналист
24.09.10 18:48

В.К. Дякую, колего. Про те, що мене не всі люблять я дізнався через кілька днів після старту своєї роботи.

Щодо моєї недружелюбністі - це для мене відкриття. Якщо Ваша ласка, скажіть конкретно, в чому моя недружелюбність. Може, тому, що комісія визнала нелюдською книжку "Майн Кампф"? Чи в тому, що виступила проти антисемітизму в регіональних ЗМІ Херсона? Чи в тому, що заступилася проти образ українців і росіян у кількох фільмах? Чи, може, в тому, що заставила вибачатись за образи молдован? Але допускаю, що у Вашому колі спілкування мене не люблять. Керуюся у житті відомим виразом Томаса Джефферсона, який на стіні у мене в кабінеті: "Прагніть завжди виконати свій обов’язок, а історія оправдає вас, навіть якщо ви зазнаєте невдачі".

Сьогодні знаменний день: на круглому столі з питань захисту дітей в Інтернеті вперше за 2,5 роки моєї роботи комісії публічно подякували представники Київстару, які підхопили нашу ініціативу щодо визначення так званих "білих" сайтів, рекомендованих для перегляду дітьми. Інститут соціальної психології за підтримки Київстару розробив методичні рекомендації для батьків, як навчитись безпеці у віртуальному світі. Коли ми опублікували свою маленьку методичку з цього приводу у 2009 році, один з телеканалів назвав ї інструкцією по шпигунству за дітьми. Я дочекався, коли нарешті інформаційний бізнес публічно продемонстрував спроби забезпечувати саморегуляцію у дотриманні етичних стандартів. Знімаю капелюха перед Київстаром.

Уважаемый глава Нацкомисcии по вопросам защиты общественной морали, объясните, пожалуйста, почему семьи украинцев наблюдают по ТВ "лохотроны", когда девушки в трусах предлагают угадать слово, разводят звонящих на деньги? Разве это не нарушение морали? Разве не в вашей компетенции положить конец этому?
Марта
24.09.10 18:52

В.К. Шановна Марто, предметом діяльності комісії є поширення продукції, яка пропагує національну, релігійну ворожнечу, фашизм, неофашизм, ксенофобію, українофобію, антисемітизм, русофобію і інші фобії, пропагує алкоголізм, тютюнопаління і наркоманію, поширює культ насильства і жорстокості, є порнографічною або принижує особу. Всі інші випадки, які можна розглядати як аморальні – поза компетенцією комісії. Дякую.

Як ви відноситесь до декларованих планів нинішнього режиму, як і попереднього, інтеграції в Євросоюз? Євросоюз, як відомо - така екзотична спільнота, в якій вважається за нормальне одностатеві шлюби, всиновлення дітей одностатевими парами, вільне паління марихуани, легалізована проституція. Це, на вашу думку, підвищить суспільну мораль України? Чи нашим керманичам начхати на мораль? Правий Дмитро Корчинський, говорячи про них: "Мєнт за національністю, москаль за віросповіданням, марксист за статевими ознаками, метросексуал за фахом – таким є середньостатистичний представник верхньої управлінської ланки"?
Сашко
24.09.10 21:37

В.К. Сашко, кожен має право на свободу слова. Я шість років був членом ПАРЄ і віце-президентом групи Народної партії та християнських демократів у ПАРЄ, а до цього – експертом Єврокомісії. Я проти образ людини, навіть якщо це говорить Дмитро Корчинський. Європа має свої проблеми, і наше завдання – не допустити повторення їхніх помилок. Але європейський вибір – це майбутнє України. Дякую!

Уважаемый Василий Костицкий!
Какакя Нацкомиссия по защите морали? Вы о чем? Где она, Ваша комиссия? Где? Одно название да и только. Ваши дети смотрят телевизор? И что они там видят ХОРОШЕГО? ПОЛЕЗНОГО? ПОЗНАВАТЕЛЬНОГО? Да вас гнать поганой метлой вместе со штатом так называемой нацкомиссии. Ни одного полезного, нужного решения в деле защиты прав морали. Ни одного!!! У вас на все про все один ответ, мол, частные телевизионные каналы и мы, дескать, не имеем права регулировать (контролировать и т.д.). Что поют, что вытворяют на экране? Вам приятно смотреть телевизор, слушать слова нынешних песен? Только честно?

Инна
24.09.10 22:07

В.К. Чесно, Інно, - неприємно дивитися телевізор. Мені здається, що Вам би більше подобалась інша комісія, у якій голова розказував би експертам, що писати, а по телевізору показували арешти нерадивих журналістів. Ви вважаєте, що сучасна держава може протистояти світовому інформаційному капіталу? Я багато чим незадоволений. А що зробили Ви? Дякую.

ГЛАВНЫЙ ИНДИКАТОР КАЧЕСТВА НАШЕЙ ЖИЗНИ - ЗДОРОВЬЕ!
Всемирная организация здравоохранения определила понятие здоровья как состояние полного физического, психического и социального благополучия. При этом наше с вами здоровье на 50% зависит от образа жизни, на 20% - от состояния окружающей среды, на 20% - от социально-экономических факторов и всего на 10% - от организации медицинской помощи.
К сожалению, у нас в стране не существует приоритетов в мотивации здорового образа жизни путем законодательно-правовой и экономической стимуляции. Не имеешь вредных привычек? Получи в конце года бонус! Ходишь после работы в спортзал? Вот тебе 50%-е покрытие стоимости спортзала от учреждения или компании и т.д.
В своих сообщениях на форуме Первого Национального канала я не раз предлагал сделать первый шаг в этом направлении. Тема "ПЕРВЫЙ НАЦИОНАЛЬНЫЙ - ЗА ЗДОРОВЫЙ ОБРАЗ ЖИЗНИ УКРАИНЦЕВ!" могла бы стать одной из актуальнейшей в стране. Ваше мнение? Спасибо.

Владимир Удодов
25.09.10 07:45

В.К. Дякую, пане Удодов. Ми якраз звернулися до Першого Національного і запропонували цілу серію передач у контексті поставленої Вами проблеми. Коштів на фінансування такої передачі немає. Надіємось, що у рамках названої мною вище Хартії інші телеканали також відгукнуться на наші ініціативи.

Вас награждали и при Кучме и при Ющенко. Нет оснований, что бы Янукович не наградил. Морально ли это?
Кучма
25.09.10 14:13

В.К. Ви забули про Леоніда Кравчука, який присвоїв мені звання Заслужений юрист України у 1992 році. Леонід Кучма нагородив Орденом за заслуги – за участь у розробці діючої Конституції. Зараз у мене є проект нової Конституції, у якій закладена нова модель держави. Концепції Монтеск’є про поділ влади на законодавчу, виконавчу і судову – 270 років. Сучасна модель держави не може бути вмонтована у ці три гілки. Я пішов далі і теоретично обґрунтував сучасну модель держави. Але про це – не тут. Віктор Ющенко мене призначив суддею Конституційного Суду, потім звільнив і нагородив орденом. А Віктор Янукович мене вже теж нагородив – почесною грамотою Кабінету Міністрів у 2004 році. Маю нагороди релігійних ієрархій, відомчі і міжнародні – ЗА РОБОТУ. І мені не соромно за ці нагороди. Заслужив.

Що таке "суспільна мораль"?
Петрович
26.09.10 13:49

В.К. Це феномен, який не має нічого спільного з мораллю корпоративною, партійною, мораллю злочинців і так далі. Це загальносуспільний консенсус. Моральний імператив добра, який передається з молоком матері. Суспільство в результаті мовчазної згоди формує суспільну мораль як імператив розуміння того, що є чесним, справедливим, добрим і так далі. Держава має тільки сприяти формувати цих загальнолюдських цінностей, в основі яких – надбання кожного народу. Держава має захищати суспільну мораль від руйнівних впливів, але не втручатись ані в редакційну політику змін, ані в приватне життя людини. Не може вирішувати, що нам читати, дивитися і так далі.

Суспільна мораль за Костицьким - це загальний імператив добра, який визначається усім суспільством, або більшістю суспільства, шляхом мовчазної згоди, традиції.

Це система етичних цінностей, правил і норм поведінки, що склалися у суспільстві на основі духовних і культурних надбань, уявлень про добро, совість, свободу, відповідальність, гідність, громадський обов’язок, толерантність, спрямованих на творчу самореалізацію людини в усіх сферах життя (ст.1 проекту ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України").

Принципи захисту суспільної моралі:
- Верховенство права.
- Повага до прав і свобод людини.
- Заборона цензури.
- Невтручання органів державної влади і місцевого самоврядування у діяльність засобів масової інформації та суб’єктів підприємницької діяльності.
- Суспільний діалог між державними органами та засобами масової інформації як основної форми вирішення проблем функціонування засобів масової інформації.
- Забезпечення дотримання законодавства про захист суспільної моралі у діяльності виробників продукції та видовищних заходів шляхом саморегулювання.
- Повага до прав споживачів та не нав’язування їм будь-якої продукції.

Дякую.

35 лет моей жизни планомерно вели к определению основы понятий: Человек, Родственные отношения, Общечеловеческие ценности, Религия и Человечество. Мы воспринимаем эти понятия как "саморазумеющиеся" и не замечаем, что в этой связке заключены ответы на решение всех проблем общества: защита прав каждой рожденной личности, а также вектор жизненного стремления, права наций и национальностей, эффективное использование научно-технического потенциала, право планеты быть цветущим домом и многое другое. Вам уже интересно. Отправьте E-mail, я вышлю материал. Мой E-mail: bytenko-yuri@yandex.ru
Юрий
26.09.10 15:39

В.К. Дякую, Юрію. Уже цікаво. Я напишу Вам листа.

Шановний Василю Васильовичу!
Скажіть будь ласка, чому "суспільна морпаль" сприймаєтьс ятак однобоко - навіть перечитавши задані тут питання виникає враження, що мораль в людини знаходиться нижче поясу! Чому така істерія щодо сексуальної свободи, яка абсолютно нікому не заважає, якщо відбувається за взаємною згодою, і абсолютно ігнорується дійсно МОРАЛЬНІ принципи - відповідальінсть за свої слова, честь, гідність і т.д... Чому в більшим "кОшмаром", допустим, гола попа на екрані ніж сюжети, які ставлять брехню і підлість на рівень норми? Адєже, хто як з ким займається еротикою не шкодить суспільству (хіба що окремим ханжам, я ким все завжди нада), а от підлість і брехня - це дійсно зло для нації! Може досить лукаити і час захищати дійсно МОРАЛЬ, а не загравати із зашореними грАжданами?

Ольга
27.09.10 09:05

В.К. Дякую, Ольго. Комусь вигідно подавати питання дотримання етичних стандартів – тобто захисту суспільної моралі – як боротьбу з глибоким декольте, міні-спідничками або еротикою. Це набагато серйозніші справи. Державу не може не турбувати те, що в Україні більше 30% дітей 11-15 років споживають алкоголь, а реклама переповнена, в тому числі, прихованими сюжетами з алкогольною пропагандою. І наші спроби протистояти цьому викликають незадоволення відповідного сектору економіки. Так само не подобається наша діяльність міжнародному порнобізнесу. Включайтесь в число громадських діячів, які співпрацюють з нами. Це керівники жіночих організацій України, це батьківські комітети, це більше 100 громадських організацій, це, зрештою, Всеукраїнська рада церков. Дякую.

Что вы решили делать с информационной кампанией Минздрава против СПИДа, которую недавно признали непристойной?
Оксана
27.09.10 09:34

В.К. Дякую, Оксано. Ми не виступали проти антиСНІДівської інформаційної кампанії. До нас звернулися мешканці Києва і Донецька, яким не подобалося, що запрошення на каву, запрошення в кіно і інші побутові стосунки мають закінчуватися сексом. Вони не могли це пояснити своїм дітям. І з ними погодилась експерта комісія. Дякую.

Скажите, для вас важна ваша репутация? Как вы относитесь к тому, что большинство СМИ откровенно смеется с ваших решений, часть вас вообще ненавидит? Разве вам не хочется пользоваться авторитетом в обществе?
Анфиса
27.09.10 10:04

В.К. 52 роки моя репутація була поза проблемою, 2 роки моя репутація – предмет уваги деяких ЗМІ. Ці ЗМІ свідомо сміються над 59% українців, яких не влаштовує те, що показують і говорять ці ЗМІ. Я вже казав, що сьогодні комісії вперше публічно дякували представники інформаційного бізнесу. Можливо, доведеться пройти шлях неофітів. А взагалі, курчат восени рахують. Думаю, що колись почитають мої книги, а можливо, якраз Ви спробуєте дослідити цей феномен ненависті, який оточує роботу комісії і який, я упевнений, фінансується. Що думаєте Ви?

По оценкам экспертов, Цель развития тысячелетия №6 "Ограничение распространения ВИЧ-инфекции/СПИДа и туберкулеза и запуск тенденции по сокращению их масштабов" до 2015 года в Украине достигнута не будет. С таким заявлением выступил на Саммите по Целям развития тысячелетия на 65-й сессии Генеральной ассамблеи ООН исполнительный директор Международного Альянса по ВИЧ/СПИДу в Украине Андрей Клепиков.
Среди основных причин такого пессимистического прогноза А.Клепиков назвал безразличие государства к потребностям наиболее уязвимых перед ВИЧ/СПИДом групп, в частности - нарушение права на лечение большинства людей, которые живут с ВИЧ/СПИДом в Украине - потребителей инъекционных наркотиков. На сегодняшний день заместительная терапия - важная составляющя лечения этой категории населения - доступна всего 10% тех, кто в ней нуждается.
"Если эпидемия не будет остановлена, уже до 2014 года страна потеряет 472 тысячи человек трудоспособного возраста, средняя длительность жизни мужчин в Украине сократится на 2-4 года, женщин - на 3-5 лет", - сказал А.Клепиков и призвал руководство страны и других ответственных представителей украинской власти изменить существующие подходы и обеспечить потребности наиболее уязвимых к эпидемии групп населения.
На мой взгляд, одним из вариантов решения данной проблемы могло бы стать решение по созданию постоянно-действующего национального семинара по данной проблеме при Нацкомисcии по вопросам защиты общественной морали для заинтересованных представителей властных стуктур, специалистов здравоохранени,образования, службы по делам молодежи и семьи, СМИ, общественных организаций и др. Определенный опыт работы по взаимодействию данных организаций нашим центром уже наработан. Ваше мнение? Владимир Удодов.

Владимир
27.09.10 10:31

В.К. Дякую за пропозицію, Володимире. Тут зі мною прес-секретар Лариса, вона вступить з Вами в контакт через Інтернет. Можливо, Ви допоможете організувати такий семінар.

Шановний Василю Васильовачу!На 100 відсотків приєднуюсь до запитання пані Ольгі.
Дарую їй свою книгу "Рожденная Афродитой"

Євген Роїк
27.09.10 10:32

В.К. Пане Роїк, ще не читав Вашої книжки. З того, що включене в десятку кращих книжок України за підсумками 2010 року, встиг прочитати тільки "Солодку Дарусю" Марії Матіос і книжки Жадана. Можу у Вас купити "Рожденную Афродитой" - накладним платежем через пошту. Адреса – Артема, 73.

Мне кажется, что в нашей стране деятельность вашей комиссии очень важна! Вокруг все кричат о демократии, но, к сожалению, не знают что это такое. Показывать эротику, жестокость и убийства на общенациональных каналах для семейного просмотра – это не демократия, это простое зарабатывание денег. И если так и дальше будет продолжаться, народ просто перестанет смотреть телевизор, читать газеты! Ведь не секрет, что сегодня существует много других источников информации, более гуманных и безопасных. Что вы об этом думаете?
Оксана
27.09.10 10:37

В.К. Пані Оксано, якщо почитати рішення Європейського суду з прав людини, то він стурбований саме тим, про що Ви пишете. Хай Вам щастить.

Здравствуйте, Василий.
Первое. И на сайте вашей комиссии и на вашем личном сайте, не нашёл списка запрещённых материалов (фильмов, книг, клипов и пр.). Также я не нашёл этого списка в Интернете достаточно изощрённо задавая вопросы поисковикам. В России такой перечень запрещённых материалов находится в Интернете за 30 сек. Где результаты вашей работы в размытых новостях на сайте комиссии о встречах и междусобойчиках ваших специалистов? Их невозможно читать - одна демагогия.
Второе. Непонятна ваша роль вы рекомендуете к запрещению или запрещаете? Что происходит дальше. Где решения суда и пр.? Отчитайтесь перед Украинцами!
И третье. Не так давно вы "рекомендовали к запрещению" книгу Владимира Истархова "Удар русских богов" (далее У!Р!Б!) , каков статус этой книги сейчас в Украине?
Не буду долго разглагольствовать о пользе вашей "организации", скажу лишь, что если вы искренне запрещаете книги славян-патриотов то вы есть ЗЛО - в его чистом проявлении! Либо вы БЕЗСТРУКТУРНО УПРАВЛЯЕМЫ вашей свитой, либо вы лично эту книгу не читали и вас неверно информировали. В том потоке духовного разложения, которое в пропускаете на телеэкраны вы лишаете человека выбора забирая у человека возможность обратиться к наследию предков с помощь У!Р!Б!, превращая его в скота, работающего лишь на бизнес и удовлетворение элементарных инстинктов. Кто в этом заинтересован - такие же безструктурно управляемые Жрецы зомбовидения получающие огромные барыши и их оккультные хозяева. Да книга написана радикальным языком, но за те десятки-сотни миллионов уничтоженных славян, мы славяне имеем право называть вещи своими именами! Книга не раз была мною обсуждена с представителями еврейского сообщества, предки которого привнесли на наши земли иудохристианские вероучения (навязанные огнём и мечом) и произвели революцию 1917 года. Этот народ сам устал от отведённой ему роли, навязанной духовными дилерами Яхве. Люди хотят жить в гармонии, а не поклоняться тоталитарным божествам, воспитывающим психотип раба в человеке. Между прочим, в Израиле не прочёл У!Р!Б! только ленивый, а Майн Кампф (тоже так нелюбимый вами там изучают даже дети в школах).
А вы, своим необдуманным или злонамеренным решением лишаете людей духовного выбора, - "обрезаете" их духовное информационное пространство.
Дело в том что У!Р!Б! написана не на пустом месте и в конце книги приведён список литературы из 111 книг и статей по мифологии и религиоведению разных авторов мирового значения: Данилов "Русь ведическая в прошлом и будущем", Грушко Е. А., Медведев Ю.М. "Словарь всемирной мифологии", Н. Вашкевич "Системные языки мозга", З. Бжезинский "Великая шахматная доска" М., "Международные отношения, Ю. Н. Лукин "В мире символов", А. Богомолов и др. "Война по законам подлости", А. И. Асов "Атланты, Арии, Славяне", И. Р. Шафаревич "Русофобия. Две дороги к одному обрыву", Г. Ле Бон "Психология толп", М. А. Князев "Будущее мирового сионизма", Асов А. И. "Русские веды, Звездная книга Коляды", С.В. Стульгинскис "Космические легенды Востока" - и это лишь десятая часть материалов к которым ПРИЗЫВАЕТ читателя обратиться книга Истархова. Эта книга рассчитана на думающего читателя представителя элиты народа, и ни один такой человек прочтя У!Р!Б! не возьмёт в руки дубину и не пойдет "на район" решать еврейский вопрос.
Скажите прямо, вы исполняете чей-то заказ запрещая такие знания или просто занимаете не ту должность? В любом случае, я бы на вашем месте подал бы в отставку!

P.S. Уважаемые читатели и оппоненты, я заранее уважаю вашу точку зрения и прежде чем на меня клеить "ярлык фашиста" прочтите хотя бы десяток рекомендованных выше или любых других трудов рекомендованных книгой Удар Русских Богов! Заранее признателен вам за понимание сложности вопроса.

Григорий Киев
27.09.10 11:56

В.К. Пане Григорію, думаю, якщо я прочитаю Вашу оповідь, то не встигну відповісти на інші запитання. У книзі, про яку Ви пишете, - приниження і образа росіян за національною ознакою. Якщо буду мати свиту, стану великим. Якщо ЛігаБізнесІнформ дасть можливість, відповім детальніше пізніше.

Думаю, Вам, мабуть, важко жити. Можливо, не матеріально, а духовно. Чого Ви такий озлоблений?

        Следующие >

Новости по теме
27.09.10   Костицкий: Нацкомиссию по морали атакуют за деньги западного порнобизнеса
10.01.10   Нацкомиссия по морали недовольна работой телеканала СТБ
20.06.09   Вакарчук и Курков больше не члены комиссии по защите общественной морали
20.03.09   Нацкомиссия по морали решила очистить Интернет
25.12.08   Телеканалы планируется мониторить круглосуточно
Анонсы Пресс-центра
Если Вы хотите провести мероприятие в Пресс-центре ЛІГАБізнесІнформ , обращайтесь по тел./факс: (044) 593-16-37, e-mail: press-centre@liga.net
Можно оформить заявку>>
 

Интернет-конференции
23.12.10Игорь Беркут
23.12.10Михаил Голица и Наталия Доценко-Белоус
22.12.10"КПМГ Украина" (KPMG Ukraine)
21.12.10Игорь Лысов

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда
 
http://expert.liga.net/printconf/cid_349