Рассылки по e-mail RSS-экспорт Карта портала
Реклама Контакты Системы ЛІГА:ЗАКОН

Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Видео | Фотогалерея | Заявка

6 сентября 2010г., 13:00

Интернет-конференция
Юрия Луценко
экс-министра внутренних дел, лидера "Народной самообороны"

В рамках Интернет-конференции будут рассмотрены следующие вопросы:
- Местные выборы-2010. Какие шансы имеют оппозиционные силы?
- Аресты представителей предыдущей власти.
- Деятельность МВС глазами бывшего главы ведомства.


Луценко Юрий Витальевич родился 14 декабря 1964 года в Ривне.

В 1989 году закончил Львовский политехнический институт по специальности "инженер электронной техники".

С 1989 по 1996 гг. Ю.Луценко - инженер-технолог, мастер участка, начальник техбюро цеха на заводе им.60-летия Октября, главный конструктор завода "Газотрон" в Ривне, зампредседателя Ривненского облсовета, председатель комитета экономики Ривненской облгосадминистрации. В 1997- 1998 гг. - заместитель главы Министерства по делам науки и технологий. С сентября 1998 по апрель 1999 гг. - помощник Премьер-министра Украины Валерия Пустовойтенко. Затем Ю.Луценко три года работает помощником-консультантом народного депутата, лидера Соцпартии Украины Александра Мороза в Секретариате Верховной Рады. Секретарь политсовета СПУ в 1996-1998 гг.

В 2001 году был одним из руководителей громкой акции протеста "Украина без Кучмы.

2002-2005 гг. - Был народным депутатом Украины от Соцпартии в парламенте IV созыва.

С февраля 2005 г. по декабрь 2006 г., с декабря 2007 по февраль 2010 года был Министром внутренних дел Украины.

Беспартийный с 2006 года. Лидер общественного движения "Народная самооборона".

Хотите пообщаться с Ю.Луценко, узнать больше об известном политике и его взглядах на будущее страны?

Перепрошую у тих, на чиї запитання не встиг відповісти, хоча і так конференція пройшла довше запланованого. Дякуємо за всі запитання, особливо за уїдливі. Судячи з активності, роблю висновок, що варто поновити спілкування з людьми, тож щиро вдячний Лізі за можливість бути з вами. Хай щастить!

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

На что сейчас живет и кем работает Юрий Витальевич?
Назарий
03.09.10 14:57

Ю.Л. Вітаю всіх читачів інтернет-конференції.
Обіцяю щирі відповіді, сподіваюсь на такі ж реакції.

Живу, як кажуть, на шиї у дружини. Займаюся політикою в рамках "Народної самооборони".

Шановний Юрію Віталійовичу! Звертається до Вас інвалід другої групи Гладкий Микола Якович прож. 61080 м. Харків вул. Південнопроектная 13. В 1995 р. шахраї підробили документи і отримали на моє ім’я кредит в сбірбанке м. Харкова на суму 350.000.000.кар. 1997 р. Прокурором Червонозаводского району була порушена кримінальна справа і направлена до Червонозаводского РОВД. Справу заволікав слідчий Головін С.І., до цього часу питання не вирішено. Звертався до МВС України сім раз получав одні відписки. Чому так, у кого шукати правди? Допоможіть будьте ласка інваліду. З повагою Микола Гладкий. glad-yakov@mail.ru 03.09.2010 р.
Микола
03.09.10 15:37

Ю.Л. Думаю, що допомогти Вам може лише кваліфікований адвокат.

Добрый день, Юрий Витальевич.
Хочу задать вопрос о практике наказаний представителей прошлой власти! Почему людей, которые пьяные за рулем убивали других людей просто увольняли? Уголовный кодекс на сотрудников МВД не распространяется? Или действует как-то по особенному?
Аресты, которые в данный момент идут, на мой взгляд это действительно "чистка", т.к. арестовывают только "не своих", но разве ж "представители предыдущей власти", живя в многомиллионных квартирах и домах, катаясь на самых последних иномарках честно заработали эти деньги? При зарплатах в 2-5 тыс. гривен?
Интересует Ваша точка зрения на аресты? Действительно ли не виновны те, которых арестовывают?

Заранее благодарен.

Максим
03.09.10 15:56

Ю.Л. Дійсно, питання останніх резонансних арештів посадовців є дуже актуальним. Очевидно, що нинішня влада використовує їх для відволікання уваги громадськості від повного провалу в соціальній та економічній політиці.
Як кажуть, видовища замість хліба.
Говорячи про ці справи, не візьмуся гарантувати, що там немає жодних юридичних підстав для відкриття кримінальних справ. Будь-який керівник, підписуючи щоденно десятки, а інколи і сотні документів, може помилитися, може прийняти формально незаконне рішення. Але це ще не підстава для його арешту. Має бути усвідомлене скоєння злочину з метою отримання користі. У наявності цього я дуже сумніваюся.
Довести це без затримання "на гарячому" при отриманні хабаря практично неможливо. Тим не менше, люди сидять. З моєї точки зору - без достатніх на те підстав. Часто без жодних підстав.
Приклад: екс-голова Митної служби Макаренко. Йому інкримінують недбалість. Тобто, керівник ДМС недодивився за одним із тисяч своїх підлеглих, який, як вважає слідство, неправильно розмитнив газ Фірташа. Не буду акцентувати на тому, що за цією статтею не сидить в Україні жодна людина.
Запропоную просте запитання: а при голові ДМС Хорошковському не бувало щоб митник пропускав контрабанду? Якщо так, то по аналогії Хорошковський має заарештувати сам себе. Якщо цього не відбувається, то очевидно, що ця справа політично вмотивована.
Інший приклад: екс-міністра економіки Данилишина підозрюють у незаконному дозволі на проведення будівельних робіт без тендерних процедур. І це нам говорять представники нинішнього уряду, які одним з перших своїх рішень взагалі скасували тендери на багатомільярдний бюджет підготовки до Євро. Політична доцільність і тут очевидна. Можна й далі продовжувати цей ряд, але узагальню своє бачення цих процесів. Нажаль, сконцентрувавши контроль не тільки над МВС, СБУ, але і над Генпрокуратурою, Партія регіонів проводить процеси не попереднього слідства, як велить закон, а попереднього залякування опонентів, як їм диктує політична доцільність.
Завдання просте - залякати усіх, хто стояв, або готовий стати поруч із Тимошенко, як головного політичного ворога нинішньої влади.

Ув.Ю.B.! 1.Почему в будущем налоговом кодексе нет статей об отказе от отчетных периодов месяц, квартал и переходе на ежегодные отчеты, хотя бы для мелкого и среднего бизнеса? Какой преследуется или защищается государственный смысл или интерес в бессмысленной трате средств и времени предпринимателей и служащих НА при сдаче отчетов временно недействующими предприятиями!? Может быть это очередной способ тупого давления на людей, которое сопровождает нас всю жизнь?
2.Почему в будущем налоговом кодексе стратегия налогов не направлена в сторону "богатые платят больше". Потому, что они сидят в парламенте и управляют его деятельностью. Отсюда - зачем остальным такой парламент?
3.Где налог на богатство, на недвижимость? Объясняют - его нет, потому что нет земельного кадастра? Так его никогда не будет. Дело в другом - в отсутствии совести.
4.Что делать? Вечный вопрос. Мне кажется, что без революций, но нужно начинать с ограничения аппетитов безграмотной и бездарной элиты, которая объективно и является виновником бедственного положения страны. Например, собрать неуплаченные налоги с дорогих: вилл, автомобилей и прочей видимой собственности. Должно хватить собранного на все долги Украины.
5.Далее сформулировать вектор развития страны не в сторону все большего потребления роскошных вещей, без которых вполне можно обойтись, а позаботиться об экономном расходовании невосстанавливаемых ресурсов, разработке новых источников энергии и сохранении экологической чистоты окружающей нас среды. Почему нет такой выпуклой программы у партий? Благодарю за ответы.1.-задавал ув. Волге В.А.- ответа не последовало.

Леонид
03.09.10 16:17

Ю.Л. 1. На мою точку зору, Партія регіонів не пропонує реформи Податкового кодексу. Вона фактично готує посилення фіскальних функцій існуючого податкового законодавства. В той же час, проект кодексу абсолютно не передбачає ні відповідальності держави перед бізнесом, ні розумного зняття абсурдних процедур, в тому числі і форматів звітності, про які Ви запитуєте.

2, 3. Ви правильно розумієте. Партія регіонів, як партія найкрупнішого в Україні капіталу, у повній відповідності з вічно живим марксизмом, захищає саме свої економічні інтереси. Саме тому головний удар буде направлено проти малого та середнього бізнесу, а преференції отримає крупний капітал та його власники, в тому числі і через фактичну відсутність податку на розкіш та прогресивного оподаткування доходів фізичних осіб, про які Ви говорите.

4. Чесно говорячи, я був би прихильником саме революції в податковому законодавстві, основними завданнями якого вбачаю:
а) максимальне стимулювання самозайнятого у малому та середньому бізнесі населення;
б) скасування НДС як неефективного, несправедливого та корумпованого податку;
в) введення податку на розкіш, нерухомість та прогресивне оподаткування прибутків.
При цьому, перед введенням в дію такого кодексу можна було би піти на повну амністію, як в християнстві кажуть, "прегрешений вольных и невольных", інакше система гачків влади проти бізнесу та опозиції ніколи не дасть нормально розвиватися країні.

Пане Юрію! Звертаюся до Вас, як генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України, яка завжди була налаштовано до тісної співпраці з Вами, але її так і не вийшло з огляду на те, що не було ніякої зацікавленості в цьому з Вашого боку. Те, що пан Волинець мав би представляти інтереси незалежних профспілок не справдилося на практиці.
П.Петриченко
03.09.10 17:11

Ю.Л. Дякую за пропозицію. Я з Вами зв'яжуся.

Трудно, наверное, быть не при власти, когда о тебе постоянно говорят, кто-то ругает, кто-то хвалит?
Антонина
03.09.10 18:00

Ю.Л. Ні. Набагато важче бути при владі, коли природна нелюбов народу до посади не дає можливість пояснити людям абсурдність брехливих звинувачень на свою адресу.
Яскравий приклад - франкфуртська історія, справа педофілів тощо.
Зараз, без влади, легше донести свою правду до людей. Але часто - пізно, стереотип і, головне, брехливий стереотип, уже сформовано.

Министр внутренних дел Украины Юрий Луценко провел пол дня в участке полиции аэропорта Франкфурт-на-Майне после того, как его в состоянии сильного алкогольного опьянения задержали после стычки с правоохранителями. Юрий, что было на самом деле?
Знаем правду
03.09.10 18:18

Ю.Л. Ваше формулювання з точністю повторює версію про ці події регіоналів, яка не має не тільки жодного підтвердження, але й бодай частини правди.
Насправді я дійсно винен в тому, що в службове відрядження, хоч і за свої кошти, але взяв сина для проведення медичної консультації. І, в ході конфлікту з службовцем авіакомпанії та правоохоронцями аеропорту, не зміг стримати батьківських емоцій при виді фізичного насильства до щойно прооперованого сина.
Всі інші балачки про страшне сп'яніння, небачений дебош, є виключно продуктом чорної пропаганди моїх політичних опонентів.
Доказом цього є довідка німецької прокуратури про відсутність складу злочину та, відповідно, кримінальних справ стосовно мене та членів делегації.
Я дійсно дуже шкодую за цей інцидент, який, стараннями недалекоглядної тодішньої опозиції, зіпсував імідж не тільки українського міністра, але й МВС України в цілому.

Юрий, вы знаете о ролике "Бросок к свободе"? Что об этом думаете? Не желаете ли объединиться с "Великой Украиной"?
Ветренко
03.09.10 18:20

Ю.Л. Ролик бачив. Зроблено непогано. Об'єднуватися вважаю за доцільне лише зі впливовими політичними силами. Не бажаю нікого принижувати, але багаторічний процес заклинань про об'єднання демократичних сил, м'яко кажучи, задовбав не тільки мене, але й самих учасників цього процесу.
При чому, чим більше йде закликів про об'єднання, тим більше нових демократичних мєлкочленів народжується у результаті.
Така ситуація на руку виключно іншій стороні політичних барикад - Партії регіонів. Говорячи по простому, можна привести побутовий приклад: здоровий, накачаний, весь в наколках бугай серед білого дня на вулиці грабує нещасну пенсіонерку. До нього підбігає жінка і намагається зупинити. А поруч зупиняється чотири-п'ять професійних демократів і вголос обурюються ситуацією. Але допомагати жіночці не збираються, бо одному не подобається її коса, іншому - одяг, четвертому - акцент іт.д.
Мені здається очевидним, що попри всі помилки і проблеми Тимошенко є єдиною силою, що сьогодні здатна зупинити бульдозер Януковича. Бульдозер, який в головокружінні від успіхів руйнує нормальне життя кожної родини і перспективу України в цілому. Впевнений, що вибір є або\або. Або ти разом з ЮВТ, або з ВФЯ. Все інше - поза, або розрахунок на подачку від переможця.

Меня всегда смущало название Вашей партии. От кого Вы обороняетесь? Неужели от народа?
Павел
03.09.10 19:32

Ю.Л. Нажаль, в Україні завжди було від кого самооборонятися - від чужинської влади, від брехні місцевих запроданців, від безпрєдєлу чиновників та олігархів.
Ідея саме народної самооборони глибоко укорінена в українській історії. В 2007 році я з однодумцями намагався збудувати саме таку громадську організацію свідомих своїх прав громадян. Чесно скажу, ця ідея була не реалізована через надто швидкі політичні процеси, що привели НС вже через декілька місяців до участі у парламентських виборах. Ми не встигли створити саме народну мережу самооборони і вимушені були робити ставку на політиків, які сповідували цю ідею.
Сьогодні багато з цих парламентарів банально продали ідею і своїх виборців. Це і моя вина, і мій біль. Фактично дуже перспективна ідея повністю здискредитована особистою вигодою жменьки осіб. Тому на цьому етапі йдеться про влиття "Народної самооборони" в більш потужні політичні проекти.

Уважаемый Юрий Витальевич! Какое Вы испытывали чувство и что Вам хотелось сделать, когда работники ГАИ ставили Ваш автомобиль на штрафплощадку? Неужели это так будет продолжаться всегда? Министры уходят и приходят, а простому человеку с этим приходится сталкиваться ежедневно. Как быть? И что делать?
Александр
03.09.10 19:35

Ю.Л. Демократія - це право народу послати політиків в те місце, де сам народ перебуває. Люблю цю фразу і тому ніколи не забував, що посада - явище тимчасове. Стосовно ж того інциденту, то, хоча мова йшла не про мій автомобіль, але блокування авто за невказаний поворот чотирма автомобілями ДАІ, в тому числі, машиною колишньої "Кобри", що мала б супроводжувати Голову Верховної Ради, за участі одного майора та трьох капітанів - явище явно незвичайне, щоб говорити про справедливе покарання порушника з доправкою на штрафмайданчик.
В принципі, я не маю жодних претензій до працівників ДАІ. Вони були люди підневільні. Неофіційно вони зразу сказали, що виконують найвищу вказівку, бо хтось там нагорі вирішив, що це автомобіль Луценко. І штрафна квитанція водію, і доставка на штрафмайданчик - не проблема. Просто є неприємне відчуття низької моральної планки нинішнього керівництва МВС, яке при 30%-му рості злочинності відволікає свої зверхзусилля на створення неприємностей екс-міністру або його екс-заступнику.

Юрий Витальевич. Мало честных людей со своей позицией в нашей стране стало. Вы молодец - в их числе. Так держать. Вопрос: Как вы оцениваете объединение обновленных оппозиционных сил - реально ли? (обновление? и объединение?) И когда научимся не жадничать в политике за кресло. Сначала дело потом кресло и шана, а у нас наоборот.
Никита
03.09.10 19:58

Ю.Л. Дякую за добрі слова. Щодо необхідності об'єднання я писав вище. Додам хіба що ще одну тезу: якщо поводарі демократів не вміють об'єднуватися, за них це мають зробити виборці, вказавши на місце самозакоханим гетьманам з мікроскопічними булавами. Яскравий приклад - результат Ющенка. Думаю, це багато чому навчить наших політиків. Дуже розраховую, що і проанонсований інститут Ющенка не буде складати конкуренцію інституту Поплавського, а науково вивчить на прикладі свого шефа, як можна проТАКати все.

Тот ГАИшный беспредел, который творится в стране, когда ГАИ фактически не занимается безопасностью движения, а пишет протоколы любой ценой, происходит с Вашего попустительства и с Вашей подачи. Лично Вы ответственны за все "левые" и лживые постановления и протоколы. В качестве реабилитации не хотите ли подать проект отмены ст. 14-1 КупАП, когда наказываются невинные владельцы транспортных средств вместо водителей-нарушителей?
Сергей
03.09.10 20:07

Ю.Л. Я особисто наполягав і зараз залишаюся при тій же думці, що апробований у всьому світі метод автоматичної фіксації порушень є єдиним механізмом в мінімізації хабарництва на дорогах. Мало того, я робив все щоб працівники ДАІ на дорогах були виключно регулювальниками. Ті, хто не звик до порядку, нажаль, добилися свого, фактично відновивши пости машинного доїння на всіх дорогах України.
Звичайно, така політика була важкою для автомобілістів, які звикли до порушень. І для працівників ДАІ, які звикли з цього жити. Опір відчувався і від одних, і від других. Фактом є те, що наш громадянин на першому кілометрі польської території їде виключно 59 кілометрів на годину, повертаючись додому, на набагато гірших дорогах втискає педаль до "соточки", бо так звик. Для наведення порядку треба були роки. Політична доцільність їх не дала.
Ціна послаблення дисципліни на дорогах під керівництвом Партії регіонів - не тільки відновлення широкомасщтабних поборів з рук в руки, але і збільшення аварійності і смертності на дорогах.

Добрый вечер! Понимаю, что вопрос не по теме конференции. Что Вы можете сказать о Тигипко? Только честно и объективно. Помогите многим разобраться кто он - РЕФОРМАТОР или КОМБИНАТОР?
Владимир
03.09.10 20:29

Ю.Л. Тигіпко - єдиний політик в Україні, який має перспективу до росту свого рейтингу та суспільної підтримки. Не дарма Партія регіонів, наприклад в Луганській області, поставила задачу зняти його політичну силу з місцевих виборів так само, як тимошенківську "Батьківщину" в Київській та Львівській областях.
Регіонали відчувають, що розчароване бездарністю і аморальністю нинішньої влади населення східної та південної України буде масово підтримувати тигипківський проект. Я не сумніваюся, що у наступному парламенті в Тигипка буде серйозне представництво.
З іншого боку, ще не факт, що це дасть можливість всерйоз змінити країну. Така можливість Сергієм Леонідовичем була упущена на минулих президентських виборах. Формула Тимошенко-Президент - Тигіпко-Прем'єр забезпечувала йому не тільки серйозне представництво в парламенті з числа екс-регіоналів, литвинівців та нунсівців, але - і головне - нову формулу управління країною, коли лідер сходу не має публічного зобов'язання "мочити" помаранчевих, а лідер заходу не має потреби нищити представника сходу. Очевидно, Тигіпко розумів це, але не зробив відповідного кроку. Тепер шлях до такого сценарію і довший, і важчий.

Как получилось, что у секретаря Ровенского Обкома КПУ, вырос такой сын?
Шариков
03.09.10 21:43

Ю.Л. Вийшло, як ви формулюєте, непогано. Я дуже вдячний батькам, які виховували мене правильно. Батько один раз за 10 років підвіз мене на службовому автомобілі до школи, зате кожен день зранку казав: "Не підведи". Вдома висіло весільне фото батьків у вишиванках, а ходив я в школу з спецкурсом англійського не через дорогу, а за чотири кілометри, бо та була українською. Батько не був обтяжений автомобілями, дачами чи банківськими вкладами, зате дав мені можливість рости серед понад двох тисяч книг домашньої бібліотеки. Особливо повезло в часи перебудови, коли партійна номенклатура отримувала бюлетні замовлень дефіцитних книжок. Так у нас з'явився і Солженіцин, і Рибаков, і Багряний, і багато інших речей, які підготували мене до навчання у Львові.
І ще одне. Батько був найближчим, але не єдиним вихователем, був ще дід Іван Луценко, баба Надія Жук з Чернігівщини, які навчили бути самим собою в будь-які часи.

Почему до сих пор не осужден мер ПАРТЕНИТА? Почему он опять будет баллотироваться на второй срок? Когда закончиться беспредел?
ГАЛИНА
03.09.10 23:18

Ю.Л. Питання "чому" - не до мене. Після затримання хабарників міліцією ця справа перебуває в прокуратурі. Наскільки я знаю, ця справа недавно передана до суду. Чому так пізно? Відповідь дасть назва політичної партії, від якої він знову балотується в мери. Варто зробити все щоб він не став мером. Тоді Крим буде мати приклад народного суду, який переміг політичні дахи.

Почему бы вам не пойти работать по специальности, где, судя по биографии, вы хороший специалист, а не болтаться по разным партиям?
Брэд
04.09.10 04:11

Ю.Л. Понад 10 років політичної діяльності, звичайно, даються взнаки. Так сталося, що зараз я кращий спеціаліст в питаннях безпеки, ніж інженер електронної техніки.

До Вашего прихода в органы МВД звания получали бесплатно, после прихода к руководству Вашей команды, очередные звания стали присваивать только за взятку. Почему? Вам так нужны деньги? Или это такие нищие подчиненные пришли?
Наталья
04.09.10 09:45

Ю.Л. Абсолютно незгоден з Вашим твердженням. Спитайте будь кого із реальних працівників МВС і вони Вам підтвердять те саме. При мені припинилася в більшості випадків практика мзди за чергові звання і масова незаконна видача позачергових звань за політичні послуги.
До речі, спитайте будь-кого, хто мене добре знає, і ви дізнаєтесь, що я дуже спокійний до грошей чоловік. Гроші ніколи не займали в моєму житті якогось особливого місця. Можливому тому і важко будувати політичну силу з такими принципами. Зате я маю один привілей - говорити про злодюг те, що думаю. Така свобода дуже дорога (бо вартує відмови від дурних грошей), але я її ні на що не поміняю.

Уважаемый Ю.В прошли слухи, что вы собираетесь возглавить Киевскую областную организацию "Батькивщина". Это глупость Вам нужно срочно возглавить Киевскую городскую парторганизацию, которая сейчас в агонии. Господин Семинога умудрился полностью развалить парторганизацию. На последней партконференции присутствовали только специально отобранные делегаты, которые без всякого обсуждения повестки дня молча подымали руки. Начался массовый исход членов партии с многогодичным стажем. И победа яныка сдесь не причем. Турчинов, отвечающий за кадры - дружбан семиноги, должен ответить за развал парторгорганизации. Уже не возможно на митинги собрать и 100 чел., если не проплатить. Жаль, что от ЮЛИ все это скрывают. Возьмитесь за дело - настоящие патриоты В.О"Батькивщины" вас поддержат.
Валентина Ивановна
04.09.10 10:50

Ю.Л. Чутки є тільки чутками.
А над Вашою пропозицією подумаю.

В предыдущей Вашей деятельности Вам часто приходилось сталкиваться с подставами, предательством и полосканием в дерьме оппозиции. Однако, нынешняя власть относиться к Вам спокойно. Как Вам удается достигать такого баланса?
акртобат
04.09.10 12:35

Ю.Л. Це було дуже важко. Я старався слідкувати за кожним своїм підписом. І, звичайно, робив це більш професійно, ніж в своїй першій каденції. Наскільки мені відомо, нова влада ретельно шукала на мене компромат, спочатку до 1 травня, потім - до 1 червня, останній термін був 1 серпня. Очевидно, у них не виходить нарити щось реальне.
Саме це дає мені можливість залишатися самим собою, не змінюючи ні риторики, ні переконань. Публічні виступи, зокрема у Шустера - тому свідчення.

Юрий Витальевич, пойдет ли Ваша партия "Народная Самооборона" самостоятельно (своим списком) на местных выборах 31.10.2010 г.?
Саша
04.09.10 13:10

Ю.Л. Ні, ми прийняли рішення, що "Народна самооборона" об'єднує свої виборчі зусилля з "Батьківщиною" Ю.Тимошенко.
В кожній області ми входимо в спільні штаби, а в списках та на мажоритарних округах будуть кандидати від "Самооборони".
Вважаю таку політику правильною, бо розпорошення опозицій - шлях внікуди.

Юрий Витальевич, в интервью для Лиги глава МВД рассказал мне, что за 2009 год именным оружием МВД наградило 226 человек. А только в феврале 2010 года Вы, якобы, успели "раздать" 20 пистолетов.

Расскажите, по какому принципу Вы награждали оружием, и за какие конкретные заслуги можно получить пистолет из рук главы МВД? Мне вот, тоже, может быть, хочется иметь оружие при себе, да денег нет - ни на взятку чиновникам из Аппарата МВД, ни на легальное оружие.

Петр Шуклинов, журналист
04.09.10 13:53

Ю.Л. Після прийняття Верховною Радою у 2007 році Дисциплінарного статуту МВС, нагородження у МВС стосувалося виключно командного складу атестованих працівників міліції. Нагороджували багатьох, наприклад, на 90 років карного розшуку видали 90 нагородних пістолетів найкращим операм з усіх областей України. Але і нагороджувати було за що - навіть в часи соціально-економічної кризи наша команда в МВС змогла не допустити помітного росту злочинності, розкривала фактично всі резонансні справи. А кого зараз має нагороджувати Могільов? І за що? За 30%-й ріст злочинності? Звичайно, ні. От він і примудрився уже нагородити трьох цивільних осіб (що прямо забороняє закон). Серед них - Президент Янукович, нагороджений позолоченим пістолетом з слонової кістки, нового керівника "Укрспецекспорту" (очевидно, за участь в побитті опозиції в залі парламенту) та ще одного колегу по уряду (на день народження).
Генеральна прокуратура України, відповідаючи на депутатський запит, не вбачає в цьому жодних порушень.

Юрий Витальевич, поддержите ли вы главу МВД в борьбе с порнографией в интернете?

В частности, с засильем подобных материалов в российской соцсети "Вконтакте", где безвылазно сидят миллионы украинских детей?

Могилев говорит, что не поддержите, мол, если запретят подобные сайты - будете говорить о борьбе со свободой слова. Почему-то, глядя на всю риторику оппозиции, кажется, что глава МВД прав.

И второй вопрос по теме. Можете ли пообещать, что Вы и Ваши соратники по оппозиции не станете подменять понятия, очерняя правильные шаги власти?

Петр Шуклинов, журналист
04.09.10 14:01

Ю.Л. Боротьба з порнографією та іншими злочинами в мережі Інтернет - надзвичайно важлива. Говорю це не для красного слівця, бо саме при мені був створений підрозділ боротьби з кіберзлочинністю. Але метод боротьби, який пропонує Могильов - м'яко кажучи, неефективний. Не варто МВС закривати сайти, мережі, тощо, адже злочинці елементарно підуть на відповідні мережі недосяжних для нас країн. Тож МВС має через аналіз фахівців підрозділу по боротьбі з кіберзлочинністю моніторити мережу, передавати у відповідні підрозділи по боротьбі з торгівлею людьми, торгівлею наркотиками, виготовленням підробних документів, відповідну інформацію.
Боротися треба не з мережами - це нереально, а з конкретними зловмисниками.

Ю.В., Вам не надоело постоянно вести себя так, словно вы клоун. Пора бы стать взрослым.
Мадлен
04.09.10 15:45

Ю.Л. В данном случае каждый судит в меру своей распущенности и, очевидно, своего возраста.

Вы в свое время призывали к люстрации против коммунистов. Я с вами полностью согласен. Но давайте, начнем с В.Луценко, ведь он видный пост занимал в период СССР? Чтобы было честно? Вы готовы чтобы начали люстрацию с ваших близких? Так сказать показать пример?
Юрий
04.09.10 23:06

Ю.Л. Я ніколи не підтримував ідеї люстрації компартійних кадрів хоча б тому, що така люстрація є нереальною для країни, в якій практично всі фахівці належали до правлячої партії. Сьогоднішня ідея "Свободи" про люстрацію всіх хто був при владі також нереальна, як і всі ультрареволюційні рецепти. Адже вийде що Черновецький, Довгий, Герман, Лавринович, Табачник та інші одіозні фігури не підпадуть під цей принцип, а ось Москаль, Матвієнко, Наливайченко мають піти в небуття. Не думаю, що це правильно. Щодо батька то я їм горджуся. Завдяки його чесності я і сьогодні можу спокійно ходити вулицями рідного міста і чую багато теплих відгуків про нього практично в кожній області України.

Скажите, а ваше поведение в аэропорту Германии, то тоже есть проявлением вашей любви и уважении к Украине? Ведь вы, как государственный человек, должны знать, что скандал ударит по репутации страны? В этом проявляется ваш "патриотизм"?
Юрий
04.09.10 23:09

Ю.Л. Ответ почитайте, пожалуйста, выше.

Во время предвыборной кампании вы заявляли, что вам будет стыдно, если в школах будет висеть портрет 2 судимого президента и как вы детям потом будете это объяснять. Вы знаете, я вам отвечу. Этот Человек, несмотря на трудную жизнь в детстве и ошибки и неудачи в молодости смог подняться, не сломаться и достичь тех высот, которые он достиг несмотря ни на что. Такой человек достоин уважения, человек который не сломали жизненные трудности. А что достигли вы, обкомовский сын? если вы такой умный (каким себя считаете), то почему достигли меньше чем "неуч" Янукович?
П.С. Надеюсь, у модераторов хватит смелости не резать этот вопрос.

Юрий
04.09.10 23:19

Ю.Л. Я не вважаю, що досягнув мало. В мене чудова кар'єра, прекрасна сім'я, вірні друзі. Я дійсно вважаю себе розумним, бо читаю в рік не менше 20-30 книжок на історичні, філософські теми, цікавлюся фаховою журналістикою, не плутаю Ірландію з Італією і не скорочую Хемінгуея до трьох букв. Дуже хотів би, щоб глава держави задавав ще вищу, ніж моя, духовну та культурну планку для моїх та інших дітей.
Щодо посади Президента, то зверніть увагу в скільки років Янукович її обійняв. Все попереду.

Готовы ли вы попросить прощение у Александра Мороза за всю ту ложь, которую вы о нем говорили?

05.09.10 01:01

Ю.Л. Сторінка розлучення з О.О.Морозом - одна з найважчих, але найпринциповіших в моєму політичному житті. Я вважав і вважаю, що Мороз зрадив партію і своїх виборців, адже від самого початку 1991 року до кампанії 2004 року СПУ боролася проти недемократичних неукраїнських олігархічних сил, які очолював В.Янукович.
Мороз на сцені Майдану, а соціалісти по всіх Майданах України боролися саме проти Партії регіонів. Мало того - ми разом з іншими демсилами виграли цю боротьбу. І переходити в стан політичного противника тільки через те, що Мороз хотів знову стати спікером Верховної Ради, є, м'яко кажучи, нечесним. Як нечесними є і розмови про співпрацю між соціалістами та олігархами заради "гнаних і голодних". Зверніть увагу, що так думав не тільки я. Адже після зради від Мороза пішли і Ніколаєнко, і Баранівський, і Шибко, і Вінський, і інші люди з принципами. А в партії, яка стала союзником Януковича, став фактично керувати скоробагатько Рудьковський. Вельми показовий персонаж і явно дивний соціаліст, чи не правда?
Щодо зради Морозом своїх виборців говорити довго не має потреби. Його нищівний прольот до Верховної Ради в 2007 році говорить сам за себе.
Скажу чесно, мені дуже шкода самого Мороза. Він не заслужив такого кінця політичної кар'єри, бо багато зробив і для демократії, і для України. Просто останній вчинок перекреслив усе.

Пане Юрію! Ваш прогноз на наступні вибори? Дякую.
Денис
05.09.10 06:56

Ю.Л. Прогнозувати результати виборів в умовах нинішнього закону - неможливо.
І не тільки тому, що в ньому закладені серйозні механізми фальсифікації, але і тому, що Партія регіонів масово приступила до блокування участі у виборах своїх головних опонентів: "Батьківщини" в центрі та на заході та Тігіпка в центрі та на сході.
Додайте до цього вже задіяний потужний ресурс залякування, що супроводжує вибори на мажоритарних округах.
Тим не менше, я прогнозую пристойний (20-30%-й) результат опозиції там, де її допустять до виборів. Хотілось би, щоб він був якомога більший, бо питання не стільки про кількість голосів у місцевих радах (вони не так уже багато й вирішують), скільки у необхідності чіткого сигналу для Партії регіонів про необхідність припинення політики головокружіння від успіхів, політики авторитарного керівництва, незважаючи на незгодних.

Какова реальная ситуация с преступлениями в сфере образования?
Как Юрий Витальевич относится к внедрению ювенальной юстиции в Украинское правовое поле?

Владимир
05.09.10 13:41

Ю.Л. Ставлюся негативно. В умовах нашої ментальності автоматичне впровадження цієї західної штуки принесе багато зловживань.

Ув. Юрий Витальевич, как же Вы - министр МВД - отдали власть бандитам?
Обыватель
05.09.10 20:30

Ю.Л. Владу Януковичу віддала 3%-ва більшість в Україні. Якби не принципові дії МВС по забезпеченню законності в ході виборів, розрив був би набагато більший. Напевно, ви всі пам'ятаєте про постійне публічне зомбування виграшем Януковича у 15%.
І головне - я вважав і вважаю, що МВС не має права комусь віддавати чи не віддавати владу. Сьогодні, нажаль, такі переконання відійшли в минуле.

        Следующие >

Новости по теме
24.12.10   Луценко проштрафился уже на 360 тыс.грн.
22.12.10   Генпрокуратура: Луценко предоставлены материалы уголовного дела для ознакомления
21.12.10   Луценко утверждает, что его "заказали"
20.12.10   Генпрокуратура может изменить меру пресечения для Луценко
19.12.10   Луценко убежден, что Ющенко трогать не будут
Анонсы Пресс-центра
Если Вы хотите провести мероприятие в Пресс-центре ЛІГАБізнесІнформ , обращайтесь по тел./факс: (044) 593-16-37, e-mail: press-centre@liga.net
Можно оформить заявку>>
 

Интернет-конференции
23.12.10Игорь Беркут
23.12.10Михаил Голица и Наталия Доценко-Белоус
22.12.10"КПМГ Украина" (KPMG Ukraine)
21.12.10Игорь Лысов

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда
 
http://expert.liga.net/printconf/cid_343