This version of the page http://avk.org.ua/uk/news/ukraine.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-18. The original page over time could change.
Україна
  • Головна
  • Про АВК
  • Контакти
  • Стати волонтером
  • Партнерам
Авторизація



  • Забули свій пароль?
  • Забули своє Ім’я Користувача?
  • Зареєструватися
Оновлення сайту
  • В галерею додані фотографії

    10 жовтня 2010 року у рамках всесвітнього Дня кліматичних дій велосипедисти та екологи у костюмах білих ведмедів намалювали велодоріжку на Володимирському узвозі. Дивіться фоторепортаж про акцію.

  • В галерею додані фотографії

    7 жовтня 2010 року активісти АВК пікетували Київську міську раду, щоб депутати прийняли рішення, яке би зобов"язало торговельні та розважальні центри встановлювати велосипедні парковки. Фотографії можна подивится тут.

  • В галерею додані фотографії

    19 вересня 2010 року з Михайлівської до Контрактової площі проїхали дівчата у спідницях, на підборах та на велосипедах. Фотозвіт з велопараду дівчат можна подивитися тут.

  • Про АВК

    Створена заглавна сторінка розділу. Усе найважливіше про АВК на одній сторінці.

  • Новий спеціальний проект

    Створена і відкрита для додавання інформації велосипедна мапа м. Києва.

Головна >> Новини >> Україна

Україна

Велосипедист "сам кинувся під колеса" мера міста Радивилів

Новини - Україна

У вівторок, 14 грудня, мер міста Радивилів Рівненської області насмерть збив велосипедиста. Про це Українським новинам повідомили у ДАІ області.

Аварія сталася 14 грудня на трасі Київ-Чоп, близько 22:50. Саме тоді мер міста Радивилів Микола Карапетян повертався з Києва. Під’їжджаючи до міста Радивилів, він наїхав своєю Toyota Camry на велосипедиста.

Чоловік, приблизно 50-ти річного віку, загинув на місці від отриманих травм.

 

Велосипедисти Львова попросили у Святого Миколая грошей на велодоріжки

Новини - Україна

У п'ятницю, 17 грудня, велосипедисти Львова зібралися під Львівською міською радою, аби написати листа святому Миколаю.

Велосипедисти теж дуже-дуже старались протягом року бути чемними, тому набралися сміливості і написали листа до святого Миколая.

Листа писали методом колажу (приклеюючи по-черзі слова) на велетенській листівці.

 

У Львові намалювали першу велодоріжку

Новини - Україна

Наші політики і чиновники ще досі не вміють відповідати за свої слова, і дозволяють собі ляпати все що попало. Так минулого тиждня головний архітектор Львова Юрій Криворучко, сказав, що велосипедисти можуть самі намалювати собі велодоріжки, тільки хай фарбу куплять. Група активістів так і зробили, і сьогодні вранці на проспекті свободи було намальовано першу велодоріжку міста Львова. Малювали абияк, адже велосипедисти не дорожня служба, і не мають необхідних навичок. Було припарковано кілька автівок, які просто обмальовувались. Натомість водії автівок були дуже не задоволені діями активістів, не зважаючи на те що порушували як мінімум 2 правила, оскільки там стоїть знак, стоянка і зупинка заборонена, а також авта стояли ближче ніж 10 м до переходу. Будемо надіятись що це лише початок...

Далі кілька фоток з акції

 

Велосипедисти запрошують Президента та міністрів приїхати на роботу на велосипеді

Новини - Україна

Київські велосипедисти запросили Президента, Прем’єр-Міністра та міністрів України приїхати на роботу на велосипеді під час святкування Дня без авто 22 вересня.

Тридцять п’ять листів із запрошеннями вони надіслали 2 вересня.

«22 вересня в усьому світі святкують День без авто. У цей день люди відмовляються від використання автомобілів та пересідають на громадський транспорт і велосипеди.

У цей день, як і в багато інших днів у році, велосипедисти Києва планують їхати на роботу саме на велосипеді, незважаючи на погоду.

Запрошуємо вас та ваших підлеглих долучитися до нашої ініціативи, і також приїхати на роботу на велосипеді.

Цим ви підтримаєте здоровий спосіб життя, розвиток здорової та активної молоді та ідею захисту навколишнього середовища», - йдеться у листах Асоціації велосипедистів Києва.

Листи від Асоціації мають отримати Президент України Віктор Янукович, голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, заступник голови Адміністрації Ганна Герман, голова Верховної Ради України Володимир Литвин та Віце-спікер Микола Томенко, Прем’єр-Міністр Микола Азаров, перший Віце-Прем’єр-Міністр Андрій Клюєв, усі Віце-Прем’єр-Міністри та міністри України, київський міський голова Леонід Черновецький та його перший заступник Олександр Попов. Окреме запрошення було надіслане також міністру охорони навколишнього середовища Миколі Злочевському та голові Національного агентства екологічних інвестицій Сергію Орленку.

«Відомо, що прем’єр-міністри Великобританії та Литви, мер Лондона, міністри оборони Швейцарії та Польщі їздять на роботу на велосипеді. Ми вважаємо, що вони показують хороший приклад в умовах загазованості міст та глобальних змін клімату. Зважаючи на те, що 22 вересня буде всесвітній День без авто, ми запропонували керівникам нашої держави також долучитися до такої ініціативи», - пояснив голова Асоціації велосипедистів Києва Віктор Загреба.

День без авто в Україні святкують уже кілька років.

У цей день прості люди та представники влади намагаються не використовувати автомобілі, а їхати на роботу на громадському транспорті, велосипеді або йти пішки.

 

ПроКредитБанк розпочав встановлення велопарковок!

Новини - Україна

14 серпня в місті Білій Церкві Київської області відбулося урочисте відкриття велопарковок біля одразу трьох відділень ПроКредит Банку. У рамках соціального проекту «Почни з себе. Бережи планету» ПроКредит Банк планує встановити стоянки для велосипедів біля кожного відділення банку по всій Україні. Проект проводиться за підтримки Асоціації велосипедистів Києва.

 

Міськрада пересаджує одеситів на велосипеди.

Новини - Україна

Департамент транспортного комплексу Одеської міськради має намір пересадити одеситів на велосипеди. Як повідомив в.о. директора департаменту Олександр Науменко, розроблена програма розвитку екологічно чистого транспорту.

Він підкреслив, що в усьомі світі велосипед – приорітетний транспорт в туристичних центрах, яким є і Одеса.

В межах реалізації програми планується облаштування на вулицях міста доріжок для велосипедистів і стоянок для двоколісного транспорту.

За матеріалами Odessa Daily

 

На змаганнях велосипедисти харчувалися гамбургерами, бо на більше не було грошей

Новини - Україна

Тренер одного із велосипедистів, який брав участь у змаганнях у Данії, розповів, чому Україна не отримала жодної медалі.

 

Верховна Рада провалила закон про безпеку дорожнього руху

Новини - Україна

17 червня ВР провалила законопроект, який значно підсилював би санкції за порушення ПДР. Через ігри в перетягування політичного канату, які депутат Мирошниченко (фракція ПР) назвав "принциповими міркуваннями" його партія, а також КПУ і блок Литвина відмовилися підтримувати цей вкрай необхідний законопроект тільки тому, що він вийшов з Адміністрації Президента. Тепер, за регламентом, цей законопроект не може бути внесений повторно.
Читати подробиці (російською мовою)

 

18 травня - Всеукраїнський Велодень!

Новини - Україна
ПРЕС-АНОНС
Неформальна велосипедна спільнота міста Києва представляє акцію
"Всеукраїнський велодень"


Де: Софійська площа
Коли: 18 травня 2008 р., 10:00
Як: В 11:00 від Софійської площі колона велосипедистів (у кількості 1000-1500 осіб) в супроводі ДАІ рухається за маршрутом: вул. Володимирська, Льва Толстого, Велика Васильківська, бульвар Т.Шевченка, вул. Володимирська. Об 11:30 колона повертається на Софійську площу.

В цей день Київ перетвориться на справжній "парк велосипедного періоду". Велосипедисти знову зберуться разом, щоб показати, що з кожним роком нас стає все більше і більше. Минулорічна акція "Всеукраїнський Велодень" зібрала в центрі міста близько 1500 велосипедистів.

 

"Спочатку вони тебе не помічають, потім сміються над тобою, нарешті борються з тобою. А потім ти перемагаєш".

Махатма Ганді.

Календар подій
грудня 2010
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Наша сторінка в Фейсбуці

Асоціація велосипедистів Києва в Facebook
web design
Найпопулярніші статті
  • Розпорядження №886 від 01.07.2008 "Про облаштування та розвиток велосипедних доріжок в м.Києві"
  • УВАГА! Вулична акція "Велонаїзд"!
  • Заява АВК щодо можливості облаштування в Києві платних велостоянок
  • Три принципи діяльності АВК
  • Велонаїзд-2: п'ятниця, 17:00, Хрещатик, 36!
Наші друзі

Велосипедний блог

openair.org.ua

Хто на сайті
На даний момент 39 гостей на сайті
Лічильники





Початкова сторінка сайту
Починати перегляд звідси Скинути