This version of the page http://avk.org.ua/uk/news/kiev.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-18. The original page over time could change.
Місто Київ
  • Головна
  • Про АВК
  • Контакти
  • Стати волонтером
  • Партнерам
Авторизація



  • Забули свій пароль?
  • Забули своє Ім’я Користувача?
  • Зареєструватися
Оновлення сайту
  • В галерею додані фотографії

    10 жовтня 2010 року у рамках всесвітнього Дня кліматичних дій велосипедисти та екологи у костюмах білих ведмедів намалювали велодоріжку на Володимирському узвозі. Дивіться фоторепортаж про акцію.

  • В галерею додані фотографії

    7 жовтня 2010 року активісти АВК пікетували Київську міську раду, щоб депутати прийняли рішення, яке би зобов"язало торговельні та розважальні центри встановлювати велосипедні парковки. Фотографії можна подивится тут.

  • В галерею додані фотографії

    19 вересня 2010 року з Михайлівської до Контрактової площі проїхали дівчата у спідницях, на підборах та на велосипедах. Фотозвіт з велопараду дівчат можна подивитися тут.

  • Про АВК

    Створена заглавна сторінка розділу. Усе найважливіше про АВК на одній сторінці.

  • Новий спеціальний проект

    Створена і відкрита для додавання інформації велосипедна мапа м. Києва.

Головна >> Новини >> Місто Київ

Місто Київ

Нова велодоріжка не придатна для проїзду велосипедом

Новини - Місто Київ

 

Київ, 29 жовтня 2010. – Велодоріжки, які Прем’єр-міністр України відкрив учора на вулиці Здолбунівській, непридатні для проїзду на велосипеді. Окрім того, що вони проходять через паркінги та посередині тротуарів, у деяких місцях на них навіть немає заїздів.

Про це заявляє Асоціація велосипедистів Києва.

 

У середу в Києві святкуватимуть День без авто

Новини - Місто Київ

 

У середу, 22 вересня, у Києві святкуватимуть всесвітній День без авто.

День без авто розпочнеться з масштабної поїздки велосипедистів на роботу. У рамках програми “Велосипедом на роботу” усі, хто хоче, їхатимуть на роботу саме на велосипеді. Серед запрошених приїхати на роботу на велосипеді - Президент та його Адміністрація, члени Кабінету міністрів та інші чиновники. На початку вересня усі вони мали отримати лист від Асоціації велосипедистів Києва із запрошенням приїхати на роботу на велосипеді у День без авто, але поки що ніхто з них не відповів.

О 8:00 з різних спальних районів Києва стартуватимуть пішоходи, велосипедисти та автомобілісти. Вони влаштують “Транспортні перегони”: хто з них швидше добереться до фінішу - Софіївської площі. Сюди вони доберуться до 8:30-09:00 та отримають звання “Найшвидшого городянина”.

О 12:00 пройде вручення призів Велопрацедавцю року. Велосипедисти оберуть та привітають київський офіс з найкращими умовами для роботи велосипедиста - а саме, з велосипедною парковкою та душем. Адреса - вулиця Михайлівська, 22-в, творча майстерня "Мистецький простір 365".

День без авто у світі почали святкувати близько десяти років тому у Франції. У цей день бажано відмовитися від користування автомобілем, та ходити пішки, їздити на велосипеді або користуватися громадським транспортом. Мета свята - привернути увагу до проблем надмірного розвитку транспорту.

Більше інформації про День без авто можна знайти на українському та міжнародному сайтах свята

http://carfree.org.ua/

http://www.worldcarfree.net/wcfd/

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до Ірини Бондаренко, Асоціація велосипедистів Києва, 097 699 10 38, isbondarenko at gmail.com

 

 

Велосипедистки проїхалися центром міста у сукнях

Новини - Місто Київ

 

Київські велосипедистки проїхалися центром міста у спідницях та сукнях.

Такий флеш-моб вони організували на підтримку здорового способу життя, за розвиток велосипедної інфраструктури в місті та просто щоб попити кави на Подолі.

Дівчата на велосипедах заїхали у три кавярні на вулиці Сагайдачного, де після кави попросили книгу скарг і пропозицій. Туди вони вписали своє побажання встановити велосипедні парковки біля кав’ярень.

Зараз ми скинули свої велосипеди хаотично під парканами літніх майданчиків. Вони виглядають неестетично, псують зовнішній вигляд кав’ярні, заважають проходу пішоходів. Велопарковка у цьому місці вирішила би це питання”, - заявила одна з активісток флеш-мобу, учасниця Асоціації велосипедистів Києва Іра Бондаренко.

Вона додала, що окрім замітки у книгу скарг, активістки додатково зателефонують в адміністрації закладів та особисто запропонують їм подбати про клієнтів на велосипедах.

Наш заклик стосується не тільки кав’ярень, де ми були. Ми хочемо привернути увагу й інших закладів та торгівельних центрів до відсутності велоінфраструктури у місті, де кількість велосипедистів рік тому складала 15 тисяч, і щодня росте на кілька десятків. Ми повноцінні клієнти, і ми нікуди не дінемося. Тому встановлення велосипедних парковок – це ознака того, що власник закладу турбується про своїх клієнтів та поважає їх,” – пояснила Іра Бондаренко.

Велопарад дівчат розпочав Тиждень мобільності – тиждень навколо Дня без авто, що святкують 22 вересня. У цей день та у цей тиждень люди відмовляються від використання автомобіля та намагаються їхати на роботу на велосипеді, громадським транспортом, на роликах або йти пішки.

Втім, незважаючи на завершення тижня мобільності, дівчата планують збиратися на такі поїздки щонеділі.

Фотографії з події можна подивитися та завантажити на сайті Асоціації велосипедистів Києва.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до Ірини Бондаренко, 097 699 10 38, isbondarenko at gmail.com

 

 

Сукні+підбори+велосипед! Тільки дівчата!

Новини - Місто Київ

У неділю, 19 вересня, о 12:00 пройде Велопарад дівчат.

Концепція:
Тільки дівчата.
Спідниці, сукні, шалики, капелюшки, кольорові колготи, квіточки.
Можна, хто вміє, прикрутити кошик на кермо. Відповідно, з’являються цуцики, квіточки, овочі, яблука, сумочки тощо.
Хто може, вдягає туфлі на підборах. Хто не може – просто взуття, яке по стилю підходить. Ніяких контактів!

Коли:
19 вересня, неділя, 12:00

Де:
Михайлівська площа - Десятинна - Пейзажна алея - Артема - Львівська площа - Смирнова-Ласточкіна - Верхній вал (чи це Нижній вал?) - Костянтинівська - Контрактова площа.
Старт: Михайлівська площа, біля Княгині Ольги
Їдемо по Десятинній, повертаємо на Володимирську, там звертаємо у провулок, де кафе "Ольжин двір", виїжджаємо на Пейзажну алею. З Пейзажної виїжджаємо на Артема, далі до Львівської площі, там повертаємо на Смирнова-Ласточкіна - і вниз-вниз-вниз. Далі по одному з Валів їдемо до Костянтинівської (тут будуть трамвайні колії), потім до Контрактової.
Бруківки немає, кілька бордюрів по дорозі.
Фініш: пам’ятник Сагайдачному.

Що ми там робимо:

 

На Здолбунівській будують велодоріжку

Новини - Місто Київ

На вулиці Здолбунівській (лівий берег) дорожні служби прокладають відокремлену велосипедну доріжку.

Про це повідомляє голова Асоціації велосипедистів Києва Віктор Загреба.

Ділянка, на якій ведуться роботи - від вулиці Тальнівської до Дніпровської набережної - складає  1,8 км.

Близько 300 метрів з них вже покрито асфальтом, роботи ведуться без вихідних.

Нова велодоріжка справляє добре враження - вона відокремлена не тільки від проїжджої частини, а навіть від тротуару. Ширина доріжки складає 1,5 м. В місцях перетину з автодорогами зроблено заниження бордюрного каменю.

Тим не менш, представники АВК зафіксували на шляху майбутньої велодоріжки щонайменше чотири місця, на які потрібно звернути особливу увагу – це місця, де траєкторія велодоріжки перетинає місця парковки автомобілів (біля магазинів та підприємств). АВК має намір найближчими днями спрямувати листа замовнику робіт – КК «Київавтодор» - з проханням звернути особливу увагу на організацію велосипедного руху на цих ділянках, аби майбутня велодоріжка не втратила цілісності і була зручною для користування.

Асоціація велосипедистів Києва вітає факт будівництва першої велодоріжки, і наголошує, що ця діяльність має тривати і надалі - аж до повного виконання цільової міської програми, в якій передбачено 168 кілометри велошляхів.

 

Велосипедисти зняли відео, чи довго їхати з Конча-Заспи на велосипеді

Новини - Місто Київ

Київські велосипедисти проїхали ранковий маршрут Миколи Азарова на велосипеді і з’ясували, що це не так довго, як хвилювався прем’єр-міністр.

 

Двоє велосипедистів проїхали від воріт Конча-Заспи до будинку Кабінету Міністрів за 45 хвилин. Довжина маршруту Столичне шосе - бульвар Дружби народів – Старонаводницька – Московська – Грушевського склала 22 кілометри.

„Можна було і швидше проїхати. Враховуючи рельєф, 45 хвилин - це нормальний результат, ми на нього і розраховували”, - заявив один із велосипедистів, який подолав шлях.

Нагадаємо, під час прес-конференції 23 червня прем’єр-міністр Микола Азаров спитав журналістів, чи не пропонують йому доїхати до Конча-Заспи на велосипеді, оскільки треба скорочувати автопарк.

Раніше заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман заявляла, що прем’єр-міністр такої бідної країни, як Україна, може пішки ходити на роботу, якщо недалеко живе, або їздити на велосипеді.

 

Велосипедистка, яку збили у неділю, має безліч перемог у велоперегонах

Новини - Місто Київ

Київська велосипедистка, яку вчора збив водій на Жулянському шляхопроводі, є однією з найкращих велосипедисток України у стилі крос-кантрі.

У неділю, 20 червня, близько 10:40 водій машини темного кольору збив велосипедистку Марину на Жулянському шляхопроводі (Кільцева дорога) і втік, не зупиняючись.

"Коли я піднімалася по мосту, машин не було зовсім, дорога була порожня. Я не поспішала, тому що мені було далеко їхати. Я ще подумала, як добре, що немає машин. Раптом щось сталося, я не зрозуміла, мене підштовхнули ззаду. Пам'ятаю, що я озирнулася, щоб подивитися на заднє колесо. Потім я уже вставала і зраділа, що можу стояти. Перед собою побачила машину, яка поїхала вперед. Я не встигла роздивитися номери або марку авто", - розказує Марина.

 

На Жулянському шляхопроводі збили велосипедистку, водій втік

Новини - Місто Київ

У неділю, 20 червня, близько 10:40 ранку машина темного кольору збила велосипедистку на Жулянському шляхопроводі.

27-річна дівчина рухалася в бік Одеської площі, туди ж втекла машина після того, як наїхала на її заднє колесо.

За інформацією рідних велосипедистки, на асфальті не було гальмівного шляху, це означає, що водій не гальмував.

Номери та марку машини запам'ятати та поки що встановити не вдалося, але оскільки удар був прямим (бампером/капотом у заднє колесо), то на передній частині машини має бути вм'ятина.

Люди, які знають Марину, кажуть, що вона одна з найсильніших гірських велосипедисток України серед аматорів. Кілька днів тому вона повернулася з багатоденної гонки у Польші, де зайняла перше місце.

Усі, хто бачив цю подію і запам'ятав марку і номери машини, просять дзвонити за телефонами 063-603-73-04, 483-70-64 (цілодобово).

 

На Позняках встановили велопарковку

Новини - Місто Київ

Велосипедисти встановили на Позняках велопарковку європейського зразку.

Нова велопарковка аркоподібна, на вісім велосипедів. За словами велосипедистів, з такої  парковки важче вкрасти велосипед.

“Звичайні велопарковки, яких є кілька в Києві, не дозволяють пристібати весь велосипед, тільки колесо. Колесо можна зняти, а велосипед забрати. До нової парковки можна пристібнути і раму, і обидва колеса”, - заявив голова АВК Віктор Загреба.

 

 

Таксист протаранив колону велосипедистів і втік

Новини - Місто Київ

У суботу, 29 травня, під час параду велосипедистів, таксист «Шансон» в’їхав у велоколону, збив одного з велосипедистів і втік з місця події, незважаючи на вимогу співробітника Державної автомобільної інспекції зупинитися.

Про це повідомили організатори велопробігу.

 

 

Водій ДЕУ: велосипедист звалився мені на капот

Новини - Місто Київ

На другорядній дорозі, паралельній Голосіївському проспекту, не роз’їхалися велосипедист та водій "ДЕУ-сенс".

17-річний хлопець пошкодив ногу та велосипед.

 

 
Більше статтей...
  • Збитій київській велосипедистці водій оплачує лікування
  • Сталося диво! Київрада погодила Програму велодоріжок!
  • Німецькі архітектори: велодоріжки повинні бути у кожному європейському місті
  • Справа Т. Морозової. Слідство триває.

"Спочатку вони тебе не помічають, потім сміються над тобою, нарешті борються з тобою. А потім ти перемагаєш".

Махатма Ганді.

Календар подій
грудня 2010
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Наша сторінка в Фейсбуці

Асоціація велосипедистів Києва в Facebook
web design
Найпопулярніші статті
  • Розпорядження №886 від 01.07.2008 "Про облаштування та розвиток велосипедних доріжок в м.Києві"
  • УВАГА! Вулична акція "Велонаїзд"!
  • Заява АВК щодо можливості облаштування в Києві платних велостоянок
  • Три принципи діяльності АВК
  • Велонаїзд-2: п'ятниця, 17:00, Хрещатик, 36!
Наші друзі

Велосипедний блог

openair.org.ua

Хто на сайті
На даний момент 40 гостей на сайті
Лічильники





Початкова сторінка сайту
Починати перегляд звідси Скинути