This version of the page http://avk.org.ua/uk/news/europe.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-18. The original page over time could change.
Європа
  • Головна
  • Про АВК
  • Контакти
  • Стати волонтером
  • Партнерам
Авторизація



  • Забули свій пароль?
  • Забули своє Ім’я Користувача?
  • Зареєструватися
Оновлення сайту
  • В галерею додані фотографії

    10 жовтня 2010 року у рамках всесвітнього Дня кліматичних дій велосипедисти та екологи у костюмах білих ведмедів намалювали велодоріжку на Володимирському узвозі. Дивіться фоторепортаж про акцію.

  • В галерею додані фотографії

    7 жовтня 2010 року активісти АВК пікетували Київську міську раду, щоб депутати прийняли рішення, яке би зобов"язало торговельні та розважальні центри встановлювати велосипедні парковки. Фотографії можна подивится тут.

  • В галерею додані фотографії

    19 вересня 2010 року з Михайлівської до Контрактової площі проїхали дівчата у спідницях, на підборах та на велосипедах. Фотозвіт з велопараду дівчат можна подивитися тут.

  • Про АВК

    Створена заглавна сторінка розділу. Усе найважливіше про АВК на одній сторінці.

  • Новий спеціальний проект

    Створена і відкрита для додавання інформації велосипедна мапа м. Києва.

Головна >> Новини >> Європа

Європа

Стаття про єдину велодоріжку у Мінську

Новини - Європа

Перша велодоріжка уздовж Свислочі відкрилася у Мінську близько півроку тому. Як це не дивно, вона сподобалася не тільки тим, хто звик пересуватися містом на велосипеді.

Тут можна зустріти і перехожих, і мам з візочками, і навіть припарковані автомобілі.

Що думають про доріжку самі велосипедисти?

Стаття білоруської журналістки Анни Толкач про мінську велодоріжку.

 

Прем'єр-міністр Литви проведе відпустку на велосипеді

Новини - Європа

Прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс і його дружина проведуть свою відпустку, подорожуючи на велосипедах, повідомляє агентство BNS.

Офіційно відпустка литовського прем'єра почнеться 26 липня 2010 року, однак на велосипед він сяде на тиждень раніше - Кубілюс візьме участь у велопробігу по Білорусії.

За даними прес-секретаря Кубілюса Ярді Паукштене, під час велопробігу прем'єр-міністр відвідає Несвіж і Ліді, а також проведе зустрічі з представниками білоруської влади.

Чи будуть ці представники також брати участь у велопробігу, не уточнюється. З 26 липня Кубілюс подорожуватиме велосипедом по Німеччині. Відпочинок литовського прем'єра завершиться 23 серпня.

Нагадаємо, під час прес-конференції 23 червня прем’єр-міністр Микола Азаров спитав журналістів, чи не пропонують йому доїхати до Конча-Заспи на велосипеді, оскільки треба скорочувати автопарк.

У відповідь на запитання Азарова велосипедисти заміряли час проїзду від Конча-Заспи до будинку уряду і зняли про свою подорож відео-ролик. Час проїзду 22 кілометрів склав 45 хвилин.

 

Щоб рятувати світ не обов"язково бути супергероєм

Новини - Європа

Саме таку думку намагаються донести до глядачів автори цього соціального рекламного роліка

 

Бернська декларация

Новини - Європа
Про зростання ролі велосипедного транспорту в розв'язанні проблеми зміни клімату і транспортній політиці.
Європейська Федерація Велосипедистів, ЄВФ (European Cyclists` Federation, ECF) - зонтична федерація національних асоціацій велосипедистів країн Європи, яка користується підтримкою подібних організацій з інших частин світу. ЄВФ включає 51 організацію, в яких налічується більше півмільйона індивідуальних членів - громадян європейських країн.
Члени ЄВФ, які зібралися в Берні, визнаючи, що в теперішній час найбільшу загрозу для людської цивілізації складає перспектива глобальної зміни клімату, одностайно підтримують нижчевикладену заяву:
 

Citybike-Wien - віденський муніципальний велопрокат

Новини - Європа

В Австрійській столиці з 2003 році функціонує мережа станцій велосипедного прокату "Citybike-Wien". Перша година прокату велосипеда - безкоштовна. Ця система дуже добре зарекомендувала себе - у 2007 році працює вже 23 станції прокату.

 

Австрійці починають нове розширення веломереж

Новини - Європа

Відень. В цьому міста велосипед вже давно перетворився із простого спортивного знаряддя на буденний транспортний засіб. В районах міста на відстанях до 5 км велосипед є найшвидшим транспортним засобом, що суттєво сприяє захисту атмосфери у Відні.

Метою міста є збільшення, до 2010 року, частки  велотранспорту в загальному обсязі трафіку з 6%  до 8%. Для реалізації цієї мети в місті почали розширювати веломережу.

На окремих ділянках частка велотранспорту сягає майже 20%,  як приклад, вулиця Марії Хільфер.

Джерело: http://www.wien.gv.at/verkehr/radfahren/

 

Відень: 1000 км велосипедних доріг

Новини - Європа

Австрійська столиця - одне з найсприятливіших міст для велосипедистів. Місцевий муніципалітет приділяє надзвичайно багато уваги велотранспорту. Загальна довжина велодоріг Відня складає 1060 км. Більше про велосипедну інфраструктуру цього міста читайте в цій статті.

 

Парижан ждут на улицах 11 тысяч велосипедов

Новини - Європа

У 2007 році муніципалітет Парижа зробив величезний крок в напрямку велосипедизації свого міста. Там відкрили величезну децентралізовану мережу проката велосипедів. Досягнення Парижа кинулися мавпувати в уряді Москви, а за ним - і в Київській міській адміністрації. Мер Москви Лужков та заступник мера Києва Басс заявили, що досліджують можливість створення подібних систем в їхніх містах. Забувають чиновники, що ці прокате без велодоріжок та велостоянок - ніщо! В Парижі - 370 км велодоріжок. А в Москві та Києві - 0 на двох.

 

Варшава: велосипеди рулять містом!

Новини - Європа
У Варшаві налічується 270 км велошляхів, але муніципалітет та велоактивісти не збираються зупинятися!!! Вони постійно щось собі вдосконалюють та покращують.
 

"Спочатку вони тебе не помічають, потім сміються над тобою, нарешті борються з тобою. А потім ти перемагаєш".

Махатма Ганді.

Календар подій
грудня 2010
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Наша сторінка в Фейсбуці

Асоціація велосипедистів Києва в Facebook
web design
Найпопулярніші статті
  • Розпорядження №886 від 01.07.2008 "Про облаштування та розвиток велосипедних доріжок в м.Києві"
  • УВАГА! Вулична акція "Велонаїзд"!
  • Заява АВК щодо можливості облаштування в Києві платних велостоянок
  • Три принципи діяльності АВК
  • Велонаїзд-2: п'ятниця, 17:00, Хрещатик, 36!
Наші друзі

Велосипедний блог

openair.org.ua

Хто на сайті
На даний момент 49 гостей на сайті
Лічильники





Початкова сторінка сайту
Починати перегляд звідси Скинути