This version of the page http://www.gromada.lviv.ua/sections/gromadska-dumka/15/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-15. The original page over time could change.
Громадський портал Львова / Громадська думка
 Головна     До вибраного    Контакти   
НАШЕ ПРАВО - жжот!
Звіт міського голови Львова за 2008 р.
реклама »
ІНІЦІАТИВИ
Громадська думка
Громадський моніторинг
Громадські активності

Пряма мова
Думки вголос
Нормотворчі ініціативи
Інформація про громадські об'єднання
Громадянська Асамблея Львівщини (ГАЛ)
Статут громади Львова NEW
Громадська експертиза

Громадська думка
У Львові дискутували про багатокультурність міста
Вівторок, 30 березня, 2010
29 березня у львівській книгарні «Є» відбулася дискусія на тему "Чи є Львів багатокультурним?" за участі головних редакторів журналу «Ї» Тараса Возняка, Ірини Магдиш, депутата Львівської міської ради, ресторатора Вардкеса Азруманяна та журналістки й мистецтвознавця Наталки Космолінської. А також відбулася презентація останніх номерів журналу Ї: "Багатокультурний Львів?" та "Садиби родин Фредрів-Шептицьких".
Мера закликають не перетворювати Львів на смітник
Понеділок, 22 березня, 2010
Зобов’язати комунальників впорядкувати смітники в центрі Львова та вжити потрібних заходів для недопущення нагромадження побутових відходів на території пам’яток історії, археології та архітектури в майбутньому попросила в листі до мера Львова керівник програми моніторингу Державної пам’яткоохоронної політики Ярина Ясиневич.
Відкрите звернення українських правозахисних організацій
П'ятниця, 19 березня, 2010
17 березня 2010 р. нам стало відомо про твердий намір нового Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова ліквідувати Управління моніторингу прав людини в діяльності органів внутрішніх справ. Ми переконані, що такі дії нового керівництва є необґрунтованими, послаблюють національні механізми захисту прав людини та свідчать про його пріоритети, серед яких немає дотримання прав людини з боку міліції.
Громадські активісти Львова наскаржилися представникам ЮНЕСКО та ІКОМОС
Четвер, 04 березня, 2010
Представники громадської організації «Гармонія та порядок» сьогодні передали відкритий лист Г.Каспарі (ІКОМОС) та П.Штрассеру (ЮНЕСКО), які зараз перебувають з офіційним візитом у Львові та оцінюють стан збереження львівського історичного середовища, занесеного до списку ЮНЕСКО.
Суд вважає, що Генпрокуратура незаконно відмовляється від розгляду скарг громадськості
Середа, 24 лютого, 2010
Неодноразово громадські організації, звертаючись до Генеральної прокуратури України із скаргами на органи державної влади, зіштовхуються з тим, що Генпрокуратура відмовляється розглядати такі скарги і просто пересилає їх на розгляд того органу, на який скаржаться. Такі дії є прямим порушенням законодавства «Про звернення громадян». Цього тижня протиправність таких дій Генпрокуратури доведено у суді.
"Львівська громада" проти скасування виборів до місцевих рад
Середа, 17 лютого, 2010
Верховна Рада України прийняла постанову про скасування виборів до місцевих органів влади, призначених на 30 травня 2010 року. ГО „Львівська громада” вважає, що скасування виборів у визначений термін не відповідає Конституції України, порушує права громадян і безпідставно продовжує повноваження депутатів місцевих рад. Подаємо текст заяви повнотекстово.
Львів’яни безпідставно переплачують за комунальні послуги
Понеділок, 15 лютого, 2010
Громадська організація «Вартові закону» вкотре наголошує на тому, що львів’яни безпідставно переплачують за комунальні послуги. Про це сьогодні під час засідання Львівського прес-клубу повідомив член регіональної міжвідомчої групи по боротьбі з корупцією у складі УСБУ Львівської області, голова ГО «Вартові закону» Олексій Вєрєнцов.
Чи насправді місцева влада Львова сприяє у діяльності ОСББ?
Субота, 13 лютого, 2010
У місцевих медіа доводиться часто чути про сприяння місцевої влади діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі – ОСББ), виділення значних коштів із місцевого бюджету для функціонування ОСББ і т.д. Подекуди у таких повідомленнях криється елементарна дезінформація та елементи маніпуляції громадською думкою. Про проблеми функціонування ОСББ у Львові краще знають представники цих ОСББ.
Дикунство чи професійна некомпетентність міських чиновників?
Середа, 10 лютого, 2010
Чергова ініціатива управління внутрішньої політики міської ради – здійснити «перевірку роботи водіїв львівських маршруток за допомогою таємних клієнтів», окрім «благих намірів» негайного вирішення проблем львівських пасажирів викликала неабияке здивування.
«Фуршетні» звіти міських чиновників
Середа, 10 лютого, 2010
Для більшості мешканців міста Львова буде несподіваною новиною, що протягом останніх двох тижнів відбуваються звіти виконавчих органів Львівської міської ради, її департаментів та управлінь.
Тетяна Яцків: Як гартуються неурядові організації
Середа, 10 лютого, 2010
Питання про співпрацю органів державної влади та місцевого самоврядування із неурядовими організаціями на сьогодні не обговорюють хіба що ліниві. Активно приймаються, відміняються, лобіюються старі та нові законодавчі акти щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, розробляються та просуваються законопроекти щодо покращення становища організацій громадського сектору.
Львів’яни вимагають громадських слухань концепції освоєння підземного простору міста
Середа, 03 лютого, 2010
Керівник Програми моніторингу державної пам’яткоохоронної політики Ярина Ясиневич надіслала начальнику відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міськради Юрію Лукашевському та заступнику міського голови Львова з гуманітарних питань Василю Косіву лист із вимогою скликати громадські слухання концепції освоєння підземного простору Львова.
Зловживання грядущих виборів
П'ятниця, 15 січня, 2010
Виконавчий директор ЛОГО “Комітет виборців України” Оксана Дащаківська: “Підкуп виборця — нині велика соціальна проблема, а галичани нині не чітко визначені і не зацікавлені у перемозі якогось конкретного кандидата, але зацікавлені заробити гроші”.
Чому міська рада приховує від громадськості свої рішення?
Середа, 13 січня, 2010
Правда про діяльність органів місцевого самоврядування захована у правових актах, що ними видаються, адже дії Львівського міського голови, Львівської міської ради та її виконавчого комітету, що мають юридичне значення, оформляються у вигляді відповідних рішень.
В Україні діє напівкорумпована машина абортів?
Неділя, 13 грудня, 2009
Львівська обласна рада звернулась до перших осіб держави з проханням внести зміни і доповнення до чинного законодавства України, щоб заборонити штучно переривати вагітність і таким чином захисти право на людське життя.

1 2 3 4 5 6 7

 
Громадськість запитує у місцевої влади
Додати новину / інформацію
Обговорення проекту Статуту Львова
Як зареєструвати громадську організацію?

НОВИНИ
09 грудня 2010 Моніторинг дотримання права на освіту у Львівській області
29 листопада 2010 У Львівського регіонального відділення Асоціації міст України нове керівництво
27 листопада 2010 «Інтернет - це величезні перспективи, переваги та небезпеки», - Олег Березюк
25 листопада 2010 Дітей-сиріт Львівщини забезпечать соціальним правозахистом
25 листопада 2010 Депутати ЛМР затвердять комісії 2 грудня

АНОНСИ
24 листопада 2010 Тренінг "Особливості створення та діяльності громадських рад"
20 листопада 2010 Тренінг “Ефективність у спілкуванні” у Львові
17 листопада 2010 Вакансія регіонального координатора у Львівській області
04 листопада 2010 Круглий стіл «Правові інструменти громадської участі у прийнятті рішень на місцевому рівні»
11 жовтня 2010 Круглий стіл «Ефективність ІГС: спроможність та компетенції» у Львові

Опитування
На Вашу думку, яке управління Львівської міської ради найбільш вразливе до "корупції"?

Управління державної реєстрації
"Дозвільний офіс"
Управління комунальної власності
Управління земельних ресурсів
Управління транспорту та зв'язку
Адміністрація міського голови
Управління молоді сім'ї та спорту
Управління архітектури
Управління капітального будівництва
Інше

архів опитувань


РОЗСИЛКА

 

ПОШУК

 

ПАРТНЕРИ


Громадський портал Львова

.
Copyright © Ярослав Жукровський , Роман Библюк.
Інформаційно-правовий Центр "Наше право", Агентство Інтернет Реклами -­ 2006 р.