This version of the page http://vip.lviv.ua/?p=2086 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-13. The original page over time could change.
“Влада і політики” - політика Україна (новини та біографії), світова політика, львівські новини » Blog Archive » Рауль Кастро дав зелене світло комп’ютерам.
Влада і політики. Політичні новини Львова, України та світу

Рауль Кастро дав зелене світло комп’ютерам.

На Кубі вперше почали офіційно продавати комп’ютери.

На Кубі до відкритого продажу вперше надійшли персональні комп’ютери – напередодні один із магазинів електротоварів у Гавані почав продавати зібрані в Китаї комп’ютери Q-Tech.

Проте, у перший день були куплені лише декілька комп’ютерів, оскільки дуже небагато кубинців зможуть дозволити собі заплатити за ПК 800 доларів.

У рамках реформ, що проводяться новим кубинським лідером Раулем Кастро, прості кубинці у квітні цього року отримали можливість купувати мобільні телефони. Кубинцям також дозволили купувати DVD-програвачі, електричні скороварки і рисоварки.

Заборона на кондиціонери і на тостери передбачається залишити в силі до 2009 року, оскільки за оцінкою влади з навантаженням цих приладів електромережі поки не справляються.

До недавнього часу купувати комп’ютери на Кубі мали право тільки іноземці й організації, а DVD-плеєри ще минулого року в аеропортах вилучала митниця.

Рауль Кастор замінив на посаді глави держави свого брата Фіделя в лютому цього року - 24 лютого парламент Куби обрав Рауля Кастро головою Держради, що є вищою державною посадою країни.

У своїй першій промові після обрання Рауль Кастро пообіцяв ослабити ряд обмежень, які супроводжують повсякденне життя більшості кубинців.

Фактично Рауль Кастро керував країною з липня 2006-го, коли Фідель, що беззмінно керував країною більше 40 років, передав йому повноваження після перенесеної хірургічної операції на кишечнику.

За матеріалами Интерфакс

You must be logged in to post a comment.

Рекламна пауза: