This version of the page http://www.newday.kherson.ua/economica (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-07. The original page over time could change.
Экономика обновлено: 04.12.10
Статьи из раздела - "Экономика"

Ниже представлены все статьи в разделе

Між приморозками і дощами

У скрутну економічну ситуацію потрапили сільськогосподарські під­приємства краю. Деякі з них можуть взагалі не вижити. Та ще й, до всього, цього року держава призупинила програму підтримки страхування сільськогосподарського виробництва.


На чужий коровай…

Сторож і гадки не мав про те, що хтось відважиться проломити стіну і розкурочити техніку — зняти паливний насос, гідравліку, стартер…

Невідомий злодій зробив свою чорну справу. Господарі повідомили про цей факт у Чорнобаївці Білозерського району міліцію, але на самовідданість і професіоналізм правоохоронців майже не сподіваються. Що та нічна крадіжка, коли куди масштабніші неподобства відбуваються і серед білого дня!


Найширший фронт — у полі

Довгождане тепло мобілізувало у поле армію механізаторів. Денно і нощно (у кращих господарствах) техніка — у загінках. Орієнтир визначено чіткий: до 5 квітня область має завершити посів ярих. Статистика не встигає за сівачами, у яких на цей раз є і солярка, і насіння, і добрива.


«Девятый вал» коммунальных афер

 


Чи справний ваш автомобіль?

У 2007 році технічному державному огляду підлягають легкові та вантажні автомобілі, мотоцикли, моторолери, причепи, напівпричепи організацій, а також: — транспортні засоби непарного року випуску, що належать громадянам; — транспортні засоби громадян, незалежно від року випуску, якщо вони використовуються для комерційних цілей.


Збільшуючи тарифи, порушили закон

— Останнім часом до нас надходить дуже багато звернень з приводу вартості та якості житлово-комунальних послуг, — повідомила «НД» виконувачка обов’язків голови Херсонського територіального відділення Антимонопольного комітету України Віра Богатирьова. — З 1 вересня минулого року вартість обслуговування будинків та прибудинкових територій у Херсоні зросла. Між тим, зазначене рішення приймалося без погодження з нашим відділенням. Ми дізналися про підвищення тарифів разом з іншими споживачами…


Фонд, у якому пенсій вистачить на всіх

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму, 288033 пен¬сіонерам Херсонщини з 1 січня 2007 року перераховані пенсії, а також надбавки та підвищення, розміри яких визначаються від прожиткового мінімуму.


Землю раздавали из-под полы

Систематические злоупотребления служебным положением должностными лицами Каховского горисполкома и местного горотдела земельных ресурсов выявили сотрудники Госслужбы борьбы с экономическими преступлениями Каховского РО УМВД. Подлог документов, отсутствие подписей, фальсификация результатов проведения конкурсов на право аренды земельных участков — лишь малая часть обнаруженных нарушений.


Ціни на житло стрибають вгору

Саме такий висновок можна зробити після засідання Херсонського прес-клубу реформ, присвяченого місцевому ринку нерухомості. Його реалії та перспективи обговорювали разом із журналістами представники будівельних компаній, банків і ріелторських фірм.


«Удавка» газовых лимитов

Крупнейшие котельные Херсона в любой момент могут быть остановлены. Ни ТЭЦ, ни коммунальному предприятию «Херсонтеплокоммунэнерго» на нынешний год не выделены лимиты на поставку голубого топлива. А это значит, что «кран» им запросто перекроют хоть сегодня.


Цюрупинчани плекають майбутнє

Голова райдержадміністрації Володимир Лєнь та голова райради Василь Плотніков одностайні в думці: допомогти жителям району вони можуть, тільки об’єднавши зусилля у вирішенні насамперед со¬ціально-економічних проблем, на подолання яких з райбюджету протягом року асигновано 1,5 млн. гривень.


Первый рефрижератор

Корабелы Херсонского судостроительного завода спустили на воду первый рефрижератор, ставший визитной карточкой возрожденного предприятия. Новое судно нарекли «Dalfoss».


Зима, как всегда, придет неожиданно?

К неудовольствию коммунальных служб в этом году опять наступит зима. А раз так — готовиться к ней все равно надо. Тепло в херсонских квартирах должно было появиться 25 октября. По крайней мере, эта дата определена на встрече мэра с представителями теплоснабжающих орга¬низаций. Однако, коммунальщики не скрывают, что их очень радует прогноз херсонских синоптиков на ближайшие 10 дней: от +15°до +20°С. По нормативам, запускать теплоноситель можно лишь тогда, когда среднесуточная температура продержится в течение трех дней на отметке +8°С. Тем не менее, в этот раз, учитывая прошлогодний опыт, власти придерживаться такого правила не собираются. «Даже если на улице будет +30°С, отопление включим, чтобы успеть отладить все системы и перепады давления. Обычно на это уходит, как минимум, две недели».


Золотий запас «Асканії-Нової»

На в’їзді у знане в усьому світі селище праворуч — панорамна виставка досягнень Інституту тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» і створеного на базі закладу Національного наукового селекційно-генетичного центру з вівчарства.


Херсонський порт сигналить «SOS»

— 28 жовтня, о 18.00, на території ВАТ «Херсонський суднобудівний завод» група невідомих осіб у складі семи чоловік, озброєних табельною зброєю, захопила теплохід «Кілія», що належить Херсон¬ському морському торговельному порту, — розповів Андрій Єгоров. — Судно знаходилося там на ремонті. Екіпажу показали якісь «папери», що нібито свідчили про право власності австрійської компанії на цей теплохід і наказали: «Не рипатися!».